Bir arkadaş şu yeni nesil(daha doğrusu model) RK3566 lı TV-Box sormuştu bana(eMail den)
ben de bu cihazdan var geçen ay getirtmiştim bir tane("X96 X6" marka RAM-8GB+ROM-64GB)
öncelikle kesin uzak durun Rockchip ler den hele hele pro. düzey bir kullanıcı değilseniz!
AMLogic lerle devam edin ama RK lar yaramaz BOX olarak!
Ancak daha düşük seviye veya daha eski model RK Box lar böyle değildir ancak ben bunları da
tavsiye etmem,RK3399 ve 3566 Chip li cihazlar ise aslında farklı bir kullanım amaçlıdır!
Bunlar ucuz yollu PC haline getirilip kullanım için uygundur,böylece çok ciddi ucuza bir mini PC
toplamış gibi olursunuz;RAM 8GB olanlar da zaten PC(Armbian/Linux üzerinden) veya direk W10 OS kurup
bu şekilde de kullanılabilir ki bugün Batı ülkelerinde ve özellikle Uzakdoğu ve USA da bunlar adeta yok satıp
ciddi de ucuzdur!
Rockchip RK3566 işte buna yönelik dir,yetmedi üzerinde ki GPU da zaten çok iyidir(eskiden daha da iyiydi
Mali860 ile!!)
Uyanık çakal bazı üreticiler bunları "TV-Box" haline getirip bir sürü de MARKA basıp piyasaya çıkarıyorlar
kısaca uzak durun bunlar dan,aslın da hemen hepsini tek bir firma üretiyor(CKD/SKD olarak) sonra bir iki
tane üretici de yazılım ve diğer H/W işlerini üretiyor;ancak "yazılımları" yok ya da çok kötü!!!!
Rus/Ukrayna team leri RK ları hiç sevmez! onlar için varsa yoksa AMLogic ve gerisi hikaye dir(ALLWinner dahil)
Son bir kaç aydır piyasalarda sürekli bir RK3566 lı TV-BOX lar diye gırla gidiyor,uzak durun hatta benim gibi
BOX da pro kullanıcı bile olsanız tavsiye uzak durmanızdır ya da gidin AML li Box alın ne bana ne başkasına da
sonra küfür etmeyin! AMLogic lerinde artık 905X4 serileri çıktı,ben de kullanıyorum ancak henüz sıkıntıları da
bitmedi(Root suz hepsi+Andro-10 hatta 11 de sıkıntlı çalışıyor)
Ya da en sıkıntısız olan 905X3 lere devam edin,birileri mal satmak adına milleti çok fena yiyor!
Ya da BOX konusunda XDA/FreakTab/AVF v.s gibi forumlara takılın,"marketing-gazı" hiç yemezsiniz
Not;benim son aldığım RK3566 cihazı Brick olmuştu ne yaptıysam açamadım yeniden!
neyse ki satıcı firmaların bazıları tanıyorum ve ilişkilerim de çok iyi ve güvenilir olduğu için
yıllardır böyle sorunlar çıkınca bir şekilde hallediyoruz bunları aramızda,zaten son cihazım içinde
bugün para iadesi yaptılar hesabıma ve normal de kısmi iade bekliyordum ancak herifler full-refund
yapıp 870 kağıdı gönderdik dediler,teşekkür ettim hem Freaktab forumdan hem de kendi ilgili sayfalarından
Ancak cihazı bir bilen başka arkadaşa göndereceğim bakalım o un-brick yapabilecekmi,şayet yapabilirse
daha sonra o cihazı da birisine "hediye" edeceğim,çünkü parasını geri aldım ve cihaz elimde kaldı,bana da bundan
sonra bunu satmak zaten haram olur dolayısıyla beni bilen bilir,işin parasında hiç olmadım ve olamam da zaten
veririm birisine parasız alsın güle güle kullansın
Aman diyeyim tavsiye diye özellikle BOX işinde abuk işler dönüyor! kimselere güvenmeyin,yarın Çin li de sizi tanımaz
elinizde patlar cihaz! ne inceleme ne de firma marketing türü YT videolarına itibar etmeyiniz!
AliExpress/Bangood/GeekBuying/GearBest v.s bunlar filim adamlar dıriyi ingilizceniz de yoksa,yolda kalabilirsiniz!