Forum da satış bölümü varmı acaba 2.el için?
benim Grundig i yolcu etmek istiyorum
O zaman 9800 için hayırlı olsun diyelim mi?
Forum da satış bölümü varmı acaba 2.el için?
Hayırlısı olsun, TV inceleme başlığında konu açarak görsel fln ekleyip, yorumlarını yazarak sizden sonra alacaklara yardımcı olmuş olursunuz ?Regal 55R7560UA
Olmamı?Forum da satış bölümü varmı acaba 2.el için?
O zaman 9800 için hayırlı olsun diyelim mi?
hala şu 9800 teyidi gelmedi! büyük ihtimalle gelecek ama bilemiyorum artık ne zaman gelir
ben bu meretlere fazla para verecek adam değilim,ucuz yollu,teşhir veya 2.el v.s bunların hepsi
bana uyar,zaten 9800 de böyleymiş,yani parası bana uyuyor ama benimkini de elden çıkarmam gerekiyor
ayrıca evde koyacak yer kalmadı yaw
9800 55lik olduğu için bundan Monitör filan olmaz,salona koyacağım,diğer 42lik Tosh eski kullandığım
paneli de Monitör yaparım
o zaman sana benim paneli vereyim??
fiyatı da uygun sayılır hediyesi 3 kağıt
LGD-S_IPS/10-bit(harbi!!)
özellikle manyak paraya satılan LGE nin o bahsettiğin NANO666 ya fiyat olarak çok fena çeker
ama perf. olarak onun belki bir tık altında kalır! 49luk panele SONY VA bile olsa o para verilmez!
hele hele Monitör diyorsan zaten beklentin de yüksek olur ve hiç değmez!
sana tavsiyem UHD Monitör(iyisinden)144/hz curved v.s ama bunların fiyatları da tam abuk
TV den gerçek manada Monitör olmaz sanırım bunu da biliyorsun? ama IPS/10-bit v.s derken
kısmen VA lara göre çok daha güzel ve ucuz seçenek olarak bu TV ler Monitör olabilir
ama prof.biriysen veya Gamer veya bunları oldukça bilen v.s sen de bilirsin ki TV den bu iş
bir yere kadar olur,fazlası olamaz!
InputLAG diye berlirttiğin o değer de bir kere TV yok !! çok eskiden bazı Sharp lar vardı ancak onlar bu değerin
altına veya 12/16ms idiler! senin gördüğün değerler 32/20 veya 18ms filan bunlar gerçek değildir!
ölçüm metodları da hileli veya yalnıştır
TV olarak 2010 dan sonra üretilen tüm TV ler içinde min.LAG 32ms dir! bunun altına inilemiyor hala
ama sistem Andro/Tizen/WebOS v.s yoksa belki ama bunlarsız da TV yok piyasada
2x frame-lost=32ms TV ler en iyi ihtimalle min.bunu üretirler LAG olarak ancak 32ms çoğu insanı keser
ama daha da hızlı olsun dersen ya CRT ya da "TN" panel olacaktır rekorları hala kırılamadı bunların
kısaca bütün bunların toplayıp da all-in-one bir şey olsun ve her bir şeyi en iyisiyle yapsın dersen böyle
bir TV Sharp da bile belki yoktur!
++
Chroma sampling 4/4/4 demişsin,ama bu iş bu TV ler de çok çok zordur,VAR diye görünür kimilerinde spek.
açıklamalarında ama bence "inanma" ya da ne kadar başarılı yapıyor bunu ki bu bir "MONITOR" değildir!
Col.gamut>>bu TV ler ile olmaz,ama prof.ISF calibration yaparsan bir yere kadar olur!
Not;yukarıda bahsettiğin o Tv ler bunlar olmaz(NANO lar hariç ama onlar da bir yere kadar!)
ben bu saydığın değerlerin bazılarını bu TV ler de görmüyorum,zaten olması da imkansız(Sharp hariç)
ama yeni nesil çok sıkı VA/IPS Monitörler vardır,TR de bildiğim kadarıyla yoktur zira alıcısı pek çıkmaz çünkü
ciddi pahalıdır!
++
sonuç da senin bu konulardaki bilgin tecrüben beklentilerin v.s nedir bunları daha spesifik yazarsan belki
başka arkadaşlar da ona göre bilgi verirler,ama benim tavsiyem kısaca "işi bilen" kişiler için bu mevcut
TV lerle bu işlerin olamayacağıdır ayrıca ebat "49" u geçmeyeceksin! 50 bile olmaz! zaten 50/58lik
VA paneller de böyle istediğin değerler YOKTUR!
IPS bakacaksın ki ben bu konuda LGE nin NANO larını tek geçerim ama onlar da hem pahalı hem de
yine de salt bir monitör vazifesi yapamazlar! ama alternatifler arasında en iyisi de budur
816 değil 866 olanı veya 9x serisi ama 9x larda sanırım 49 yoktur!