B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
61
36
Max. 3000 TL ye kadar minimum 49 inç ve 4K özellikli TV olarak ne tavsiye edersiniz? Yatak odasında kullanılacak ve izleme mesafesi 3-4 metre arası.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
benim THH davam bitsin adresi Sony den 49XG8396 ya çevireceğim:hmm
ama bunu MARKA-Sony v.s diye belirlemedim,sadece VA olarak bazı şeyleri
bana uyduğundan seçtim,markasını yiyeyim yaw ne Sony si:kiskis

49" dan büyük LCD almam ben,ya da Oled olursa 55/65 alırım şöyle 4/5 kağıda bulursam tabiki

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
albanez albanez, üstad bu şimdimi yazılır yaw?tv siparişini verdim sen tv önermişin kendine güme gittik

arkadaş benimkisi keyfe keder işler,heriflere gıcık oldum uğraşayım dedir biraz yaw:kiskis
zaten o TV yi o paraya almam! 49 luk panele 5,5/6 kağıt verilirmi yaw
şöyle 4 belki 4,5 o da çok zor ama,ben bunlara fazla para vermem
sen keyfine bak

bir kaç tane eski model Sony buldum adamlar şaşırmış yaw,yüksek rakamlar çekiyorlar
ucuza bulsam FHD panel alacağım aslında

ben bir ara 4K Receiver getirmiştim hem de 2 tane birden ama panellerim FHD idi:kiskis
daha güzel resim alıyordum! enayilik yaptım sattım ikisini de,şimdi yine alacağım ama çok pahalı yaw

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
66
yaw telefonu akşamları kapatıyorum iyiki uyardın:haha
ara tekrar
Hocam, merhabalar, 55gcu9800 yerine55gco9900 oled TV arçelik fabrikadan sıfır olarak gönderildi,servis bugün kurulumu yaptı. Sınıf farkını hissettiriyor,banaöneriniz varmıdır,engin bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum selamlar

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Hocam, merhabalar, 55gcu9800 yerine55gco9900 oled TV arçelik fabrikadan sıfır olarak gönderildi,servis bugün kurulumu yaptı. Sınıf farkını hissettiriyor,banaöneriniz varmıdır,engin bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum selamlar

o zaman hem şanslısın hem de herifler çok güzel bir iş yapmışlar:ok

sana telefonda anlattığım gibi,adamlarla ben papaz olmuştum,ne değişim yaptılar ne de
farklı bir işlem yaptılar iyiki THHeyetine gitmişim diyorum,beri yandan işi de hiç bilmediklerini anlatmıştım
abi yaw LED alıp da OLED ile değişim nerede görülmüş acep! gerçi müşteri açısından çok güzel bir şey ama
anlamadım gitti,üstelik fiyat farkı da talep etmediler,neyse hayırlısı

sıfır v.s olmasını geç bir kalem,önemli değildir,hele bir kurdur sonrasına bakarız,geçenler de bir tane Vestel Oled olayı
vardı bu da onun gibi olmasın merak ediyorum doğrusu?

önce kurulsun panel,sonra 2 gün kadar izle orasını burasını fazla elleme ama!
sürekli zap yap!!! sonra bana alo dersin panelin yanından!

şimdi sende habgi harici cihazlar vardı???

-Receiver varmı
-Bluray varmı
-Box varmı

neler var??

Grundig servislerin elinde bir tane USB vardır,onunla yazılım güncelleme yaparlar şayet gerekiyorsa
sonra uydu kurulumu yaparlar,ama sanırım belirli Türksat kanallarını yüklüyorlar,sen kafana göre yüklersin
sonra ama onlara sor hepsinimi yükleyeceksiniz diye,benim dahili ile işim olmadığı için silmiştim onların
yükledikleri kanalları bir tek TRT4K var bende:kiskis

netice de OLED çok iyi teknoloji sorunları ve riskleri olsa da gittiği yere kadar gider artık,ama ekran yanığı olursa
ki en büyük riskidir kaldır at paneli o zaman!

Arçelik grubu iyi "resim kalitesi" üretiyor,başka da bir ota yaramaz bunların panelleri
Smart mış yok bilmem neymiş dersen bunları unutacaksın,Box alırsın olayı aşarsın
olmadı Receiver takarsın yine aşarsın,ya da seni dahili keserse ne ala

O Çevrimdışı

Onur40

Yeni Üye
11 Nis 2020
11
26
Değerli abilerim öncelikle selamın aleyküm.
Babama bir TV alacağım kensidisi uydu üzerinden günlük haber ve dizi izler 2 model arasında kaldım
Vestel 55UD9280 3200tl
Vestel 49F9400 2200tl
Biri 4k biri ful HD arada 1000tl fark var sizce hangi modeli almalıyım veya bu fiyata başka hangi tvyi alabilirim teşekkür ederim.

F Çevrimdışı

fisherking 

Yeni Üye
6 Nis 2020
7
Merhabalar bir süredir tv alma aşamasındayım. 10 yıldır 50 inch Panasonic plazmayı bırakamadım, izleme mesafem uzaklaştı ve artık büyük ekran istediğim için bir de bu hdr gelişmeleri olduğu için televizyonu yenileyeyim diyorum.

Samsung 75Q70R
Sony 75xf9005 (bulmak biraz zor gibi)
Sony 75xg9505
Samsung 82ru8000
Samsung 82

Bu modeller arasında kararsız kaldım. Genelde gece daha loş ortamlarda film izleyeceğimden dolayı Va panellere yöneldim. Ru8000 diğerlerine göre alt segment kalsa da hem boyutu büyük hem de fiyatı uygun. İncelemelerde de hdr performansı düşük ama kontrastının çok iyi olduğu söylenmiş.

Hangisini önerirsiniz? Bir de Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var o da kafamı kurcalamıyor değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

82Q60R olacak en sondaki
eğer para sorun değilse sony 75xf9005 (2018) veya 75xg9505 (2019) almalısınız bence ikisi de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit ve çok çok iyi.
82ru8000 VA panel ama 10 bits (8 bits + FRC) (Edge Led Yani Slim kasa)
82q60r de VA panel ve 10 bits (8 bits + FRC) (Edge Led Yani Slim kasa)
75q70r de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit (Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var)
75q80r de VA panel (Direct Led + Full Array Display ) ve 10 bit (Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var)
alternatif olarak uygun fiyatlı olsun ama hepsi olsun :) derseniz LG 75sm9000pla ya bakabilirsiniz...

H Çevrimdışı

husoyildiz88 

Yeni Üye
22 Eki 2018
12
36
İyi akşamlar. 55 inc bir tv alıcam 3 5 model baktım ama net bilgilere ulaşamadım vestele mail attım teknik detay için daha geri dönüş olmadı

55UD9280
55UD9290
55UD9590

Arasındayım sanırım pek fark yok. Bu modelleri 3200e bulanlar nerden buluyor:)))

bu linkteki ürünü alacaktım ama satıcı pek güven vermedi ne ürün geleceği belli değil. Ankarada yaşıyorum 300 tl konuma özel indirim ile 3000 tl ye geliyor. Satıcının açıklaması "XU55G521 ve Benzeri İhracat Fazlası Ekstra Kaliteli ve Tam Dolu Donanımlı Üst Segment Ürünler Gönderilmektedir. 2 Yıl Vestel Garantilidir. "
XU55G521 i arattığımda 1800 tarama verisine ulaşamadım. Birde garanti durumu kafamda soru işareti satıcı var diyor vesteli aradım yok diyor.

Satıcının 55U6863DG bu kodda bir ürünü var netten baktım özellikleri çok iyi gibi. Sizce alınır mı satıcı hakkında bilgisi olan var mıdır? Hangisini alayım bugün yarın hemen alacam.
Teşekkürler

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
66

sana telefonda anlattığım gibi,adamlarla ben papaz olmuştum,ne değişim yaptılar ne de
farklı bir işlem yaptılar iyiki THHeyetine gitmişim diyorum,beri yandan işi de hiç bilmediklerini anlatmıştım
abi yaw LED alıp da OLED ile değişim nerede görülmüş acep! gerçi müşteri açısından çok güzel bir şey ama

sıfır v.s olmasını geç bir kalem,önemli değildir,hele bir kurdur sonrasına bakarız,geçenler de bir tane Vestel Oled olayı

-Receiver varmı
-Bluray varmı
-Box varmı

neler var??

Grundig servislerin elinde bir tane USB vardır,onunla yazılım güncelleme yaparlar şayet gerekiyorsa
sonra uydu kurulumu yaparlar,ama sanırım belirli Türksat kanallarını yüklüyorlar,sen kafana göre yüklersin
sonra ama onlara sor hepsinimi yükleyeceksiniz diye,benim dahili ile işim olmadığı için silmiştim onların

netice de OLED çok iyi teknoloji sorunları ve riskleri olsa da gittiği yere kadar gider artık,ama ekran yanığı olursa

Arçelik grubu iyi "resim kalitesi" üretiyor,başka da bir ota yaramaz bunların panelleri
Smart mış yok bilmem neymiş dersen bunları unutacaksın,Box alırsın olayı aşarsın
Can bey kurulum yapıldı,

-Receiver varmı
-Bluray varmı
-Box varmı

neler var??

Hocam merhaba bugün cihaz kurulumu yapıldı. Şuan dediğiniz gibi 2 gün kendi alıcısında izlemeye devam edicem. Sonra size bahsetmiştim "vu duo2" cihaz var harici onu da denicem. Teşekkürler tavsiyeleriniz için..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve sonuç olarak böyle bir salgın günlerinde, 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde Arçelik Grubu mağduriyetimizi hızlıca giderdi. Koç ailesine teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Ali Beye benden selam olsun,diyemeyeceğim bir Fener li olarak:kiskis

-VU ile devam edersin,dahilisini bilmiyorum ama mutlaka VU tak ve dene!

-2 gün sonra da beni arıyorsun

diğer işlerini o zaman görüşürüz

tekrar hayırlı olsun yeni panelin

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
İyi akşamlar. 55 inc bir tv alıcam 3 5 model baktım ama net bilgilere ulaşamadım vestele mail attım teknik detay için daha geri dönüş olmadı

55UD9280
55UD9290
55UD9590

Arasındayım sanırım pek fark yok. Bu modelleri 3200e bulanlar nerden buluyor:)))

bu linkteki ürünü alacaktım ama satıcı pek güven vermedi ne ürün geleceği belli değil. Ankarada yaşıyorum 300 tl konuma özel indirim ile 3000 tl ye geliyor. Satıcının açıklaması "XU55G521 ve Benzeri İhracat Fazlası Ekstra Kaliteli ve Tam Dolu Donanımlı Üst Segment Ürünler Gönderilmektedir. 2 Yıl Vestel Garantilidir. "
XU55G521 i arattığımda 1800 tarama verisine ulaşamadım. Birde garanti durumu kafamda soru işareti satıcı var diyor vesteli aradım yok diyor.

Satıcının 55U6863DG bu kodda bir ürünü var netten baktım özellikleri çok iyi gibi. Sizce alınır mı satıcı hakkında bilgisi olan var mıdır? Hangisini alayım bugün yarın hemen alacam.
Teşekkürler
O satici 2 yil garantili urun satiyor. Tv ler ithalat fazlasi ben tavsiye etmem

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Tarihe dikkatinizi çekerim>>>"2011"

Bu panel efsane Tosh ZL1 dir(Tosh TR Dist.firması "TNB" TR ye ithal etmemişti bu paneli!
gerekçe aşırı pahalı olması idi,ben de Gn.Md. getirin,hepsini 1 hafta da sadece Pio culara
aldırsam bile elinizde ne kadar varsa bitiririm demiştim ama adamlar inat ettiler getirmediler)

Bu panel bu teknikte dünyada üretilmiş en iyi örneği idi "FALD" işte tam harbi FALD budur,Sony
veya Samsung ve diğerlerinin çakması gibi değildi,bunu geçen bir tek Sharp vardı o da harbi FALD idi
hatta o tam efsane idi(Elite serisi X5 modeli )

bu video bizim AVF den Mr.Phil in Tosh için CES te çektiği videodur

Pioneer,Sharp ve de Toshiba gerisini sallayıp atıyorsunuz(özellikle teknik ve teknolojik buluşlar olarak
bu üçü bu işin adamları "idi":clap2

ilk başta yazdım yıla dikkat ettiniz değilmi?

hani işkemde den sallayan tipler vardır slogan olmuş biçimde>>> teknoloji ilerliyor,her yıl üstüne koyar v.s v.s...
evet gördük TV işinde teknoloji ne kadar ilerlemiş!

Geri
Üst Alt