N Çevrimdışı

nikneyme

Aktif Üye
3 Eyl 2020
99
37
Merhabalar. Ps4'üm var , tek kişilik ve çoklu oyunculu oyunlar oynuyorum konsolda. Almayı düşündüğüm cihaz için ayırabileceğim bütçe 1500 TL civarında. BİM'e gelen dijutsu marka tvler iş görür mü acaba ya da a101e gelen tvler? Panelleri önemli deniliyor, Umut hocam Va paneli olan cihaz almamı önerri cihazlardaki panel modelini nasıl öğrenebilirim ? Oyunlarda donma, takılma yaşamayayım, tv izlemek istediğimde de sorunsuz olsun. Ekran yantısma özellikli cihaz olursa da güzel olur. Bütçeni biraz daha arttır şu modele bak dediğiniz bir cihaz varsa ona da bakabilirim. Teşekkürler
Fakir televizyonu bulamadık bir türlü :)

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Fakir televizyonu bulamadık bir türlü :)
Hocam selam bütce 1.500 TL olunca bulması da tavsiyesi de zor oluyor haliyle.O bütceye 32 inch full hd televizyonlar olabilir ama bütceyi 2.800 TL yaparsanız
Vestel 40U9500 ü tavsiye ederim.Ne idüğü belirsiz markalara yönelmeyin.Keşke bütce sorunu olmasa da Samsung 8000 serisini tavsiye edebilsek çünkü Ps4 için en uygun düşük milisaniyeye sahip tvlerden biridir.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bir miktar daha araştırma yaptıktan sonra fiyatı çok düşen bir model olmazsa seçenekleri ikiye indirdim Vestel 55U9400 ve Grundig 50GCU8900. Vestelin anladığım kadarıyla satılan tvlerinde hala en iyi anakart MB130. O yüzden 9500 yerine 9400 ü tercih ettim 55 inçlik olan Boe VA panel galiba. Ama Vestel in 2020 için çıkardığı üst modelleri göremedim. Bu sene metal ayaklı olan biraz daha üst segment modeller çıkmayacak mı? Mesela şuan Samsung panelli MB130 lü model var mı? Çünkü geçen senesin UD serisi üst modelleri çoğu yerde stok kalmadığından pahallı. O yüzden Grundig 50GCU8900 biraz daha kafama yattı ama hakkında bilgi bulamadım panel üreticisi kimdir bilen söylerse sevinirim. Ayrıca bunların dışında aynı 3000 civarı fiyatlı önerisi olan varsa onlara da bakabilirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
piyasa işi bazı paneller de yok VA yok Samsung var yok bilmem ne vardır diyerek bir yalnış algı yaratılıyor!
Samsung un gerçekte bir paneli de yoktur bu TV ler de,o da birilerine fason ürettiriyor yaw üstelik
bunlar değil Samsung Sharp bile olsa hikaye!

bence panellerin markasına fazla takılmayın! Samsung bile dediğinizin Q6 larını bile çoğu kere AUO üretiyor:hihi
ama Samsung iyisi olsun derseniz o zaman kesenin ağzını açıp Qled 7/8/9 alacaksınız ki bunlar sıfır hatalı değildir!
bir çuval para verip de panel hatalı bir çok Qled çıkıyor!

Bizim yerli toplamacılar isterselerse tabiki çok daha iyi kitleri alıp+panel alıp v.s çok iyi TV çıkartabilirler
ancak daha şimdi bu vasat mallar bile oldukça pahalıyken siz iyi bir yerli malın kaça mal olacağını hesap edin bakalım???

dolayısıyla ucuza kaçan elemanlarla bir şeyler üretip salıyorlar piyasaya!

Sadece Arçelik grubu çok çok az bazı en üst seri dedikleri malları dışında hemen hepsi düşük/vasat kalite TV lerdir!
örneğin şu anda bu grupta ne 2020 nede 2021 olarak bu en üst seri TV leri de yok!
9800 ler vardı taze bitti gibi zaten kazık markaydı o da!
9800 ler ise VA panelli bana göre de F/P TV dir(Smart ve diğer işleri biraz hikayedir!)

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
albanez albanez teşekkürler o zaman 50GCU8900 indirimi gözlüyorum geçen gün MM de gece indiriminde 3200e düştü ama biraz daha ucuza bulabilirim galiba. Bana yerli TV'ciler isteseler biraz daha iyi işler yapabilir gibi gibi geliyor. En azından ihraç ettikleri üst seviye tvleri burada da satabilirler. Özellikle Vestel Toshiba adı altında biraz daha üst segment ürünler çıkarsa dışarıda da iyi satabilirler gibi ama dış pazarda Çinliler den rekabet çok tabi. Şuanki durumda Vestel olduğu yerde saplanmış gibi belli bir standarta bağlamışlar aynı kalitede genelde fiyatını hak etmeyen ürünler üretiyorlar gibi geldi bana sözde Android TV seçenekli modeller falan çıkaracaklardı ama daha sürülmemiş piyasaya.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
valla ben Grundig kullanıyorum ve son derece yeterli ve de çok iyi resim işlemesi var
zaten Arçelik grubunun üst seviye marka/seri/model TV lerinde çok iyi resim kalitesi var
belliki adamlar bu konuda yerliler içinde bana göre en iyisi hem VA da hem de IPS de
olabilir seviyesinin en iyisini beceriyorlar

8900 için fazla da kasmaya gerek yok,önce hele bir bul sonra git izle,belki seni kesmeyecek
olabilir! F/P olarak ben bunu tavsiye edebilirim ortalama 50 lik olanı 3 kağıda alınabiliyor
ama 58 tavsiye etmem! hiç bir markada! 48/49/50 OK dir bu kalite TV ler için ebat
büyüdümü bu paneller çuvallıyor! falsoları min.indirmek için de ebatı düşürmek gerekiyor:hmm

N Çevrimdışı

nikneyme

Aktif Üye
3 Eyl 2020
99
37
Hocam selam bütce 1.500 TL olunca bulması da tavsiyesi de zor oluyor haliyle.O bütceye 32 inch full hd televizyonlar olabilir ama bütceyi 2.800 TL yaparsanız
Vestel 40U9500 ü tavsiye ederim.Ne idüğü belirsiz markalara yönelmeyin.Keşke bütce sorunu olmasa da Samsung 8000 serisini tavsiye edebilsek çünkü Ps4 için en uygun düşük milisaniyeye sahip tvlerden biridir.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Yeni bir ev kuruyorum bana göre de bayağı masraflı oldu o yüzden bütçeyi çok yukarıda tutamadım maalesef. Dediğiniz gibi keşke bütçe sorun olmasa da daha iyi televizyonlar alabilsek :) benim aradığım da uygun fiyatlı olsun canım sıkıldığında rahatça televizyon izleyebileyim sorunsuzca oyun oynayabileyim tarzında. Ama üç kuruşa beş köfte olmuyor tabii ki:)

A Çevrimdışı

anilutku 

Yeni Üye
27 Ağu 2020
9
30
Merhaba arkadaşlar, Vestel, Grudunig derken boyutu düşürüp 43" ürünlere bakmaya başladım.
Sizce bu ürünlerinde arasında ciddi bir fark var mı, bizi üzerler mi?
Teşekkürler.

1-Samsung HG43EJ690UB - 3.429,00 TL
2-Samsung UE43TU7000 43" 4K Ultra HD Smart LED TV - 3.649,00 TL
3-Xiaomi Mi TV 4S L43M5-5ASP 43" 4K Ultra HD Smart LED TV - 3.110,00 TL (Resmi ithalatcı garantili ama soru işaretleri var tabii)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Xiaomi nin TV leri bir kaç yıldır,Çin dışında sadece Hint pazarı içindi! hatta Çin de montaj tesisleri var bunların
Bizde ki fiyat çok pahalı! sanırım Avrupada € 210/230 gibi satılıyor
2/2.5 kağıt edecek bir seri bu!

Hint pazarı ürünüdür bu,Xiaomi daha çok "BOX" benzeri bu ürünü TV içinde pazara sunmuştur
IPS paneldir 50Hz,ancak üst düzey bir bir şey beklemeyin,NetFlix/Amazon v.s lisanslı dır!
Smart özelliği en azından Hint pazarı için iyidir,bizde nasıl olur bilemem ama fiyat çok pahalı!

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba arkadaşlar, Vestel, Grudunig derken boyutu düşürüp 43" ürünlere bakmaya başladım.
Sizce bu ürünlerinde arasında ciddi bir fark var mı, bizi üzerler mi?
Teşekkürler.

1-Samsung HG43EJ690UB - 3.429,00 TL
2-Samsung UE43TU7000 43" 4K Ultra HD Smart LED TV - 3.649,00 TL
3-Xiaomi Mi TV 4S L43M5-5ASP 43" 4K Ultra HD Smart LED TV - 3.110,00 TL (Resmi ithalatcı garantili ama soru işaretleri var tabii)
Aslında Samsung kolay kolay kimseyi üzmez ama 7000 ile alakalı yorum enteresan.

A Çevrimdışı

ademsuveren

Yeni Üye
1 Eyl 2020
13
49
Merhaba herkese. Valla forumu 1 hafta 10 gündür takip ediyorum. TV alacağım ne alayım diye. Kafa bulaşık teline döndü karmakarışık ::clapen son fiyatı ne uygun geldiyse onu aldım. sşparişi verdim ama hala iptal etme şansım var, uzmanlardan tavsiye alabilirmiyim.

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Merhaba herkese. Valla forumu 1 hafta 10 gündür takip ediyorum. TV alacağım ne alayım diye. Kafa bulaşık teline döndü karmakarışık ::clapen son fiyatı ne uygun geldiyse onu aldım. sşparişi verdim ama hala iptal etme şansım var, uzmanlardan tavsiye alabilirmiyim.
Adem Helvacı Adem Helvacı üstadımız gerekli bilgiyi vermiş.

Geri
Üst Alt