C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
o "arkadaşlardan" birisi dediğin herif yoksa şu meşhur "Dallas" denen sallamacımı acaba:haha1
ona bu forumdan selam sarkıtın bir zahmet! nasılsa çoğunuz TF/DH de üyesiniz

>Bahsettiğin Samy den olan N8xx serisimi??
şayet Gamer isen rahatlıkla alabilirsin bunu veya başka bir Samy de olabilir
bunlar Gaming de çok hızlı paneller dir

>8505 ben çok yeni olarak aldım( 50 lik olanını Vatan dan-Cuma günü) bunu da tavsiye edebilirim ama Gamer isen Samy al
değilsen bu da olabilir fiyatı da güzel sayılır
Pixel hatası çıktı şimdi servis aldı götürdü,yenisi gelecek veya panel değişecek v.s önemli değil benim için bunlar

>IPS panel ile ilgili o tipleri ben biliyorum,insanların aklına yalan dolan şeyleri sokanları
hatta daha da ileri giidp ben onlara küfür de ediyorum!

Contrast evet düşüktür IPS de!
Baclit değeri de biraz düşüktür
gibi bazı handikapları vardır ama bu senin ne iş yapacağına bağlı olarak değişir

ama ben vividçiyim aşırı parlak severim şöyle canlı kanlo olsun filan diyorsan IPS lere hiç bulaşma!
"FILM" ciyim diyorsan paran da varsa git direk Sony al,hiç bu sıcaklarda orada burada dolaşma

NetFlix bir izleme kriteri yaratacak içerik sunmaz,her panelle izlenir,Amazon veya Hulu v.s de böyledir!

>NanoCell benim de ilgi ve de izleme sahamda ama fiyatları bana uymadığı için şimdilik mesafeliyim
seneye fiyatı düşer modeli eskir o zaman belki teşhir bulup alabilirim!

NanoCell-LGD/IPS 100Hz-10bit paneller gerçekten çok sıkıdır,ama fiyatları hiç hak etmediği kadar da pahalıdır
ben Nano866/49luk olanını alacaktım yaw rakam 7 kağıt hala da öyle 49 luk panel SONY bile olsa VA bile olsa
ben 7 kağıt vermem!

Sony den IPS alınmaz haybeye fazla para vermiş olursunuz ama Sony 49 luk VA olabilir,ancak bunlar da ciddi pahalı
işin bütçe kısmı sizi ilgilendiriyor artık

Hocam benim asıl aklımdaki Sony XF9005 55 olan ama geçen sene ben o cihazı 6k altına gördüm yoksa o tarz bir cihaz istiyorum. Dediğiniz arkadaş yüzünden IPS'ten uzaklaşıyordum. LG 50UN8100 ve Philips 50Pus8505 arasında kaldım. Philips çok daha iyi geldi gözüme mağazada. sesli komutta Türkçe desteği biraz korkutuyor açıkçası. verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
o herife deyin ki Can abi sana bol bol küfür ediyor! sadece ben değil bir alay insan ona söver merak etme
sonunda şutladılar onu buradan da nefes aldı insanlar,yaw bu tipler tavsiye filan vermezler,bir şekilde SATICI
tayfasıdır bunlar!

>XF9x benim de hala takibimdedir! ancak açık söyliyeyim öyle hasta olunacak v.s bir panel de değildir
yani o kadar da değil,ben geçen sene sanırım Mayıs/Haziran gibi o paneli MM de 5.9 görmüştüm
bir sonraki gün gittim kesin almaya,bir baktım fiyat yine değişmiş 6,5 veya 7 kağıt gibiydi ve almadım tabiki
onun yerine Grundig VLX9750(IPS)aldım 3 kağıda onuda geçen gün sattım 2.6 kağıda yerine 8505
aldım ama bu da yolcu:hihi ve yolcu edersem yerine yine Grundig GCU9800 alacağım

>XG/XH da aynı kalitede hatta bunlar bir tık daha iyi XF den! ancak ben teşhir ve ucuzlamış oursa bu rakamları veririm
bu panellere zira hiç değmeyecek çok pahalılar!

>50/58 8505 seni keser diye tahmin ediyorum ya da fiyatı Sony den çok daha ucuz ve de aradaki farka bence değmez
yaklaşık 2 kağıt fark vardır!

>LGE 50/8100 bunu unut!! sen neden IPS istiyorsun ayrıca?? kullandınmı daha önce? IPS için bir ısrarın varmıdır?
zira IPS ler biraz özel müşterisi olan paneller dir,herkese gitmez,akıl veren dangalaklar önce işi öğrensinler sonra
milleti bundan vazgeçirmeye kalksınlar!

>LGE den tek adres vardır günümüzde;NANOCell li paneller ki bunlarda hiç bir zaman bazı değerler de VA lardan iyi değildir!
örneğin Contrast&Black&Baclit sistemi&NIT değerleri v.s gibi
IPS bana göre prof.kişilerin kullanımına çok daha uygundur! VA ise herkese uyar,dolayısıyla adam VA cı yapıda isde zaten
IPS leri beğenmez ama örneğin her iki tipi de ona uygun şekilde izlediğim için hem VA hem de IPS kullanıyorum!
zaten IPS ben de aynı zaman da "Monitör" olarak da kullanılıyor,VA dan monitör filan olmazki yaw:hayir

>Philips 50/8505 yazdığım gibi Cuma günü aldım,P.tesi Servise gitti:haha1
ancak bu durum sizlerin kafasını sakın karıştırmasın,ben her bir şeyini aleni ve çok açık yazarım bilen bilir beni
öyle bir şeye haybeye GAZ filan vermem,ama geçmişte bilen bilir onbinlerce bazı panelleri de acaip gazlamıştım!
ama bunlar gaz yiyecek mallardı,böyle satıcı tiplerin veya marka satıcılarının filan yazdıkları gibi satışa yönelik
işler değildi,hatta kendim o Toshiba lar dan hala ikisini birini 11 yıldır diğerinde 8 yıldır kullanıyorum!

Yaw ben bu panellere bu kadar vermem diyorsan bence en iyisini yaparsın o zaman yerli marka montajlı işi
bir şeylere bakarsın Vestel örneğin,paran çoksa hiç LCD lere bakma adresin direk OLED dir!

Not;ancak sen bana göre çok fazla diğer ıvır-zıvır işlerine takmışsın,yarın Android dersin ertesi gün Kumanda dersin
başka bir gün o su bu su filan ....bak ben bunların hiç birisine bakmam,zaten bunların hepsinin bir yerde olduğu panel
bulmak da adeta imkansızdır!

"Türkçe ses li destek" yaw ben bunu hiç bilmiyorum bile varmı benim 8505 de de örneğin?? bildiğim kadarıyla Alexa
denilen şeyden bahsediliyor... ama hiç ilgim de bilgimde yoktur bu konuda

Benim işim resim kalitesi+bağlı olarak teknik bazı kısımları gerisi teffruat dır bana göre
o işler sizlerin tercihine kalıyor artık

>8505 paneli bence bir süre takip et acele etme alım işinde!
Xf9x daha çok uzun süre bulunur,hata bildiğim kadarıyla sıfır larıda vardır(benim için teşhir/2.el farketmez)
XG/XH daha çok uzun süre pahalı olacaktır ve Döviz de artarsa bir sene sonra bile yine pahalı olacaktır

>LGE Nano 866/49 luk olan listem de ama bu panel herkese yine gitmez,bana da ucuza olursa o zaman alırım
çok üst düzey bir panel değildir,yerine Grundig den Nano bekliyorum ben,ama herifler de henüz tık yok
ayrıca çıkarırlarsa Grundig de pahalıdır!

>50/8505 için harbi bilgilerini ilgili başlıkta vermeye başladım,benim işim SATIŞ değil bu arada!
neyi görürsem onu yazarım! yabancı forumların bazıları ve özellikle YT de bir sürü 8505 videoları dolanıyor ama
bunların çoğu "marketing" türü tanıtımlar,bu panel bence güzel fazla bir eksiği yok ve VA panel Sony den
daha yüksek NIT/CR/daha başarlı Black çalışması/v.s gibi çalışıyor ayruıca Direct-LED gerçi Sony de öyle
ama LocalDimming Sony de özellikle XF de çok iyi değil G/H nisbeten daha iyi v.s ancak aradaki farkı
fazla ben kesinlikle bu farkı vermem!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
TPVision-Başlığı

Philips 50PUS8505

N Çevrimdışı

ncalis

Yeni Üye
29 Eyl 2020
12
35
Merhaba bir süredir forumu takip ediyorum paneller anakartlar derken epeyce bir şey öğrendim ama kafa da karıştı. Sonuç itibarıyla vardığım noktada 50 inç Samsung veya LG panelli, MB130 veya MB230 anakartlı bir Vestel veya alt markalarından bir model önerebilecek olan var mı? Vestel 50U9400'de karar kılmıştım ama HKC/Panda olayından ötürü tereddüt yaşamaya başladım. Bu hafta TV'yi alacağım artık nasipse F [IMG alt="fikoloji"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/3/3553.jpg?1588240738[/IMG] F fikoloji Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Merhaba bir süredir forumu takip ediyorum paneller anakartlar derken epeyce bir şey öğrendim ama kafa da karıştı. Sonuç itibarıyla vardığım noktada 50 inç Samsung veya LG panelli, MB130 veya MB230 anakartlı bir Vestel veya alt markalarından bir model önerebilecek olan var mı? Vestel 50U9400'de karar kılmıştım ama HKC/Panda olayından ötürü tereddüt yaşamaya başladım. Bu hafta TV'yi alacağım artık nasipse F [IMG alt="fikoloji"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/3/3553.jpg?1588240738[/IMG] F fikoloji Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1527372547[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı
55u9400 öneriliyor en çok BOE panel indirimle 3400e kadar iniyor bekleme fırsatınız varsa indirim bekleyebilirsiniz.

N Çevrimdışı

ncalis

Yeni Üye
29 Eyl 2020
12
35
Horizon707 Horizon707 Evet 55u9400 çok öneriliyor ancak 55 inç tv koyacağım yere uygun değil, 50 ideal benim için. O yüzden öneri alabilirsem çok iyi olur. Sağolun.

S Çevrimdışı

sadays

Aktif Üye
26 Eyl 2020
251
55
Abi oledler plazma gibi yahuu ekran yanığı geçen koronadan önce fuarlardan birinde yandı rezil oldu LG fuarın ortasına çaktırmadan tv değiştirdi be oled dikkatli kullanım istiyor öyle çoluk çocuk 8 saat aynı kanal izleyeyim dedin mi yandın qledler desen her yıl geri gidiyor haberin vardır bu senenin amiral gemisi q95t almış arkadaş vertical banding hapishane demirleri gibi yuh diyorum yani plazmalar ölmeyecekti abi meydan bu soytarılarar kaldı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
evet aynen öyle OLED ler özellikle dikkat istiyor ancak yeni nesil bu ve resim kalitesi de ciddi manada iyi
LCD ler ise aynen dediğin gibi neredeee 10 sene önceki LCD ler oldu,Pio lar zaten efsane oldu
abi bir çuval para indiriyorsun ortada adam gibi LCD yok,inanılmaz pahalı QLED serilerinin büyük ebatları

N Çevrimdışı

ncalis

Yeni Üye
29 Eyl 2020
12
35
Regal 55R7550UA 55" aldım yarın kurulum yapılacak 3100 e aldım istersen kullanınca yorum yaparım
Üstadım TV nasıl memnun kaldınız mı? Özellikleri ve fiyatıyla ben de bu cihazı alıp almamak arasındayım. Netflixten film izleyeceğiz görüntü kalitesini nasıl buldunuz?

C Çevrimdışı

Canozz

Yeni Üye
29 Eyl 2020
10
37
Hocam LG 50UN8100 VA panel ondan LG'DE iyi seçenek aslında dediğiniz gibi F/P olarak Nanocel üzücü maalesef

systemcar Çevrimdışı

systemcar

Aktif Üye
28 Ağu 2019
84
44
o herife deyin ki Can abi sana bol bol küfür ediyor! sadece ben değil bir alay insan ona söver merak etme
sonunda şutladılar onu buradan da nefes aldı insanlar,yaw bu tipler tavsiye filan vermezler,bir şekilde SATICI
tayfasıdır bunlar!

>XF9x benim de hala takibimdedir! ancak açık söyliyeyim öyle hasta olunacak v.s bir panel de değildir
yani o kadar da değil,ben geçen sene sanırım Mayıs/Haziran gibi o paneli MM de 5.9 görmüştüm
bir sonraki gün gittim kesin almaya,bir baktım fiyat yine değişmiş 6,5 veya 7 kağıt gibiydi ve almadım tabiki
onun yerine Grundig VLX9750(IPS)aldım 3 kağıda onuda geçen gün sattım 2.6 kağıda yerine 8505
aldım ama bu da yolcu:hihi ve yolcu edersem yerine yine Grundig GCU9800 alacağım

>XG/XH da aynı kalitede hatta bunlar bir tık daha iyi XF den! ancak ben teşhir ve ucuzlamış oursa bu rakamları veririm
bu panellere zira hiç değmeyecek çok pahalılar!

>50/58 8505 seni keser diye tahmin ediyorum ya da fiyatı Sony den çok daha ucuz ve de aradaki farka bence değmez
yaklaşık 2 kağıt fark vardır!

>LGE 50/8100 bunu unut!! sen neden IPS istiyorsun ayrıca?? kullandınmı daha önce? IPS için bir ısrarın varmıdır?
zira IPS ler biraz özel müşterisi olan paneller dir,herkese gitmez,akıl veren dangalaklar önce işi öğrensinler sonra
milleti bundan vazgeçirmeye kalksınlar!

>LGE den tek adres vardır günümüzde;NANOCell li paneller ki bunlarda hiç bir zaman bazı değerler de VA lardan iyi değildir!
örneğin Contrast&Black&Baclit sistemi&NIT değerleri v.s gibi
IPS bana göre prof.kişilerin kullanımına çok daha uygundur! VA ise herkese uyar,dolayısıyla adam VA cı yapıda isde zaten
IPS leri beğenmez ama örneğin her iki tipi de ona uygun şekilde izlediğim için hem VA hem de IPS kullanıyorum!
zaten IPS ben de aynı zaman da "Monitör" olarak da kullanılıyor,VA dan monitör filan olmazki yaw:hayir

>Philips 50/8505 yazdığım gibi Cuma günü aldım,P.tesi Servise gitti:haha1
ancak bu durum sizlerin kafasını sakın karıştırmasın,ben her bir şeyini aleni ve çok açık yazarım bilen bilir beni
öyle bir şeye haybeye GAZ filan vermem,ama geçmişte bilen bilir onbinlerce bazı panelleri de acaip gazlamıştım!
ama bunlar gaz yiyecek mallardı,böyle satıcı tiplerin veya marka satıcılarının filan yazdıkları gibi satışa yönelik
işler değildi,hatta kendim o Toshiba lar dan hala ikisini birini 11 yıldır diğerinde 8 yıldır kullanıyorum!

Yaw ben bu panellere bu kadar vermem diyorsan bence en iyisini yaparsın o zaman yerli marka montajlı işi
bir şeylere bakarsın Vestel örneğin,paran çoksa hiç LCD lere bakma adresin direk OLED dir!

Not;ancak sen bana göre çok fazla diğer ıvır-zıvır işlerine takmışsın,yarın Android dersin ertesi gün Kumanda dersin
başka bir gün o su bu su filan ....bak ben bunların hiç birisine bakmam,zaten bunların hepsinin bir yerde olduğu panel
bulmak da adeta imkansızdır!

"Türkçe ses li destek" yaw ben bunu hiç bilmiyorum bile varmı benim 8505 de de örneğin?? bildiğim kadarıyla Alexa
denilen şeyden bahsediliyor... ama hiç ilgim de bilgimde yoktur bu konuda

Benim işim resim kalitesi+bağlı olarak teknik bazı kısımları gerisi teffruat dır bana göre
o işler sizlerin tercihine kalıyor artık

>8505 paneli bence bir süre takip et acele etme alım işinde!
Xf9x daha çok uzun süre bulunur,hata bildiğim kadarıyla sıfır larıda vardır(benim için teşhir/2.el farketmez)
XG/XH daha çok uzun süre pahalı olacaktır ve Döviz de artarsa bir sene sonra bile yine pahalı olacaktır

>LGE Nano 866/49 luk olan listem de ama bu panel herkese yine gitmez,bana da ucuza olursa o zaman alırım
çok üst düzey bir panel değildir,yerine Grundig den Nano bekliyorum ben,ama herifler de henüz tık yok
ayrıca çıkarırlarsa Grundig de pahalıdır!

>50/8505 için harbi bilgilerini ilgili başlıkta vermeye başladım,benim işim SATIŞ değil bu arada!
neyi görürsem onu yazarım! yabancı forumların bazıları ve özellikle YT de bir sürü 8505 videoları dolanıyor ama
bunların çoğu "marketing" türü tanıtımlar,bu panel bence güzel fazla bir eksiği yok ve VA panel Sony den
daha yüksek NIT/CR/daha başarlı Black çalışması/v.s gibi çalışıyor ayruıca Direct-LED gerçi Sony de öyle
ama LocalDimming Sony de özellikle XF de çok iyi değil G/H nisbeten daha iyi v.s ancak aradaki farkı
fazla ben kesinlikle bu farkı vermem!
Merhabalar can bey, 2009, 2010 senelerinde çok yardımcı olmuştunuz bana DH de. sonrasında baktım ama bulamadım sizi. Burada size rastlamak çok güzel. Size hep teşekkür etmişimdir.

Hocam şuan 65ru7400 kullanıyorum, en uzak ama sürekli izlediğim mesafem 5 metre, oturma şekline göre en yakın mesafe 2 metre.
5 metre izleme mesafesi için 82 inç yada 75 inç hangisi daha uygun olur sizce. 65 inç ekrana iyice alıştım, artık biraz büyütmek istiyorum tv yi, fakat çok büyük inç rahatsızlık verir mi, yada inç büyüdükçe panel kusurları artar mı?

65ru7400 panel den genel olarak memnunum, siyah seviyesi, renkleri güzel, belki parlaklık olarak bir tık daha iyi olabilirmiș. Ama panel ile ilgili hiçbir sorunum yok, ölü piksel di, ışık sızması, bulutlanma gibi şeyler yok çok şükür. O yüzden yeni bir panel almak da korkutuyor beni aslında.

82 inç olarak 82ru8000 samsung var aklımda,
75 inç olarak da yine samsung 75tu8000.

Aslında gönlümde yatan 77gx oled, ama bu oled ler çok korkutuyor beni, evde çocuk da var, açar çizgi film takılır kalır.

Lg lere hiç yoğunlaşmadım, evde 42lb670v var lg, belki o panelin olumsuzlukları beni uzaklaştırdı lg den. Gerçi 7 sene olmuştur heralde onu da alalı.

Nedir görüşleriniz hocam, sizin sayenizde 10 sene çok memnun kaldığım bir panel kullandım, sonrasında 65ru7400 e geçtim, tabii bunu alırken sizi bulamamış olmamdan dolayı tavsiyenizi anlamamıştım.

Geri
Üst Alt