albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
bu daha gelişmiş ama benim istediğim tipte değil yine

"Fine ARTS" serisi vardı bir zamanlar,sanırım 2014 veya 2015 modeldi,çok çok iyiydi:ok
Ben bunu Almanya dan bulmuştum,bir Alman tanıdığım vardı bunu almış orada F/P olarak
beni aramıştı,çok iyi v.s diye,ben de burada bir baktım,adamlar satıyorlar ama haberleri yok
gibiydi! yaw bu Grup TV işini hiç bilmiyor desem yeridir! abi sattıkları malı tanımıyorlar yaw?

Bazı yerler de vardı,DH den bir yazdım,1 hafta da mallar bitmişti?
o zaman da bunların klasik ışık kaçırma v.s sorunları vardı hala var,gerçi bu herkeste var
ama bu grup arada çok iyi TV ler çıkarıyor!

C Çevrimdışı

ciscimit

Yeni Üye
4 Nis 2020
8
39
20200414_170858_HDR.jpg

20200414_170905.jpg

20200414_170912.jpg

Vestel 55ud9280 tv imin kırulumunu servis bugün yaptı. Tivibu cihazımla kullanıyorum şuan ve görüntü kanallarda füzel. Hd kanallarda çok iyi. 4 m mesafede kullanıcam.107 ekran lg tv imden sonra baya büyük geldi. Sağ sol açılarda çok fazla görüntü kaybı yok. Netflixde görüntü muhteşem. Dts serround açık ses çok iyi. Telefonla bağlantıda sıkıntı yok. Ps oyun için almadığım için benim gibi normal bi kullanıcaya fazlasıyla yeterde artar bile. Kasa slim kasa incecik. 3280 tl ye almıştım ve şimdilik çok memnun kaldım.

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
44
İzleme açısı;
Sağdan 45 derece, soldan 60 dereceye çıkan bir oturma düzenim var, değiştirmek çok problemli.
Bana mecburen IPS panelli 55 inch lazım değil mi?

Uydu kanalları, netflix, youtube, HDD den film izleme şeklinde ev kullanıcısıyız. Yılda 3 - 4 ay gibi kullanılacak, yazlık mantığı.
Öyle oyun konsolu, ... gibi şeyler belki 2 yılda bir kez çocuklar takarlarsa oynarlar.

AMBLIGHT hep aklımı çeliyor, Philipsten başka markada o özellik yok. 55PUS7304 pişmanlık mıdır?
55 inch Sony XF9005 methediliyor, Samsung Q60, Q70 dikkatimi çekiyor, lakin kullanma şartlarıma göre fazla para. Torun bir oyuncak fırlatsa gitti 7 bin lira. Philips 5, Vestel 3500 lira.

55 Vestel 9500 bana uygun ama, 4 - 5 ay önce köye 65" vatandan aldığımda belirtmeme rağmen VA panel geldiydi, köyde açı sorunu olmadığından iade etmedim. İlla IPS lazımken yine VA gelir, kutuyu açmadan bilinmiyor, sonra iade için uğraş dur.

Bana ne tavsiye edilir?
70PUS7304 kullanıcısı olarak Philips markasını tavsiye ederim.

illetyus Çevrimdışı

illetyus 

Yeni Üye
10 Nis 2020
23
44
20200414_170858_HDR.jpg

20200414_170905.jpg

20200414_170912.jpg

Vestel 55ud9280 tv imin kırulumunu servis bugün yaptı. Tivibu cihazımla kullanıyorum şuan ve görüntü kanallarda füzel. Hd kanallarda çok iyi. 4 m mesafede kullanıcam.107 ekran lg tv imden sonra baya büyük geldi. Sağ sol açılarda çok fazla görüntü kaybı yok. Netflixde görüntü muhteşem. Dts serround açık ses çok iyi. Telefonla bağlantıda sıkıntı yok. Ps oyun için almadığım için benim gibi normal bi kullanıcaya fazlasıyla yeterde artar bile. Kasa slim kasa incecik. 3280 tl ye almıştım ve şimdilik çok memnun kaldım.

Hocam hayırlı olsun. Neden 55UD9290'ı tercih etmediniz?

S.R.YILDIRIM Çevrimdışı

S.R.YILDIRIM 

Yeni Üye
11 Ara 2019
36
65
Cevaplarınıza teşekkürler fikoloji ve Nautilus.
55 PUS 7304 word puan avantajıyla 4874 liraya alındı.
Ya kısmet diyelim, inşaallah iade - teşhir - ölü piksel - çerçeve açıklığı - ... gibi aksilikler yaşayıp ta iade işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmam.

Serkanpro Çevrimdışı

Serkanpro

Yeni Üye
15 Nis 2020
9
46
Albani hocam ben SamsungQ7 ile sonyxf9 serisi arasında kalmıştım Media marktan 6750 ye sonyxf9 aldım ama dorumu yaptım bilmiyorum sonyde Dolby vision teknolojisi olması beni öne itti tabikide ama ps4pro da 4k oyun oynamak film izlemek dorumu yaptım acaba

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Albani hocam ben SamsungQ7 ile sonyxf9 serisi arasında kalmıştım Media marktan 6750 ye sonyxf9 aldım ama dorumu yaptım bilmiyorum sonyde Dolby vision teknolojisi olması beni öne itti tabikide ama ps4pro da 4k oyun oynamak film izlemek dorumu yaptım acaba

sanırım sana daha önce de yazmıştım yada benzer soruyu soran diğerlerine

benim sıralamam şöyle dir

1-Samy
2-Sony

diğer bahsettiğin DV/Atmos/DTS v.s işler benim için kriter değiller,bunun kararı size ait olur

son bir kaç yıldır Samy Gaming de daha iyidir

Serkanpro Çevrimdışı

Serkanpro

Yeni Üye
15 Nis 2020
9
46
sanırım sana daha önce de yazmıştım yada benzer soruyu soran diğerlerine

benim sıralamam şöyle dir

1-Samy
2-Sony

diğer bahsettiğin DV/Atmos/DTS v.s işler benim için kriter değiller,bunun kararı size ait olur

son bir kaç yıldır Samy Gaming de daha iyidir
Ama sole bişey var SamsungQ7 2 ci eldi bn online oynamak için değil zaten monitör um var ilerlemeli oyunlar için god of War gibi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
her şart da "TV" olarak Samy ler daha hızlı!

sen kafayı Sony ye takmışsan o da olur ama tam emin değilim,benim alt komşum da Samy 65NU8x var
herif sabah akşam paso PS4 ile MAÇ yapar:kiskis bir çok kere izledim canlı olarak+ben FILM performansına
bakarım öncelikle zira bunlar ne CRT monitör ne de TN monitör veya son yılların bayağı gelişmiş
Gaming monitörleri değildir alt tarafı TV di ve ebatları büyüktür(bu da bir faktördür!) ne eski bizim Tosh
TV ler gibi kesinlikle değildir...dolayısıyla çok hızlı zaten olamazlarki

FILM performansı(hız hariç)Sony ler her zaman daha iyidir veya bir tık daha iyi diyelim biz buna
ancak total hız faktöründe ise özellikle Gaming de Samy ler biraz daha iyidir,gerçi herifler
direk PS4 XBox türü cihazlar bağlayınca mod olarak direk Game moda atlıyor ve değiştiremiyorsun
bunu yazılımla halletmişler ve başka bir picture mode ile oynayamazsın! bu bir hile ama HIZ landırma
adına herifler böyle yapmışlar!

Hard-Core Gamer ler için bu paneller ne kadar başarılı olur burası soru işareti dir!
Eski hızlı daha doğrusu TN/CRT gibi paneller de yok artık! örneğin bu işi atası babası
bazı USA/Japan version SHARP lar CRT den bile hızlıydı desem yalan olmaz yaw,ancak felaket
pahalıydı bunlar sonra bazı eski Tosh lar da böyleydi ve Hard-core Gamer panelleri işte bunlardı:ok

diğer tüm paneller Televizyon dur sadece!

Serkanpro Çevrimdışı

Serkanpro

Yeni Üye
15 Nis 2020
9
46
her şart da "TV" olarak Samy ler daha hızlı!

sen kafayı Sony ye takmışsan o da olur ama tam emin değilim,benim alt komşum da Samy 65NU8x var
herif sabah akşam paso PS4 ile MAÇ yapar:kiskis bir çok kere izledim canlı olarak+ben FILM performansına
bakarım öncelikle zira bunlar ne CRT monitör ne de TN monitör veya son yılların bayağı gelişmiş
Gaming monitörleri değildir alt tarafı TV di ve ebatları büyüktür(bu da bir faktördür!) ne eski bizim Tosh
TV ler gibi kesinlikle değildir...dolayısıyla çok hızlı zaten olamazlarki

FILM performansı(hız hariç)Sony ler her zaman daha iyidir veya bir tık daha iyi diyelim biz buna
ancak total hız faktöründe ise özellikle Gaming de Samy ler biraz daha iyidir,gerçi herifler
direk PS4 XBox türü cihazlar bağlayınca mod olarak direk Game moda atlıyor ve değiştiremiyorsun
bunu yazılımla halletmişler ve başka bir picture mode ile oynayamazsın! bu bir hile ama HIZ landırma
adına herifler böyle yapmışlar!

Hard-Core Gamer ler için bu paneller ne kadar başarılı olur burası soru işareti dir!
Eski hızlı daha doğrusu TN/CRT gibi paneller de yok artık! örneğin bu işi atası babası
bazı USA/Japan version SHARP lar CRT den bile hızlıydı desem yalan olmaz yaw,ancak felaket
pahalıydı bunlar sonra bazı eski Tosh lar da böyleydi ve Hard-core Gamer panelleri işte bunlardı:ok

diğer tüm paneller Televizyon dur sadece!
Albani hocam ben zaten oyunda Samsung daha iyi oldunu biliyorum çünkü freesinc var onda ama benim için önemli olan görüntü kalitesidir siyahi siyah kırmızıyı kırmızı vermesi vede işlemci bnm icin cok çok önemli vede çok yorumları okudum Sony X1 işlemcisi görevini çok iyi yapıyor diyolar trolomius vs hdrsi çok ovduler xf yi filmdede siz Sony demeniz beni öne itti vede Android'de olması bunları baz alarak kıyaslama istedim sizden hız haric

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Sen Gamer olduğun için işin full gaming kısmını zaten monitörün var orada çözersin nasılsa

diğer işlemci ve bazı özelliklere fazla takılma onlar daha çok marketing ve kağıt üstü bilgiler olarak kalıp
herifleri sanırsın BMW veya Merso nun bilmem ne serilerini satıyorlar:kiskis

evet bunların ikisi de VA panel ve yüksek contrast verdikleri için bahsettiğin özellikle black performansları
oldukça iyidir ama genel renk üretimi olarak IPS ler daha iyidir ama böyle bir IPS panel yok veya olsada
bu sefer contrast dan sınıfda kalıyorlar ve FILM için uygun da değildir!

sonuç olarak her şeyiyle all-in-one olsun v.s istersen böyle bir panel yok!
Android kriter değildir,alırsın güzel bir BOX olayı biter,takılma buna Android bu panellerde iyi çalışmıyor!

QLED Samy ler daha doğru seçimdir,Gaming ağırlıkta ise veya FILM ağırlıkta ise Sony daha iyi olur

Geri
Üst Alt