albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
O zaman 9800 için hayırlı olsun diyelim mi?

hala şu 9800 teyidi gelmedi! büyük ihtimalle gelecek ama bilemiyorum artık ne zaman gelir
ben bu meretlere fazla para verecek adam değilim,ucuz yollu,teşhir veya 2.el v.s bunların hepsi
bana uyar,zaten 9800 de böyleymiş,yani parası bana uyuyor ama benimkini de elden çıkarmam gerekiyor
ayrıca evde koyacak yer kalmadı yaw:hihi
9800 55lik olduğu için bundan Monitör filan olmaz,salona koyacağım,diğer 42lik Tosh eski kullandığım
paneli de Monitör yaparım

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
hala şu 9800 teyidi gelmedi! büyük ihtimalle gelecek ama bilemiyorum artık ne zaman gelir
ben bu meretlere fazla para verecek adam değilim,ucuz yollu,teşhir veya 2.el v.s bunların hepsi
bana uyar,zaten 9800 de böyleymiş,yani parası bana uyuyor ama benimkini de elden çıkarmam gerekiyor
ayrıca evde koyacak yer kalmadı yaw:hihi
9800 55lik olduğu için bundan Monitör filan olmaz,salona koyacağım,diğer 42lik Tosh eski kullandığım
paneli de Monitör yaparım

Özel mesaj attım hocam bakabilir misiniz?

G Çevrimdışı

grafikermc

Yeni Üye
13 Eyl 2020
7
39
Merhaba, kullandığım televizyon bozuldu ve artık kullanılacak gibi değil. 2000-4000 tl arası fiyat performans 50-55 inç arası 4k smart tv arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı hocam bana da bir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Uzaklık 4-5 metre. Karşıdan izliycem. 4K smart tv düşünüyorum. Ip Tv falan izleyebilirim. Bütçem de 4.000tl civarı.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

coolnext4

Yeni Üye
13 Eyl 2020
18
43" TV almayı düşünüyorum monitör olarak kullanacağım.

Taviz vermeyeceğim özellikler:

*Panelin 10 bit olması(FRC olmadan).
*Geniş renk gamutu olması (en az %72 NTSC).
*HDMI 2.0.
*Input lag 16ms'i geçmemesi.
*Chroma Subsampling 4:4:4 desteği.

Detaylı bilgilere internetten erişmek zor (DisplaySpecifications bile yetersiz kalıyor) bilen varsa çok güzel olur.

Aklımda kalan modeller Vestel 43U9500, Samsung TU8500, Philips 43PUS7805, LG 49NANO866NA.

Bu cihazları monitor olarak kullanılırsa nasıl performans verir ? Açıkcası 6000 üstü benim için çok fazla. İzleme açısı tam karşıdan olacak. IPS panelleri çok seviyorum.

Vestel 43'ler IPS geliyor diye okudum, fakat 8bit+frc mi 8bit mi panel ? renk gamutu ne alemde ? TU8500 bence hakkından çok daha fazla pahalı. Eğer herhangi bir TV bu ihtiyaçlarımı 5000₺'ye karşılamıyorsa daha pahalıya monitör alayım son çare.

Bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.

Sevgiler, sağlıkla kalın.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
o zaman sana benim paneli vereyim??
fiyatı da uygun sayılır hediyesi 3 kağıt:hoba1

LGD-S_IPS/10-bit(harbi!!)

özellikle manyak paraya satılan LGE nin o bahsettiğin NANO666 ya fiyat olarak çok fena çeker
ama perf. olarak onun belki bir tık altında kalır! 49luk panele SONY VA bile olsa o para verilmez!

hele hele Monitör diyorsan zaten beklentin de yüksek olur ve hiç değmez!

sana tavsiyem UHD Monitör(iyisinden)144/hz curved v.s ama bunların fiyatları da tam abuk

TV den gerçek manada Monitör olmaz sanırım bunu da biliyorsun? ama IPS/10-bit v.s derken
kısmen VA lara göre çok daha güzel ve ucuz seçenek olarak bu TV ler Monitör olabilir

ama prof.biriysen veya Gamer veya bunları oldukça bilen v.s sen de bilirsin ki TV den bu iş
bir yere kadar olur,fazlası olamaz!

InputLAG diye berlirttiğin o değer de bir kere TV yok !! çok eskiden bazı Sharp lar vardı ancak onlar bu değerin
altına veya 12/16ms idiler! senin gördüğün değerler 32/20 veya 18ms filan bunlar gerçek değildir!
ölçüm metodları da hileli veya yalnıştır

TV olarak 2010 dan sonra üretilen tüm TV ler içinde min.LAG 32ms dir! bunun altına inilemiyor hala
ama sistem Andro/Tizen/WebOS v.s yoksa belki ama bunlarsız da TV yok piyasada:hmm

2x frame-lost=32ms TV ler en iyi ihtimalle min.bunu üretirler LAG olarak ancak 32ms çoğu insanı keser
ama daha da hızlı olsun dersen ya CRT ya da "TN" panel olacaktır rekorları hala kırılamadı bunların

kısaca bütün bunların toplayıp da all-in-one bir şey olsun ve her bir şeyi en iyisiyle yapsın dersen böyle
bir TV Sharp da bile belki yoktur!

++

Chroma sampling 4/4/4 demişsin,ama bu iş bu TV ler de çok çok zordur,VAR diye görünür kimilerinde spek.
açıklamalarında ama bence "inanma" ya da ne kadar başarılı yapıyor bunu ki bu bir "MONITOR" değildir!

Col.gamut>>bu TV ler ile olmaz,ama prof.ISF calibration yaparsan bir yere kadar olur!

Not;yukarıda bahsettiğin o Tv ler bunlar olmaz(NANO lar hariç ama onlar da bir yere kadar!)

ben bu saydığın değerlerin bazılarını bu TV ler de görmüyorum,zaten olması da imkansız(Sharp hariç)
ama yeni nesil çok sıkı VA/IPS Monitörler vardır,TR de bildiğim kadarıyla yoktur zira alıcısı pek çıkmaz çünkü
ciddi pahalıdır!

++
sonuç da senin bu konulardaki bilgin tecrüben beklentilerin v.s nedir bunları daha spesifik yazarsan belki
başka arkadaşlar da ona göre bilgi verirler,ama benim tavsiyem kısaca "işi bilen" kişiler için bu mevcut
TV lerle bu işlerin olamayacağıdır ayrıca ebat "49" u geçmeyeceksin! 50 bile olmaz! zaten 50/58lik
VA paneller de böyle istediğin değerler YOKTUR!

IPS bakacaksın ki ben bu konuda LGE nin NANO larını tek geçerim ama onlar da hem pahalı hem de
yine de salt bir monitör vazifesi yapamazlar! ama alternatifler arasında en iyisi de budur:ok

816 değil 866 olanı veya 9x serisi ama 9x larda sanırım 49 yoktur!

C Çevrimdışı

coolnext4

Yeni Üye
13 Eyl 2020
18
o zaman sana benim paneli vereyim??
fiyatı da uygun sayılır hediyesi 3 kağıt:hoba1

LGD-S_IPS/10-bit(harbi!!)

özellikle manyak paraya satılan LGE nin o bahsettiğin NANO666 ya fiyat olarak çok fena çeker
ama perf. olarak onun belki bir tık altında kalır! 49luk panele SONY VA bile olsa o para verilmez!

hele hele Monitör diyorsan zaten beklentin de yüksek olur ve hiç değmez!

sana tavsiyem UHD Monitör(iyisinden)144/hz curved v.s ama bunların fiyatları da tam abuk

TV den gerçek manada Monitör olmaz sanırım bunu da biliyorsun? ama IPS/10-bit v.s derken
kısmen VA lara göre çok daha güzel ve ucuz seçenek olarak bu TV ler Monitör olabilir

ama prof.biriysen veya Gamer veya bunları oldukça bilen v.s sen de bilirsin ki TV den bu iş
bir yere kadar olur,fazlası olamaz!

InputLAG diye berlirttiğin o değer de bir kere TV yok !! çok eskiden bazı Sharp lar vardı ancak onlar bu değerin
altına veya 12/16ms idiler! senin gördüğün değerler 32/20 veya 18ms filan bunlar gerçek değildir!
ölçüm metodları da hileli veya yalnıştır

TV olarak 2010 dan sonra üretilen tüm TV ler içinde min.LAG 32ms dir! bunun altına inilemiyor hala
ama sistem Andro/Tizen/WebOS v.s yoksa belki ama bunlarsız da TV yok piyasada:hmm

2x frame-lost=32ms TV ler en iyi ihtimalle min.bunu üretirler LAG olarak ancak 32ms çoğu insanı keser
ama daha da hızlı olsun dersen ya CRT ya da "TN" panel olacaktır rekorları hala kırılamadı bunların

kısaca bütün bunların toplayıp da all-in-one bir şey olsun ve her bir şeyi en iyisiyle yapsın dersen böyle
bir TV Sharp da bile belki yoktur!

++

Chroma sampling 4/4/4 demişsin,ama bu iş bu TV ler de çok çok zordur,VAR diye görünür kimilerinde spek.
açıklamalarında ama bence "inanma" ya da ne kadar başarılı yapıyor bunu ki bu bir "MONITOR" değildir!

Col.gamut>>bu TV ler ile olmaz,ama prof.ISF calibration yaparsan bir yere kadar olur!

Not;yukarıda bahsettiğin o Tv ler bunlar olmaz(NANO lar hariç ama onlar da bir yere kadar!)

ben bu saydığın değerlerin bazılarını bu TV ler de görmüyorum,zaten olması da imkansız(Sharp hariç)
ama yeni nesil çok sıkı VA/IPS Monitörler vardır,TR de bildiğim kadarıyla yoktur zira alıcısı pek çıkmaz çünkü
ciddi pahalıdır!

++
sonuç da senin bu konulardaki bilgin tecrüben beklentilerin v.s nedir bunları daha spesifik yazarsan belki
başka arkadaşlar da ona göre bilgi verirler,ama benim tavsiyem kısaca "işi bilen" kişiler için bu mevcut
TV lerle bu işlerin olamayacağıdır ayrıca ebat "49" u geçmeyeceksin! 50 bile olmaz! zaten 50/58lik
VA paneller de böyle istediğin değerler YOKTUR!

IPS bakacaksın ki ben bu konuda LGE nin NANO larını tek geçerim ama onlar da hem pahalı hem de
yine de salt bir monitör vazifesi yapamazlar! ama alternatifler arasında en iyisi de budur:ok

816 değil 866 olanı veya 9x serisi ama 9x larda sanırım 49 yoktur!

İlginiz için teşekkür ederim. Donanım bilgim çok iyidir, yıllardır bu işin içindeyim artı mühendisim. TV'ler hakkında derin araştırmalar sonrası sizin de bahsettiğiniz gibi illa bir yerden feregat eden ürünler ortaya çıkıyor. Bütün detaylı araştırmalarım sonucu monitör almaya karar kıldım. Dilerseniz onlar hakkında da fikir alışverişi yapabiliriz.

ViewSonic VX3211-4K-MHD , LG 43 43UN700, AOC 31,5" Q3279VWFD8, Samsung LU32J590UQMXUF 32"

sizce hangini daha iyi görüntü verir ? Ben tercihimi 43UN700'den yana kullanacağım 6K gitti :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
OK oldu o zaman+

işi bilen adamı severim:ok

1-kısaca bu TV ler den "MONITOR" olmaz,olsa olsa kıyısındna köşesinden monitör benzeri bir panel olur
yani sana bana veya işi bilenlere böyle olur,bilmeyenlere ise her şey olur bu paneller den

2-ama oradan feragat ederek buradan da kısarak.... dersen normal bir TV de iş görür
ama sen IPS dersen+NANO da olsun dersen ki haklısın NANO lar gerçekten çok iyiler
bunlardan monitör olur diyelim ama yinede bazı şeyler eksik kalacaktır!

3-sen bence ilk etap da işin TV ve monitör kısmını ayır ve iki ayrı panel den bu işleri yapmaya bak
madem kısaca anlıyorsan!

ben monitörleri ayrıca özel olarak takip etmem,işim bu derece prof.çalışmalar olmadığı için!
veya sen tam ne yapacaksın monitör derken??

"Samsung";bunların bazı yıllarda çok sıkı VA panelli prof.monitörleri çıkıyor,işin fiyat kısmına girmiyorum
ama bunlar gerçekten tam prof.paneller ve tam monitör işte bunlar dır

ViewSonic de iyidir,araştırman gerekiyor,bunlar normal de TR de yoktur ama sormak lazım belki de bazı serilerini
ithalatçılar getiriyor olabilir

Not;bir site vardı şimdi uzun zamandır takip etmediğim için unuttum adını,o sitede bütün bu markalar çok detaylı
anlatılıyordu,bilen varsa yardımcı olsun monitorlook veya benzer bir isimdeydi ve orası diğer çoğu yer gibi
"marketing" tarzı çakallık işleri yapmıyorlar!!!

++

ya da toparlarsam,senin niyetin bir "Televizyon" almak ama bununla aynı zamanda bir monitör gibi işlermi yapmak dır???

Tavsiyem;

1-IPS/10bit/100Hz mümkünse NANOLed dir,alternatifler çok çok azdır bunlar için

LGE başta geliyor,TPV den arada NANO çıkıyordu ama şimdiler de artık yok!

2-Ebat;49 u geçme
ancak TV+Monitör olacaksa ve de TV için bana 49 hiç yetmez dersen işin yine monitör ayağı zorlanır!
ben 49 dan büyük TV alma derim!

C Çevrimdışı

coolnext4

Yeni Üye
13 Eyl 2020
18
LG 43UN700 TV değil monitördür. İş için kullanırken ekranı 4'e bölüp yazılım geliştiricem. Oyunları akşamlar en fazla 1 saat oynarım. Geceleri de film izlemek için tabii ki. tftcentral, pcmonitor.info, rtings bu siteler zaten çok detaylı incelemiş. İngilizcesi olan arkadaşlar bakabilirler.

LG 43UN700 bütün isteklerimi karşılıyor. Gerçek 10 bit IPS, %72 NTSC renk gamutu, 4K, 8ms gecikme süresi ve input lag ise gayet yeterli. DisplayPort 1.4 girişi mevcut yanına birde VESA onaylı kablo aldın mı taş gibi olur. 43" olması zaten en önemlisi.

Kısaca böyle 6k'lık bir monitör. Kararımı verdim. Bahsettiğim kaynaklar diğer arkadaşlara da yardımcı olur google çeviri ile de istedikleri tv ya da monitör'ü rahatca anlayabilirler.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Ben Viewsonic'in VX3276-2K modelini kullanıyorum ve memnunum. IPS panel görüntü kalitesi güzel sayılır çok keskin değil bir de kontrastı biraz düşük ama onun dışında 1900TL ye gayet güzel monitör. Malzeme kalitesi gayet iyi Viewsonic'in üst serilerinin ancak Samsung, Dell gibi markaların ki kadar iyi kalite kontrol standartları yok mesela benim panelde bir yarı ölü piksel var aslında piksel aktif ama parlaklığı çok düşük yada panel üretimi sırasında araya toz girmiş, kenarda olduğundan değiştirmekle uğraşmadım ama sizin baktığınız modelde Viewsonic in sıfır hata politikası olabilir. Tam hangi modelleri kapsıyor bilmiyorum ama profesyonel serisinde sıfır hata politikası vardı kontrol etmenizde fayda var.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
dediğim gibi söz konusu monitör ise o zaman direk monitör alınmalıdır,TV ile bu işler olmaz
hele hele prof.kişilerse bunlar bana göre kesinlikle "Televizyon" almasınlar bu işler için!

bahsettiğim siteler bu yukarıda yazan yerlerdi eksiden arada takip ederdim ve bilgiler v.s son derece
faydalı yerler burası

ve tabiki bazı Sharp/Samsung veya paneli bunlardan alınıp üretilen özel monitörler hariç
kesinlikle "IPS" alınmalıdır:ok

Geri
Üst Alt