R Çevrimdışı

Rusko

Yeni Üye
28 Eyl 2020
4
38
Adem Bey merhaba Manisalıyım ve illa vestel ürünü alacağım doğduğumdan şehrimizn gururu VESTEL kullanıyorum.Daha önce fınlux kullandığım içim memnundum Geçtiğmz hafta portaldan REGAL 55R7560ua aldım fakat renleri pek içime sinmedi ekranın yan açıdan baktığımızda renk farkı çok var geri vereceğim onun yerine VESTEL 58U9400 alacağım daha iyi bir televizyon mudur arada1200 tl gibi fark oynuyor sizce Vestele güveniyorum açıkçası ama aynı panel midir vestel alayım mı regal kalsın mı? İkisinin de linklerini atıyorum size
.
cevabınız için şimdiden teşekkürler

Hakande9 Çevrimdışı

Hakande9 

Aktif Üye
28 Eyl 2020
218
31
İyi günler ustalar

İyi günler arkadaşlar ustalar uhd TV almayi düşünüyorum

hi level tv 50 uhl 650

Dijitsu DJTV50S 50 inch 127 Ekran Android Smart 4K Ultra Hd

Bunlardan hangisini önerirsiniz android cihaz birisi diğeri düz smart tv android Tv'de APK seçenekleri var ama diğerinde özellikler ve daha ucuz.Smart IPTV varmı hı levelde bilgisi olan varmı ve sizin öneriniz varmı uhd Tv olarak bu fiyat bandında

Hangisini tavsiye edersiniz

Screenshot_20200928-114003.png

Screenshot_20200928-113951.png

S Çevrimdışı

selimsenet

Yeni Üye
26 Eyl 2020
3
24
UE40JU6070U kullanan biriydim panel kırıldı 3000 tl ye yapan bir yetkili servis buldum sizce yaptırmak mı daha mantıklı yoksa 2000 tl ye hi-level 50uhl650 mi açı problemi yok dik açıdan izlenecek. 49uhl650 ile arasinda ne gibi farklar var teşekkürler.

Hakande9 Çevrimdışı

Hakande9 

Aktif Üye
28 Eyl 2020
218
31
UE40JU6070U kullanan biriydim panel kırıldı 3000 tl ye yapan bir yetkili servis buldum sizce yaptırmak mı daha mantıklı yoksa 2000 tl ye hi-level 50uhl650 mi açı problemi yok dik açıdan izlenecek. 49uhl650 ile arasinda ne gibi farklar var teşekkürler.
Bence TV kaliteli ama 3000 tlde biraz yüksek gibi bence TV'yi kırık şekilde satın yerine de hı level 50Uhl 650 alın derim ben karar veremedim bende hı level ve dijitsu arasında kaldım kullanan varsa bu tvleri öneri almak istiyorum

C Çevrimdışı

CAGLARY

Yeni Üye
26 Eyl 2020
3
39
@çağlar

-o rakama iyi bir şey yok 55lik ama yerli markalar da var tabiki!
-GRUNDIG ben kullandım ve bir çok şeyini anlattım;"Smart" bana göre beş para etmez
ama ben sadece YouTube kullandığım için de sorun olmadı ama Smart ı boktan,hiç düşünme bile
o zaman Grundig!

Resim kalitesi ise en üst serisinde çok iyi,diğer serileri vasat veya kısmen bana göre iyi değil v.s
en üst seri herifler de epeyi zamandır yoktur,bulsam ben alacaktım,ayrıca ciddi pahalıdır!
sen bence şimdilik 4 kağıda Grundig olmayacağını kabullen,ama 8900 serisi(2019 model)
F/P olarak iyi sayılır ama Smart işi hikayedir

-Platformlar dan işine ben bakmam,pek de anlamam zaten,ilgim de yoktur,NetFlix en başta geliyor
o zaman bunu bilenler sana anlatsın,çünkü o konuda da sıkıntılar oluyor,Browser üzerinden film
izlemem bana göre bu iş öyle olmaz ama beleş tarifeden olursa o zaman kişi bunu kullanır

Net hızın nedir? 25/35 çoğu kere sorun çıkarıyor,50MB ok dir

Ama adam abi 1080p film izliyorum 25 ile süper diyor,bunu geç,o RUS sitelerinden o hızla hikayeden
kalitede film izleniyor ve 1080p diyor çakallar ama resim 576 bile değil!

-Ben uzun yıllardır BOX çıyım hemen her şeyi oradan yapıyorum,bana göre en dandik Andro lu BOX bile
TV lerden çok daha iyidir!

-Büyük ekran da kısmen sıkıntılıdır ve Box alıp da ekran büyük olsun o zaman demek bence yalnıştır!

-Ben en son Cuma günü Vatan dan Philips 50/8505 aldım 5.6 kağıda oldukça iyi çıktı diyebilirim ve bu parasına
göre de bence bu panel F/P diyebiliyorum

Daha da iyisi dersen 7/8den başlayan Sony 55liklere gideceksin!
Çok teşekkür ederim.
En azından bir yol çizebileceğim bu açıklamalarla.
Kolaylıklar dilerim...

O Çevrimdışı

Orkan

Yeni Üye
16 Tem 2020
11
47
" TCL Tv ürünlerimiz çok yakında Türkiye'de Vatan Bilgisayar, MediaMarkt mağazaları ve Hepsiburada.com’da satışa çıkacaktır.

İlk etapta satışa çıkacak ürünler ise ‘’50P8M 2020 4K UHD LED , 55P8M 2020 4K UHD LED , 55C715 2021 4K UHD QLED’’ modelleri olduğunu bildirmek isteriz.

Sosyal medya hesaplarımızdan ürünlerimizle ilgili güncel bilgileri takip edebilirsiniz. "

TCL için aldığım cevap.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
TCL için günler sayılı!
fazla telaşa gerek de yoktur,daha önce de yazdım bunlar global pazar da USA/Canada hariç çok çok yeniler
ve TV leri de birbirlerini tutmuyor,her an her pazara göre maliyet üzerinden yaptıkları hesaplarla değişik
paneller çıkarıyorlar,örneğin en iyileri, tabiki USA market dir!

Ancak EU için durum tam tersi olabilir,EY da bizim bakacağımız tek pazar UK dir ve şayet UK için
olan serilerin teknik spec.olarak aynısı bizde de çıkarsa ne ala!

Bunlar Çin li her bir atraksiyon bu herifler vardır,ana üretici de oldukları için çok geniş seçenekleri anın da
sunabiliyorlar

TCL de artık OLED işine ağırlık veriyor,LCD leri de "fasonculara" yıkıyor gibi! zira tatlı ekmek OLED den yeniyor:clap

TPV tamamen öyle
Panasonic öyle
LGE kısmen öyle ama herifler de seri/model v.s yani çeşit çok bol,pazarda en çok bunlar mal satıyor
Sony OLED de ciddi zayıf! aslında çok iyi ürünleri ama fiyatları tutmuyor
SkyWorth henüz yeni dış pazara çıkmadılar daha

gibi çok değişik üreticiler var ama hedefleri artık doğrudan "OLED"

LCD lere absürt paralar bağlamayın sakın!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
ve en önemlisi bu heriflerin "fiyatları" nedir yaw,bana o lazım,gerisi hikaye zaten
örneğin 50lik paneli 4.4 kağıtmı? yoksa 7.5 kağıtmı!

50/8505(ben de bu var yeni aldım) 5.5 kağıt ve F/P diyebilirim!
piyasadaki tüm 50likler yaklaşık aynıdır!

Sony/Samsung olursa geçirmece tarife den sunuluyor ama!
şimdi TCL yi de göreceğiz bakalım 50 ye ne çekecekler

Ancak TCL nin malları Sony/Samsung dan bence bir iki tık daha ileride(teknik olarak)
FALD işinde daha iyiler!!!
LocalDimming de daha iyiler!

Ancak USA/Vizio ise TCL den de daha iyi bu konularda!

LCD dedinmi bunlara bakarım gerisi ıvır-zıvır işler zaten hepsinde aynıdır!

M Çevrimdışı

mcanka

Yeni Üye
14 Ağu 2020
18
36
Fiyatlar aşağıdaki şekilde TCL, dolar artışı kur vs etkiler mi bilemiyorum. C715 güzel tv'ye benziyor ama bu fiyattan alınmaz, 100 hz samsung panellere yönelirim daha iyi.

TCL 50P8M 5000 TL
TCL 55P8M 6000 TL
TCL 55C715 6800 TL

C Çevrimdışı

cronos10

Yeni Üye
29 Eyl 2020
2
44
Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Babamların eski tüplü tv'si artık bozuldu, Tv bakıyoruz.

Smart tv, ip tv, internet bağlantısı vs. kullanmayacaklar. 43" görüntü kalitesi iyi, dahili uydu alıcılı ve kanal geçişleri iyi bir model tavsiye eder misiniz?

Çok uzak kalmışım ben de Tv özelliklerinden konuşulan terimlerin çoğundan bir şey anlamıyorum :/ Çok teşekkür ederim şimdiden.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Fiyatlar aşağıdaki şekilde TCL, dolar artışı kur vs etkiler mi bilemiyorum. C715 güzel tv'ye benziyor ama bu fiyattan alınmaz, 100 hz samsung panellere yönelirim daha iyi.

TCL 50P8M 5000 TL
TCL 55P8M 6000 TL
TCL 55C715 6800 TL

önce malı görmek lazım,sonra fiyatını da buna göre değerlendirmek gerekiyor!

50lik panelin 5 kağıt olması bana göre biraz pahalı gibi
55lik olanı ise merak ediyorum,bunların FALD tipli panelin den ise onu görmek lazım!
rakam için bir şey diyemiyorum,ama diğer rakiplerine göre görünür de daha uygun
durmaktadır

Piyasadaki bir çok markanın 50lik olanların montajları TR dir Sony/Samsung/Philips v.s dahil!

C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
Öncelikle herkese iyi forumlar. Benimde burdaki üstadlar birkaç sorum olacak. Netflix youtube nadiren oyun oynayacağım izleme mesafemin 2-2,5 mt olacağı bir alana TV arıyorum. bazı forumlarda bana UN8100 tavsiye edildi. benim aklımda Pus8505 var ıps panelin siyahlarına şüpheli baktırdı başka forumlarda yazan arkadaşlar. yoksa Nanocell'de çok dikkatimi çekiyor. sizlerin önerisi ne olur bu bağlamda. Mağazada canlı gördüğüm sony'de çok iyi görüntü netliği ve parlaklığı sunuyor. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. bütçe max 6k

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
o "arkadaşlardan" birisi dediğin herif yoksa şu meşhur "Dallas" denen sallamacımı acaba:haha1
ona bu forumdan selam sarkıtın bir zahmet! nasılsa çoğunuz TF/DH de üyesiniz

>Bahsettiğin Samy den olan N8xx serisimi??
şayet Gamer isen rahatlıkla alabilirsin bunu veya başka bir Samy de olabilir
bunlar Gaming de çok hızlı paneller dir

>8505 ben çok yeni olarak aldım( 50 lik olanını Vatan dan-Cuma günü) bunu da tavsiye edebilirim ama Gamer isen Samy al
değilsen bu da olabilir fiyatı da güzel sayılır
Pixel hatası çıktı şimdi servis aldı götürdü,yenisi gelecek veya panel değişecek v.s önemli değil benim için bunlar

>IPS panel ile ilgili o tipleri ben biliyorum,insanların aklına yalan dolan şeyleri sokanları
hatta daha da ileri giidp ben onlara küfür de ediyorum!

Contrast evet düşüktür IPS de!
Baclit değeri de biraz düşüktür
gibi bazı handikapları vardır ama bu senin ne iş yapacağına bağlı olarak değişir

ama ben vividçiyim aşırı parlak severim şöyle canlı kanlo olsun filan diyorsan IPS lere hiç bulaşma!
"FILM" ciyim diyorsan paran da varsa git direk Sony al,hiç bu sıcaklarda orada burada dolaşma

NetFlix bir izleme kriteri yaratacak içerik sunmaz,her panelle izlenir,Amazon veya Hulu v.s de böyledir!

>NanoCell benim de ilgi ve de izleme sahamda ama fiyatları bana uymadığı için şimdilik mesafeliyim
seneye fiyatı düşer modeli eskir o zaman belki teşhir bulup alabilirim!

NanoCell-LGD/IPS 100Hz-10bit paneller gerçekten çok sıkıdır,ama fiyatları hiç hak etmediği kadar da pahalıdır
ben Nano866/49luk olanını alacaktım yaw rakam 7 kağıt hala da öyle 49 luk panel SONY bile olsa VA bile olsa
ben 7 kağıt vermem!

Sony den IPS alınmaz haybeye fazla para vermiş olursunuz ama Sony 49 luk VA olabilir,ancak bunlar da ciddi pahalı
işin bütçe kısmı sizi ilgilendiriyor artık

Geri
Üst Alt