albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,389
"Rasberry" türü tüm SBC lerin bahsettiğn gibi en baba tabir edilen bazı cihazlardan
çok daha iyi resim verdiğini biliyoruz
Not;TV ler de ise bir kere böyle bir H/W olmadığı gibi,zaten TV nin adı üstünde başka bir alet bu yaw
TV ler deki yazılımları da bir kaç ana üretici hariç hiç birisi zaten kendi işleri de değildir!(RUS lar sağolsun)
adam gibi yazılım+H/W ve al bunu sana 20 yıl gitsin v.s işleri de zaten hiç kalmadı,yani adam gibi mal üretmek
bu herifler için çok çok kolay ama işlerine gelmiyor!
bu üreticilerin zatne çoğu son yıllarda malı da Cep.tlf işinde götürüyorlar laf aramızda
örneğin %500 veya %100 KAR marjı varken şimdi kim uğraşacak devasa paneller ile filan
SBC ler için en güzel hatta baba SoC lar ise Rockchip lerdir
en yeni 3566 yı çıkardılar bakalım ne olacak,ben bunun Box olanını aldım elimde patladı
zira cihazı Brick ettim,bir türlü açamıyorum,Rockchip SBC lerde çok iyi ama BOX larda
beş para etmez aklınızda bulunsun,Linux/Armbian v.s kurup çok ucuz yollu PC gibi kullanım
da süperler valla!
RK3399 Box ların tamamını kullandım(sanırım 12 farklı firmadan çıkmıştı) hepsi elimizde patladı,yazılım v.s sıfır dır!
RK3566 Box lar da çok yeni çıktı bana göre beş para etmez,ciddi sıkıntılı
Ama SBC için RK lar her zaman parayı kapar!
SBC+örneğin OS-W10 veya Linux filan hepsi $ 80/100 kağıt gibi
bu arada resim kalitesi de bayağı çok sıkı!
çok daha iyi resim verdiğini biliyoruz
Not;TV ler de ise bir kere böyle bir H/W olmadığı gibi,zaten TV nin adı üstünde başka bir alet bu yaw
TV ler deki yazılımları da bir kaç ana üretici hariç hiç birisi zaten kendi işleri de değildir!(RUS lar sağolsun)
adam gibi yazılım+H/W ve al bunu sana 20 yıl gitsin v.s işleri de zaten hiç kalmadı,yani adam gibi mal üretmek
bu herifler için çok çok kolay ama işlerine gelmiyor!
bu üreticilerin zatne çoğu son yıllarda malı da Cep.tlf işinde götürüyorlar laf aramızda
örneğin %500 veya %100 KAR marjı varken şimdi kim uğraşacak devasa paneller ile filan
SBC ler için en güzel hatta baba SoC lar ise Rockchip lerdir
en yeni 3566 yı çıkardılar bakalım ne olacak,ben bunun Box olanını aldım elimde patladı
zira cihazı Brick ettim,bir türlü açamıyorum,Rockchip SBC lerde çok iyi ama BOX larda
beş para etmez aklınızda bulunsun,Linux/Armbian v.s kurup çok ucuz yollu PC gibi kullanım
da süperler valla!
RK3399 Box ların tamamını kullandım(sanırım 12 farklı firmadan çıkmıştı) hepsi elimizde patladı,yazılım v.s sıfır dır!
RK3566 Box lar da çok yeni çıktı bana göre beş para etmez,ciddi sıkıntılı
Ama SBC için RK lar her zaman parayı kapar!
SBC+örneğin OS-W10 veya Linux filan hepsi $ 80/100 kağıt gibi
bu arada resim kalitesi de bayağı çok sıkı!