P Çevrimdışı

pesenes

Yeni Üye
14 Eyl 2020
3
44
Merhaba,

Bu 3 TV arasında kararsız kaldım. Annem ve Babam için alıyorum. Eski TV leri küçük ve görüntü kalitesi iyi değildi. Bunlar ultra Hd. Hangilerini tavsiye edersiniz.

Toshiba 43UL3B63DT
Grundig 49GDU7810B
Philips 43PFS5803

9yI8PSUIPu.png

G Çevrimdışı

grafikermc

Yeni Üye
13 Eyl 2020
7
39

Bütçeden dolayı Sunny markalara da bakıyorum, ki sahibi tanıdık eğer alırsam iyi bir indirim de yapacaktır.
Özelliklerden pek anlamadığım için yorumlamanızı rica ediyorum. Alınır mı?

Y Çevrimdışı

Yusuftaha

Yeni Üye
13 Eyl 2020
1
37
Cümleten selamın aleyküm.

Bi kaç gündür araştırmalarım sonucu 55sm8000 almaya karar verdim. Ancak cihaz üretimden kalkmışve piyasadada teşhir ürünleri kalmış. Bende teşhir ürün almak istemiyorum.

Şimdi bu tv yerine önerebileceğiniz iyi bi tv almak istiyorum. 5 k ile 6. 5 k arası f /p cihazı önerebilirmisiniz.

En son bulamazsam kafama yatan bi cihaz. Alternatif olarak düşündüğüm vestel 55u9500 almayı düşünüyorum.

Ayrı bi konuda samsung hiç araştırmadım. Ancak satıcı bana 55tu8500 ü önerdi. Bu tv nasıldır. Nanocell mi iyidir crystal uhd teknolojisi mi iyidir. Bana bi yardımcı olursanız çok sevinicem yoksa kafayı yemek üzereyim :(

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Merhaba arkadaşlar. Halihazırda Samsung 49MU7400 model bir televizyon kullanıyorum. Bu cihazı yine bu forum üzerinden sora sora almıştım. Çok memnun kaldım. Şimdi bir arkadaş televizyonumu almak istiyor. Ben de garantisi bittiği için sıcak bakıyorum satıp yeni model bir cihaz alayım diyorum. Bütçem 5000 lira.

Televizyonu ne amaçla kullanıyorum?
Youtube, Netflix, Twitch izliyorum. Xbox ve Playstation bağlıyorum. Xbox konsolumda Youtube, Netflix ve Twitch uygulamaları kullanılabildiği için açıkçası TV'de bu özellikler olmasa aramam. USB'den film izliyorum. Bluetooth kulaklık bağlıyorum.
Televizyonu nasıl izliyorum?
Televizyonu tek başıma kullandığım ve oda çok büyük olmadığı için tam karşısından izliyorum. İzleme mesafem yaklaşık 2 metre. TV sehpası kullanıyorum.
Yeni televizyondan beklentilerim neler?
Şuan kullandığım cihaz IPS türünde bir ekrana sahip fakat özellikle siyah renklerini beğenmiyorum. Karanlık sahnelerde biraz ghosting efekti görüyorum. Özellikle akıcı bir cihaz (bilemiyorum bu bütçede mümkün mü?) istiyorum. Tepkime hızı TV'lerde yüksek oluyor fakat ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur. HDR olsa da olur olmasa da olur. Kullandım farkını göremedim. Şuan kullandığım cihaz 49" idi fakat 55" ve üstü bir ekran olsa fena olmaz diye düşünüyorum. Marka takıntım yok. Tavsiyelerinize göre değerlendirme yapmak istiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Kuyuya attık bakalım ne olacak.

R Çevrimdışı

ridvan1973 

Aktif Üye
22 Kas 2019
54
51
Merhaba,

Bu 3 TV arasında kararsız kaldım. Annem ve Babam için alıyorum. Eski TV leri küçük ve görüntü kalitesi iyi değildi. Bunlar ultra Hd. Hangilerini tavsiye edersiniz.

Toshiba 43UL3B63DT
Grundig 49GDU7810B
Philips 43PFS5803

9yI8PSUIPu.png

Onların yerine buna baksanıza. Toshiba ile aynı sayılır ve 1000tl daha ucuz. Hem maximum karta 9 taksit ve 100tl indirim var.

Techwood 43U902 43" 109 CM 4K Ultra HD Smart LED TV 2.299,00 TL yerine 1.899,00 TL

U Çevrimdışı

ulku0312

Yeni Üye
28 Haz 2020
29
43
Merhaba, aynı ürüne bakıyorum, panel bilgi hattı sayfasına seri numarası veya menu 4725 yapıp resmini ekleyebilirmisiniz.
Anakart ve panel bilgisi öğrenmiş oluruz. Teşekkürler
Düzeltme: Ekelemissiniz yeni gördüm
samsung va panel
MB130E anakart

S Çevrimdışı

sonbaha78

Yeni Üye
28 Mar 2020
6
44
Regalin bu modeli f/p olarak öneriliyordu sanırım. 3.400-3.500 TL aralığındaydı diye hatırlıyorum. Şimdi bakarken Teknosada gördüm. İndirimli fiyatı 3.127,08 TL. Bu fiyata nasıldır alınır mı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler "TCL" nin çok sık ve çok eskiden beri takipçisi olduğum için özellikle en büyük ana üreticiler
olarak her zaman takip ettiğim;

1-TPV
2-TCL
3-ChangHong
4-SkyWorth
5-HiSense
üreticiler dışında ayrıca başkaları da var tabiki,zira bu gördükleriniz tüm dünyadaki TV leri ya üreten
ya da bir şekilde montajlayan(SDK/CKD formunda) ve sonra da Sony/Samsung/Panasonic ve hatta SHARP
markaları altında asıl üreticilerdir:ok

++

Bizim pazarlara gelirsek;TR/Avrupa/Rusya gibi... TPV nin sadece Philips markasını görürsünüz ama OLED leri
dışında herhangi bir ses getirecdek özellikle LCD TV leri artık yoktur! dolayısıyla bunu eliyorum

>HiSense,Çin dışında şimdilik U.K de ciddi etkinolmaya başladı zira panelleri F/P ama gerçek den çok iyiler
yani bunlar artık "ucuz mal" diye satın alınmıyor ve dikkatinizi çekerim panel tip TV işinde adeta bu işi en iyi bilen
TV tüketicisi İngilizler dir! ve bu herifler böyle bir pazarda ciddi iyi konuma geldiler!
USA/Canada için de aynen böyle ama bu pazarda TCL/Vizio şimdilik başı çekiyor!

>Chang ve Sky daha çok yeni nesil paneller ve modül üniteleri v.s üzerine ağırlık vererek ilerliyor ve henüz dışarı
açılmadı ama SkyWorth en yeni olarak hem de OLED bazında 200/240Hz lik OLED paneli üretecek hale gelmiştir:ok
sanırım yakında artık LGD nin papucu dama atılabillir(OLED için)! zira özellikle ÇİN li ile hiç kimse maliyet
konusunda karşısına geçemez hatta aklına bile gelmez!

bildiğim kadarıyla bu panelleri OLED/200Hz Çin pazarına çıkarttı!

>TCL de çok yeni olarak daha da güzel bir buluş yaparak OLED QD-panelleri çıkarıyor:ok
IFA da sanırım bunları açıklayacak artık

Not;OLED ler için sürekli çalışıyorlar,LCD ler den tabiri caizse artık hiç bir şey olmaz,2010 dan beri de ben hiç bir
teknolojik gelişme olarak bir şeyler görmedim! UHD ve diğer hikayeden işleri geçin,bunlar teknoloji değildir!

Zaten adamların da gayeleri artık ana üretici olarak OLED ler için bir şeyler bulmak dır!
LCD ler ise gördüğünüz gibi artık koca birer "MediaPlayer" cihazları haline gelmiştir ama aynı işin panel kısmı hariç
hemen hepsini el kadarlık BOX lar da yapmaktadırlar:haha üstelik çok daha stabil ve de sıkıntısız!

++

TCL/TR ye nasıl yani hangi kalite mallarıyla çıkacak yakında göreceğiz,zira bunlar aynı seriyi çok çeşitli tiplerde
pazarlara sunacak becerideler! örneğin USA/Canada modelleri iyi,Avrupa ise onlar kadar olmadığını zaten öğrendik
ama arada bir veya iki serisi daha üst düzey olabilir v.s adamların o kadar suplex yapıları var ki şaşarsınız,anında
görüntü var herifler de yaw

şimdi bu ana Çin lilerin dış pazarlarda en büyük esprileri fiyatların ciddi düzeyde düşük olmasıdır ve burada iki MARKA
üretici var Samsung&Sony ve bu heriflerin TV leri yarı parasına satılıyor ve performansları da serisine göre ya aynı ya da
bir tık daha yi veya bir tık daha düşük ama UCUZ!! ama ucuz diye "dandik" mal da vermiyorlar!

Bugün ne Sony de ne de artık Samsung da örneğin bir TCL/Sky gelişmiş panel teknolojileri yoktur!
zaten bunun için bunlar da onlara ürettiriyorlar ama sizler bunu çakamıyorsunuz:hmm

++

Kısaca TV pazarının+Modül ünitelerinin TEKELi bu adamlar oldular! Sharp hariç diğer MARKA diye gördüğünüz veya göremediğiniz
panelciler,TV ciler v.s hepsi bitmiştir(Panasonic de dahildir buna-OLED leri ise hariç dir!)
Bir kaç yıl içinde pazara yayılacaklar ama asıl hedefleri "OLED",zira LCD işi bunlar için artık,"fasona verilen mallar" gibi olmuştur!

++

SHARP,bu işin "Modül" kısmı hariç,aslında diğer konulardan da çıkmıştır,yani pazarda bir şeyleri buldum ettim(Samsung ve Sony
hala böyle yapıyor ama hikeye bunlar bir şey yaptıkları yoktur!)diyen kimse kalmamıştır,yukarıda yazdığım ama üreticiler
yapıyor her ne yapılıyorsa artık!

TCL yi takip etmek bile artık zorlaştı ve fazla koştuyorlar arkalarında yaw!

Örneğin yeni bir Processor de buldular! ki bu çok yeni bir gelişme,öyle çalma kopya filan değildir
"yazılım" kısmı RUS/Ukrayna işi değildir diğerlerinin daha doğrusu herkesin yaptığı gibi!

Oled lerine isim de buldular "QDOLED:clap2"

TCL,ayrıca bu yeni panelleri(LCD ve OLED olarak) Samsung/Sony/Panasonic e de satıyor!

bu malların bizim için beklemeye ne kadar değeri olur orasını bilemiyorum,zira bizimi öncelikle bir Döviz kuru
sıkıntımız vardır!!! en büyük handikap da budur,yani mallar aslında UCUZ ama bizde böyle olmaz!
diğer sıkıntı ise piyasanın yerli montajcılarının dengesidir ve bu sebeble yine bu mallar bizde ucuz olamaz!

ama OLED olarak belki daha makul fiyatlar çıkabilir ki bunun için de henüz daha erken,zira TR ye bunlar şimdilik
OLED sunmayacaklar!

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Oledler iyi güzel ama en büyük handikapı fiyatından ziyade yanma riski. Bu sorunu çözmedikleri müddetçe pazarda yer edinmeleri zor ancak meraklı ve hevesli tüketicilere yönelebilirler. Ha fiyatı LCD fiyatından ucuz olsa yanma riski göze alınabilir ama öyle de değil. Ben 5 sene sonra bile yanma riski olsa olede mesafeli yaklaşıyorum bazen gaza geliyor 48lik LG gelirse alıp kullanayım diyorum ama sonra soğuyunca vazgeçiyorum :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
buna şöyle bir cevap vereyim

-LCD alıp da bunca sıkıntılarına göre OLED alıp da bazı malum risklerine göre mukayese edersem
ben de kesinlikle bir daha LED filan almam,artık OLED alırım ama tabiki bana fiyatı tatlı olacak:haha
öyle manyak fiyatlara da OLED almam,LCD lere devam aynen...

-ayrıca 2010 dan sonra özellikle de 2015 den sonra LCD ler çok daha fazla sorun çıkarmaya başladılar!
nokta atışı bir LCD de kalmadı artık! 5 kağıt bile bana göre bunlara çok para yaw!
özellikle 5 kağıdın üstüne çıkıp da 10 kağıt da verecek adam varsa gitsin OLED lere yazılsın yaw:hihi

Her neyse biz malum LCD konusuna geçersek,bu TCL ve diğer bir kaç tanesi artık bizim pazara çıkmalılar!
güzel fiyat yapsınlar malı nasılsa götürürler!

Bir kaç gündür TCL den FALD olan X915 serisi var onu bakınıyorum,aynısı Samsung Qled 9x serisidir!!!
bu da 8K tabiki! yakında çarpıştırırlar malum siteler!

mutlaka Samsung Q9xx galip gelecektir bu maçtan da,her zaman ki gibi yani "yersen"
bazı tipler var YT de herifler Samy Q9x ları OLED den de başarılı buluyorlar yani yersen!

abi atmayın yaw bu kadar:haha1

E Çevrimdışı

erdi0707

Yeni Üye
15 Eyl 2020
1
35
Merhaba,
Burada yeniyim. 3000bin civarı televizyon arıyorum. Çok üzerine çıkamıyorum. Hepsiburada dan indirimi kullanarak vestel 50u9400 almayı düşünüyorum. Fiyatı 3300 TL. Bu boyutlarda daha iyisi var mıdır? Yoksa bu fırsatı kaçırmayayım mı?

C Çevrimdışı

Croesus

Yeni Üye
14 Eyl 2020
16
34
Sevgili arkadaşlar ayın 20'sine kadar bir televizyon almam gerekiyor iki cihaz da kampanyada, tavsiyeniz veya önerilerinizi bekliyorum 2000 lira civarında.

Şimdi arasında kaldığım iki cihaz var,

ps4 pro için televizyon bakıyorum ve aklımda iki televizyon var; Philips 32PFS6805/62 32" 80 Ekran Uydu Alıcılı HDR Full HD LED Smart TV Ve Techwood 43U902

Techwood alınabilir mi ? kutusunda hdr ve dolbyvision yazıyor bu özellikler kullanılabilir mi yardımcı olabilirseniz minnettar olurum,

Offline oyunlar oynayıp netflix izlemek için almak istiyorum bu televizyonu

Geri
Üst Alt