albanez, 3 sene sonunda panel arıza yapsa bunun arkasında durmuyacaklarsa bir anlamı yok sanırım
55 inç vestel9590 ile 55 inç samsung ru 7105 arasında 800 TL fark var bu kadar fark vermeye değer mi tv box ile kullanacağım bir nevi monitör olarak kullanacağım kafam iyice karıştı
Local dimming, karanlık performansı vs farklı diye geçiyor ama belki de kullanıcı değil katalog bilgisidir yalnızca
Her yönüyle sevemedim ben ledi. Görüntüyü hadi geç kullanımı hassas darbeye dayanıksız hele samsungun bazı modellerin çerçeve birleşim yerlerine bakıyorum kaynağı geçtim alüminyum çerçeve yapmış eklem yerleri arasında 2-3 mm olan var. Testereyle mi yaptın mubarek diyor insan. Ama alışmak da zorunda gibiyiz. Eskiden LGnin panele ilave filmlerle yansımanın önüne geçmesi gibi şu anda da panellere ufak dokunuşlarla büyük değişiklikmiş gibi versiyon çıkartıyorlar gibi geliyor banaben o kadarını bilmiyorum ama bana Grundig olarak bu herifler sıfır hizmet verdiler,çok da ağır konuştum
bu işleri bilen olarak,müdür den girdim Ali bey den çıktım,ben de Fenerliyim ama hizmet bana sıfır
bunları ben hep yazdım bu başlıkta!
THH Davaları çok uzun sürüyor anlaşılan,acelem yok bu arada ana sorun ise panelin internete bağlanma sorunu
ve net den düşme sorunu,Monitör olarak kullanıyorum ama YT girmek istediğim zaman sıkıntı oluyor neyse Box var
deyip ona geçiyorum veya PC den geçiyorum,resim kalitesi çok güzel ancak yolcu edeceğim ben bunu
ancak yerine koyacak bir şey bulamadım olsa bile çok pahalı ben vermem 49 luk panele 5/5,5 kağıt!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
800 kağıt büyük bir fark değilki!
Samy 7x serisi de bence daha doğru tercih olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
kardeş benim 11 yıllık Tosh panelim bahsettiğin "Local-dimming" in bu dünyada yapılmış tek en iyi örneğidir yaw
zaten panelim şimdi Araba parasına satılan Sony,Samsung ların "FALD" dedikleri paneldir
senin bahsettiğin Sony ya da her kimde ise Local-dimming denilenlerin tümü hikaye dir!
sistem olarak+h/w olarak v.s her şeyiyle birisi harbi FALD diğer ise çakma FALD!
Samsung da 9x serisi FALD dır iyi de kaç para bu???
karanlık performansları da bana göre zayıf hatta kötü,hele sana göre çok kötü olur
gerçi senin ST entry level bir paneldi ama öyle bile olsa sen onun siyah/karanlık v.s performansını
alamazsın hele panelin G8/9 serisi Pio lar dan olsaydı bugünkü FALD mald denilen paneller
tam osuruk kalırdı
tabi bir yer de kullanıcının FİLM izleme kriterine bağlıdır,yani adam vivid seviyorsa Pio ona bir şey
şey veremez
sen bence katalog hiç okuma,satıcılardan kaç! forumları dolaş ama muhabbet için dolaş
DH/TF ye ise artık hiç takılma bile
LD yok baclit FULL v.s gibi terimleri de geç,git izle bunları gel gerekiyorsa bana sor
bizim Sedat ara bul saydı Bozkurt du sanırım,kardeş şunu 2 kağıda bana ver zaten satamayacaksın
elinde kalır de,benim adımı da ver,sanırım 2 kağıda verir olmadı beni arasın!
tabi duruyorsa o ilanı,bence bir kaç yıl daha bununla geçir sonrası Allah kerim dersin
çünkü PDP den LCD ye transfer olmak herkes için kolay olmuyor
Sizlerden öncelikle panel, olmazsa yeni tv tavsiyesi almak istiyorum. 10 yıldır 46st33e panasonic plazma kullanıcısıyım. Görüntü kalitesi ve dayanıklılık olarak oldukça da memnundum fakat arıza yaptı. Y-sus kart arızası tespit edilip değişti fakat panel kısa devre yapmış muhtemelen ve görüntü vermiyor.
1- Yeni tvlerde özellik oldukça fazla elbet ama görüntü kalitesi olarak hiçbiri bana fiyatının hakkını veren bir tv olarak gelmiyor bu yüzden panasonic panel bulabilirsem panel değiştirip devam etmek istiyorum panel temin edebileceğim yer var mıdır öncelikle bu konuda yardım istiyorum.
2- izleme mesafem 4 metre, maksimum yan açı 20 derece. Bu açıdan VA panel de IPS panel de sorun çıkarmaz gibi geliyor fakat VA panel daha mantıklı geliyor. 55" için LG SONY ve SAMSUNG dan plazmayı en az aratacak maksimum 7000 lik tavsiye istiyorum.
3- Panasonic led tv için Türkiye pazarında yok mu?
4- kullanım ömürleri markaya göre fark eder mi
5- Android webos vs için işletim sistemleri tv kullanımını ne kadar etkiler, uzun vadede tv performansını ve desteğini hangisi daha fazla sürdürür avantaj dezavantaj olarak hangisini önerirsiniz
6- sony kumanda çoğu kişi tarafından beğenilmiyor sebep görsellik mi yoksa başka sorun var mı bir de dahili uydu alıcı da sony kanal geçiş hızı nasıldır
7- logitech z-506 ses sistemi bağlayacağım. Uyum sorunu yaşatır mı yoksa dts gibi sürekli gündemde olan mevzular hoparlör desteği değil yalnızca film formatı ile mi alakalı
8- panelleri firmalar ne oranda kendisi üretiyor tamamı çin mi şu an? Eski dönemdeki gibi Sharp vs kaliteli panel üreticileri şu an işin neresinde?
9- Sony 55xf9005 Samsung 55q70r arasında gidip geliyorum her ikisi de 100 hz mi, hangisini önerirsiniz yada daha iyi bir öneriniz var mıdır? LG pek düşünmüyorum ama LG tavsiyesi de alabilirim
aynı panel bunlar yorumlar kime neye göre bence karışık işin bu kısmı
6/7 hatta 8 bile aynı sayılır QLED lerin 55 ve üstü
albanez hocam q6 edge led q7 direct led aynı sayılır demişsiniz. etkiler mi?
bu tam doğru bir yönlendirme olmaz,örneğin XE9xx lar XF den bir tık daha iyidir! bana göre 9305/XE ler XF den iki tık daha iyidirTv konusunda paranız varsa Samsung'dan şaşmayın. Şuanda salonumda XE9005 Sony var. Android 8 sürümünde kaldı. 2 sene sonra çöp olacak. Samsung JU serisine bile güncelleme veriyor arasıra
Özellikle sinema filmleri için bir kriter var mı TV seçerken? Ekranın büyük olması dışında tabi.