S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Bu 3 TV'yide kullandım. Aralarından en sorunsuzu P615
Merhaba. Attığınız 3 televizyonu da kullandım. Aralarında benim deneyimime göre en sorunsuzu TCL P615. PHİLİPS hiç tavsiye etmem. Ek olarak bu boyutta oyun oynamıyorsanız MONİTÖR olarak kullanmak pek sağlıklı olmaz.
Oyun çok nadir oynuyorum ama sürekli olarak imkb ve kripto grafikleri için ekranı 4e bölerek grafikleri sürekli takip etmem gerekiyor bu nedenle 40" civarı 4k tv almak istiyorum monitör olarak kullanmak için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben kendim Philips kullanıyorum(50/85xx) ama millete gidin de Philips alın diyemiyorum!
Servis işi veya MH veya benzer işlere zaten hiç takılmıyorum,bana göre yaklaşık hepsi moktan
ilaç için bir tane bile olsa,eyvallah diyeceğim ama hepsi birbirinden beter,işin özü şu ki;işiniz
önce Allaha sonra şansa kalıyor!

Philips için kendi başlığı var,alınası bir tek 43/50 vardır,daha doğrusu bir tek 50 var ve gelen
yazılımlar(5/6 tane geldi OTA dan) ve bir sürü uğraştan sonra,çok ciddi iyi hale geldi benim panel
ama bana göre "süper" bile diyebiliyorum zira böyle malzeme den anca bu kadar iş çıkar ortaya!
Receiver+TVBox+Bluray(1080) kullanıyorum ve her 3 cihazlarla da durumu çok iyi,yaw bundan iyise
Şam da Kayısı misali oluyor gari,ama güvenip de birisine git 50" bile "al" demiyorum!

++

TCL için çok önceleri yazmıştım,bu herifler bir tek USA/Canada pazarı için uzun yıllardır TV üretirler
Avrupa dahil diğer Kıta/Ülkeler v.s TCL için hikayedir!
Bize gelenler de Hint işi olanlar dır,bir de bunun bir tık daha iyisi olanla da Avrupa için dir ama bana göre
tek bir tane serisi var iyi olan(100Hz lik QLED panel)

Not;US/CD için oralarda yaşıyorsanız TCL yi almayanı dövüyorlar,zira çok ciddi bir fiyat cazibesiyle
satılıyor ve Sony/Samsung nerecdeyse US/DA için TV işini bırakacak gibi,herifler fiyatlarını o derece
düşük yapıyorlar+ne Amerikalının ne de Çin linin bizim gibi bir "Döviz Kuru" sorunu olmadığı için
fiyatlar adeta beleş gibi Amerikalılara,hatta şimdiler de HiEnd TCL TV ler Çin de daha pahalı satılıyor
ve Çin li de bundan dolayı isyan ediyor!

TR ye TCL nin çıkması beni ilk başta heyacanlandırdı ama serileri görünce bir de fiyatlarını görüünce
ülen hastirin gidin be dedim:haha

vasat bir seriyi bile bana göre kazık fiyat dan satıyorlar! üstelik aman aman bir tekniği olan TV de hiç değil
ama bu KUR lar ile TR piyasası ne yazık ki böyle!

HiSense daha iyi mal yapıyor ama onlar da bu KUR lara hiç güvenmedikleri için TR ye gelmediler!
Panasonic zaten 2013 de TR yi terketti ki hala bazı HiEnd serileri bana göre çok çok iyi+OLED leri
adeta süper!

TCL&HiSense gördüğüm kadarıyla bütün tekelleri kırıyorlar,malları neredeyse fiyatlarına bakınca süper
denebilecek seviyeler de ama sorun şu ki bırakın TR yi daha Avrupaya bile adam gibi çıkamadılar!

Avrupalı(TR dahil buna) hem kalite istiyor+hem ucuz olsun istiyor+hemde 20 yıl gitsin istiyor
ülen bu bu bolluk nerede yaw,Amerikalı ortalama 2 yılda bir panel alıyor yaw,ev de 4/5 panel oldu çoğusunun
yetmiyor bir de monitör alıyorlar! yaw monitörün günümüzde aslında pek de cazibesi kalmadı ama adamlar
her tip paneli alıyorlar

"Tüketici" hakları orada felaket gelişmiş! çamura yatma işi olsa bile vatandaş yemiyor bunu,üretici kabul
etmesi bile(USA da THK ciddi tüketici lehinedir)satan mağaza bir şekilde telafi ediyor vatandaşın mağduriyetini
kısaca Çin linin böyle bir pazarda olması tabiki işine geliyor sıfır KUR riski(hatta US$ daha düşük kalıyor)
aç bir pazar ve düşük Kar marjıyla korkunç adetlerde panel satıyor herifler
50 büyük gelir be üstad. 43 olarak bahsettiğin tv bu mu?

Son düzenleme:
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,753
40
FHD'den 4K'ya geçiş yapmaya heves ettim fakat 4K kaynağın kısıtlı oluşu beni biraz düşündürüyor. Evde günlük tv kullanımı 7-8 saat civarı.
Karışık bir kullanım olacak. Gündüz uydu yayını, gece ise Netflix - Amazon 4K ve PS5.

Şu anda UE40H6470 Sammy kullanmaktayım. Memnuniyetle kullandığım TV'min ömründen 7 yılda 18467 saat çalmışım yani günlük ortalama 7,23 saat. Daha ne kadar hizmet eder bilmiyorum.

Sony'nin 55xh9096 modelini gözüme kestirdim fakat VRR olmaması ve parlaklığın rakiplerine göre biraz düşük olması düşündürüyor. OLED çok güzel fakat yanık riski nedeniyle içim rahat etmez. Bir de siyahlar muhteşem olsa da bazı noktalarda OLED'i biraz karanlık buluyorum. Örneğin Witcher 3'ü Asus monitörümde oynadım (SDR 450 nit parlaklık var), bir de LG Oled'de oynadım. LG'de siyahlar muhteşem ötesiydi ancak parlaklık çok kötüydü.

Sizce beklentilerime göre 4K'ya geçmek için erken mi, yoksa micro led yaygınlaşana kadar FHD olarak mı devam etmeliyim.

Max. 10.000 TL bütçem var.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
FHD'den 4K'ya geçiş yapmaya heves ettim fakat 4K kaynağın kısıtlı oluşu beni biraz düşündürüyor. Evde günlük tv kullanımı 7-8 saat civarı.
Karışık bir kullanım olacak. Gündüz uydu yayını, gece ise Netflix - Amazon 4K ve PS5.

Şu anda UE40H6470 Sammy kullanmaktayım. Memnuniyetle kullandığım TV'min ömründen 7 yılda 18467 saat çalmışım yani günlük ortalama 7,23 saat. Daha ne kadar hizmet eder bilmiyorum.

Sony'nin 55xh9096 modelini gözüme kestirdim fakat VRR olmaması ve parlaklığın rakiplerine göre biraz düşük olması düşündürüyor. OLED çok güzel fakat yanık riski nedeniyle içim rahat etmez. Bir de siyahlar muhteşem olsa da bazı noktalarda OLED'i biraz karanlık buluyorum. Örneğin Witcher 3'ü Asus monitörümde oynadım (SDR 450 nit parlaklık var), bir de LG Oled'de oynadım. LG'de siyahlar muhteşem ötesiydi ancak parlaklık çok kötüydü.

Sizce beklentilerime göre 4K'ya geçmek için erken mi, yoksa micro led yaygınlaşana kadar FHD olarak mı devam etmeliyim.

Max. 10.000 TL bütçem var.
Takip ettiniz belli modelleri. Oled günlük kullanım çok olduğu için yanma sorunu büyük ihtimalle yaşayabilirsiniz.
Xh9096 rakiplerine göre demeyelim. Sadece xh9505 ve Q95t modelleri parlaklık olarak bu modeli geçer.tv modellerin %90 hdr gösterecek ne güce ne donanıma sahip. İyi bir şekilde karar verirsiniz bence. Yada beklemekle ilgili de

M Çevrimdışı

mrplt

Yeni Üye
3 Ağu 2021
7
26
Öncelikle herkese merhabalar. Ailem için 58-65 inç 4K HDR televizyon arayışı içindeyim. Şayet alacağım TV 58 inç ise bütçem 5000TL, 65 inç için ise 6000TL.
4K Netflix/Prime Video olmazsa olmaz. Uydu yayınını durdurma, geri alma olursa çok iyi olur (zira şu anki uydu alıcımız öyle, ve sıkça kullandığımız bir özellik. Bir harddisk veya flash bellek bağlayarak tabi) IPTV olursa da çok iyi olur.
Toshiba 58Ua2063Dt A101'de 4999TL'ye satılıyor. Gerçek Android TV olduğundan 4K Netflix ve IPTV var, fakat uydu yayınını dondurma var mı emin değilim.
Aynı televizyonun 58Ul2063Dt modeli 4499TL, 65 inç modeli 65Ul2063Dt de 5999TL. Bunda da 4K Netflix var, IPTV ve uydu yayını durdurma var mı emin değilim.
Grundig 65 GEU 7830 B var, 6100TL. Yine 4K Netflix ve Prime Video var, IPTV de var sanırım. Uydu yayınını durdurma ve geri alma var gibi duruyor, ama kullanım kılavuzunu bulamadığım için bilemiyorum.
Fiyatı çok uygun olmadıkça 4K Netflix veya Prime video oynatamayan bir TV almayı düşünmüyorum, çünkü bir Mi Box alsam 500 lira tutacak. Aynı şekilde uydu yayınını durduramayan bir TV almayı da düşünmüyorum, çünkü 4K uydu alıcıları 1000 lira civarında.
Teşekkür ederim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Öncelikle herkese merhabalar. Ailem için 58-65 inç 4K HDR televizyon arayışı içindeyim. Şayet alacağım TV 58 inç ise bütçem 5000TL, 65 inç için ise 6000TL.
4K Netflix/Prime Video olmazsa olmaz. Uydu yayınını durdurma, geri alma olursa çok iyi olur (zira şu anki uydu alıcımız öyle, ve sıkça kullandığımız bir özellik. Bir harddisk veya flash bellek bağlayarak tabi) IPTV olursa da çok iyi olur.
Toshiba 58Ua2063Dt A101'de 4999TL'ye satılıyor. Gerçek Android TV olduğundan 4K Netflix ve IPTV var, fakat uydu yayınını dondurma var mı emin değilim.
Aynı televizyonun 58Ul2063Dt modeli 4499TL, 65 inç modeli 65Ul2063Dt de 5999TL. Bunda da 4K Netflix var, IPTV ve uydu yayını durdurma var mı emin değilim.
Grundig 65 GEU 7830 B var, 6100TL. Yine 4K Netflix ve Prime Video var, IPTV de var sanırım. Uydu yayınını durdurma ve geri alma var gibi duruyor, ama kullanım kılavuzunu bulamadığım için bilemiyorum.
Fiyatı çok uygun olmadıkça 4K Netflix veya Prime video oynatamayan bir TV almayı düşünmüyorum, çünkü bir Mi Box alsam 500 lira tutacak. Aynı şekilde uydu yayınını durduramayan bir TV almayı da düşünmüyorum, çünkü 4K uydu alıcıları 1000 lira civarında.
Teşekkür ederim.
Baktığınız modeller ve hem piyasadaki tüm modeller hdr gösteremezler. Sadece reklam amaçlı.
Bu boylarda uygun fiyatlı modellere bakmanız herzaman daha iyi olur. Vestel grubunda PVR yok. Arçelik grubunda var ama TV lerdeki PVR özelliği iyi bir performans vermeyebilir. Herzaman harici kullanmanız daha iyi olur. Baktığınız özellikler kişisel memnunuyet göre değişir. İptv gibi uygulamalar ise. Yayın kaliteleri donmalar. O kadar çok değişik ki. TV box alarak deniyerek uygun birşeyler bulabilirsiniz. Filmlerde tea TV bee tv gibi uygulamalar bunlar stabil çalışıyor. Ama kaliteleri çok değişik. Size tavsiyem iyi bir TV box alın.her zaman işinizi görür.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,753
40
Takip ettiniz belli modelleri. Oled günlük kullanım çok olduğu için yanma sorunu büyük ihtimalle yaşayabilirsiniz.
Xh9096 rakiplerine göre demeyelim. Sadece xh9505 ve Q95t modelleri parlaklık olarak bu modeli geçer.tv modellerin %90 hdr gösterecek ne güce ne donanıma sahip. İyi bir şekilde karar verirsiniz bence. Yada beklemekle ilgili de
Teşekkür ederim. Bugün teknoloji markete gidip aradığım modele baktım ancak stoklarında yoktu. Israrla OLED öneriyorlar. Kullanım şeklimi anlatıp yanma riski olduğunu söylediğimde, ısrarla oled yanığı olmayacağını iddia ediyorlar. Raflarda Samsung ve LG'den başka ürün yok gibi. 9-10.000 TL civarında da xh90 serisinden daha iyi bir alternatif de göremedim maalesef.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Teşekkür ederim. Bugün teknoloji markete gidip aradığım modele baktım ancak stoklarında yoktu. Israrla OLED öneriyorlar. Kullanım şeklimi anlatıp yanma riski olduğunu söylediğimde, ısrarla oled yanığı olmayacağını iddia ediyorlar. Raflarda Samsung ve LG'den başka ürün yok gibi. 9-10.000 TL civarında da xh90 serisinden daha iyi bir alternatif de göremedim maalesef.
Satıcılara bakma. Boşver. Onlar düz mantık bakarlar. Oledlerde yanma sorunu var. TV gündüz akşam açık olacaksa. Bu kesinlikle olur. Mağazalarında kim bilir açık olan oledler defalarca yanık oluşmuştur. Yani günlük kullanım çok işe LCD bakmak çok doğru olur. Oled ler çok iyidir. Ama günlük kullanıma uygun olmaz. Daha beklemek lazım. Yok şunu diyebilirler. Günlük kullanım için TV im var. Film izleyecem.4 saat bir ben kapatıp bekleme moduna alırım. Gereken önemi veririm. Statik görüntülere karşı . O zaman olur.
Ama günlük kullanım. Gündüzleri evde değilsin. Ama aile kullanacak sürekli. LCD daha uygun olur. Xh9096. İyi olur. O fiyat aralığında. Bunun üstü LCD Samsung 95t Sony 9505 onlarda çok yüksek. Ama onlardan sonra bu model olur.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
"HDR" için yine çok yalnış bilgiler(daha doğrusu milletin ağzında sakız olan şehir efsaneleri gibi)dolaşıyor
her yer de!

400/450NIT ile de HDR oluyor 1.000NIT ile de oluyor;herifler "1000NIT Standard" demişler ama sadece
demekle kalmışlar,bu herifler ya renk körü ya da "doğru resim" nedir bilmiyorlar:hayir
ama işin aslı şu ki,bu da bir marketing türü satış taktiği ki benim tabirimle bu da bir başka cins "çakallık" dır

Malum Forumlar veya YT ve bir alay yer de bunların muhabbetleri sürüp gidiyor ama işin pratik açıklamasını
ya bilmiyorlar ya da yapmak işlerine gelmiyor!

Ama çaktırmadan şu yapılıyor;hemen devreye Sony/Samy giriyor! ne hikmetse tabi bunların da en üst serisi
yani 9xx serisi gazlanıp,adeta bunu alacaksın diye emrediliyor! böyle bir şey yok arkadaşlar ya da doğru değildir!

ALL yok,VRR var veya ikisi de yok veya 2.1 yok ülen çakallar dünya kadar paraya mal satıyorsun TV diye
çok basit özellikleri bile kırpıyorsun! sonra birileri git SONY al diyor birilerine veya illa ki Samy almalısın deniyor!

OLED alıyorsun ki bu özelliklerin neredeyse tamamı bunlar da var! yahu üretici bile bu numaraları çekiyor
satıcılar ayrı alem bir de "forumlarda" bunlara gaz veren tipler türüyor

Adam Gamer değil ve hayatında bununla işi olmayacak veya gidip PS5 almayacak...
ona şu var bu var demenin alemi de yok tabi ki

Resim kalitesin den kimse bahsetmiyor,iyi de 4K panellerin bir çoğu günlük kullanım da SD/HD hatta UHD olarak
çoğu insanı kesmektedir! ama bilgi yönünden eksiği olan adamlar gelip de forumları dolaştığı zaman vay anasını yaw
demek ki böylemiş deyip kafasını yiyip durmaktadır!

Kimselere inanmayın,gözünüzle bu işleri bulup anlamaya çalışın,haybeye gidip 10 kağıt param var veya 15 kağıt
bayılabilirim diye birilerinin gazına gelip bunları sakın ha almayın!

Birisi çıkıp da ben de "UHD-Bluray" cihazı var dese;amenna diyeceğim ama yok ya da tek tük var hatta onlarda
forumlarda filan dolaşmıyorlar! abi senin kaynağın ne ki kalkıp HDR nin bilmem nesini soruyorsun???
hatta daha da ileri gidip HDR+ yok HDr10+ filan... abi sen de hangi kaynaklar+cihazlar v.s var hele bundan bir bahset bana??

Adam gidip YouTube da bulunan bir alay DEMO HDR leri açıyor bunlarla bir mukayese yapıp muhabbetlere giriyor!
babam senin panelin 450nit olsa ne yazar 1000nit olsa ne yazar?

Ama gelip de bana UHD-BD cihaz dan HDR li şu filmi açtım dese;o zaman cevabım ona göre olacaktır
kısaca adam Vestel alsa ne yazar Sony alsa ne yazacak ki??
elinde ne kaynak var ne de uygun donanım var gelmiş HDR veya DVision muhabbeti yapıyor
elinde 25 kağıtlık Sony panel var,kardeş git buna bir tane Sony X800 serisi UHD-BD al diyorum
abi o çok para yaw diyor :mutlu

15/25 kağıda Sony alıyor örneğin,sonra tamamlamak için git PS5 al veya UHD-BD al diyorum ekip tamamlansın
veya XBox al diyorum,ya Gamer değilim diyor ya da çok para diyor....

Belli ki adam da bilinç de yok bilgi de yok ama para bol basmış birilerinin gazıyla Sony de X9x en iyisi
diye onu almış!

Bakınız böyle bilinçsiz tüketiciler bizim memleket de ne yazık ki acaip bol,"sosyal" medya denen mekanlarda
sürekli girdiği için bunları alıyor,yazık bu verilen paralara!

HDR/DVision diye sakın kapılmayın dalgaya düşüp veya D-Atmos yokmuş diye!
yaw babam sen de yeni nesil "AVR" mi var da D-Atmos soruyorsun??
DV yi hayatında kaç kere bulup izleyeceksin?

HDR diye neyi izlediğini sanıyorsun!

++

HDR için bir bilgi daha vereyim("Picture Settings" için) öncelikle panelin NIT değerini iteleyin gitsin!
yok açıyor yok açamıyor yok açamaz v.s bunlar da küllüm yalnış bilgiler dir,hepsi açar
Zaten adam gibi açsa ortaya çıkan manzara da ülen bu ne biçim resim dersiniz!

örnek;panelin nit değeri 850 olsun(bu değer gayet iyi diyelim) panel de 100Hz+10bit olsun
şimdi sen HDR izlemek için uygun settings olarak neyi yapacaksın?
tut ki doğru bir ayar özellikle yabancı forumlardan buldun ama açtığın resme bakınca ülen HDR bumu dur diyeceksin!

örnek;panelin 400/650nit arası(bu bence vasat ama pratik de göze daha doğru resim veren NIT değeridir!
şimdi Picture Mode(veya Style diyelim buna) ISF-Day/Night yaparsan çok kötü resim alırsın!
Standard/Personal v.s gibi değişik bir moda alırsan yine kötü gelecektir!

Tek doğruya yakın Pic.mode;"Vivid" olacaktır! bakınız doğru demiyorum;doğruya en yakın bu mod oluyor!
kaldıki diğer 3 temel ayarlarıda doğru yaparsan!

Normal de bizim gibi pro. lar Vivid moda Shop mod diyoruz,yani malı gazlama modu bu!
ancak düşük NIT li paneliniz varsa ekran total aydınlanmasını fazla açmanız gerekiyor ve burada
Vivid mod size destek veriyor!

Ancak insanlar Vivid den kaçtığı için normal de bu modla hiç izlemeyip abuk subuk HDR resimler
izliyor panelin den....

Bu yazdıklarımın aslında bazıları bizim gözü aldatma olayında başka bir şey değildir,yani "doğru resim"
bu dur demiyorum,ben sadece pratik de gözü aldatıp nasıl beynimiz de daha güzel/doğru bir resim
olabilecek bunu anlatıyorum...

bunlar kısaca trick dediğimiz hafif kandırmaları yapmazsak,o panel Pio bile Sharp bile olsa adam olmaz!

++
TV üreticileri inanılmaz hileci yaw;her yıl bir sürü kafa karıştıran atraksiyonlar geliştiriyorlar,insanların zaten
aklını aldı bu çakallar!

Şunu unutmayın,artık bu dünya da şöyle süper v.s diyeceğimiz bir TV yoktur!

OLED ler içinde bahsedilen şehir efsaneleri de hemen hepsi yalnıştır!
İnsanlar çok para verse bile all-in-one ve süper bir panel alamaz!

OLED alırsın ve "Movie" de süper olur ama adam tam Vivid çi ise(o yukarıda HDR olayındaki Vivid den bahsetmiyorum)
bu adam OLED için beş para etmez diyecektir! o adam zaten Oled filan zinhar almasın yaw

NITdeğeri PDP ler de olduğu gibi OLED ler de yine düşüktür,aslında normaldir ama çoğu insan bunu beğenmez!
kişi böyle bir kullanıcı ise OLED de yine uzak dursun!

Gaming normal de çok iyidir ama biraz karanlık düşer,ancak Gamer adam zaten OLED almaz yaw!

"Sıkıntılar" olarak diğer LCD ler de aman aman bir farkı da yoktur,son yıllar da özellikle LGE bu konuda
müşterisini genel de hayalı kırıklığına uğratmıyor!

Ama Sony OLED alırsan yandın! hoş heriflerin LCD sini de alırsan yine yandın! onlara göre sorun filan yok panellerin de!

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,753
40
"HDR" için yine çok yalnış bilgiler(daha doğrusu milletin ağzında sakız olan şehir efsaneleri gibi)dolaşıyor
her yer de!

400/450NIT ile de HDR oluyor 1.000NIT ile de oluyor;herifler "1000NIT Standard" demişler ama sadece
demekle kalmışlar,bu herifler ya renk körü ya da "doğru resim" nedir bilmiyorlar:hayir
ama işin aslı şu ki,bu da bir marketing türü satış taktiği ki benim tabirimle bu da bir başka cins "çakallık" dır

Malum Forumlar veya YT ve bir alay yer de bunların muhabbetleri sürüp gidiyor ama işin pratik açıklamasını
ya bilmiyorlar ya da yapmak işlerine gelmiyor!

Ama çaktırmadan şu yapılıyor;hemen devreye Sony/Samy giriyor! ne hikmetse tabi bunların da en üst serisi
yani 9xx serisi gazlanıp,adeta bunu alacaksın diye emrediliyor! böyle bir şey yok arkadaşlar ya da doğru değildir!

ALL yok,VRR var veya ikisi de yok veya 2.1 yok ülen çakallar dünya kadar paraya mal satıyorsun TV diye
çok basit özellikleri bile kırpıyorsun! sonra birileri git SONY al diyor birilerine veya illa ki Samy almalısın deniyor!

OLED alıyorsun ki bu özelliklerin neredeyse tamamı bunlar da var! yahu üretici bile bu numaraları çekiyor
satıcılar ayrı alem bir de "forumlarda" bunlara gaz veren tipler türüyor

Adam Gamer değil ve hayatında bununla işi olmayacak veya gidip PS5 almayacak...
ona şu var bu var demenin alemi de yok tabi ki

Resim kalitesin den kimse bahsetmiyor,iyi de 4K panellerin bir çoğu günlük kullanım da SD/HD hatta UHD olarak
çoğu insanı kesmektedir! ama bilgi yönünden eksiği olan adamlar gelip de forumları dolaştığı zaman vay anasını yaw
demek ki böylemiş deyip kafasını yiyip durmaktadır!

Kimselere inanmayın,gözünüzle bu işleri bulup anlamaya çalışın,haybeye gidip 10 kağıt param var veya 15 kağıt
bayılabilirim diye birilerinin gazına gelip bunları sakın ha almayın!

Birisi çıkıp da ben de "UHD-Bluray" cihazı var dese;amenna diyeceğim ama yok ya da tek tük var hatta onlarda
forumlarda filan dolaşmıyorlar! abi senin kaynağın ne ki kalkıp HDR nin bilmem nesini soruyorsun???
hatta daha da ileri gidip HDR+ yok HDr10+ filan... abi sen de hangi kaynaklar+cihazlar v.s var hele bundan bir bahset bana??

Adam gidip YouTube da bulunan bir alay DEMO HDR leri açıyor bunlarla bir mukayese yapıp muhabbetlere giriyor!
babam senin panelin 450nit olsa ne yazar 1000nit olsa ne yazar?

Ama gelip de bana UHD-BD cihaz dan HDR li şu filmi açtım dese;o zaman cevabım ona göre olacaktır
kısaca adam Vestel alsa ne yazar Sony alsa ne yazacak ki??
elinde ne kaynak var ne de uygun donanım var gelmiş HDR veya DVision muhabbeti yapıyor
elinde 25 kağıtlık Sony panel var,kardeş git buna bir tane Sony X800 serisi UHD-BD al diyorum
abi o çok para yaw diyor :mutlu

15/25 kağıda Sony alıyor örneğin,sonra tamamlamak için git PS5 al veya UHD-BD al diyorum ekip tamamlansın
veya XBox al diyorum,ya Gamer değilim diyor ya da çok para diyor....

Belli ki adam da bilinç de yok bilgi de yok ama para bol basmış birilerinin gazıyla Sony de X9x en iyisi
diye onu almış!

Bakınız böyle bilinçsiz tüketiciler bizim memleket de ne yazık ki acaip bol,"sosyal" medya denen mekanlarda
sürekli girdiği için bunları alıyor,yazık bu verilen paralara!

HDR/DVision diye sakın kapılmayın dalgaya düşüp veya D-Atmos yokmuş diye!
yaw babam sen de yeni nesil "AVR" mi var da D-Atmos soruyorsun??
DV yi hayatında kaç kere bulup izleyeceksin?

HDR diye neyi izlediğini sanıyorsun!

++

HDR için bir bilgi daha vereyim("Picture Settings" için) öncelikle panelin NIT değerini iteleyin gitsin!
yok açıyor yok açamıyor yok açamaz v.s bunlar da küllüm yalnış bilgiler dir,hepsi açar
Zaten adam gibi açsa ortaya çıkan manzara da ülen bu ne biçim resim dersiniz!

örnek;panelin nit değeri 850 olsun(bu değer gayet iyi diyelim) panel de 100Hz+10bit olsun
şimdi sen HDR izlemek için uygun settings olarak neyi yapacaksın?
tut ki doğru bir ayar özellikle yabancı forumlardan buldun ama açtığın resme bakınca ülen HDR bumu dur diyeceksin!

örnek;panelin 400/650nit arası(bu bence vasat ama pratik de göze daha doğru resim veren NIT değeridir!
şimdi Picture Mode(veya Style diyelim buna) ISF-Day/Night yaparsan çok kötü resim alırsın!
Standard/Personal v.s gibi değişik bir moda alırsan yine kötü gelecektir!

Tek doğruya yakın Pic.mode;"Vivid" olacaktır! bakınız doğru demiyorum;doğruya en yakın bu mod oluyor!
kaldıki diğer 3 temel ayarlarıda doğru yaparsan!

Normal de bizim gibi pro. lar Vivid moda Shop mod diyoruz,yani malı gazlama modu bu!
ancak düşük NIT li paneliniz varsa ekran total aydınlanmasını fazla açmanız gerekiyor ve burada
Vivid mod size destek veriyor!

Ancak insanlar Vivid den kaçtığı için normal de bu modla hiç izlemeyip abuk subuk HDR resimler
izliyor panelin den....

Bu yazdıklarımın aslında bazıları bizim gözü aldatma olayında başka bir şey değildir,yani "doğru resim"
bu dur demiyorum,ben sadece pratik de gözü aldatıp nasıl beynimiz de daha güzel/doğru bir resim
olabilecek bunu anlatıyorum...

bunlar kısaca trick dediğimiz hafif kandırmaları yapmazsak,o panel Pio bile Sharp bile olsa adam olmaz!

++
TV üreticileri inanılmaz hileci yaw;her yıl bir sürü kafa karıştıran atraksiyonlar geliştiriyorlar,insanların zaten
aklını aldı bu çakallar!

Şunu unutmayın,artık bu dünya da şöyle süper v.s diyeceğimiz bir TV yoktur!

OLED ler içinde bahsedilen şehir efsaneleri de hemen hepsi yalnıştır!
İnsanlar çok para verse bile all-in-one ve süper bir panel alamaz!

OLED alırsın ve "Movie" de süper olur ama adam tam Vivid çi ise(o yukarıda HDR olayındaki Vivid den bahsetmiyorum)
bu adam OLED için beş para etmez diyecektir! o adam zaten Oled filan zinhar almasın yaw

NITdeğeri PDP ler de olduğu gibi OLED ler de yine düşüktür,aslında normaldir ama çoğu insan bunu beğenmez!
kişi böyle bir kullanıcı ise OLED de yine uzak dursun!

Gaming normal de çok iyidir ama biraz karanlık düşer,ancak Gamer adam zaten OLED almaz yaw!

"Sıkıntılar" olarak diğer LCD ler de aman aman bir farkı da yoktur,son yıllar da özellikle LGE bu konuda
müşterisini genel de hayalı kırıklığına uğratmıyor!

Ama Sony OLED alırsan yandın! hoş heriflerin LCD sini de alırsan yine yandın! onlara göre sorun filan yok panellerin de!
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. En iyi görüntü tabi ki blu ray oynatıcılar veriyor lakin o sistemin sürdürülebilirliği yok. Çok zengin olsam bile yine blu ray ile uğraşmazdım. Sonuçta 1 diski 1 kere oynattığınızda onu bidaha muhtemelen hiç kullanmıyorsunuz. Stream etmek çok daha avantajlı.

Nit değeri oled'de düşük gibi. Asus'un 400 nitlik 165 hz monitörünü kullanıyorum. 400 nit yüksek değil ama monitör piyasası için oldukça iyi sayılır. Monitörümde oynadığım oyunu xbox+oled ekranda oynadım, bariz karanlık geldi.

TV hoparlöründen hiçbir beklentim yok zaten. 1998 yılından beri Sony Lbt lv 60 ile birlikte kullanıyorum tv'yi. Atmos bile olsa tv hoplarörleri benim eski hi fi sisteminin yanında bayat kalıyor. Gece tv izlerken de MDR-DS 7500 7.1 DTS kulaklık kullanıyorum. Zaten atmos, dts true hd gibi yüksek kaliteli ses formatlarını ne tv'nin kendi hoplaröründen ne de ince uzun küçücük sound bar'dan almak mümkün değil. Onun için güzel bir avr ve işin uzmanı tarafından yapılacak hoparlör yerleştirmeleri gerekli.

Son düzenleme:
Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Abi referans monitör kıvamında görüntü verse yeter ya ben anlamıyorum bu HDR falan. Benim TV 4K ve Netflix de 4K. Ara sıra youtube de 4K video denk geliyor. Ama ASLA "4K Test" videolarını açtığımdaki o muazzam dürbünle baksam kurbağayı görecekmişim hissi uyandıran görüntüyü normal video veya filmlerde göremiyorum. 200Mbps internet var ama kullanmaya yer yok.

Bir de bu pixel yanma sorunu neden telefonlarda yokken TV'lerde var onu da şahsen merak ediyorum.

albanez albanez hocam telefon lafını duyunca çok kızıyor ama gerçekten merak ediyorum yani niye telefonlarda yok :gul

Telefonlarda yok derken babamın LG G4 telefonda ghost screen dediğimiz ve sanırım pixel yanma sorunuyla aynı etkiyi yapan sorun vardı. Ancak onun paneli IPS. Bendeki G Flex 2 nin paneli POLED'di ve üst bardaki saat bandı full sabit olduğu ve ergenlik dönemimde günde 5 saatten fazla ekranı açık kaldığı halde pixel yanma sorunu falan olmadı.

Ek olarak referans monitörler hep IPS. Demek ki halen en doğal görüntü IPS panelde oluyor. Ek olarak HDR teknolojisi bir RAW Görüntü işleme teknolojisidir. Çekim anındaki sıkıştırılmamış ham görüntüde işlevseldir bölgesel bilmem ne ayarları yapar sıkıştırmadan önce. Bu HDR teknolojisi nasıl oluyor da JPEG veya AVI,MP4 veya şu an en çok hangisi kullanılıyorsa o sıkıştırma formatından açılmış görüntüde düzeltmeler yapabiliyor onu anlamıyorum.

Bu konuda mükemmel teknik bilgiye sahip değilim ancak HDR'nin aldatmaca olduğuna eminim. Bir görüntünün en güzel hali doğal halidir. Üzerinde bin bir işlemden geçirip panelde gerçeğe yakın renkler elde etmeye uğraşıyorlar ki buna da çok anlam veremiyorum.

Ya bu arada "Referans Monitörü" terimi de doğru bir terim değil sanırım da monitör tanıtımlarında kullanılıyor. Gerçeğe en yakın renkleri verip vermemesiyle ilgili bir şeyler.

Neyse ben hayatını monitör karşısında geçiren biri olarak TV olayını anlayamıyorum galiba sadece. TV'de tüm özellikleri kapatıp maximum keskinlikle devam ben :gul

Ama eminim yani telefonların PPI değeri TV'lere göre daha yüksek olmasına rağmen ve bir sürü ekstrem koşullarda bazen 70 derece sıcaklıklarda çalışmasına ve ekranda hep aynı konumda olan header çubukları olmasına rağmen böyle sorunlar olmuyor çoğu zaman. Bence bu işte bir iş var.

Bu arada pixel yanmasının sıcaklıkla bağdaştırılmaması gerektiğinin farkındayım, o sadece koşul örneğiydi :gul

Ve monitörlerde de tepki süresi, yenileme hızı, matlık, renk doğruluğu, görüş açısı. Bu kadar yani başka bir özellik yok. O filmler falan hep bu monitörlerin renk doğruluğu üst seviye olanlarında tasarlanıyor. En güzel görüntü tasarım masasındaki görüntüdür herhalde. Dolayısıyla o görüntüye en yakın görüntüyü verecek TV'ler olmalı.

D Çevrimdışı

desert197

Yeni Üye
3 Ağu 2021
2
44
Arkadaşlar, ustalar...
Televizyon alacağım kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim.
Toshiba 58ua3a63dt
Philips 58pus8505/62
Tcl c715
Günlük kullanım ve iptv seyredeğim. Bende lg led vardı panel kırıldı. Lg nin webos undan memnun değilim. Android olmasını istiyorum.
Bu tv lerden hangisi daha mantıklı sizce kullanıcı yorumlarını okudum kafam çok karıştı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Arkadaşlar, ustalar...
Televizyon alacağım kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim.
Toshiba 58ua3a63dt
Philips 58pus8505/62
Tcl c715
Günlük kullanım ve iptv seyredeğim. Bende lg led vardı panel kırıldı. Lg nin webos undan memnun değilim. Android olmasını istiyorum.
Bu tv lerden hangisi daha mantıklı sizce kullanıcı yorumlarını okudum kafam çok karıştı.
Niye 3 binde olduğu bir mağazaya gidip izlemiyorsunuz. Toshiba belki olmaz AVM de . 58 Vestel olur büyük ihtimalle. Aynı çünkü. Görüntü kalitesi benzer hemen hemen. Yazılım farkları var. Bu da çok önemli değil.
8505 Philips yazılımsal kare ekler. 25-30 kareye.
C715 bu yok. Paneller hepsinin Va panel. Birbirine yakın modeller. Hangisinin görüntüsü hoşuna giderse onu alabilirsiniz.

Geri
Üst Alt