K Çevrimdışı

Kartalprncesi

Yeni Üye
26 Eyl 2020
1
39
Merhabalar arkadaşlar 4K tv almayı düşünüyorum şuan 3 ayrı marka ve model var aklımda. Hangisi sizce iyi bunlardan diye soracam. Eğer sizin bunların arasında önereceğiniz varsa önere bilirsiniz.
öncelikle ilk model 1- Philips 58pus8505 bu model tvnin özellikleri çok iyi özellikle ambilinght Beni bumodele tercih eden. Tek eksiği bana göre ekran paneli sizin de tavsiyesini ve bilgisinde yararlanmak istiyorum
2- Samsung 55Q7ot modeli bu tv nin en çok hoşuma giden ekran paneli Qled ekran tek eksiği Dolby Vision ve Dolby Atmosfer olmaması
3- Sony 55xh8096 Philips ile ambilinght hariç hemen hemen aynı özellik var burda da ful led ekran paneli olduğu söyleniyor bununla ilgili bir bilgim yok nasıl olduğuna dahil
Bunların arasında sizin tercihiniz hangisi olurdu yada bunlar dışında önere bileceğiniz olurmuydu teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
ben de var bahsettiğin 8505 ama 50" lik olanı C.tesi kuruldu,diğer başlıkta bazı incelemelerimi verdim

Samy Q7 daha iyi elbette ama parası da çok daha iyi! DV+DA yoktur o panel de!

o Sony de iş yok daha doğrusu parasına göre iş yok! IPS 50Hz/Direct-LED

ancak bu Direct-LEd leri bir şey sanmayın sakın,8505 de DLed ama bunların hepsi hikaye Dimming yaparlar
belki tek artısı ekran homojenitesi bunlarda daha iyidir veya klasik bazı sıkıntılar da daha iyidir v.s

IPS için Sony alınmaz(ucuz olursa alınır ancak!)

bu arada ben de satıyorum 8505 i:hoba1

M Çevrimdışı

muratemr_e

Yeni Üye
15 Ağu 2020
35
37
Güncelleme olarak yazıyorum. 55 u9400 de bluetooth kulaklık sorun yaratmıyor artık kopma olmuyor. İnternet hızını arttırdım. Ps4 te daha çok oyunda denedim. Sf5 ve mw2 indirdim denedim ekstra olarak. Bi gecikme yok. Fifa da da Bi gecikme olmadı, topta gölgelenme olmuyor. Performanslarını beğendim. Witcher 3 ve Tomb raider oyunları 3.şahıs bakış açısından olduğu için gecikme var gibi geldi ilk etapta ama tekrar dikkatli test edince olmadığını gördüm.ps4 ü oyun modunda hdr açık olarak oynadım. 100 hz panel almıyorsanız 50 hz panellerin çoğu aynı performansı veriyor bence. Markası önemli değil bütcenize uygun olanı alın geçin. Birde güzel Bi Soundbar oh mis. Sayın albanez albanez e de çok teşekkür ederim değerli fikirlerini paylaştığı için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Incelem için sağolun hocam. Ps4 u oyun modunda mi denediniz?
Evet oyun modu hdr açık olarak denedim.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cenk_33

Yeni Üye
5 Eyl 2020
32
51
1 EKİM de A 101 e gelecek olan
Vestel 49 HL 750 UHD 1.899 TL

Vestel qutlet mağazasında satılan
TECHWOOD 43 U 902 4K UHD TV de 1.899 TL

Birisi 49 inç ama 4K yok
Diğeri 43 inç ve 4K var

Ve ikisinin de fiyatları aynı....
Teknik anlamda hangisi diğerine göre üstündür? Hangisini almalıyım/almalıyız/alınmalıdır?
Teşekkürler Saygılarımla
Adem Helvacı Adem Helvacı
F fikoloji

Değerli fikir ve yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar ?

X Çevrimdışı

Xuser

Yeni Üye
27 Eyl 2020
2
52
Merhaba. 49" veya 50" televizyon tavsiyesinde bulunabilir misiniz. Yan açılardan da izlenebilir olması önemli. Dizi ve maç izleme amacı ile kullanılacak. Hareketli sahnelerde sorun yaşatmasın. izleme mesafesi 2,5 m. Şimdiden teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
50NU8000
55TU7000
50RU7440
Bunların hangisini seçmeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

kötünün iyisi belki R/7x serisi olabilir!
T leri sallayın,çok ucuz olursa o zaman yeniden bakarsınız!
50N8 varmı yaw:hmm 55 olmasın,eski model ama N ler 2019/20 den biraz daha iyidir!

ben en son Cuma günü Philips aldım 50/8505 örneğin bu bahsettiğiniz panellerden daha iyidir!
fiyatı da iyi sayılır!

Şayet Gamer isen 55NU8x OK dir ilk tercih bu olur hele de fiyatını çok uygun bulursan 2018 model
diğer Samy ler de Gaming çok iyidir bu arada,piyasanın en iyi Gaming leri bunlardır!

M Çevrimdışı

mesutpeker

Yeni Üye
17 Ocak 2020
16
41
kötünün iyisi belki R/7x serisi olabilir!
T leri sallayın,çok ucuz olursa o zaman yeniden bakarsınız!
50N8 varmı yaw:hmm 55 olmasın,eski model ama N ler 2019/20 den biraz daha iyidir!

ben en son Cuma günü Philips aldım 50/8505 örneğin bu bahsettiğiniz panellerden daha iyidir!
fiyatı da iyi sayılır!

Şayet Gamer isen 55NU8x OK dir ilk tercih bu olur hele de fiyatını çok uygun bulursan 2018 model
diğer Samy ler de Gaming çok iyidir bu arada,piyasanın en iyi Gaming leri bunlardır!
Bu foruma üye olmadan, sizi ve Adem hocamı takip etmeden önce görüntüsünü gördüğüm televizyonu alabilecek durumdayım. Şimdi paranoyak oldum. Acaba pixellence var mı wcg var mı kaç hertz, panel üreticisi kim vs. Bir aydır tv bakıyorum. Sağolsun adem hocam Twitter'dan önerdi bir kaç model ama sonra yine youtubeda bir inceleme videosu izliyorum acaba bunu mu alsam diyorum yine ikileme düşüyorum. Şu olsun bu olsun derken bütçeyi arttırdım. 5-6k arası 50-55 inç arası tv, film için canlı renkli bir televizyon arıyorum. 10 yıldır ips panel lg izliyordum memnunum. Ama siz film için va ekran daha iyi diyorsunuz. Samsung, LG dediğim özellik ve bütçede bir tv önerin lütfen albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
evet "FILM" için VA daha uygundur,özellikle yüksek contrast oranı+daha iyi detaylar v.s

>Sony den 2018 model 55/XF9005 sanırım 7,5/8 kağıt çoğu teşhir,sıfır dersen 9/10 lar da

>Samsung dan 2020 model 55 lik T8x/T85x biraz daha uygun fiyatları Sony ye göre

>Philips 2020 model 50/58 8505 fiyatı daha uygun bunların! Samy den bence bir tık iyi
Sony den ise bir tık geride! F/P olarak güzel bir seviyede

>LGE den 2020 model "NANOCell" panelli 866(816 değil!) bunu da madem daha önce de
LGE/IPS kullandığın için tavsiye ettim! ancak pahalıdır,o fiyatına göre teknik olarak hak ettiği
kalite+performansa da değildir!

-Teknosa/Mm/Vatan gibi mağazalara gidersen "Satıcı" takımından uzak dur! ...abi öylesine
takılıyorum... filan de:kiskis

-DH/TF ye takılıyorsan,itele gitsin o Forum denen çakal mekanlarını!

Ve ben bu "tavsiye" diye bahsettiğim panellerin de hiç birisine kefil değilim,yalnış anlama
dalgaya düşme,benim için nokta atışı veya git şunu al,almayanı dövüyorlar v.s tarzı hiç
birisine kefil değilim,bunlar eskidendi ...git şunu al derdik... direk,ama artık öyle paneller yok
işin bundan sonrası size ve de şansınıza kalıyor!

Benim tavsiyem fazla kesilmeden alın bir şey geçin izleyin!

M Çevrimdışı

mesutpeker

Yeni Üye
17 Ocak 2020
16
41
evet "FILM" için VA daha uygundur,özellikle yüksek contrast oranı+daha iyi detaylar v.s

>Sony den 2018 model 55/XF9005 sanırım 7,5/8 kağıt çoğu teşhir,sıfır dersen 9/10 lar da

>Samsung dan 2020 model 55 lik T8x/T85x biraz daha uygun fiyatları Sony ye göre

>Philips 2020 model 50/58 8505 fiyatı daha uygun bunların! Samy den bence bir tık iyi
Sony den ise bir tık geride! F/P olarak güzel bir seviyede

>LGE den 2020 model "NANOCell" panelli 866(816 değil!) bunu da madem daha önce de
LGE/IPS kullandığın için tavsiye ettim! ancak pahalıdır,o fiyatına göre teknik olarak hak ettiği
kalite+performansa da değildir!

-Teknosa/Mm/Vatan gibi mağazalara gidersen "Satıcı" takımından uzak dur! ...abi öylesine
takılıyorum... filan de:kiskis

-DH/TF ye takılıyorsan,itele gitsin o Forum denen çakal mekanlarını!

Ve ben bu "tavsiye" diye bahsettiğim panellerin de hiç birisine kefil değilim,yalnış anlama
dalgaya düşme,benim için nokta atışı veya git şunu al,almayanı dövüyorlar v.s tarzı hiç
birisine kefil değilim,bunlar eskidendi ...git şunu al derdik... direk,ama artık öyle paneller yok
işin bundan sonrası size ve de şansınıza kalıyor!

Benim tavsiyem fazla kesilmeden alın bir şey geçin izleyin!
İlginiz ve zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

E Çevrimdışı

edward 

Yeni Üye
9 Şub 2019
45
Samsung UE-40N5000 hakkında bilgisi olan yorum yapabilecek var mı? Üretim yeri Türkiye diyorüreticisi ve paneli hakkında bilgisahibi olan var mı?

C Çevrimdışı

CAGLARY

Yeni Üye
26 Eyl 2020
3
39
Daha önce yazmıştım fakat tekrar yazmak istedim.
Bu konuda bana destek olabilir misiniz?
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

Herkese selamlar...
Forumu baya okudum aslında ama yine de satın alma tuşuna tıklarken hep bir tereddüt içinde kalıyorum :).
Ben min. 55inc bir tv almak istiyorum
4000 tl bandına kadar bir arayıştayım.
Forumdan okuduğum kadarıyla Grundig tv'lerde yoğunlaştım esas olarak ama bilemiyorum.
Biz ücretli ve ücretsiz platformlardan (web) film dizi izlemek için bir tv arayışı içindeyiz.
Bu konuda tavsiye verebilirseniz çok memnun oluruz.

Ayrıca bir sorum daha olacak bu tip smart tvlerde karşılaşılan ağır çalışma vs. gibi sorunlar yüzünden Android TV Box gibi şeyler almak mantıklı mı?
Bizim amacımız salona küçük gelen tv'yi büyütmek ve biraz daha kaliteli yayınlar izlemek.

4000 tl ona verene kadar 4500 tl'ye şunu alabilirsiniz derseniz onu da zorlayabilirim belki. :)

Son olarak benim kıstasım büyük ekran kaliteli görüntü daha uygun bir tv alıp android tv de bağlayabilirim belki.
Sizin önerilerinize güveniyorum.
Fırsat bulup cevaplayabilirseniz sevinirim...
Teşekkürler...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
@çağlar

-o rakama iyi bir şey yok 55lik ama yerli markalar da var tabiki!
-GRUNDIG ben kullandım ve bir çok şeyini anlattım;"Smart" bana göre beş para etmez
ama ben sadece YouTube kullandığım için de sorun olmadı ama Smart ı boktan,hiç düşünme bile
o zaman Grundig!

Resim kalitesi ise en üst serisinde çok iyi,diğer serileri vasat veya kısmen bana göre iyi değil v.s
en üst seri herifler de epeyi zamandır yoktur,bulsam ben alacaktım,ayrıca ciddi pahalıdır!
sen bence şimdilik 4 kağıda Grundig olmayacağını kabullen,ama 8900 serisi(2019 model)
F/P olarak iyi sayılır ama Smart işi hikayedir

-Platformlar dan işine ben bakmam,pek de anlamam zaten,ilgim de yoktur,NetFlix en başta geliyor
o zaman bunu bilenler sana anlatsın,çünkü o konuda da sıkıntılar oluyor,Browser üzerinden film
izlemem bana göre bu iş öyle olmaz ama beleş tarifeden olursa o zaman kişi bunu kullanır

Net hızın nedir? 25/35 çoğu kere sorun çıkarıyor,50MB ok dir

Ama adam abi 1080p film izliyorum 25 ile süper diyor,bunu geç,o RUS sitelerinden o hızla hikayeden
kalitede film izleniyor ve 1080p diyor çakallar ama resim 576 bile değil!

-Ben uzun yıllardır BOX çıyım hemen her şeyi oradan yapıyorum,bana göre en dandik Andro lu BOX bile
TV lerden çok daha iyidir!

-Büyük ekran da kısmen sıkıntılıdır ve Box alıp da ekran büyük olsun o zaman demek bence yalnıştır!

-Ben en son Cuma günü Vatan dan Philips 50/8505 aldım 5.6 kağıda oldukça iyi çıktı diyebilirim ve bu parasına
göre de bence bu panel F/P diyebiliyorum

Daha da iyisi dersen 7/8den başlayan Sony 55liklere gideceksin!

O Çevrimdışı

oky13

Yeni Üye
2 Eki 2018
40
43
Tekrar merhaba. philips 58pus8505(6500 tl) ve lg 55un8100(6200 tl) arasında kalmıştık. Buradan aldığımız tavsiyelerden sonra ikisininde bu fiyatlara değmeyeceğini düşündük.
Acaba diyoruz bunlar yerine 55 ekran 4 bin tl civarı vestel - grundig mi baksak yoksa media markt da 3-4 aylık teşhir olduğu iddia edilen ve 2 yıl garanti verilen philips 55pus7304 ü 5600 tl ye alsak mı?
Açıkçası vestel ve grundig de smart menü falan hiç hoş görünmüyor. Diğer özellikleri bakımından bize philips i aratır mı?

Geri
Üst Alt