M Çevrimdışı

Miraç

Yeni Üye
13 Nis 2020
2
45
Arkadaşlar ve değerli admin arkadaş Tv konusunda pek iyi değilim sizler yardımcı olursanız sevinirim.
50Ru7105
49Nu7100
50Ku7000
49Mu7400 böyle bir liste verdi bir arkadaş acaba hangisini alsam yada sizin başka bir öneriniz varsa 4000 tl civarı bir tv alabilirim.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
eğer para sorun değilse sony 75xf9005 (2018) veya 75xg9505 (2019) almalısınız bence ikisi de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit ve çok çok iyi.
82ru8000 VA panel ama 10 bits (8 bits + FRC) (Edge Led Yani Slim kasa)
82q60r de VA panel ve 10 bits (8 bits + FRC) (Edge Led Yani Slim kasa)
75q70r de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit (Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var)
75q80r de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit (Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var)
alternatif olarak uygun fiyatlı olsun ama hepsi olsun :) derseniz LG 75sm9000pla ya bakabilirsiniz...
yazınızı okudum, içime bir zenginlik duygusu geldi. resmen para gibi kokuyor yazı. teşekkürler. :clap
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar ve değerli admin arkadaş Tv konusunda pek iyi değilim sizler yardımcı olursanız sevinirim.
50Ru7105
49Nu7100
50Ku7000
49Mu7400 böyle bir liste verdi bir arkadaş acaba hangisini alsam yada sizin başka bir öneriniz varsa 4000 tl civarı bir tv alabilirim.
2019
2018
2106
2017
sanırım listenizin kriptosu. :)

M Çevrimdışı

Miraç

Yeni Üye
13 Nis 2020
2
45
yazınızı okudum, içime bir zenginlik duygusu geldi. resmen para gibi kokuyor yazı. teşekkürler. :clap

2019
2018
2106
2017
sanırım listenizin kriptosu. :)
Benim de bu konuda bilgim yok sizce hangisi olmalı 2019 mu

50ru7105 mi olmalı

K Çevrimdışı

kenanbarak

Yeni Üye
1 May 2018
30
56
Bugün AVF den okuduğum kadarıyla Samsung LCD üretim işini bırakıyor veya komple devrediyor ki bu aslında
onların bir kaç senedir düşündüğü bir şeydi! kısaca "zarar ediyoruz LCD işinden" diyorlar sürekli!

Sharp ise devrede yine,büyük ihtimalle de HiEnd panelleri Sharp dan alacaklar,diğer tüm serileri zaten Çin işi!!!
Ana sebeb ise Çin lilerin önlenemez yükselişi,maliyetlerin ciddi düşmesi!
Üstelik adamlar yeni model bazı LED tipli panel üretmeleri örneğin QD-Oled,MicroLED,QNED gibi!!
HiSense den de ULED çıkmıştı! gibi örnekler var,capon-kore işi bitti gibi ama devreye SHARP ın girmesi
iyi oldu bence ayrıca NEC de Sharp ile devreye giriyor! ki bu daha da iyi,ancak srun şu ki bunlar "ucuz mallar" değil
oldu olacak bir de Pioneer de girip NEC ile birlikte PDP Dükkanını açsa da millet en azından görüntü nedir görse yaw:hoba1

Sharp,NEC ile anladığım kadarıyla 8K+5Gen. için devreye giriyor(Sharp da kapasite ve yapım teknolojileri olarak
halen 12K ve 15K paneller için de üretime hazır hale gelinmiştir hem de 4 sene önce!)

5Gen. ise Pio ve Sharp ın üretim teknikleri ile ilgili olarak üretime hazır hale gelme işidir!
Pioneer ana ekibi(Beyin Takımı dır bunlar)halen çalışıyorlar,her an üretime geçecek biçimde!

Ancak tek sorun bu panelleri Çin faktörlerine göre kimler alacaktır!! Araba parasına TV almak kolay iş değildir yaw!

Bu arada Çin li BOE dünyanın en büyük panel üreticisi olmuşturLGD yi de geçerek,ancak bu büyüklük sadece
adet bazındadır,yoksa en büyük her zaman SHARP dır,lisansı veren o,teknolojyi bulan o tekniği yaratan yine o:ok
Merhaba Can bey;
2012 başında sizin de fikrinizi alarak 51 inç Samsung plazma tv almıştım. Yaptığım en isabetli iş olmuş. Giriş seviyesi olmasına rağmen, şu anda bile pek çok led tv den çok daha kaliteli görüntüsü var. Onun için bozulana kadar 4k ya bulaşmıyorum. Biraz logo yanığı sorunu yaşamaya başladım ama ledlerdeki görüntüyü görünce pdp den vazgeçemiyorum. PDP nin keyfini yaşayan bilir. ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Merhaba Can bey;
2012 başında sizin de fikrinizi alarak 51 inç Samsung plazma tv almıştım. Yaptığım en isabetli iş olmuş. Giriş seviyesi olmasına rağmen, şu anda bile pek çok led tv den çok daha kaliteli görüntüsü var. Onun için bozulana kadar 4k ya bulaşmıyorum. Biraz logo yanığı sorunu yaşamaya başladım ama ledlerdeki görüntüyü görünce pdp den vazgeçemiyorum. PDP nin keyfini yaşayan bilir. ?

kardeş sen de aynen yoluna devam ediyorsun,salla geç 4K tantanasını,bir adam PDP kullanıyorsa ve memnunsa zaten
işi de biliyordur:ok
bu kişilerin 4K gazına gelmesi kolay değildir!

S.R.YILDIRIM Çevrimdışı

S.R.YILDIRIM 

Yeni Üye
11 Ara 2019
36
65
İzleme açısı;
Sağdan 45 derece, soldan 60 dereceye çıkan bir oturma düzenim var, değiştirmek çok problemli.
Bana mecburen IPS panelli 55 inch lazım değil mi?

Uydu kanalları, netflix, youtube, HDD den film izleme şeklinde ev kullanıcısıyız. Yılda 3 - 4 ay gibi kullanılacak, yazlık mantığı.
Öyle oyun konsolu, ... gibi şeyler belki 2 yılda bir kez çocuklar takarlarsa oynarlar.

AMBLIGHT hep aklımı çeliyor, Philipsten başka markada o özellik yok. 55PUS7304 pişmanlık mıdır?
55 inch Sony XF9005 methediliyor, Samsung Q60, Q70 dikkatimi çekiyor, lakin kullanma şartlarıma göre fazla para. Torun bir oyuncak fırlatsa gitti 7 bin lira. Philips 5, Vestel 3500 lira.

55 Vestel 9500 bana uygun ama, 4 - 5 ay önce köye 65" vatandan aldığımda belirtmeme rağmen VA panel geldiydi, köyde açı sorunu olmadığından iade etmedim. İlla IPS lazımken yine VA gelir, kutuyu açmadan bilinmiyor, sonra iade için uğraş dur.

Bana ne tavsiye edilir?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
İzleme açısı;
Sağdan 45 derece, soldan 60 dereceye çıkan bir oturma düzenim var, değiştirmek çok problemli.
Bana mecburen IPS panelli 55 inch lazım değil mi?

Uydu kanalları, netflix, youtube, HDD den film izleme şeklinde ev kullanıcısıyız. Yılda 3 - 4 ay gibi kullanılacak, yazlık mantığı.
Öyle oyun konsolu, ... gibi şeyler belki 2 yılda bir kez çocuklar takarlarsa oynarlar.

AMBLIGHT hep aklımı çeliyor, Philipsten başka markada o özellik yok. 55PUS7304 pişmanlık mıdır?
55 inch Sony XF9005 methediliyor, Samsung Q60, Q70 dikkatimi çekiyor, lakin kullanma şartlarıma göre fazla para. Torun bir oyuncak fırlatsa gitti 7 bin lira. Philips 5, Vestel 3500 lira.

55 Vestel 9500 bana uygun ama, 4 - 5 ay önce köye 65" vatandan aldığımda belirtmeme rağmen VA panel geldiydi, köyde açı sorunu olmadığından iade etmedim. İlla IPS lazımken yine VA gelir, kutuyu açmadan bilinmiyor, sonra iade için uğraş dur.

Bana ne tavsiye edilir?
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

G Çevrimdışı

galata0185

Aktif Üye
1 Ağu 2019
52
41
S.a arkadaşlar kuzenim için 140 ekran TV bakıyoruz kullanım amacı mi box s 4k ve PS4 slim. Vestel 55UB6300 smart olmayan bir TV düşünüyoruz sizin önerileriniz varmı teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Orhan bey şu sendeki Oled in Kullanma Kılavuzunu indiremedim Grundig den?
Adobe sayfası geliyor ama açılmıyor!

sen bir baksana şu kılavuza ya da nasıl elime geçiririm bunu ne illet sayfaymış anlamadım gitti yaw
ya da bana ayarların olduğu Settings>>> den itibaren tek tek menü resimleri, gönder diyeceğim
ama zor olur sanırım

ya da bilen birisi varmıdır bu kılavuzu bulacağım yer olarak?

Geri
Üst Alt