O Çevrimdışı

oneblood

Yeni Üye
20 Ara 2018
7
39
Regal 55R7550UA hangi paneller kullanıldığı konusunda bilgisi olan var mıdır? Hb 3.099 a düşmüş şu an.
Alternatif olarak SEG SBU 710 var aynı fiyata.Tercihim IPS panel ama bu modellerde paneli seçme şansı var mı?

Son düzenleme:
Z Çevrimdışı

Zygomatic 

Yeni Üye
27 Ağu 2020
29
29
Merhabalar, hali hazirda suan toshiba 49v6863 2999tl ye inmiş durumda. Panel anakart bilgisi mevcut mu acaba zira bulamadim. A101 e gelen ul ile baslayan modelleri genelde panda panel oldugu için sevmiyordum v olan modeller daha iyi olduğunu düşünüyorum bknz:55v6863 bence suan fhd satilan tv yerine arkadaslarin bu modele yonlenmesi daha mantikli olabilir ama tv hakkinda hocalarin panel anakart bilgisi verip insanları aydinlatmasi gerekiyor 49 inch dusunen birileri degerlendirsin fiyat normalde 3500 tl bandında haberiniz olsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Henüz ürün kargolanmadı bekliyoruz hocam
Bugün benimkini ekol lojistike vermisler ama takip edemiyorum sizde var mi gelisme verildi mi kargoya

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

nikneyme

Aktif Üye
3 Eyl 2020
99
37
Merhabalar. Ps4'üm var , tek kişilik ve çoklu oyunculu oyunlar oynuyorum konsolda. Almayı düşündüğüm cihaz için ayırabileceğim bütçe 1500 TL civarında. BİM'e gelen dijutsu marka tvler iş görür mü acaba ya da a101e gelen tvler? Panelleri önemli deniliyor, Umut hocam Va paneli olan cihaz almamı önerri cihazlardaki panel modelini nasıl öğrenebilirim ? Oyunlarda donma, takılma yaşamayayım, tv izlemek istediğimde de sorunsuz olsun. Ekran yantısma özellikli cihaz olursa da güzel olur. Bütçeni biraz daha arttır şu modele bak dediğiniz bir cihaz varsa ona da bakabilirim. Teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Galiba kimse cevap vermeyecek

soruların biraz yalnış olmuş!

>Smart sız TV yok sayılır! ama seni hangisi ne kadar keser orası sana kalıyor!
>WiFi siz TV yok bildiğim kadarıyla ama performansı değişik olur bu da seni kesermi bilemem!
>AÇI sorunu olmasın istiyorsan o zaman IPS lere bakacaksın!
>4K sız TV kalmadı gibi artık
>İzleme mesafesini tam ne için soruyorsun? 4m biraz fazladır veya 75/85 gibi panel ister!

C Çevrimdışı

CENAP 

Yeni Üye
1 Ağu 2020
8
42
soruların biraz yalnış olmuş!

>Smart sız TV yok sayılır! ama seni hangisi ne kadar keser orası sana kalıyor!
>WiFi siz TV yok bildiğim kadarıyla ama performansı değişik olur bu da seni kesermi bilemem!
>AÇI sorunu olmasın istiyorsan o zaman IPS lere bakacaksın!
>4K sız TV kalmadı gibi artık
>İzleme mesafesini tam ne için soruyorsun? 4m biraz fazladır veya 75/85 gibi panel ister!
Öncelikle teşekkür ederim 4 metre konusu ise 4 metre yakınlıktan televizyona bakarsam görüntüde kaymalar olabilir mi ya da netlikte bir sıkıntı yaşayabilir miyim

C Çevrimdışı

cokoaz1

Yeni Üye
7 Eyl 2020
34
23
iyi akşamlar 1 haftadır vestel marka 4k 50 inc tv bakıyorum. ve model olarak aklımda kalan tek televizyon 50u9400. seçmemin sebebi ise tavsiye edilen mb130s anakarta sahip olması . önereceğiniz başka 50 inc vestel televizyon varmı

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Öncelikle teşekkür ederim 4 metre konusu ise 4 metre yakınlıktan televizyona bakarsam görüntüde kaymalar olabilir mi ya da netlikte bir sıkıntı yaşayabilir miyim

şimdi panel 4k ise o mesafeden fazla bir esprisi kalmıyor!
örneğin yakına gelirsen(2.5mt. gibi)görüntü keskinliği ve netliği daha fazla kendisini hissettirir
ve zaten böyle gözlerin bunu algılayacaktır örneğin mesafe arttıkça(4,5/5mt.gibi) yukarıda bahsettiğim
algılamayı yapamayacaksın veya hissetmeyeceksin diyelim buna

burada bir espri şudur;4k panele çok yakında baksan bile fazla bir bozulmayı insan gözü algılayamaz!
ama mesafe 5mt.olursa da bu sefer 4k panelin fazla bir netlik,keskinlik esprisi de kalmıyor!

4k panelin ana esprisi çok uzağa gitmeden yakından izlemekdir,çünkü pixel ölçüsü çok küçüktür ve de netlik haliyle artıyor
ve de daha keyifli izleme veriyor,4mt.bana göre ideal ölçüden biraz fazladır!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
"kayma" derken sanırım başka bir şeyden bahsediyorsun? ancak bu durum senin izlediğin içeriğin resim kalitesiyle
ilgilidir! SD ile HD arasında fark olduğu gibi UHD ilede bu fark daha da fazladır örneğin SD ye göre!

bir ipucu;dandik/kötü veya düşük kalite(çözünürlülük babında)içerik izliyorsan prensip olarak panel den uzaklaşman gerekiyor
daha gerilere doğru ki o falsoları fazla gözlerin görmesin!

mesafe burada özellikle 4 panelde senin izlediğin içeriğin çöz kalitesi+bit-rate değeriyle orantılı olarak ilgilidir

ALwuhusH Çevrimdışı

ALwuhusH

Aktif Üye
12 Ağu 2020
268
"kayma" derken sanırım başka bir şeyden bahsediyorsun? ancak bu durum senin izlediğin içeriğin resim kalitesiyle
ilgilidir! SD ile HD arasında fark olduğu gibi UHD ilede bu fark daha da fazladır örneğin SD ye göre!

bir ipucu;dandik/kötü veya düşük kalite(çözünürlülük babında)içerik izliyorsan prensip olarak panel den uzaklaşman gerekiyor

mesafe burada özellikle 4 panelde senin izlediğin içeriğin çöz kalitesi+bit-rate değeriyle orantılı olarak ilgilidir
Tcl ciksada bi görsek ürünlerini fiyatını sizlerin yorumunu :) bir cok indirim düşüyor c mağazalarda e ticaret sitelerinde ama tcl nasıl çıkacak piyasaya ne gibi katkı sağlayacak bi görsek ne güzel.olur ya

C Çevrimdışı

CENAP 

Yeni Üye
1 Ağu 2020
8
42

Bana 65inc olarak ne tavsiye edersiniz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
senin gözünde ne var peki??? 65lik olarak?
ben yüksek bütçeli Sony/Samsung kesinlikle tavsiyesi yapmıyorum,parasını düşünenlere:kiskis

bu bilgileri sen vereceksin ki herkes bir şeyler yazsın şunu al bunu al v.s diye
ama parası mok gibi olan adam da zaten bunları sormaz! gider kafasına göre bir şeyi basar alır

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Tcl ciksada bi görsek ürünlerini fiyatını sizlerin yorumunu :) bir cok indirim düşüyor c mağazalarda e ticaret sitelerinde ama tcl nasıl çıkacak piyasaya ne gibi katkı sağlayacak bi görsek ne güzel.olur ya

daha öncede yazdım,aceleye gerek yoktur,hele bir çıksın sahaya ona göre fikrimizi beyan ederiz
ama ana üretici olarak TCL iyi mal yapar ama burası Avrupa ve de bilmiyoruz ne işler verecek bizlere
benim ilk gördüğüm fiyatları açıkçası ben hiç beğenmedim örneğin!

I Çevrimdışı

ibrahimanil

Yeni Üye
16 Eyl 2018
16
31
Samsung 55Q60R veya 54TU8500 almak üzereyim fiyat aynı Q60 100hz ve Qled fakat piksel sorunu olduğunu çok iade değişim olduğunu okudum hangısını tercih etmeliyim

Geri
Üst Alt