Serkanpro Çevrimdışı

Serkanpro

Yeni Üye
15 Nis 2020
9
46
Sen Gamer olduğun için işin full gaming kısmını zaten monitörün var orada çözersin nasılsa

diğer işlemci ve bazı özelliklere fazla takılma onlar daha çok marketing ve kağıt üstü bilgiler olarak kalıp
herifleri sanırsın BMW veya Merso nun bilmem ne serilerini satıyorlar:kiskis

evet bunların ikisi de VA panel ve yüksek contrast verdikleri için bahsettiğin özellikle black performansları
oldukça iyidir ama genel renk üretimi olarak IPS ler daha iyidir ama böyle bir IPS panel yok veya olsada
bu sefer contrast dan sınıfda kalıyorlar ve FILM için uygun da değildir!

sonuç olarak her şeyiyle all-in-one olsun v.s istersen böyle bir panel yok!
Android kriter değildir,alırsın güzel bir BOX olayı biter,takılma buna Android bu panellerde iyi çalışmıyor!

QLED Samy ler daha doğru seçimdir,Gaming ağırlıkta ise veya FILM ağırlıkta ise Sony daha iyi olur
Dediğim gibi sahibinden de satiyodu biri daha uygundu 2 ci eldi almadım birşey çıkar diye ama Samsung bir türlü içim sinmiuor çünkü goruntusu sanki makajlanmis vede Sony kadar doğal olmadığı söylendi o yüzden Sony seçtim dediğim gibi Samsung oyunda daha hızlı evet ama monitörum var sadece siyahda Samsung birazdaha iyi vede sonyde blooming oldunu biliyorum oda bnm için sorun değil ben sadece ilerlemeli oyunda en iyi settingde hangisi daha iyi görüntü verir onun için sordum hızla ilgili değil tesekkurler

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
66
aradığım bu tip bir kılavuz değildi,benzerini ben de buldum ama işime yaramadı,sanırım
bunlar iki bölüme ayırmışlar kılavuzu,Giriş ve Gelişmiş olarak ama gelişmiş ayarlama v.s içeren kılavuz yok
neyse bir şekilde ayarlayacağız artık,teşekkürler+
Hocam günaydın,mesajı yeni gördüm.kılavuzda teknik bir bilgi yok,cuma günü ev interneti bağlanacak,sizin içinde uygun olursa hafta sonu sokağa çıkma yasağı varken sizi görüntülü arayıp görüşmek istiyorum teşekkürler selamlar

C Çevrimdışı

canmuhabbet41

Aktif Üye
25 Kas 2019
121
54
Bende aynı ikilemdeyim kardeşim. JVS ,Toshiba 55 inç ve LG 55UM7100 yada 50UM7400 modelleri arasında gidip geliyorum. 3500 bandında hepsi. 55 ile 49 inç arasında da baya büyüklük farkı var. 55 den yana gönlüm. Ben biraz açılı izleyeceğim TV'yi . IPS istiyorum ama İki TV yi de deneyimleyen varsa görüş bekliyorum. Toshiba 55 n11 de indirim koduyla banka puanıyla 3400 e geliyor.
jvc 55inch 10 gün kullandım.gölgelenme var.
restart sorunu ve çıtanın panele baskı yapması sonucu beyazlama olan kenar nedeni ile iade ettim .
şu an hi-level 49 uhl650 İPS panel kullanıyorum.gayet memnunum.gölgelenme yok.
benim şahsi kanaatimi belirteyim.50-60 hrtz tv ile 49 inch üstü gölgeleneme sorunu oluyor.
arkadaşımda philips var 2 ay evvel aldı ondada gölgelenme var.tam modeline bakmadım.
yalnız dediğim gibi 50-60 hertz ile ilgili diye düşünüyorum.50 hertz 49 inch üstü tv ye yetersiz geliyor.

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
37
Merhabalar,
Uzun zamandır TV arayışındayım. Sözü çok uzatmadan profilimi belirteyim.

1. Oyun oynanmayacak.

2. Futbol maçı derbiler harici izlemiyorum.

3. Aile içi karma olarak ulusal kanallar günlük izleniyor. Yeni Smart Tv'lerde hepsinde var mı yok mu bilmiyorum ama, mesela TRT 1 i açtığımız da kırmızı ya bas (marka modellere göre farklılık gösterebilir) diyor, basıyorsun, odada TRT de yayımlanmış dizi/programların önceki bölümlerini izleyebiliyorsun. Bu özellik mutlaka olsun istiyorum.

4. Netflix şimdilik yok ama yeni tv ile birlikte abone olabilirim. Hali hazırda İPTV kullanıyorum. Yeni TV'de de etkin olmasını istiyorum.

5. İşte, gelelim asıl kritere akşamları karanlık ortamda film/dizi izlemeye çok seviyoruz. Tv izleme açımız tam karşıdan. Forumdan öğrendiğim kadarıyla VA panel öneriliyor, halihazırda da Samsung C650 kullanıyorum, 10 yıl öncesi Premium model olduğundan ya da özellik kirpmadiklarindan galiba her açıdan aynı renk ve görüntüyü sunuyor.

6. Bu bilgiler ve izleme profilim ışığında, yine VA panel hatta üreticisinin de Samsung olduğu;
En az 55" büyüklüğünde tercihen 58", imkanları zorlayarak 65" olmak üzere marka model seçimi konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Bütçe olarak, yine buradan aldığım bilgiler ile, en düşük bütçeli ihtiyacıma göre tv seçimi. Üst limit olarak yalnızca 65" olmak kaydıyla 4500 max. 55 ve 58 için ise, max. 4000 TL ye kadar her türlü tavsiyelererinize açığım.

Şimdiden cevap verecek olan herkese teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,417
Dediğim gibi sahibinden de satiyodu biri daha uygundu 2 ci eldi almadım birşey çıkar diye ama Samsung bir türlü içim sinmiuor çünkü goruntusu sanki makajlanmis vede Sony kadar doğal olmadığı söylendi o yüzden Sony seçtim dediğim gibi Samsung oyunda daha hızlı evet ama monitörum var sadece siyahda Samsung birazdaha iyi vede sonyde blooming oldunu biliyorum oda bnm için sorun değil ben sadece ilerlemeli oyunda en iyi settingde hangisi daha iyi görüntü verir onun için sordum hızla ilgili değil tesekkurler

2.el işi biraz kakat olabiliyor,satan kişi tanıdık olsa sorun olmaz ama böyle değilse güvenmek açıkçası zor oluyor
eskiden bizim Pio ların 2.elleri olduğu zaman satan kişiyi de ben mutlaka tanırdım,gidip görmeye bile lüzum kalmazdı
pazarlığı bile anında yapardık gönder gelsin derdik olay biterdi:hoba1

++

birilerinin veya satıcıların veya DH/TF forumlar gibi yerler de neler dediklerini sen geç bir kalem
ağzı olan konuşur yaw,takılma bunlara

Samsung daha "blueish" tonlama dediğimiz resim verir
Sony ise "redish" dediğimiz tonlamada resim verirler

adeta bu bir kuraldır bunlar da! üstelik taaa CRT zamanlarından bile aynen böyledir!

menü sistemleri/yapısı ayarlar hatta paneller de HiEnd lerde aynı sayılır hatta birebir aynıdır
ama şimdiler de QLED ler biraz daha iyidir! Sony artık Samsuıng panel pek kullanmıyor hatta HiEnd
ler de hiç kullanmıyor daha ucuz yollu AUO/CMOs v.s takıyor bunlarıda geçiyorsun
FILM de ise Sony ler biraz daha iyidir hepsi bu

bu paneller de natural resim olmaz! sadece kimisi birini doğal bulurken diğeri ötekni doğru bulur
bu olay birazda göz zevkiyle ilgilidir! doğru resim iyi bir PJ ile PDP panel de olur ayrıca iyi bir IPS de olur
gerisi hikaye veya biraz hikayedir!

"Blooming" bu panellerin hepsinde olur,Full-LED/Direct_LED olsa da olur HiEnd FALD olsa da olur
Sony bu konuda daha sıkıntılıdır,Samsung daha iyidir,Sharp en iyisidir(bulucusu budur zaten)
ama bunlardan daha da iyisi Toshiba da olur(SV685/ZL1 gibi)

böyle teknik ayrıntılara takılmayın ltf,zira bunları çok iyi yapan bir panel bu artık dünyada kalmadı maalesef!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,417
O Orhan

şimdi gönderdiğin menü filmini izledim sağolasın+

adamlar aynı bizim LED lerin menüsünü uygulamışlar! birebir aynı menü sistemi

Ayarlardan Oled Mode&Light 2 tane ayarı vardır

ancak sen gördüğüm kadarıyla "Vivid"çisin anlaşılan:kiskis

Oled Light;%60 gibi yap ya da skaladan 60 a getirin
Oled mode;User

Brightness;50/52
Contrast 55/60

Dynamıc Contrast/Perfect clear;OFF yapın bunları doğru resmi bozuyor bunlar ama kimilerine daha iyi geliyor olabilir!!!
orada MicroDimming hariç hepsini OFF yapın,aslında herifler üşenmişler Oled menüsü yapmaya kalkıp MicroDimming
koymuşlar yaw bu ayar OLED lerde çalışmazki gerke de yoktur zaten dimming yapmayacaktır:kiskis
ya da bunu "çakma" bir şeymi yapmış adamlar anlamadım ne iştir!

Vibrant col.Vivid de çalışmaz ancak 4K içerikler de veya HDR de kendsi direk Vivid açarsa bu ayar etken değildir!
silik olur

Gamma 2.0 olmaz 2.1 gibidir ama burada 2.2 de durması gerekiyor

Not;VIVID mode yanlış bir modtur,bunun açık olduğu zaman bazı ayarları da kendisi yapar!

Vibrant col. LOW yapın renkler daha doygun olacaktır

içeriğe göre 4K paneller FHD gibi olmadığı için üreticiler bazı ayarlamalarda otomatik bir şeyleri devreye sokuyor!
resim kalitesi bozuluyor o zaman!

FHD paneller de içeriğe göre fazla elleme gerekmiyor ama 4K paneller de böyle değildir ve ellemek gerekiyor
benim FHD paneller de elim 10 senedir hiç ayarlara gitmez ama yeni 4K panel de habire elliyorum yaw
4K içeriklerede kafasına göre yerlere gitmiş oluyor!

bunu şunun için yapıyor aslında,üreticiler de çakal yaw;falsolar oluyor bunları gizlemek adına bazı şeyleri
kafasına göre kendisi belirliyor,gözünü seveyim eski Tosh ların yaw,bu herifler 4K da ürettiler ama hiç böyle değildi!

paneli çıplak gözle görmediğim için net olarak bir şey diyemiyorum açıkçası,video ile de olmuyor

sen bir süre böyle izle bakalım ne olacak,benim verdiğim ayarlar biraz karışık gibi geldiyse de kafana göre bunları
bir süre sonra izledikçe anlayacaksınız++

"ABL" böyle bir ayarlama görmedim! OLED de bu çok önemlidir!
arka ışık ayarıdır ancak Oled ler de burası sıkıntıdır,kafasına göre bir ışıklandırma gücü yapıyor
bunu da bazı kullanıcılar sevmiyor! ben de sevmem örneğin,panelini tanımadığım için nasıl bir davranış sergiliyor
görmeden cevaplamak çok zordur!

şimdi Arçelik bayisine gitsem bu paneller yok! olan yerde bulsam bile fazla elletmezler!
geçen sene böyle bir AVM de buldum,abi istediğin şeyi yap dediler,acelem olduğu sonra gelir
yaparım demiştim, 1 ay sonra gittim tekrar,adamlar Dükkanı kapatmışlar yaw?

hiç Arçelik Oled panel sattınızmı demiştim yok abi dediler!

A Çevrimdışı

azazel7878

Yeni Üye
26 Ara 2019
5
45
Değerli arkadaşlar Babamlara bir tv almayı planlıyorum. Izleme açımız oldukça geniş olacak. Özellik gerekli değil kendinden uydulu olsun yeterli .bütçem 2500 3000 arası. Tavsiyelerinizi öğrenmek isterim. 4k olmasina gerek yok fhd olabilir 50inc civari

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
66
O Orhan

Oled mode;User

Brightness;50/52
Contrast 55/60

Dynamıc Contrast/Perfect clear;OFF yapın bunları doğru resmi bozuyor bunlar ama kimilerine daha iyi geliyor olabilir!!!
orada MicroDimming hariç hepsini OFF yapın,aslında herifler üşenmişler Oled menüsü yapmaya kalkıp MicroDimming
koymuşlar yaw bu ayar OLED lerde çalışmazki gerke de yoktur zaten dimming yapmayacaktır:kiskis

Vibrant col.Vivid de çalışmaz ancak 4K içerikler de veya HDR de kendsi direk Vivid açarsa bu ayar etken değildir!
silik olur

Not;VIVID mode yanlış bir modtur,bunun açık olduğu zaman bazı ayarları da kendisi yapar!

içeriğe göre 4K paneller FHD gibi olmadığı için üreticiler bazı ayarlamalarda otomatik bir şeyleri devreye sokuyor!

FHD paneller de içeriğe göre fazla elleme gerekmiyor ama 4K paneller de böyle değildir ve ellemek gerekiyor
benim FHD paneller de elim 10 senedir hiç ayarlara gitmez ama yeni 4K panel de habire elliyorum yaw

bunu şunun için yapıyor aslında,üreticiler de çakal yaw;falsolar oluyor bunları gizlemek adına bazı şeyleri
kafasına göre kendisi belirliyor,gözünü seveyim eski Tosh ların yaw,bu herifler 4K da ürettiler ama hiç böyle değildi!

paneli çıplak gözle görmediğim için net olarak bir şey diyemiyorum açıkçası,video ile de olmuyor

sen bir süre böyle izle bakalım ne olacak,benim verdiğim ayarlar biraz karışık gibi geldiyse de kafana göre bunları

arka ışık ayarıdır ancak Oled ler de burası sıkıntıdır,kafasına göre bir ışıklandırma gücü yapıyor
bunu da bazı kullanıcılar sevmiyor! ben de sevmem örneğin,panelini tanımadığım için nasıl bir davranış sergiliyor

şimdi Arçelik bayisine gitsem bu paneller yok! olan yerde bulsam bile fazla elletmezler!
geçen sene böyle bir AVM de buldum,abi istediğin şeyi yap dediler,acelem olduğu sonra gelir

Benim şu andaki ayarlarım tamamen fabrika ayarları vede fazla aydınlık,ben ayar yapmadım,zira" bi yerini karıştırma,zaping yap" demiştiniz birkaç güne ayar yaparım,vividci değilim,

A Çevrimdışı

azazel7878

Yeni Üye
26 Ara 2019
5
45
[SUP]arkadaşlar samsung 49n5300 hakkımda görüşlerinizi alabilirmiyim geniş acılarda görüntülerde bozulma olurmu.[/SUP]

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
jvc 55inch 10 gün kullandım.gölgelenme var.
restart sorunu ve çıtanın panele baskı yapması sonucu beyazlama olan kenar nedeni ile iade ettim .
şu an hi-level 49 uhl650 İPS panel kullanıyorum.gayet memnunum.gölgelenme yok.
benim şahsi kanaatimi belirteyim.50-60 hrtz tv ile 49 inch üstü gölgeleneme sorunu oluyor.
arkadaşımda philips var 2 ay evvel aldı ondada gölgelenme var.tam modeline bakmadım.
yalnız dediğim gibi 50-60 hertz ile ilgili diye düşünüyorum.50 hertz 49 inch üstü tv ye yetersiz geliyor.

hocam ben aldım jvc. Siz nasıl bir problem yaşadınız çerçevede? gölgelenme yok gibi duruyor bende

C Çevrimdışı

Catpower

Yeni Üye
16 Nis 2020
1
25
Merhabalar,
65 inch televizyon bakıyorum. Oyun oynayan futbol izleyen biri değilim. Günlük tv kanalları, youtube, netflix kullanılacak. 4bin 7bin tl arası tvlere baktım. Vestel, Samsung, Lg, Sony bir çok marka ve model var. Önerebileceğiniz bir model var mı acaba?

Serkanpro Çevrimdışı

Serkanpro

Yeni Üye
15 Nis 2020
9
46
O Orhan

Oled mode;User

Brightness;50/52
Contrast 55/60

silik olur

Albani hocam bence hız dışında Q7 nin görüntü ebabında sonyxf9 za gore üstünlüğü yok eğer Sony filmde daha iyise zaten oyunlarda film gibi zaten artık fark eden bişey olmaz bence ben w9 kullandığım için vazgecemiyom sonyden bloomingde bnm için sorun değil teşekkürler

I Çevrimdışı

ibrhm197

Yeni Üye
1 Nis 2020
10
28
herkese merhabalar ,
1500-2000 arası annem ve küçük kız kardeşim için bir tv almak istiyorum. Kullanım olarak genel olarak dizi film filan ve bir de internetli olsun istiyorlar. BU konuda yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olur musunuz ?
Saygılarımla

Geri
Üst Alt