C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Bu konu bir vesile ile açılmış oldu. Ekranın görünen yüzeyi yansıma önleyici katman olur. Bu ortam ışığının görüntüyü etkilemesini en az indirmek için kullanılır. Kalite düzeyine göre bunlar değişir.
Ortam ışığı ekran yüzeyine çarptığı için. Kontrastı etkiler. Yansımalar. Tabiki görüntüyü.
Hepsinin artıları eksileri vardır. Ama bu katmanın yanında TV de iyi parlaklık değerine sahip olursa. Daha iyi aydınlık yerde baş edebilir. Daha iyi sonuç alabiliriz.
Vallahi hocam bir tık fazla parlama oluyor gibi. (parlaklığımı mı artırmak lazım) Alışabilir miyim bilmiyorum hiç. Diğer her şeyi sorunsuz TV'nin. Zaten mutlaka dandik bir şey çıkıyor karşımıza.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
LCD 2010 yılından itibaren hızla Geriye gitmekte her yıl bir önce ki yılı aratıyor. Her açıdan. Panel. Donanım hatta yansıma kaplamasına kadar. Eskiden mat kaplama vardı. Şimdi yok. Yarı parlak kullanıyorlar bu iyi diye. Bu da yalan firmaların. Bu katman daha ucuz daha kolay takılır. Mat kaplama uygulamak zordur. İyi işçilik ister.
Durum böyle sadece firmaların sıkma katalog bilgisi. Elemanlarıyla da sadece satmak. Gerisi yalan. Başka bişey yok yani

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Ya benim de Philips 43PU56503/62 model TV her elektrik gidip geldiğinde kapalı da olsa açıyor kendini. Bazen gecenin 4'ünde kalkıp tv'yi kapatmak zorunda kalıyorum.

Bunu yaşayıp çare bulabilen var mı? Unutmazsam yatmadan önce (saçmalık) fişini çekiyorum.

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
LCD 2010 yılından itibaren hızla Geriye gitmekte her yıl bir önce ki yılı aratıyor. Her açıdan. Panel. Donanım hatta yansıma kaplamasına kadar. Eskiden mat kaplama vardı. Şimdi yok. Yarı parlak kullanıyorlar bu iyi diye. Bu da yalan firmaların. Bu katman daha ucuz daha kolay takılır. Mat kaplama uygulamak zordur. İyi işçilik ister.
Durum böyle sadece firmaların sıkma katalog bilgisi. Elemanlarıyla da sadece satmak. Gerisi yalan. Başka bişey yok yani
Yakın zamanda 2-3 tane TV denedim. Aralarında her şeyi ile en sorunsuz olanı buydu. Fakat bu yansıma sorunu biraz canımı sıktı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Bu dönemi herkes yani. Uygun bir TV i ile sorunlarıyla birlikte geçirmek zorunda diyebiliriz. Mükemmel LCD yok. Olmayacakta zaten.
Oled fiyatları alınabilecek seviyeye düşene kadar, yanma sorununu azaltana kadar. Bu şekilde devam edecez. Fazla para LCD lere vermeye gerek yok. Olabildigimiz kadar evdeki modeller gitmek en doğrusu.
4k hdr Qled, mini LED smart vs. Vs. Firmaların her sene oyununa kapılmadan. Bu devreyi olağan evdeki yada en ucuz modelle geçirip. Para tutup oledleri bekleyip görmek en iyisi

JusThEnd Çevrimdışı

JusThEnd

Aktif Üye
22 Tem 2021
69
29
Bu dönemi herkes yani. Uygun bir TV i ile sorunlarıyla birlikte geçirmek zorunda diyebiliriz. Mükemmel LCD yok. Olmayacakta zaten.
Oled fiyatları alınabilecek seviyeye düşene kadar, yanma sorununu azaltana kadar. Bu şekilde devam edecez. Fazla para LCD lere vermeye gerek yok. Olabildigimiz kadar evdeki modeller gitmek en doğrusu.
4k hdr Qled, mini LED smart vs. Vs. Firmaların her sene oyununa kapılmadan. Bu devreyi olağan evdeki yada en ucuz modelle geçirip. Para tutup oledleri bekleyip görmek en iyisi
Aşağıdaki Toshibalar ve Vestel arasında kaldım. Beko alacaktım abi tüm paneller LG IPS D-LED dedi ama bunla ilgili hiç bilgi bulamadım. Gönlüm Toshibadan yanaydı ama alırsam Migros falan bulursam anca alabilirim. Dün düşündüm bir şey olsa Migros ilgilenmez olan bana olur diye. Ondan bi Vestel geri yöneldim dün gittim teknosada u9501 gibi bir model hoşuma gitti ama bilmiyorum. Toshiba şikayetleri daha az geldi ve özellikle 55UL3B63DT modelinde kaldım. Amazondan veya Migrosdan bu model Toshiba mı bulsam yoksa direk Vestel mi alsam bilemiyorum. İnternetten söylesem gelen panel her türlü şansıma olmuş oluyor bide..

ne alırsam alayım + android box koyacağım zaten

image1d8b767c0ac81fac.png

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Alınacak, tavsiye edilecek TV yok ki hocam. 1 ayda 3 TV aldım geri iade ettim :) Esasen benim gördüğüm kadarıyla sizin bahsettiğiniz çoğu özelliğin dışında düzgün görüntü veren bir cihaza ANDROİD olsun, farklı işletim sistemi olsun razılar. Dediğiniz gibi elde olanın en iyisini bulmak lazım. Oda baya bir deneme yanılma istiyor. Zira diğer kullanıcıların deneyimleri hep tam tersi oluyor. Hele ki doğru seçim yapmakta hiç yardımcı olmuyor. En azından bana hiç faydası dokunmadı.

B Çevrimdışı

bcaksk

Yeni Üye
30 Tem 2021
3
37
Öncelikle Karşıyaka'dan herkese merhaba, iyi forumlar.
Bir TV alma arifesinde sizin görüşlerinize danışmak istedim.
55 ya da 58 inç Android ve 4000 TL bandında düşük bütçeli bir TV alacağım. Seçenekler kısıtlı zaten. Aşağıda size sıralıyorum. Bu ürünler arasından tavsiye edecekleriniz hangisi ya da hangileri olur, yardımcı olursanız sevinirim.

Awox U5600STR - Onvo OV55350 - Onvo OV58F351 - Hi-Level HL55UAL402 - Awox B205800S - Dijitsu 55DS8800 - Nordmende NM58F350 - Telenova 55U9001

Mesela aralarında Netflix için L1 lisansı olan var mı bildiğiniz?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Aşağıdaki Toshibalar ve Vestel arasında kaldım. Beko alacaktım abi tüm paneller LG IPS D-LED dedi ama bunla ilgili hiç bilgi bulamadım. Gönlüm Toshibadan yanaydı ama alırsam Migros falan bulursam anca alabilirim. Dün düşündüm bir şey olsa Migros ilgilenmez olan bana olur diye. Ondan bi Vestel geri yöneldim dün gittim teknosada u9501 gibi bir model hoşuma gitti ama bilmiyorum. Toshiba şikayetleri daha az geldi ve özellikle 55UL3B63DT modelinde kaldım. Amazondan veya Migrosdan bu model Toshiba mı bulsam yoksa direk Vestel mi alsam bilemiyorum. İnternetten söylesem gelen panel her türlü şansıma olmuş oluyor bide..

ne alırsam alayım + android box koyacağım zaten

image1d8b767c0ac81fac.png
Aklına yatan ne ise onu al. Ama iadesi kolay panelde sıkıntı olursa müşterisine sorun çıkarmadan yerden alman daha mantıklı geliyor bana.
Unutma Toshiba Vestel in birebir aynısı. Vestelin TV sinde Toshiba yazıyor. Sadece.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Grundig Beko Arçelik ürünlerini tam tanitmaz paneli işlemciyi. Koç Grubu LG IPS hep kullanır. 40,50,58 inç leri Va panel kullanır. Mecburen.

Hangi marka alirsanda mediatek işlemci dir. Dünya markalarida dahil

Yerel olsun. Dünya markalarında giriş ve orta seviyeleri bu chipsetten kullanır.goruntuyu. adına değiştirip kristel 4k işlemci, 4k ouart işlemci vb. Değişik adlar verir.

Şunu unutma. Bu TV ler giriş seviyesi modellerdir. 55UL3B63DT yakın hissetiyorsan alabilirsiniz. Anakart su. Paneli bu. Böyle yorumlar sadece süs olarak görüyorum ben.
230 memc var bunu beceremiyor. İşlemci.
130 yok sadece.

IPS panel olursa kötü demek olmaz. Çok yanlış olur. IPS Va panellerden hızlı panellerdir. Kontrastı düşük olur.
Va panel kontrast iyi bulanıklığı çok.
IPS kontrast düşük bulanıklığı az.
Böyle düşünmek daha iyi olur. Bence

Son düzenleme:
JusThEnd Çevrimdışı

JusThEnd

Aktif Üye
22 Tem 2021
69
29
Aklına yatan ne ise onu al. Ama iadesi kolay panelde sıkıntı olursa müşterisine sorun çıkarmadan yerden alman daha mantıklı geliyor bana.
Unutma Toshiba Vestel in birebir aynısı. Vestelin TV sinde Toshiba yazıyor. Sadece.

Grundig Beko Arçelik ürünlerini tam tanitmaz paneli işlemciyi. Koç Grubu LG IPS hep kullanır. 40,50,58 inç leri Va panel kullanır. Mecburen.

Hangi marka alirsanda mediatek işlemci dir. Dünya markalarida dahil

Yerel olsun. Dünya markalarında giriş ve orta seviyeleri bu chipsetten kullanır.goruntuyu. adına değiştirip kristel 4k işlemci, 4k ouart işlemci vb. Değişik adlar verir.

Şunu unutma. Bu TV ler giriş seviyesi modellerdir. 55UL3B63DT yakın hissetiyorsan alabilirsiniz. Anakart su. Paneli bu. Böyle yorumlar sadece süs olarak görüyorum ben.
230 memc var bunu beceremiyor. İşlemci.
130 yok sadece.

IPS panel olursa kötü demek olmaz. Çok yanlış olur. IPS Va panellerden hızlı panellerdir. Kontrastı düşük olur.
Va panel kontrast iyi bulanıklığı çok.
IPS kontrast düşük bulanıklığı az.
Böyle düşünmek daha iyi olur. Bence
beko b55 a 850 b yi bana 5 bin civarı bir şeye veriyor Beko sizce alayım mı o zaman? 55 inçler LG IPS ise bu öyledir. Seri numarsından falan sorgulanıyor mu yoksa 55 ler tek panel midir hocam? ve Beko tek piksel bile ölü cıksa kosulsuz değiştirme sunuyoruz dedi bana.

ekran galiba ayna gibi ama :)

bide Beko mu yoksa Vestel mi yönelmek mantıklı sizce? 55 inç için

benim IPS isteme sebebim daha doğal görüntü vermesi, tabi yanılmıyorsam.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Grundig grubunda seri no suyla bilemeyiz. Vestel grubunda buradaki Vestel çalışanları sayesinde öğreniyoruz keşke onlarda burada olsa vestelciler gibi TV alacak insanlarla yada sorunlarıyla ilgilense. Çok faydası olur . Forum amacı daha güzel olur

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Biz bu nedenle tv yi ,pencere karşısına koymadık :)
Evet hocam gündüz ev baya güneş ve ışık alıyor. Diğer TV'lerimin fotoğraflarına da baktım onlarda da bu şekildeymiş. Birde 43'' den 50'' e geçiş yaptım. O yüzdende biraz gözüme böyle görünüyor olabilir. Örneğin gündüz yandan bakınca hiç problem yok. Genel olarak TV hızlı, android hızlı, renkler iyi. Beklentilerimin üstünde çıkan bir TV. Umarım alışırım. :)

JusThEnd Çevrimdışı

JusThEnd

Aktif Üye
22 Tem 2021
69
29
Evet hocam gündüz ev baya güneş ve ışık alıyor. Diğer TV'lerimin fotoğraflarına da baktım onlarda da bu şekildeymiş. Birde 43'' den 50'' e geçiş yaptım. O yüzdende biraz gözüme böyle görünüyor olabilir. Örneğin gündüz yandan bakınca hiç problem yok. Genel olarak TV hızlı, android hızlı, renkler iyi. Beklentilerimin üstünde çıkan bir TV. Umarım alışırım. :)
Vestel mi markası? Galiba Vesteller cok yansıtıyormus. Sonyler LGler daha az ama tabi min +2 bin TL vermen gerekiyor.

Bunun için blacklight perde alacaksın :)

Geri
Üst Alt