M
muratemr_e
Yeni Üye
- 15 Ağu 2020
- 35
- 37
1.5 senedir tv arayışımı vestel 55 u9400 alarak sonlandırdım. Bir haftadır kullanıyorum, beklentimi fazla fazla karşıladı. En korktuğum filmlerin dizilerin hareketli sahnelerinde oluşabilecek ghosting sorunuydu. Bunun için samsung 55 q60r alıcaktım ancak Sayın
F
fikoloji ve Sayın
Adem Helvacı nın bilgilendirici yazıları düşünceleri ve görüşleri ile birlikte buradaki arkadaşların da kullanıcı deneyimleri sonucu bu kararı aldım. Kullanıcı profilim, tv ye 3-4 metre mesafeden genel olarak 10 derece civarı açıyla zaman zaman da karşıdan olarak; tv kanalları, netflix izlerim akşamları. Bu arada panel testini yaptırdım (servis nereden menüye girilip yapılacağını bilmiyordu. Ben tarif ettim). Gölgelenme yok, ghosting yok, görüntü kalitesini beğendim, tv kanallarında çamur gibi görüntü yok. Tabi 100 hz panel akıcılığı da yok kanal geçişleri 2 sn benim için ideal, YouTube 4 k videoların çoğunu denedim takılma olmadı. Netflix te dolby vision çalışıyor görüntü net takılma yok. Bunların haricinde kendi uygulamasını kullanmadım. Smart kısmını mi box s ile kullanıyorum. Tv nin Smart menü yavaş, hafızası dolmuş android telefon gibi geç tepki veriyor bazen. Ps 4 kullanmaya çok fırsatım olmadı ama sanki gecikme süresi biraz fazla witcher 3 ve Tom raider oyunlarında denediğim kadarıyla. Biraz daha deneyimleyip aktarabilirim durumu.hdd bağladım 4 k flmim yoktu ancak full HD filmleri açtı kodek sorunu yok seste ve görüntüde. bluetooth kulaklık ile tv kanallarında kullanımda sıkıntı yok ancak netflix ten izlemeye kalkınca saniyelik kopmalar oluyor, rem filan mı yetmiyor anlamadım. çok can sıkıcı. Birde kumanda iki sefer dondu. Fişi çekmek zorunda kaldım.tv8 ve fox sıkıntılı yayın donuyor.belki anakarttandır, Bi ara sıkıntı vardı kanallarla ilgili sanırım. Bütün artı ve eksi yanlarını düşündüğümde almasaymışım demedim. Hatta iyiki aldım dedim. Beklentimin üzerinde bir tv. Ben beğendim. Alacak olanların da beğeneceğini düşünüyorum. Tekrar sayın
Adem Helvacı ya ve Sayın
F
fikoloji çok teşekkür ederim. Siz olmasaydınız vestel almazdım