A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
A aydeniz, 500 TL fark için sanırım değer yanıltmak için söylemeyeyim bu benim kişisel tercihim bu konuları daha çok adem Helvacı biliyor bu konuda bilgisine ve sahadan geldiği için fikirlerini önemserseniz faydalı olur ben burada albanez ve adem Helvacı dan yorum olarak bayağı faydalandım kararımı samsung tan yana kullandım gerçekten insan seçici oluyor acaba dememek için keşke dememek için uzmandan bilgi almak önemli ama bu müşteri temsilcisi olmamalı yanılabilirsin

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
o 46lık Pany hangi seri??

sorun yoksa bence acele etme!
elektrik bahanesi de unut! bunlar bir zamanlar yazılırdı malum forumlar da şöyle çekiyor böyle çekiyor v.s
takılma bence bunlara,benim panel de LCD ama FALD olduğu ve 2009 model olduğu için ortalama
280/320W çeker! PDP ler gibi meret:kiskis

Pany yi kullanmaya devam edersen FILM ler de ne olduğunu anlarsın LCD lerin!
o zaman PDP yi de kaldırıp pencereden atarsın:haha
Harbi "filimci" isen işin yine zor olacaktır LCD ler ile!

3/4 kağıda bence sen Samsung lara bak

Audio kısmı için de ses sistemleri eski olunca bir sürü atraksiyon yapmak gerekiyor!
tavsiyem özellikle AVR den(sen deki bumudur öncelikle???) değilse AVR o zaman eski sistemdir

şimdi sen bütün bunları(içerikleri) PC den aktaracaksan sesi de ona çözdür veya uygun aktarma ile
ses sisteminden çöz!
veya PC de Optical/Coax out varmı?? varsa buradan çöz gönder ses sistemine paneli hiç karıştırma!

5 kanaldan ses almak başka 5 kanalda uyumlu doğru sesi almak biraz farklıdır!
Sub da gerekiyor

işin bu kısmın da biraz uğraşman gerekebilir ama bunlar sonraki işlemlerdir

Samsung(yeni modeller,örneğin 2012/13 den sonrakiler gibi) audio&video codec&format ve bunların version
sorunları vardır Lisanslı(örneğin DTS,Ac3 v.s gibi)uygulamaları para ödemediği için desteklemez!

Paneli "Media Player" gibi kullanamazsın! Sony ler de böyledir,LGE kısmen daha iyidir gibi
ancak PC kullananlar için bunlar sorun olmaz her bir atraksiyonu yapabilirsiniz:ok

ben de panelimi Monitör gibi kullanıyorum

B Çevrimdışı

baba1111

Yeni Üye
11 Nis 2020
6
45
Bende hemen hemen aynı bütçeyle tv bakıyorum, uzunca zamandırda forumu okudum, anladığım kadarıyla panasonic plazma kalitesinde şuan tv üretilmiyor, uzaktan yakından alakası yok, albanez albanez üstad bu konu hakkında bilgi sahibi, ona sorabilirsiniz.
Bende başlarda vestel bakmıştım ancak 4000 bandına çıkınca Samsung ru7100 modeli var, yine okuduğum kadarıyla bu kaliteye en yakın vestel ud9360 modeli. Oda en ucuz 3600 tl bulabildim. Aradaki 400-500 liraya Samsung değermi onu bilen birileri yazarsa daha iyi olur.
Ses sistemi hakkındada bilgim yok maalesef, ses bilgisayarda çözüldüğü için tv etki etmeden ses sistemine aktarır mı bilemedim çünkü samsunglarda bazı ses kodeklerini desteklemediğini biliyorum. Daha bilgili üstadlar yazarsa daha iyi olur.

Değerli hocam yorumunuz için teşekkürler, Vestele 3 yıl garantisi ve uygun fiyatından dolayı yakın hissediyorum, dediğiniz gibi samsung ismi için 500 lira fazla verilir mi bilemiyorum.Bu arada 58u9500 panda ips panel 3300 lira da fena durmuyor fakat bilemiyorum.
Fiyat takibindeyim :)

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
B baba1111, hayırlısı olur inşallah vestel düşünüyorsanız 55ud9280 bir araştırın derim adem Helvacı beyin youtube 55ud9280 ile incelemesi var izlemenizi tavsiye ederim hem yorumları var okursanız biraz fikir sahibi olabilirsiniz faydalı olur

A Çevrimdışı

anexi

Yeni Üye
18 Nis 2020
25
41
Pany ST ler çok iyiydi bir zamanlar,çok kişiye aldırmıştım TF ve DH de!

1-unut bunu!
zaten Pany/TR Dükkan kapattı yerine bakanlar da haybeci,paneli de yoktur
ama illa PDP kullanacağım dersen,o zaman sahibinden.com a bak hala PDP
satanlar vardır özellikle Pio lara bak! takılırsan da beni ara
örneğin Pio 42"/428 modelini bulursan senin panel de çok daha iyidir! veya 50"/5090 lere bak

2-20oderece açı fazla falso vermez ama sen PDP den alışık olduğun yan açı konforunu da bulamazsın!
değil 7bin kağıt 70bin kağıt bayılsan,PDP nin yerini tutmaz ama LG yi salla gitsin! Sony de Samy de aynıdır
bence böyle kıyaslar yapma,sonra hayal kırıklığı yaşarsın!

3-Pany LED TV leri sanırım Profilo/BSH grubu getiriyor ama herifler tam haybeci hem işi bilmiyorlar hemde
en dandik alt serileri getiriyorlar,bunu da unut gitsin

4-ömür konusuna da takılma!

5-Android/WEBOs/Tizen v.s bunları da şimdilik geç,daha olmadı o işi Android li TV-Box ile çözersin

6-Sony çok uzun yıllar en dandik Kumandaları veriyor! buna da takılma şimdi,kumanda modası da geçti gibi
olmadı alırsın bir tane Air-mouse daha güzel çalışır,TV lerin dahili alıcıları da sıkıntılıdır bana göre ise
beş para etmez ve sana gelirsem Pany nin Dahili alıcıları dünyada en iyileridir,üstüne yoktur hala:ok:ok
Hem ext.Receiver olarak hem Dahili olarak hatta eskiden bir de Analog devri varken yine Pany nin dahilisi
en iyisi idi,benim 11 senelik Tosh LCD TV de Analog alıcısı da vardır ve Panasonic marka dır!!

Sen gördüğüm kadarıyla çok eskiler de kalmışsın dostum,onun ben bazı konular da bunları "unut" diyorum!
artık öyle kalite görüntü v.s yoktur!

7-işin ses konusunu ben bilmem,o konu hk. başka birileri bilgi verir,ancak eski bir Audio sistemin varsa uyum sorunu
olabilir/çıkabilir veya panelin içinde bazı aparatlar çıkıyor Analog/Digital v.s çevirici basit uçlar...o işi de bence
daha sonraya bırak,olmadı Sound-bar alabilirsin

DTS ve versionları Lisanslı ürünler olduğu için bazı günümüz panellerinde bu destek yoktur! paneli alacağın zaman
bunu ayrıca araştıracaksın!

8-bu madde de sorduğun soruyu da geçiyorum,kısa cevabım ise ne görüyorsan alayı ÇİN işidir!
SHARP ı falan unut,nereden aklına geliyor böyle sorular yaw?

9-XF9x ve Samy Q7 bunlar oldukça iyi paneller,benim tercihim ise Samy dir
100Hz paneller ikisi de VA panel
LGE yi aradan çıkar!

Can abi selam. pio 4280 ni görünce duygulandım. FD yada TF da sizin sayenizde almıştım. 10-15 yıl önce. Ankara da osman mı vardı. osedan.. ner06 vardı. galiba kavgalıydın abi.. seni görünce eskilere gittim. yaşlanmışız abi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Değerli hocam yorumunuz için teşekkürler, Vestele 3 yıl garantisi ve uygun fiyatından dolayı yakın hissediyorum, dediğiniz gibi samsung ismi için 500 lira fazla verilir mi bilemiyorum.Bu arada 58u9500 panda ips panel 3300 lira da fena durmuyor fakat bilemiyorum.

kardeşim ayrıntılarla uğraşma fazla!
ne Garantisi yaw,ben sana şimdi güzel bir panel versem de desemki garanti 2 yıl almayacakmısın o zaman??

ama param yok veya o kadar veremem dersen amenna ona bir şey diyemem ve saygı duyarım

Samsung tabiki daha pahalı olacaktır ama 500 kağıt da MARKA değeri için filan değildir,maliyet ve KAR marjı v.s
sebeblerdendir ki atla da deve değildir bu fark

Not;50/58 lik paneller yaramaz veya vasat kalite ara ucuz mallar tipindedir genelde bu ebatların tercih edilmesi
maliyet daha düşük satışı ise millete büyük ekran geldiği için 50/58 tam satışık mal oluyor! yoksa Tv lerin
fazla bir esprileri de yoktur!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Can abi selam. pio 4280 ni görünce duygulandım. FD yada TF da sizin sayenizde almıştım. 10-15 yıl önce. Ankara da osman mı vardı. osedan.. ner06 vardı. galiba kavgalıydın abi.. seni görünce eskilere gittim. yaşlanmışız abi.

kardeş o arkadaş Orhan dır,severim tanırım kendisini
"sıfır sedan" dır gerçek nick i:hoba1
zamanın da çok Pio larını sattırdım

428/4280 kullanan adam nerede trak orada bırak yapacaktır,aynen bas gaza gitsin,sen hiç bu muhabbetlere takılma bile
saygılar

A Çevrimdışı

anexi

Yeni Üye
18 Nis 2020
25
41
kardeşim ayrıntılarla uğraşma fazla!
ne Garantisi yaw,ben sana şimdi güzel bir panel versem de desemki garanti 2 yıl almayacakmısın o zaman??

ama param yok veya o kadar veremem dersen amenna ona bir şey diyemem ve saygı duyarım

Samsung tabiki daha pahalı olacaktır ama 500 kağıt da MARKA değeri için filan değildir,maliyet ve KAR marjı v.s
sebeblerdendir ki atla da deve değildir bu fark

Not;50/58 lik paneller yaramaz veya vasat kalite ara ucuz mallar tipindedir genelde bu ebatların tercih edilmesi
maliyet daha düşük satışı ise millete büyük ekran geldiği için 50/58 tam satışık mal oluyor! yoksa Tv lerin
fazla bir esprileri de yoktur!

kardeş o arkadaş Orhan dır,severim tanırım kendisini
"sıfır sedan" dır gerçek nick i:hoba1
zamanın da çok Pio larını sattırdım

428/4280 kullanan adam nerede trak orada bırak yapacaktır,aynen bas gaza gitsin,sen hiç bu muhabbetlere takılma bile
saygılar

doğru 0sedan dı :) abi 4280 ile vedalaşalı çok oldu. hala köyde izliyoruz kendisini. bir gün gaza gelip büyütelim dedik. pişmanlık devam etmekte..
yeni bir tane alcam abi. seni görünce eski mesajlarını okudum. samsung qled ler hakkında iyi şeyler yazmışsın. yapmayan var mı bilemem ama karanlık da bulutlanma, kendi kendine açılıp kapanma şikayetleri forumları geçtim şikayet var da bile çok fazla var abi.

B Çevrimdışı

baba1111

Yeni Üye
11 Nis 2020
6
45
o 46lık Pany hangi seri??

sorun yoksa bence acele etme!
elektrik bahanesi de unut! bunlar bir zamanlar yazılırdı malum forumlar da şöyle çekiyor böyle çekiyor v.s
takılma bence bunlara,benim panel de LCD ama FALD olduğu ve 2009 model olduğu için ortalama
280/320W çeker! PDP ler gibi meret:kiskis

Pany yi kullanmaya devam edersen FILM ler de ne olduğunu anlarsın LCD lerin!
o zaman PDP yi de kaldırıp pencereden atarsın:haha
Harbi "filimci" isen işin yine zor olacaktır LCD ler ile!

3/4 kağıda bence sen Samsung lara bak

Audio kısmı için de ses sistemleri eski olunca bir sürü atraksiyon yapmak gerekiyor!
tavsiyem özellikle AVR den(sen deki bumudur öncelikle???) değilse AVR o zaman eski sistemdir

şimdi sen bütün bunları(içerikleri) PC den aktaracaksan sesi de ona çözdür veya uygun aktarma ile
ses sisteminden çöz!
veya PC de Optical/Coax out varmı?? varsa buradan çöz gönder ses sistemine paneli hiç karıştırma!

5 kanaldan ses almak başka 5 kanalda uyumlu doğru sesi almak biraz farklıdır!
Sub da gerekiyor

işin bu kısmın da biraz uğraşman gerekebilir ama bunlar sonraki işlemlerdir

Samsung(yeni modeller,örneğin 2012/13 den sonrakiler gibi) audio&video codec&format ve bunların version
sorunları vardır Lisanslı(örneğin DTS,Ac3 v.s gibi)uygulamaları para ödemediği için desteklemez!

Paneli "Media Player" gibi kullanamazsın! Sony ler de böyledir,LGE kısmen daha iyidir gibi
ancak PC kullananlar için bunlar sorun olmaz her bir atraksiyonu yapabilirsiniz:ok

ben de panelimi Monitör gibi kullanıyorum

Değerli hocam tv modeli panasonic TX-P46ST33E
ses sitemi de avr değil malesef , 5.1 sinema sistemi, hdmi ile tvye bağlanıyor(arc yok) optik girişi var,
dediğiniz gibi filmi pcde çözdürüp tvyi monitörolarak kullanma niyetindeyim .
sanırım pcden 5 kanal sesi aktarmak için 200 tl civarında bir ses kartı almam gerekecek. çünkü optik çıkış yok.
bir de film için plazma mı iyidir lcd mi anlayamadım, yani lede geçersem pişman mı olurum diyosunuz?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Değerli hocam tv modeli panasonic TX-P46ST33E
ses sitemi de avr değil malesef , 5.1 sinema sistemi, hdmi ile tvye bağlanıyor(arc yok) optik girişi var,
dediğiniz gibi filmi pcde çözdürüp tvyi monitörolarak kullanma niyetindeyim .
sanırım pcden 5 kanal sesi aktarmak için 200 tl civarında bir ses kartı almam gerekecek. çünkü optik çıkış yok.
bir de film için plazma mı iyidir lcd mi anlayamadım, yani lede geçersem pişman mı olurum diyosunuz?
Bende 14 yıllık bir Samsung 5.1 home theatre sistem var ben sadece bir optik kablo vasıtasıyla Dts destekli Vestel tv ve gene dts, dolby destekli xbox arasında sorunsuz olarak 5.1 ses taşıyabiliyorum, bu arada bende de 42 Panny var hala oturma odamda durur ve filmleri ondan izlemek hala büyük keyif veriyor bence de ondan vazgeçmeyin Can abi çok haklı.

A Çevrimdışı

aydeniz

Yeni Üye
15 Nis 2020
8
32
A aydeniz, 500 TL fark için sanırım değer yanıltmak için söylemeyeyim bu benim kişisel tercihim bu konuları daha çok adem Helvacı biliyor bu konuda bilgisine ve sahadan geldiği için fikirlerini önemserseniz faydalı olur ben burada albanez ve adem Helvacı dan yorum olarak bayağı faydalandım kararımı samsung tan yana kullandım gerçekten insan seçici oluyor acaba dememek için keşke dememek için uzmandan bilgi almak önemli ama bu müşteri temsilcisi olmamalı yanılabilirsin
Yok hocam yanıltmak değil zaten herkes yorum okuyup kendi kararını veriyor, kimse kimseyi zan altında bırakmaz, burası iyi bir forum oyüzden. Bende Adem hocanın çok videosunu izledim Albanez hocadanda yorum aldım sağolsunlar birçok kişiye vesile oluyorlar. Banada şuan en uygun gelen RU7100 modeli, galiba onu alacağım, detaylarda da sıkıntı yaşamak istemem tabi şans işi bu teknoloji, bakalım..Siz hangi modeli aldınız?

Hocam insan kurcaladıkça batıyor bu tv seçme işinde? Bende model belirledim şuan fiyat takibindeyim bakalım, kısmet?

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Şu Awox B205500s hakkında bilgisi olan var mı? İndirime girmiş hepsibursda da merak ettim nedir ne değildir.

S Çevrimdışı

Sinan Baştuğ 

Yeni Üye
18 Nis 2020
5
34
merhaba,
Bir TV almaya karar verdim, kısa bir süredir araştırmaya çalışıyorum ancak kavramlar ve terminler çok yabancı geldi :(
TV seçimi konusunda yardımınızı rica ediyorum.
4K çözünürlük
Smart özelliği aktif olarak kullanılacak. Youtube ve Netflix gibi uygulamaları daha çok kullanacağım. 20-25 Mbps arasında değişen bir internet hızım var. Özellikle netflix de bir şey izlerken işlemcisinin beni üzmeyeceği bir uygun fiyatlı bir TV olsun istiyorum. Ayrıca oyun konsolu da bağlayacağım PS4
25 m2 kare bir oda ve koltuk tv mesafesi 3 metre civarında olacak.
3.500 TL gibi bir bütçe belirledim ancak az da olsa esnetebilirim.

Bu konuda bana ne önerebilirsiniz.
Şimdiden teşekkürler

Geri
Üst Alt