Pany ST ler çok iyiydi bir zamanlar,çok kişiye aldırmıştım TF ve DH de!
1-unut bunu!
zaten Pany/TR Dükkan kapattı yerine bakanlar da haybeci,paneli de yoktur
ama illa PDP kullanacağım dersen,o zaman sahibinden.com a bak hala PDP
satanlar vardır özellikle Pio lara bak! takılırsan da beni ara
örneğin Pio 42"/428 modelini bulursan senin panel de çok daha iyidir! veya 50"/5090 lere bak
2-20oderece açı fazla falso vermez ama sen PDP den alışık olduğun yan açı konforunu da bulamazsın!
değil 7bin kağıt 70bin kağıt bayılsan,PDP nin yerini tutmaz ama LG yi salla gitsin! Sony de Samy de aynıdır
bence böyle kıyaslar yapma,sonra hayal kırıklığı yaşarsın!
3-Pany LED TV leri sanırım Profilo/BSH grubu getiriyor ama herifler tam haybeci hem işi bilmiyorlar hemde
en dandik alt serileri getiriyorlar,bunu da unut gitsin
4-ömür konusuna da takılma!
5-Android/WEBOs/Tizen v.s bunları da şimdilik geç,daha olmadı o işi Android li TV-Box ile çözersin
6-Sony çok uzun yıllar en dandik Kumandaları veriyor! buna da takılma şimdi,kumanda modası da geçti gibi
olmadı alırsın bir tane Air-mouse daha güzel çalışır,TV lerin dahili alıcıları da sıkıntılıdır bana göre ise
beş para etmez ve sana gelirsem Pany nin Dahili alıcıları dünyada en iyileridir,üstüne yoktur hala
Hem ext.Receiver olarak hem Dahili olarak hatta eskiden bir de Analog devri varken yine Pany nin dahilisi
en iyisi idi,benim 11 senelik Tosh LCD TV de Analog alıcısı da vardır ve Panasonic marka dır!!
Sen gördüğüm kadarıyla çok eskiler de kalmışsın dostum,onun ben bazı konular da bunları "unut" diyorum!
artık öyle kalite görüntü v.s yoktur!
7-işin ses konusunu ben bilmem,o konu hk. başka birileri bilgi verir,ancak eski bir Audio sistemin varsa uyum sorunu
olabilir/çıkabilir veya panelin içinde bazı aparatlar çıkıyor Analog/Digital v.s çevirici basit uçlar...o işi de bence
daha sonraya bırak,olmadı Sound-bar alabilirsin
DTS ve versionları Lisanslı ürünler olduğu için bazı günümüz panellerinde bu destek yoktur! paneli alacağın zaman
bunu ayrıca araştıracaksın!
8-bu madde de sorduğun soruyu da geçiyorum,kısa cevabım ise ne görüyorsan alayı ÇİN işidir!
SHARP ı falan unut,nereden aklına geliyor böyle sorular yaw?
9-XF9x ve Samy Q7 bunlar oldukça iyi paneller,benim tercihim ise Samy dir
100Hz paneller ikisi de VA panel
LGE yi aradan çıkar!