Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
TV mi yok yoksa tavsiyesi mi yok?
O tvyi satmazlar anlamında ?

Malum piyasa. Tavsiye edilebilecek istediğinize yakın modeller var ama genelde dahili uydu alıcıları bile olmayan sadece görüntü ve ses girişleri olan modeller oluyor.

Tam model hatırlamasam da LG’den babanemin mutfağına 42” almıştım 4 yıl önce. 32watt çekiyordu sadece. Görüntü kalitesinden inanılmaz memnun kalmıştık.

Tavsiyeyi yine de uzmanlara bırakıyorum. Çok fazla TV tecrübem yok ama dahili uydu alıcısı falan olmayan modellere sempatim var o gündür.

F Çevrimdışı

fatherboard

Yeni Üye
24 Tem 2021
4
41
O tvyi satmazlar anlamında ?

Malum piyasa. Tavsiye edilebilecek istediğinize yakın modeller var ama genelde dahili uydu alıcıları bile olmayan sadece görüntü ve ses girişleri olan modeller oluyor.

Tam model hatırlamasam da LG’den babanemin mutfağına 42” almıştım 4 yıl önce. 32watt çekiyordu sadece. Görüntü kalitesinden inanılmaz memnun kalmıştık.

Tavsiyeyi yine de uzmanlara bırakıyorum. Çok fazla TV tecrübem yok ama dahili uydu alıcısı falan olmayan modellere sempatim var o gündür.
Teşekkür ederim arkadaşım lütfedip yazmışsın.

Dahili uydu alıcısına bile gerek yok çünkü yıllardır tivibu uydu kullanıyorum çok memnunum. Sinema ve dizi kültürüm hiç yoktur, sadece her çeşit bilim ve tartışma programları izlerim, o bakımdan tivibu reciever'ı işimi fazlasıyla görüyor. Zaten yetmezse android box alınabilir.

Müşterisine hakaret boyutunda tasarlanıp üretilmiş panel olmasın, abuk sabuk problemler de çıkarmasın, kaliteli olsun yeter benim için. Açı duyarlılığı fazla olmayan VA panel de zaten kaliteli paneldir, o da olabilir, IPS de olabilir farketmez. Gözünüze çarpan bir model olursa bilgilendirirseniz sevinirim.

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Teşekkür ederim arkadaşım lütfedip yazmışsın.

Dahili uydu alıcısına bile gerek yok çünkü yıllardır tivibu uydu kullanıyorum çok memnunum. Sinema ve dizi kültürüm hiç yoktur, sadece her çeşit bilim ve tartışma programları izlerim, o bakımdan tivibu reciever'ı işimi fazlasıyla görüyor. Zaten yetmezse android box alınabilir.

Müşterisine hakaret boyutunda tasarlanıp üretilmiş panel olmasın, abuk sabuk problemler de çıkarmasın, kaliteli olsun yeter benim için. Açı duyarlılığı fazla olmayan VA panel de zaten kaliteli paneldir, o da olabilir, IPS de olabilir farketmez. Gözünüze çarpan bir model olursa bilgilendirirseniz sevinirim.
Böyle özelliksiz bir TV yok. En azından varsa da ben görmedim. 1 ayda 3 TV değiştirdim. :)

M Çevrimdışı

Mazlum35

Yeni Üye
6 Ağu 2021
3
42
Merhaba,
Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi sadece tvbu ve xiomi mi box kullanacağım, görüntü kalitesi iyi, servisi en az sorunlu olan 65 inç tv tavsiyesi istiyorum.Teknik konulardan anlamıyorum, Albani hocam ve Adem hocam yardımcı olursanız sevinirim. Bütçe max 15000 tl ama sana buda yeter fiyat /performans ürünü derseniz düşük bütçeli bir tvde alabilirim.Bir kaç ay bekleme gibi durumumda var, hemende alabilirim.

F Çevrimdışı

fatherboard

Yeni Üye
24 Tem 2021
4
41
Böyle özelliksiz bir TV yok. En azından varsa da ben görmedim. 1 ayda 3 TV değiştirdim. :)
Evet ben de rastlamadım. Üstelik özellikli diye sattıkları da en kötü en düşük özellikli komponentleri içeriyor, kaliteli birşey yok ülkemizde. Android tvler eşek gibi olmayıp adam akıllı işlemci ram rom'a sahip olsalar düşünürüm de, sanki bize küfür ediyorlar gibi. O yüzden en önemli komponent olan panelin kalitesi herkesin tek arayışı oldu işte.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Teşekkür ederim usta sağol anladığım kadarı ile HDR normal yayınlar için değilde internet üzerinden izlenenler için geçerli
Yayının HDR desteği olması gerekiyor. Uydu üzerinden bu daha kolay ama yerel yayının modası geçtiği için çözünürlük dışında bir gelişme çıkaramıyorlar.

Tabi yayın rehberi veya teletext gibi denemeleri tenzih ediyorum. Başarılı olmasalar da bir geliştirmedir onlar da.

L Çevrimdışı

Leo88

Yeni Üye
6 Ağu 2021
1
36
Merhaba. Samsung 70TU…. Lg70UN….. Lg70UP….. Philips70PUS…. Televizyon genelde netflix gibi platformlar icin kullanilacak. Bu modellerden hangisi iyidir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir arkadaş şu yeni nesil(daha doğrusu model) RK3566 lı TV-Box sormuştu bana(eMail den)
ben de bu cihazdan var geçen ay getirtmiştim bir tane("X96 X6" marka RAM-8GB+ROM-64GB)
öncelikle kesin uzak durun Rockchip ler den hele hele pro. düzey bir kullanıcı değilseniz!
AMLogic lerle devam edin ama RK lar yaramaz BOX olarak!
Ancak daha düşük seviye veya daha eski model RK Box lar böyle değildir ancak ben bunları da
tavsiye etmem,RK3399 ve 3566 Chip li cihazlar ise aslında farklı bir kullanım amaçlıdır!
Bunlar ucuz yollu PC haline getirilip kullanım için uygundur,böylece çok ciddi ucuza bir mini PC
toplamış gibi olursunuz;RAM 8GB olanlar da zaten PC(Armbian/Linux üzerinden) veya direk W10 OS kurup
bu şekilde de kullanılabilir ki bugün Batı ülkelerinde ve özellikle Uzakdoğu ve USA da bunlar adeta yok satıp
ciddi de ucuzdur!

Rockchip RK3566 işte buna yönelik dir,yetmedi üzerinde ki GPU da zaten çok iyidir(eskiden daha da iyiydi
Mali860 ile!!)
Uyanık çakal bazı üreticiler bunları "TV-Box" haline getirip bir sürü de MARKA basıp piyasaya çıkarıyorlar
kısaca uzak durun bunlar dan,aslın da hemen hepsini tek bir firma üretiyor(CKD/SKD olarak) sonra bir iki
tane üretici de yazılım ve diğer H/W işlerini üretiyor;ancak "yazılımları" yok ya da çok kötü!!!!

Rus/Ukrayna team leri RK ları hiç sevmez! onlar için varsa yoksa AMLogic ve gerisi hikaye dir(ALLWinner dahil)

Son bir kaç aydır piyasalarda sürekli bir RK3566 lı TV-BOX lar diye gırla gidiyor,uzak durun hatta benim gibi
BOX da pro kullanıcı bile olsanız tavsiye uzak durmanızdır ya da gidin AML li Box alın ne bana ne başkasına da
sonra küfür etmeyin! AMLogic lerinde artık 905X4 serileri çıktı,ben de kullanıyorum ancak henüz sıkıntıları da
bitmedi(Root suz hepsi+Andro-10 hatta 11 de sıkıntlı çalışıyor)
Ya da en sıkıntısız olan 905X3 lere devam edin,birileri mal satmak adına milleti çok fena yiyor!
Ya da BOX konusunda XDA/FreakTab/AVF v.s gibi forumlara takılın,"marketing-gazı" hiç yemezsiniz

Not;benim son aldığım RK3566 cihazı Brick olmuştu ne yaptıysam açamadım yeniden!
neyse ki satıcı firmaların bazıları tanıyorum ve ilişkilerim de çok iyi ve güvenilir olduğu için
yıllardır böyle sorunlar çıkınca bir şekilde hallediyoruz bunları aramızda,zaten son cihazım içinde
bugün para iadesi yaptılar hesabıma ve normal de kısmi iade bekliyordum ancak herifler full-refund
yapıp 870 kağıdı gönderdik dediler,teşekkür ettim hem Freaktab forumdan hem de kendi ilgili sayfalarından

Ancak cihazı bir bilen başka arkadaşa göndereceğim bakalım o un-brick yapabilecekmi,şayet yapabilirse
daha sonra o cihazı da birisine "hediye" edeceğim,çünkü parasını geri aldım ve cihaz elimde kaldı,bana da bundan
sonra bunu satmak zaten haram olur dolayısıyla beni bilen bilir,işin parasında hiç olmadım ve olamam da zaten
veririm birisine parasız alsın güle güle kullansın

Aman diyeyim tavsiye diye özellikle BOX işinde abuk işler dönüyor! kimselere güvenmeyin,yarın Çin li de sizi tanımaz
elinizde patlar cihaz! ne inceleme ne de firma marketing türü YT videolarına itibar etmeyiniz!
AliExpress/Bangood/GeekBuying/GearBest v.s bunlar filim adamlar dıriyi ingilizceniz de yoksa,yolda kalabilirsiniz!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhaba. Samsung 70TU…. Lg70UN….. Lg70UP….. Philips70PUS…. Televizyon genelde netflix gibi platformlar icin kullanilacak. Bu modellerden hangisi iyidir.
hiçbirisi yaramaz bunların ne marka ne de ebat bazlı olarak!
hele NF de iyice rezil olursun! diğer platformlar v.s de yine aynı kötü neticeyi alırsın
yabancı dilin varsa Philips için özellikle avforums da ilgili başlığı vardır,tam neticeyi oradan alabilirsin;

ancak şu ana kadar tam 142 sayfa oldu ve 3500 kadar da mesaj vardır!
pro.adamlar dahil acemiler v.s herkes vardır,bence Avrupa daki en iyi başlığı da burasıdır

PUS serisi dediğin 2019 model ise yine değmez almaya zira 2020 biraz daha iyi 2021 den
ise çok iyi olan en üst serileri ise henüz TR ye ithal edilmedi diye biliyorum

Sonuç olarak bu tip vasat/giriş ve paneller de ebat tercihi ne kadar küçük o kadar iyi olacaktır!
70/75 bana göre bu spec. lerde berbat TV lerdir!

H Çevrimdışı

hancı68

Aktif Üye
6 Şub 2021
62
49
Yayının HDR desteği olması gerekiyor. Uydu üzerinden bu daha kolay ama yerel yayının modası geçtiği için çözünürlük dışında bir gelişme çıkaramıyorlar.

Tabi yayın rehberi veya teletext gibi denemeleri tenzih ediyorum. Başarılı olmasalar da bir geliştirmedir onlar da.
Teşekkür ederim bilgilendirme içi zaten HDR varmı yokmu deneyemedim telefonun interneti ile bağlanmayı denedim nedense bağlanmıyor inşallah pişman etmez grundig de yinede keşke philips alsaydım dedim

D Çevrimdışı

Dobarlan 

Yeni Üye
31 Eki 2020
29
İyi akşamlar, benim akıllı olmayan 43 inç bir televizyonum var. Bu televizyona Mi tv stick veya Mi box s 4k ile birlikte kablosuz klavye mouse takıp geforce now üzerinden steam kütüphanemdeki oyunları oynamak istiyorum. Pubg gibi rekabetçi oyunları oynamayı düşünmüyorum. Bu şekilde televizyonda oyun oynayabilir miyim? Teşekkür ederim.

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46
ıyı aksamlar, sizlerden bilgi almak istıyorum duvar askı aparat konusunda , regal 39 ınc tv aldım , duvara montajını yaptırmayı düşünüyorum malum vestel grubu tv lerdekı askı aparatı plastık , acaba sorun cıkarır mı? saglam mı? bugun servis e sordum aparat olarak sadece tek tip varmıs farklı secenek yok dedı bn aslında dıger metal olanlardan taktırmak ıstedıgımı söyledım , servis onun montajını yapmazlar dedı orjınal vestel aparatı montajı nı yapıyorlar dedı bnde metal aparat alacaktım ne yapabılırım ?

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
TV mi yok yoksa tavsiyesi mi yok?
Öyle bir TV yok ne yazık ki, olsa ben de alacağım. Benim de aradığım tek şey monitör olarak kullanıma uygun paneli kaliteli bir tv ama üretilmiyor ne yazık ki. Bu nedenle ben de amazonda satın almak şartıyla şu modellere bakıyorum (zaten hepsi vasat bari en ucuzu olsun baabında) Bi incele kafana yatan olursa tartışırız.

(50 almak zorunda kalırsam bu modeli düşündüğüm için paylaştım ama tercihim 40-43 arası benim)

Geri
Üst Alt