I Çevrimdışı

ilhanyasinn

Yeni Üye
2 Nis 2019
19
33
Panel ve anakart bilgisi?
Diğer 2 tv gibi bu da samsung panel çıkarsa alacam artık yapacak bişey yok ?‍♂️?‍♂️?‍♂️
IMG_20200910_123338.jpg

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
7000 ile alakalı forumda ki yorumu göremedim hocam, nedir acaba,teşekkürler.
Samsung'un sitesinde şöyle bir yorum yapılmış.

☆☆☆☆☆1/5 yıldız.
aydinatilgan
· 7 gün önce
Hayal Kırıklığı
Halen kullanmakta olduğum Samsung tv lere göre görüntü kalitesini beğenmedim.Özellikle 46ES7000 den sonra bu seçimim tam bir fiyasko oldu.Ürünler her geçen yıl güzelleşeceğine kalite kaybına uğruyor.Ticari olarak ürünlere jan janlı isimler koymak iş değil CRYSTAL ekran yazmak gibi.Önemli olan görüntü kalitesini arttırabilmek.Benim yaşadığım hayal kırıklığı genele yayıldığı için satış performansını da etkiledi de mi bilemiyorum şu an fiyatı baya düşme eğilimi içine girdi. Görüntüde SARI renkler ağırlık basmakta ve buda görüntüyü bozmakta. Eski tv lerde arka ışık ayarı vardı bu modelde yok. youtube den 4K HDR videolar güzel 4K fena değil ancak 1080 lerde özellikle uydu da görüntü kalitesinden memnun değilim.Sonuçta insan genelde uydu yayını izliyor.Usb den kendi çektiğim fotolara bakayım dedim onda da benzer problem fotoğrafları çok kötü gösterdi.Kısacası pişman oldum ve elimde gelse iade etmek, daha iyi olacağını düşündüğüm için 8500 modeli ile değiştirmek isterim.
  • - Eksileri:
  • Düşük kalite,
  • Beklentileri karşılamıyor

• ✘ Hayır,
  • Bu ürünü önermiyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Max 25 30 derece açı bu arada kollu aparata takılacak yani daha yan acıda tv açısını düzenleme şansım var. , izelme mesafesi 2,5 3 metre, Bilgisayar ekranı olarak ta kullanacağımdan 55 inch düşünüyorum yazılar okunsun diye, yaş 45 olunca malüm :)
Hmmm 55'' için bütçeyi ne kadar daha zorlayabilirsin peki?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Samsung'un sitesinde şöyle bir yorum yapılmış.

☆☆☆☆☆1/5 yıldız.
aydinatilgan
· 7 gün önce
Hayal Kırıklığı
Halen kullanmakta olduğum Samsung tv lere göre görüntü kalitesini beğenmedim.Özellikle 46ES7000 den sonra bu seçimim tam bir fiyasko oldu.Ürünler her geçen yıl güzelleşeceğine kalite kaybına uğruyor.Ticari olarak ürünlere jan janlı isimler koymak iş değil CRYSTAL ekran yazmak gibi.Önemli olan görüntü kalitesini arttırabilmek.Benim yaşadığım hayal kırıklığı genele yayıldığı için satış performansını da etkiledi de mi bilemiyorum şu an fiyatı baya düşme eğilimi içine girdi. Görüntüde SARI renkler ağırlık basmakta ve buda görüntüyü bozmakta. Eski tv lerde arka ışık ayarı vardı bu modelde yok. youtube den 4K HDR videolar güzel 4K fena değil ancak 1080 lerde özellikle uydu da görüntü kalitesinden memnun değilim.Sonuçta insan genelde uydu yayını izliyor.Usb den kendi çektiğim fotolara bakayım dedim onda da benzer problem fotoğrafları çok kötü gösterdi.Kısacası pişman oldum ve elimde gelse iade etmek, daha iyi olacağını düşündüğüm için 8500 modeli ile değiştirmek isterim.
  • - Eksileri:
  • Düşük kalite,
  • Beklentileri karşılamıyor

• ✘ Hayır,
  • Bu ürünü önermiyorum.

Mesleğim gereği çok gördüğüm, iyi bildiğim bir model.

Binlerce kere bu ürünün kullanıcılarına şu cümleyi kurdum, ''Bu modelin verdiği hazzı bir daha alamazsınız''

ES7000 ile kıyaslayınca bu yorumun tamamına katılırım (ES ve D serilerinde çok ciddi kalitede üretimler vardı)

Genel ile kıyaslayınca katılmam :ok

I Çevrimdışı

ilhanyasinn

Yeni Üye
2 Nis 2019
19
33
Bu üretimde başka panel yok ki zaten? :alala (Şimdilik)
Ne bileyim üstadım ben de durmadan ips panel bulacam diye uğraşıyorum ?‍♂️?‍♂️?‍♂️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu üretimde başka panel yok ki zaten? :alala (Şimdilik)
Peki üstadım bu tv için ne dersiniz geçen yıl bunun başka bir serisini almıştım ve gayet memnunum. Bu fiyatlara başka bir tv öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ademsuveren

Yeni Üye
1 Eyl 2020
13
49
Hmmm 55'' için bütçeyi ne kadar daha zorlayabilirsin peki?
Ustam bütçeyi zorlamaya kalktıkmı 5 falan zorlarım. ama zorlarım işte:) zorla bunu al yıllarca sorunsuz zevkle kullan, regalden zevk alamazssın dersen . bakarım bir önceki tv lg sl9000 119 ekran bt lu falandı 2010 da almıştım geçen sene mefta oldu. o tarihte 2700 vermiştim. Biraz teknoloji meraklısıyımda ayrıca

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ustam bütçeyi zorlamaya kalktıkmı 5 falan zorlarım. ama zorlarım işte:) zorla bunu al yıllarca sorunsuz zevkle kullan, regalden zevk alamazssın dersen . bakarım bir önceki tv lg sl9000 119 ekran bt lu falandı 2010 da almıştım geçen sene mefta oldu. o tarihte 2700 vermiştim. Biraz teknoloji meraklısıyımda ayrıca
Yani işte o ''Al yıllarca sorunsuz kullanırsın'' kısmı hiç bir üretimde yok artık.

4-5 yıl çalışırsa ''süper'', fazlasını çalışırsa piyango diyoruz artık.

Eski tv class bir modelmiş, onun tadını alabilmek için aslında ya aynı panel tipine ya da qd veya nanocell tipine geçmeniz gerekir ki onlar da ciddi pahalı.

Bana kalsa almanız gereken tv en azından 55Q60, o da neredeyse araba parası.

Ekranı büyük, bütçeyi küçük tutmak için yerli üretimlere odaklanmak zorun kalıyoruz, bu sefer de panelde homojenite sorunları nedeniyle şikayetler oluyor. Ya bazı şeyleri görmezden gelmeyi kabulleneceğiz, ya da bir süre daha tv satın almak için bekleyeceğiz. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ne bileyim üstadım ben de durmadan ips panel bulacam diye uğraşıyorum ?‍♂️?‍♂️?‍♂️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki üstadım bu tv için ne dersiniz geçen yıl bunun başka bir serisini almıştım ve gayet memnunum. Bu fiyatlara başka bir tv öneriniz var mıdır?
43'' olsa olmaz mı?

Vestel üretimi 43'' ne alsanız IPS panel gelir zaten :)

U Çevrimdışı

ulku0312

Yeni Üye
28 Haz 2020
29
44
Merhaba
Hepsiburada da Toshiba 55UL3B63DT (dikkat: a değil b harfi) tv 3800 TL, internette araştırdım fakat net bi bilgi bulamadım, mumkunse anakart ve panelinin va yada ips olması hakkında bilgi verebilirmisiniz. Ayrıca b olmasının bir farkı mevcutmu.

Ayrıca bu ürüne yakın fiyatlarda SONY KD-49XG7096 mevcut hangisini tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.

H Çevrimdışı

hazar49 

Aktif Üye
22 Ara 2018
53
47
Herkese selamlar arkadaşlar özellikle üstadlar Vestel 43U9402 tv almayı düşünüyorum.Hem 4k hemde 2020 model.Ayrıca bunun 9500 olanı var arada ne fark var vede tavsiyeleriniz nedir.Teşekkürler..

A Çevrimdışı

ademsuveren

Yeni Üye
1 Eyl 2020
13
49
Yani işte o ''Al yıllarca sorunsuz kullanırsın'' kısmı hiç bir üretimde yok artık.

4-5 yıl çalışırsa ''süper'', fazlasını çalışırsa piyango diyoruz artık.

Eski tv class bir modelmiş, onun tadını alabilmek için aslında ya aynı panel tipine ya da qd veya nanocell tipine geçmeniz gerekir ki onlar da ciddi pahalı.

Bana kalsa almanız gereken tv en azından 55Q60, o da neredeyse araba parası.

Ekranı büyük, bütçeyi küçük tutmak için yerli üretimlere odaklanmak zorun kalıyoruz, bu sefer de panelde homojenite sorunları nedeniyle şikayetler oluyor. Ya bazı şeyleri görmezden gelmeyi kabulleneceğiz, ya da bir süre daha tv satın almak için bekleyeceğiz. :)
Teşekkür ederim. Ozaman bu paraya bu iyi diyerek Regal ile kardeş kardeş gittiği yere kadar geçineceğiz anlaşılan. Sizin yorumunuzdan anladığım "5 bin civarı bütçelerde sen arada kalırsın ya 8-9 a çıkacaksın yada paran olana kadar 3-5 sene regalle idare edip, paran müsait oluncada üst segment samsung yada LG alıp geçeceksin" diyorsunuz. SAmsunga karşı LG ne dersiniz, üretim kalitesi teknolojik gelişim de hangisi önde. Ben LG den acayip memnundum kendi deönemi,nin samsungları oyuncaktı onun yanında.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Teşekkür ederim. Ozaman bu paraya bu iyi diyerek Regal ile kardeş kardeş gittiği yere kadar geçineceğiz anlaşılan. Sizin yorumunuzdan anladığım "5 bin civarı bütçelerde sen arada kalırsın ya 8-9 a çıkacaksın yada paran olana kadar 3-5 sene regalle idare edip, paran müsait oluncada üst segment samsung yada LG alıp geçeceksin" diyorsunuz. SAmsunga karşı LG ne dersiniz, üretim kalitesi teknolojik gelişim de hangisi önde. Ben LG den acayip memnundum kendi deönemi,nin samsungları oyuncaktı onun yanında.
Teknolojik anlamda ben LG in TV Klima Özellikle Beyaz Eşyalarındaki Dizayn mühendisliğine cidden hayranım.

Sorun şu ki LG TÜRKİYE, satış sonrası hizmet politikalarını değiştirmediği sürece ne evime LG sokarım, ne de bana sorana LG öneririm.

Sorunum LG ile değil, LG TÜRKİYE direktörlüğü ile :ok

Geri
Üst Alt