Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Arkadaş sizin anlamak istemediğiniz şu; işin bir teknik dili vardır birde halk dili vardır. Burada bak forumda yukarıda koca koca harflerle ne yazıyor " Televizyon Tavsiye Ana Konu". ee hani sizin tavsiyeniz nerede birader. Gidin kendinize ayrı sayfa açın başlığını da televizyon teknik inceleme deyin orada istediğiniz türde anlatımlar yapın. Böyle uzun uzun burada insanların vaktini çalan teknik yazılarla işimiz yok bizim. he kısaca va panel nedir hdr hangi modelde vardır ve ne işe yarar yazarsan amenna ama siz maşallah sözlükteki teknik anlamaları ile uzun uzun o kadar saçmalıyorsunuz ki bak beni de uzun uzun yazmaya yönlendiriyorsunuz.
Tekrar ediyorum eleştiri bu şekilde yapılmaz. Üslubunuzu düzgün takınsanız eleştiri olarak değerlendirir herkes.

Ben de sizin gibi forumun sadece bir üyesiyim. Ve ben bir üye olarak eleştirinizi haklı bulmuyorum.

TV uzmanı falan olmadığım halde de bu teknik terimleri okuya okuya artık aşina oldum, artık anlıyorum ve kendi istediğim görüntüyü ne tarz bir ekranda bulabileceğimi biliyorum.

Ve tabi hangi TV hangi gerçek olmayan özellikle ne kadar fiyat yükseltiyor bunları da görebiliyorum buradaki size fazla gelen teknik bilgiler sayesinde.

Polemik bir yana; eleştiri, eleştirel bir dille yapılmalıdır. Hakaret içermemelidir.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bilmişlik yaptığı yok ki biliyor da. Tarzını sevmezsen okumak zorunda değilsin. Sen beğenmedin diye tarzını sevenlerin okumasına mani de olamazsın. 1000 sayfanın içinde aradığın her şeyin cevabı da var. İster detaylı teknik bilgiyle ister yalın basit anlatımla.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,359
iyi gunler arkadaşlar bugün pek hararetliyiz.

Albani hocanın, devrik,uzun teknik anlatımlarla dolu cümlelerin
ciddi anlamda takipçisi var.

Bazı kitle de bana bilale anlatır gibi anlatsın (Adem hoca)
pek anlamam etliye sütlüyede karışmam havasında

sonuç olarak karşı tarafı kırmamak şartıyla
çok sesliliği, farklı görüşleri severiz.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Kısaca ne dedin be birader, o kadar uzun laf ebeliği yapmışsın ki yazdıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor. Bırak bilmişlik yapacağım diye teknik konuşmaları. Teknik konularını git başka yerde caka sat. Adem Helvacı hocam bile senin şu yazdıklarının 10 da 1 ini anlatmıyor. Dersin ki şu tv de şu panel var şu işe yarar renkler şöyle böyle dersin geçersin...

Kısaca siz bi b..ktan anlamıyorsunuz en ucuz tv yi alın geçin diyor.

Bu forum diğer forumlara benzemez. Burada teknik ve doğru bilgi ön planda istediğiniz tavsiyeler dh başta bir çok yerde var gidip orada aalabilirsiniz tavsiyelerinizi. Burda işin özü anlatılıyor karar kullanıcıya bırakılıyor tabi anlayana...

Ö Çevrimdışı

Önderahmed 

Aktif Üye
23 Şub 2019
229
41
Sevgili arkadaşlar vestel'de 43 inç olarak en iyisi hangisi bilen ve deneyimleyen arkadaşlar ya da tavsiye olarak hangi model tavsiye edersiniz? televizyonun üzerinde Vestel yazması kaydı ile çünkü Vestel değişim olarak 43 inç bir TV önerdi bizdeki 43 u9510 ( 2021 üretimi HKC panel ve MB 180 anakart lı TV'yi iade edeceğiz yan açılardan iyi olmadığı ve ekran yansıtma çok düzgün çalışmadığı için ( not. Acaba boşuna mı çabalıyoruz bu 2021 üretimi ve m b 180 en son çıkardığı anakart acaba birtakım problemleri çeşitli güncellemeler ile düzelir mi ve aynı zamanda en son çıkardığı TV yanılmıyorsam bu segmentte yine de tavsiyelerinizi bekliyorum Vestel bu TV'nin yerine bize 315 TL fark ödeyerek 43 ua9600 Android TV'yi önerdi saygı ve sevgilerimiz ile

E Çevrimdışı

EmreOKTAY

Yeni Üye
8 May 2021
11
31
Arkadaşlar merhaba LG'nin NANO796 modelini takipteydim fakat bütçeyi biraz daha zorlayarak yeni modelleri olan NANO756 modelini araştırdım biraz.
Panel tipinden emin olamadım yalnız. 2 farklı sitede farklı tipler görünüyor. Bilgisi olan var mı ?

A Çevrimdışı

Akinci06

Yeni Üye
4 Ağu 2021
3
41
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20210805_123229.jpg

IMG_20210805_123229.jpg
Arkadaşlar oturma duzenim bu şekilde yukarıdaki paylaşmış olduğum TV benim için yeterli olurmu sizce elimdeki para 5000 civarında yada tavsiye edebileceğiniz başka televizyon varmı teşekkürler

Son düzenleme:
Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29

IMG_20210805_123229.jpg

Arkadaşlar oturma duzenim bu şekilde yukarıdaki paylaşmış olduğum TV benim için yeterli olurmu sizce elimdeki para 5000 civarında yada tavsiye edebileceğiniz başka televizyon varmı teşekkürler
4k dan verim alabilmeniz için yanlış hatırlamıyorsam 3 metre izleme mesafesi için 75 inç bir ekran öneriliyor. Daha küçüğünde 2k verimi alabiliyorsunuz. Yani yerine 2k daha verimli bir tercih olabilir fiyat avantajı iyi ise.

F Çevrimdışı

fatherboard

Yeni Üye
24 Tem 2021
4
41
Herkese merhaba, forumda yeniyim, ben de istediğim özelliklerde TV arayışı içindeyken Adem Helvacı Adem Helvacı bey'i youtube'da görüp sıkı takipçisi olarak buraya geldim. Öncelikle usanmadan bilgilerini her platformda paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.

50" ya da 55" boyutunda smart özelliği olmayan (Tv'de internet kullanmıyorum) kaliteli panel ve anakarta sahip panelin yenileme hızı da mümkünse yüksek olan bir TV tavsiyesi siz değerli dostlardan isterim. IPS panel önceliğimdir.
Araştırdım ama bu işlerde çok değişken olduğu için ve ben de yabancısı olduğum için işin içinden çıkamadım.

Şimdiden teşekkürler.

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Herkese merhaba, forumda yeniyim, ben de istediğim özelliklerde TV arayışı içindeyken Adem Helvacı Adem Helvacı bey'i youtube'da görüp sıkı takipçisi olarak buraya geldim. Öncelikle usanmadan bilgilerini her platformda paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.

50" ya da 55" boyutunda smart özelliği olmayan (Tv'de internet kullanmıyorum) kaliteli panel ve anakarta sahip panelin yenileme hızı da mümkünse yüksek olan bir TV tavsiyesi siz değerli dostlardan isterim. IPS panel önceliğimdir.
Araştırdım ama bu işlerde çok değişken olduğu için ve ben de yabancısı olduğum için işin içinden çıkamadım.

Şimdiden teşekkürler.

Malesef öyle bir TV yok.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kısaca ne dedin be birader, o kadar uzun laf ebeliği yapmışsın ki yazdıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor. Bırak bilmişlik yapacağım diye teknik konuşmaları. Teknik konularını git başka yerde caka sat. Adem Helvacı hocam bile senin şu yazdıklarının 10 da 1 ini anlatmıyor. Dersin ki şu tv de şu panel var şu işe yarar renkler şöyle böyle dersin geçersin...
Arkadaş sizin anlamak istemediğiniz şu; işin bir teknik dili vardır birde halk dili vardır. Burada bak forumda yukarıda koca koca harflerle ne yazıyor " Televizyon Tavsiye Ana Konu". ee hani sizin tavsiyeniz nerede birader. Gidin kendinize ayrı sayfa açın başlığını da televizyon teknik inceleme deyin orada istediğiniz türde anlatımlar yapın. Böyle uzun uzun burada insanların vaktini çalan teknik yazılarla işimiz yok bizim. he kısaca va panel nedir hdr hangi modelde vardır ve ne işe yarar yazarsan amenna ama siz maşallah sözlükteki teknik anlamaları ile uzun uzun o kadar saçmalıyorsunuz ki bak beni de uzun uzun yazmaya yönlendiriyorsunuz.
Olmamış doğrusu,foruma girip 2 mesaj yazıp, sevgili can abiye -ki 70lerdedir yaşı şimdi- "ne dedin be birader" demek,ardından tavsiye verilmemesi gibi bir düşünce ile yazmak, hiç olmamış.Bilinçli tüketici o "teknik dil" ile kendine özgü tv arayışına girmektedir ,ben dahi bir çok yazılımla haşır-neşir olmama rağmen ondan öğrendiğim çok şey var,önemli olan bilinçli tüketici olmaktır,yoksa "o panel böyle ,bu panel böyle" der geçerdi herkes.
2 mesaj ve sadece "yazmış olmak" için üyelik :)

H Çevrimdışı

hancı68

Aktif Üye
6 Şub 2021
62
49
Arkadaşlar grundig 43gef 6955 televizyon aldım görüntü olarak daha önce alıp 15 gün sonra iade etmek zorunda kaldığım samsung 40t5300 gibi olmasada idare eder sorun çıkarmazsa yeterli benim ogrenmek istediğim epey de özelliklerinde HDR olduğu yazıyor ama ben bulamadım ayarlarda nede kullanım kılavuzunda HDR ile ılgili tek kelime yok nedir bunun aslı gerçekten yokmu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Arkadaşlar grundig 43gef 6955 televizyon aldım görüntü olarak daha önce alıp 15 gün sonra iade etmek zorunda kaldığım samsung 40t5300 gibi olmasada idare eder sorun çıkarmazsa yeterli benim ogrenmek istediğim epey de özelliklerinde HDR olduğu yazıyor ama ben bulamadım ayarlarda nede kullanım kılavuzunda HDR ile ılgili tek kelime yok nedir bunun aslı gerçekten yokmu
YouTube de hdr video yaz açıyorsa vardır
Seçenek 2; USB ye hdr video indir dene

Geri
Üst Alt