ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
49 da IPS var ama karma üretim olduğu için size ne denk geleceğini bilmemiz imkansız :kiskis
Merhaba adem bey sizlere birsey danismak istiyorum Bugun youtubede karsilastirma videolarini izledim ( VA Vs IPS ) Panel kendi göz zevkime en uygun ips cikti siyahlar grimsi gostersede ips'deki canlilik bunu ortpas ediyor benim gozumde :) bana 3000 tl'ye kadar IPS Tv onerebilirmisiniz rica etsem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TCL Cikana kadar en azindan alternatif olarak dursun belki tcl bizi sasirtir uygun fiyatli tv cikarir sizler onu onerirsiniz :)

Hocam Toshiba 49V6863'ler sadece ips değil mi?
Sizlerdemi ips va karsilastirmasi izlediniz ben karsilastirma videosunda gozume hitap eden ips cikti siyahi ne kadar gri gostersede ips'deki canlilik baska :) ve o siyahi unuttutuyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba adem bey sizlere birsey danismak istiyorum Bugun youtubede karsilastirma videolarini izledim ( VA Vs IPS ) Panel kendi göz zevkime en uygun ips cikti siyahlar grimsi gostersede ips'deki canlilik bunu ortpas ediyor benim gozumde :) bana 3000 tl'ye kadar IPS Tv onerebilirmisiniz rica etsem

TCL Cikana kadar en azindan alternatif olarak dursun belki tcl bizi sasirtir uygun fiyatli tv cikarir sizler onu onerirsiniz :)

Sizlerdemi ips va karsilastirmasi izlediniz ben karsilastirma videosunda gozume hitap eden ips cikti siyahi ne kadar gri gostersede ips'deki canlilik baska :) ve o siyahi unuttutuyor
Bu IPS ve VA karşılaştırmasını daha bilinen markalar ile yeniden yapmak istiyorum.

Daha bilinen ürünler ve daha iyi bir çekim ile. Neticede bizim amacımız mal pazarlamak olmadığı için ne görünüyorsa onu gösterrmek istiyoruz. Bunun için pro bir kamer da araştırıyorum şu an.

ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
Bu IPS ve VA karşılaştırmasını daha bilinen markalar ile yeniden yapmak istiyorum.

Daha bilinen ürünler ve daha iyi bir çekim ile. Neticede bizim amacımız mal pazarlamak olmadığı için ne görünüyorsa onu gösterrmek istiyoruz. Bunun için pro bir kamer da araştırıyorum şu an.
4k cekim ile yapsaniz daha iyi olur :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
bakın uyarıyorum yine

YT de dünya kadar karşılartırmalı çeşitli videolar vardır,işin içinde birisi değilseniz neyi görterseler aynen "yersiniz"
bunların %99 u marketing türü işlerdir!

öyle ki yarın birisi çıkar "TN" paneli en iyisi diye gösterir:haha
ama TN panel en düşük LAG değerine sahiptir ve üstüne kimse geçemez(CRT ler hariç tabiki)

VA/IPS=TFT-LCD panel den bahsediyorsanız;her ikisinin de eski veya negatif v.s kısımları vardır!!!
bu kural 90 ların sonun dan beri hiç değişmedi! ama YT yi açarsanız bir dünya bilgi diye kafa şişirici
videolar izlersiniz!

IPS=Hitachi,yaw Hitac bu işleri bırakalı yıllar oldu ve hala onun ilk bulduğu IPS ler bugün bile efsane
olarak birilerinin evinde duruyor:ok işte gerçek IPS ler bunlardır! sonra LGD nin bulduğu şimdikine biz "çakma"
diyoruz yaw!

VA=Sharp bu da efsane olarak kaldı! bazı bulunan Sharp TV ler de çakma dır(CMO üretimi)gerçek VA larını
ise kimse göremiyor çünkü hem o kadar pahalı hem de özel üretim gibi

bütün bunları bilmeden birileri ahkam kesip yok VA IPS si tokatlar yok IPS şöyle iken VA böyle v.s v.s
yani boş ve bilgiden uzak işler ama şu var;VA/IPS de bugünküler olarak hiç birisi öyle aman aman iyi değildir
hatta bana göre kötüdür,çünkü 10/15 sene teknolojik olarak çok daha iyileri varken bugün yoktur

TV ler de gördüğünüz gibi ayağa düştüğü için,Market fen filan gidip alıyorsunuz,biraz yazılım desteğiyle
bu arabayı yürür hale getiriyorlar hepsi o dur,Samsung alsanız Sony de alsanız yaklaşık böyledir!

OLED alırsanız teknolojiden bahsedebilirsiniz biraz o da! çünkü onda da sıkıntılar var!

Ama her her haliyle OLED ler tabiki LCD den çok daha iyidir!

1-OLED leri özelikle Sony/Samsung un FALD tipli Araba parasına satılan TV leri kıyaslayıp neredeyse LCD leri OLED den
iyi gösteren videolar da vardır özellikle Samsung çular tarafından finanse edilen,bunlar küllüm yalan dolan işlerdir!!

2-TR özeline gelirsem buraya gelenler şayet Tf/DH de üye iseler bunu da belirtsinler ki kimlerin gazını yemişler
anlarız özellikle VA/IPS için mukayese yapan tipleri tanırız,aslında biz bunların çoğunu biliyoruz ya da ben biliyorum alayını!
kısaca bunları da sallayın geçin ya da bana havale edin ki küfürü basayım hiç çekinmeden

milletin aklını yedikleri için!

3-buraya gelenler Araba parasına panel aramıyor beyler! bütçesi kısıtlı veya çok kısıtlı veya ilk defa panel alacak
ama tabiri caise gariban insanlarda vardır ve bunda ayıp olan bir şey de yoktur!

Ben size 75lik panel aldırayım parası da 39 veya 59 kağıt filan olan,yani bu mudur tavsiye şimdi!
yada illa Samsung diyeyim veya Sony diyeyim bumudur tavsiye şimdi??

üstelik absürt pahalı olan Samsung larda sorun çıkma riskleri de daha fazla haberiniz varmı acep!
Sony alsanız zaten hepten yandınız zira Sony hemen hiç bir sıkıntıyı kabul dahi etmiyor!
bumu dur tavsiye...

kısaca paraya kıyıp da alınacak bir panel buradaki üyeler için yoktur!
dolayısıyla F/P veya kısmen ucuz yollu bir panel alıyor insanlar ve 3/5 sene zaten giderse
bile çok iyi sonra gelsin yenisi oluyor günümüzde! eskiden 8/10 sene gibi diyordu bunuda unutun artık!

++
VA/IPS panel mukayesesini normal kullanıcı yapamaz,ama adamın kafasını yerseniz o zaman adamın
bütün düzenini de bozarsınız! adam şartlanıyor VA diye veya tam tersi IPS diye bunun ikisini de yanlıştır!
çünkü her ikisinin de sıkıntıları vardır!

Kişi gitsin gözüne en iyisi hangisi geliyorsa onu alsın yaw,adam zaten anlamıyor ısrar etmek beyhude!
piyasadaki normal alınır fiyatdan olan paneller de laf aramızda çoğu da boktan(ama bana göre boktan diyorum)
yoksa normal bir kullanıcı için boktan filan değil tam tersi süper bile diyenler oluyor yaw!

Vestel deki ana sıkıntı bence,bir dünya seri/model/tip v.s var ki deftere yazsan defter sayfaları dolar yaw:kas
böyle bir satış politikaları var ki çoğu da aynı performans gibi bunların...

bence böyle olmasa,Vetel dünya kadar mal satar! Arçelik daha ayrı bir alem,yaw bunlar tüketiciden uzak
işler yapıyorlar gibi geliyor bana!

Adam şimdi Vestel alacak yok o panelmi var yok yazılım(MB deki) var yok o yok bu...adeta sonsuz bir macera gibi!

Artık üreticiler şu işi yapıyorlar;birileri "TV" alacak,alın size TV diye bir şeyleri kakalıyorlar!
rekabet zaten teknolojik bazda LCD lerde bitmiş adam neyi yapacak ki başka??
OLED yapmışlar zaten ve gelin bunu verelim diyorlar ama ciddi kazık hala!

LCD den bu saat den sonra da bir cacık olmaz,ucuzundan alın bir şeyler izleyin gitsin,zaten millet resim kalitesi
filan da armaıyor laf aramızda,yok NetFlix varmı yok Smartı nasıl diyor veya Google bilmem nesi varmı diyor veya
MediaPlayer işi nasıl diyor v.s

++
geçen gün Philips in bir serisi çıkmış bana göre renkleri de kötü basıyor şimdi bunu IPS ile mukayese etmişler yaw!
hoş IPS de o arada bazı tonlamalarda tam falso...iyide vatadanş buna bakıp da neyi alacak şimdi!
güyya mVA şöyle iyiymiş..yaw mVA lar iyi de sizin bu çıkardığınız mVA kötü ve düşük seri:haha1

ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
bakın uyarıyorum yine

YT de dünya kadar karşılartırmalı çeşitli videolar vardır,işin içinde birisi değilseniz neyi görterseler aynen "yersiniz"
bunların %99 u marketing türü işlerdir!

öyle ki yarın birisi çıkar "TN" paneli en iyisi diye gösterir:haha
ama TN panel en düşük LAG değerine sahiptir ve üstüne kimse geçemez(CRT ler hariç tabiki)

VA/IPS=TFT-LCD panel den bahsediyorsanız;her ikisinin de eski veya negatif v.s kısımları vardır!!!
bu kural 90 ların sonun dan beri hiç değişmedi! ama YT yi açarsanız bir dünya bilgi diye kafa şişirici
videolar izlersiniz!

IPS=Hitachi,yaw Hitac bu işleri bırakalı yıllar oldu ve hala onun ilk bulduğu IPS ler bugün bile efsane
olarak birilerinin evinde duruyor:ok işte gerçek IPS ler bunlardır! sonra LGD nin bulduğu şimdikine biz "çakma"
diyoruz yaw!

VA=Sharp bu da efsane olarak kaldı! bazı bulunan Sharp TV ler de çakma dır(CMO üretimi)gerçek VA larını
ise kimse göremiyor çünkü hem o kadar pahalı hem de özel üretim gibi

bütün bunları bilmeden birileri ahkam kesip yok VA IPS si tokatlar yok IPS şöyle iken VA böyle v.s v.s
yani boş ve bilgiden uzak işler ama şu var;VA/IPS de bugünküler olarak hiç birisi öyle aman aman iyi değildir
hatta bana göre kötüdür,çünkü 10/15 sene teknolojik olarak çok daha iyileri varken bugün yoktur

TV ler de gördüğünüz gibi ayağa düştüğü için,Market fen filan gidip alıyorsunuz,biraz yazılım desteğiyle
bu arabayı yürür hale getiriyorlar hepsi o dur,Samsung alsanız Sony de alsanız yaklaşık böyledir!

OLED alırsanız teknolojiden bahsedebilirsiniz biraz o da! çünkü onda da sıkıntılar var!

Ama her her haliyle OLED ler tabiki LCD den çok daha iyidir!

1-OLED leri özelikle Sony/Samsung un FALD tipli Araba parasına satılan TV leri kıyaslayıp neredeyse LCD leri OLED den
iyi gösteren videolar da vardır özellikle Samsung çular tarafından finanse edilen,bunlar küllüm yalan dolan işlerdir!!

2-TR özeline gelirsem buraya gelenler şayet Tf/DH de üye iseler bunu da belirtsinler ki kimlerin gazını yemişler
anlarız özellikle VA/IPS için mukayese yapan tipleri tanırız,aslında biz bunların çoğunu biliyoruz ya da ben biliyorum alayını!
kısaca bunları da sallayın geçin ya da bana havale edin ki küfürü basayım hiç çekinmeden

milletin aklını yedikleri için!

3-buraya gelenler Araba parasına panel aramıyor beyler! bütçesi kısıtlı veya çok kısıtlı veya ilk defa panel alacak
ama tabiri caise gariban insanlarda vardır ve bunda ayıp olan bir şey de yoktur!

Ben size 75lik panel aldırayım parası da 39 veya 59 kağıt filan olan,yani bu mudur tavsiye şimdi!
yada illa Samsung diyeyim veya Sony diyeyim bumudur tavsiye şimdi??

üstelik absürt pahalı olan Samsung larda sorun çıkma riskleri de daha fazla haberiniz varmı acep!
Sony alsanız zaten hepten yandınız zira Sony hemen hiç bir sıkıntıyı kabul dahi etmiyor!
bumu dur tavsiye...

kısaca paraya kıyıp da alınacak bir panel buradaki üyeler için yoktur!
dolayısıyla F/P veya kısmen ucuz yollu bir panel alıyor insanlar ve 3/5 sene zaten giderse
bile çok iyi sonra gelsin yenisi oluyor günümüzde! eskiden 8/10 sene gibi diyordu bunuda unutun artık!

++
VA/IPS panel mukayesesini normal kullanıcı yapamaz,ama adamın kafasını yerseniz o zaman adamın
bütün düzenini de bozarsınız! adam şartlanıyor VA diye veya tam tersi IPS diye bunun ikisini de yanlıştır!
çünkü her ikisinin de sıkıntıları vardır!

Kişi gitsin gözüne en iyisi hangisi geliyorsa onu alsın yaw,adam zaten anlamıyor ısrar etmek beyhude!
piyasadaki normal alınır fiyatdan olan paneller de laf aramızda çoğu da boktan(ama bana göre boktan diyorum)
yoksa normal bir kullanıcı için boktan filan değil tam tersi süper bile diyenler oluyor yaw!

Vestel deki ana sıkıntı bence,bir dünya seri/model/tip v.s var ki deftere yazsan defter sayfaları dolar yaw:kas
böyle bir satış politikaları var ki çoğu da aynı performans gibi bunların...

bence böyle olmasa,Vetel dünya kadar mal satar! Arçelik daha ayrı bir alem,yaw bunlar tüketiciden uzak
işler yapıyorlar gibi geliyor bana!

Adam şimdi Vestel alacak yok o panelmi var yok yazılım(MB deki) var yok o yok bu...adeta sonsuz bir macera gibi!

Artık üreticiler şu işi yapıyorlar;birileri "TV" alacak,alın size TV diye bir şeyleri kakalıyorlar!
rekabet zaten teknolojik bazda LCD lerde bitmiş adam neyi yapacak ki başka??
OLED yapmışlar zaten ve gelin bunu verelim diyorlar ama ciddi kazık hala!

LCD den bu saat den sonra da bir cacık olmaz,ucuzundan alın bir şeyler izleyin gitsin,zaten millet resim kalitesi
filan da armaıyor laf aramızda,yok NetFlix varmı yok Smartı nasıl diyor veya Google bilmem nesi varmı diyor veya
MediaPlayer işi nasıl diyor v.s

++
geçen gün Philips in bir serisi çıkmış bana göre renkleri de kötü basıyor şimdi bunu IPS ile mukayese etmişler yaw!
hoş IPS de o arada bazı tonlamalarda tam falso...iyide vatadanş buna bakıp da neyi alacak şimdi!
güyya mVA şöyle iyiymiş..yaw mVA lar iyi de sizin bu çıkardığınız mVA kötü ve düşük seri:haha1
Dediklerinize harfiyen katiliyorum bizde garibaniz butcemiz kisitli benim butce max 3000 bende bu butcede tv bakiyorum arkadas her marka dediginiz gibi oyle bir tv serisi cikmis ki anlam vermek anlamak cok zor bendw bugun bi ( VA IPS ) karsilastirmasini izledim ips gozume hos geldi va den eksigi var ilk olarak siyah siyah degil ips grimsi ama renk canliligi olarak ips biraz daha iyi tabiki bunlar izledigim videolardan elde ettigim dusunce illaki va ninde bir cok + si vardir ben sadece netflix youtube sorun cikartmasin bana gerisi pkte onemli.degil acikcasi zaten butce belli :) TCL ciksa bi gorsek eylulde cikacak denildi hala haber yok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Siz bence bu TCL ye fazla bel bağlamayın beyler!
bu heriflerin bir sürü kalitede TV leri var,ana pazar USA/Canada gerisi osuruk bunlar için!

bir tek 8 leri vardır en üst seri 6/7ler yaramaz!
8 lerin bir üstü daha vardır C/X/P filan ama bunlar bize çıkmayacak!

adamlar her kalitede mal çıkarıyorlar ama çalıma sistemleri farklı ayrıca hepsini geçtim
malı da zaten biliyorum ama bilmediğim ve asıl bilmek istediğim "kaç para" olacak bunun hediyesi
ben buna bakıyorum gerisi teferruat benim için!

geçen 43lük panelinin tahmini fiyatını gördüm,yaw bunu geç bir kalem dedim aynen
43lük iyi mal zaten yok ki bu dünyada:haha

Y Çevrimdışı

yunus_1905

Yeni Üye
6 Eyl 2020
3
35
Ben de U9400 ile Samsung tu7000-8500 arasında kararsızim arada 2500-3000tl gibi bir fark var 55ekran için, vatan sitesinde 6500 görünüyor teşhir mi yoksa indirimli mi aldınız acaba
6499 fiyatı vardı. Teklif istedik 50 TL indirim yaptılar. 450 TL de ücret iadesi vardı (ininal kart gibi birşey veriyorlar onunla tüm market gıda yakıt vs harcama yapabiliyorsun) bu şekilde 6000 tl ye geldi. ürün kurulumu da yapıldı. Kesinlikle tavsiye ederim. 2-3 taksit fazla ödeyeceğim belki fakat inşallah uzun yıllar kafam rahat edecek.

ser06 Çevrimdışı

ser06

Yeni Üye
11 Eyl 2020
17
30
Forumda bir arkadas yazmisti 2899 a indirime girdi yorum yapin diye forumda kimse yorum yapmadı ama o arkadas indirimi haber verdi bizde forumdan 3 arkadas falan aldik bunu indirim cok beklemedi 5 saat kadar falan kaldi ben aldiktan 50dk sonra fiyat 3800e falan çıkmıştı. Yani bana kalirsa 55ud9360 i 4 bin tl altinda bulmak zor olur, hal böyle olunca da 3099 a regal almak bence yerinde bir hareket olacağını düşünüyorum
Hocam kurulum yapildi mi yorumlarınızı bekliyorum. Ben de HB indiriminde iken aldim, panel bilgisini merak ediyorum en çok.

Z Çevrimdışı

Zygomatic 

Yeni Üye
27 Ağu 2020
29
29
Hocam kurulum yapildi mi yorumlarınızı bekliyorum. Ben de HB indiriminde iken aldim, panel bilgisini merak ediyorum en çok.
Kurulumu yapildi mb130 anakart , samsung va panel forumda incelemesini yapan bir arkadaş var Regal 55R7560UA Özellikleri
Benim yorumlarıma gelirsek smarti iyi hizli wifiden internete bagladim YouTube 4k ve Netflixte hic donma sorunu yaşamadım, yan aci performansı iyi renk kaybı yok smarti okey uydu yayinlarina gelcek olursak yayinlarin hd olmasindan oturu yakindan bakildiginda görüntüde az da olsa bozulma var ama koltukran izlediğimde bozulmayi göremiyorum. Bence yayin kalitesi de okey sadece uydu yayinlarinin 4k olmamasindan ötürü yakindan baktiginda bozulmayi gorebiliyorsun. Ben genel anlamda memnunum iyi ki almisim diyorum sabit olarak samsung va panel olan vestel tvsi birtek 55ud9360 da vardi oda 4bin civarında fiyatı. Şahsi görüşüm bu tv bu fiyata kacirilmamasi gereken bir firsatti insallah sizinki de sorunsuz çıkar

K Çevrimdışı

Kaantalha

Yeni Üye
11 Eyl 2020
2
32
Kaç gündür televizyon arıyorum. artık modellerin içinde kayboldum. Ortalama 55 inç televizyon arıyorum. 100hz gibi bir beklentim yok çünkü bütcem 3500. Belirgin farklara göre 200 300 ekleme yapabilirim. Aklımda Vestel u9500 var. Bundan daha iyi bi televizyon varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

Düzeltme: televizyona uzaklığım 3 metre netflix veya internetten dizi izlemek amacım. Youtube netflixte donma kapanma sorunu olmasını kimse istemez doğal olarak.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt