@Orhan
şimdi gönderdiğin menü filmini izledim sağolasın+
adamlar aynı bizim LED lerin menüsünü uygulamışlar! birebir aynı menü sistemi
Ayarlardan Oled Mode&Light 2 tane ayarı vardır
ancak sen gördüğüm kadarıyla "Vivid"çisin anlaşılan
Oled Light;%60 gibi yap ya da skaladan 60 a getirin
Oled mode;User
Brightness;50/52
Contrast 55/60
Dynamıc Contrast/Perfect clear;OFF yapın bunları doğru resmi bozuyor bunlar ama kimilerine daha iyi geliyor olabilir!!!
orada MicroDimming hariç hepsini OFF yapın,aslında herifler üşenmişler Oled menüsü yapmaya kalkıp MicroDimming
koymuşlar yaw bu ayar OLED lerde çalışmazki gerke de yoktur zaten dimming yapmayacaktır

ya da bunu "çakma" bir şeymi yapmış adamlar anlamadım ne iştir!
Vibrant col.Vivid de çalışmaz ancak 4K içerikler de veya HDR de kendsi direk Vivid açarsa bu ayar etken değildir!
silik olur
Gamma 2.0 olmaz 2.1 gibidir ama burada 2.2 de durması gerekiyor
Not;VIVID mode yanlış bir modtur,bunun açık olduğu zaman bazı ayarları da kendisi yapar!
Vibrant col. LOW yapın renkler daha doygun olacaktır
içeriğe göre 4K paneller FHD gibi olmadığı için üreticiler bazı ayarlamalarda otomatik bir şeyleri devreye sokuyor!
resim kalitesi bozuluyor o zaman!
FHD paneller de içeriğe göre fazla elleme gerekmiyor ama 4K paneller de böyle değildir ve ellemek gerekiyor
benim FHD paneller de elim 10 senedir hiç ayarlara gitmez ama yeni 4K panel de habire elliyorum yaw
4K içeriklerede kafasına göre yerlere gitmiş oluyor!
bunu şunun için yapıyor aslında,üreticiler de çakal yaw;falsolar oluyor bunları gizlemek adına bazı şeyleri
kafasına göre kendisi belirliyor,gözünü seveyim eski Tosh ların yaw,bu herifler 4K da ürettiler ama hiç böyle değildi!
paneli çıplak gözle görmediğim için net olarak bir şey diyemiyorum açıkçası,video ile de olmuyor
sen bir süre böyle izle bakalım ne olacak,benim verdiğim ayarlar biraz karışık gibi geldiyse de kafana göre bunları
bir süre sonra izledikçe anlayacaksınız++
"ABL" böyle bir ayarlama görmedim! OLED de bu çok önemlidir!
arka ışık ayarıdır ancak Oled ler de burası sıkıntıdır,kafasına göre bir ışıklandırma gücü yapıyor
bunu da bazı kullanıcılar sevmiyor! ben de sevmem örneğin,panelini tanımadığım için nasıl bir davranış sergiliyor
görmeden cevaplamak çok zordur!
şimdi Arçelik bayisine gitsem bu paneller yok! olan yerde bulsam bile fazla elletmezler!
geçen sene böyle bir AVM de buldum,abi istediğin şeyi yap dediler,acelem olduğu sonra gelir
yaparım demiştim, 1 ay sonra gittim tekrar,adamlar Dükkanı kapatmışlar yaw?
hiç Arçelik Oled panel sattınızmı demiştim yok abi dediler!