albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
S sasuta

-günümüz de özellikle o ebatlar da adam gibi bir tek bile panel yoktur(TV olarak)

-MVA beş para etmez(yenileri) eski MVA lar(CMOs üretimi) çok daha iyiydi,ancak günümüz Çin
işi dandik mVA lar ne Monitör ne de TV olarak yaramaz

-öncelik TEXT ise uzak dur VA tipler den!
"all-in-one" olsun dersen işin hepten zor,yok böyle bir panel artık

-IPS ler den bir şeyler takip et,en azından TEXT ler de biraz daha iyi çıkarır+renk üretimi
yine daha iyidir v.s

-netice de bunlar vasat ucuz yollu v.s paneller Baclit sistemi ister D-LED olsun ister
EDGE(alt dan) olsun o konuda malum sıkıntıları sebebiyle yine işin şansa kalıyor!
D-LED olursa bu sefer de aşırı ısınma yapıyor

not;bu işte asıl önemli olan "kasa derinliği" dir,yapı ne kadar kalın ise malum sorunlar da
kısmen veya tamamen daha az olacaktır,millet incecik panel arıyor ama olayın iç yüzü
öyle değil dolayısıyla ne kadar kalın o kadar daha iyi demek gerekiyor!

Malzeme kalitesi felaket kötü,zaten ne varsa alayı Çin malı ve ciddi kalitesiz hepsi(Sony/Samsung dahil!)
görünür malzemeleri(kasa/kapak/bezel üniteleri cinsi malzemeler o kadar dandik ki akıllara zarar adeta!
ancak bunları boya/kaplama v.s ile adeta "metal" v.s görünümüne sokuyorlar yaw
adi plastiğin üzerine yine plastik malzemeyle kapalma çekip bir de boya atıyorlar alsana "metal kasa"
yani yersen ve bu numarayı da çok güzel yapıyorlar

-Sony dahil hiç bir ana veya fason v.s üretici özellikle artık Engine üzerine çalışmıyorlar,yazılımlar sağolsun diyorlar!
millet sonra Samsung Sony peşinde koşuyor!

>kaliteli bir "TN" panel bile günümüz de monitör olarak bunlardan bence çok daha iyidir! en azından acaip hızlıdır yaw!
örneğin HP bu konuda(TN de)oldukça başarılıdır,ViewSonic de iyidir...

"TV" olacak diye bence takılma,alırsın bir tane BOX hem Android hem de çoğu atraksiyonu yaparsın+IPTV kurarsın
TV izleme olayı da biter!

Bu bahsettiğin TV ler den hiç bir cacık olmaz

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
S sasuta

-günümüz de özellikle o ebatlar da adam gibi bir tek bile panel yoktur(TV olarak)

-MVA beş para etmez(yenileri) eski MVA lar(CMOs üretimi) çok daha iyiydi,ancak günümüz Çin
işi dandik mVA lar ne Monitör ne de TV olarak yaramaz

-öncelik TEXT ise uzak dur VA tipler den!
"all-in-one" olsun dersen işin hepten zor,yok böyle bir panel artık

-IPS ler den bir şeyler takip et,en azından TEXT ler de biraz daha iyi çıkarır+renk üretimi
yine daha iyidir v.s

-netice de bunlar vasat ucuz yollu v.s paneller Baclit sistemi ister D-LED olsun ister
EDGE(alt dan) olsun o konuda malum sıkıntıları sebebiyle yine işin şansa kalıyor!
D-LED olursa bu sefer de aşırı ısınma yapıyor

not;bu işte asıl önemli olan "kasa derinliği" dir,yapı ne kadar kalın ise malum sorunlar da
kısmen veya tamamen daha az olacaktır,millet incecik panel arıyor ama olayın iç yüzü
öyle değil dolayısıyla ne kadar kalın o kadar daha iyi demek gerekiyor!

Malzeme kalitesi felaket kötü,zaten ne varsa alayı Çin malı ve ciddi kalitesiz hepsi(Sony/Samsung dahil!)
görünür malzemeleri(kasa/kapak/bezel üniteleri cinsi malzemeler o kadar dandik ki akıllara zarar adeta!
ancak bunları boya/kaplama v.s ile adeta "metal" v.s görünümüne sokuyorlar yaw
adi plastiğin üzerine yine plastik malzemeyle kapalma çekip bir de boya atıyorlar alsana "metal kasa"
yani yersen ve bu numarayı da çok güzel yapıyorlar

-Sony dahil hiç bir ana veya fason v.s üretici özellikle artık Engine üzerine çalışmıyorlar,yazılımlar sağolsun diyorlar!
millet sonra Samsung Sony peşinde koşuyor!

>kaliteli bir "TN" panel bile günümüz de monitör olarak bunlardan bence çok daha iyidir! en azından acaip hızlıdır yaw!
örneğin HP bu konuda(TN de)oldukça başarılıdır,ViewSonic de iyidir...

"TV" olacak diye bence takılma,alırsın bir tane BOX hem Android hem de çoğu atraksiyonu yaparsın+IPTV kurarsın
TV izleme olayı da biter!

Bu bahsettiğin TV ler den hiç bir cacık olmaz

Üstad benim tv almak isteme sebebim smart özellikleri değil zaten, uygun fiyata 40-43" civarı 4k panel olması. Aynı boyutta monitörler iki katı fiyata satılıyorlar neredeyse yoksa ben de monitör alıp geçmek isterdim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Aslında niyetini biliyorum ama o ebatlarda ki "TV" ler de iş yok(özellikle VA olanlarda)
tek seçeneğin kötünün daha iyisi olarak yine IPS-TV ler kalıyor ki bu sefer de
o ebatlar da zaten adam gibi bir IPS de yok,en fazla bir tek 4K panel olması
artısı olabilir ve diğer işleri de bir şekilde seni kesebilecek seviyeler de olursa
F/P diyemesem bile "fiyat" olarak seni kesebilir(TV den bahsediyorum)

"Monitör" olarak tercih olursa,o zaman da cebe biraz kuvvet gerekiyor!
ayrıca seçenekler çok bollaşıyor+fiyatlar da artıyor tabi ki

Açıkçası ben "F/P" olarak örneğin iyice bir Monitör markasından "TN" seçerim bu durumda
sanırım rakamları da adamı üzmez,yeni nesil bazı TN li Monitörler oldukça iyi çıkıyor!
Ben de bir HP den TN li bir monitör vardı(FHD olarak)çok ciddi memnundum,22" olarak
bunlar artık ciddi ufak kaldığı için,24/27 olarak VA ve IPS ler den aldım,ama onlar da
aman aman çıkmadılar hatta ben TN li HP yi özledim desem yeridir!

Ama monitör olarak iyi bir şey isterim dersen o zaman iş yaş biraz bütçe olarak

Şimdi gibi dandik bir TV almak yerine,TN li bir Monitör almak bana göre çok daha doğru tercih olur
UHD+Box bağlarsın veya PC den yaparsın o işi de+Android v.s v.s her bir numara olur ucuz yollu
ama "TV" alırsan bunlar bence adamı hasta eder yaw

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
TPV yeni bir f/w yayınlamış 85xx serisi için

-factory-reset yapın
-install-tv yapın

not;update işlemi bitsin bunları en son yaparsınız

>Andro için gerekirse ya yedekleyin ya da APK. leri yeniden yükleyin!

Ben TV nin hiç bir Smart/Android v.s kısmını hiç kullanmadığım için bunları yapmıyorum
sadece Factory-reset yapıp devam ediyorum

++

Picture Style;"ISF-Day" kullanıyorum
2p yi değiştirip/20p yi hiç ellemiyorum!

2p=R126/G114/B78

ancak burada en önemli ayar "Col.Control" dur!
blur/ghost/noise olmadan bunu ayarlamak gerekiyor,genel de insanlar settings de bunu atlayıp 2p veya 20p
yi değiştirip kafalarına göre set ediyorlar aöa bu yalnış dır!

"Colour Control";
Red 0/3
Yellow -1/3
Green -2/2
Cyan 1/4
Blue 0/5
Magenta 0/3

ISF-Day=2p+Col.Control+Gamma;0/Motion;MOVIE

Colour;48
Back.Contrast;80
Sharp;3-5
Bright;49

not;Backlight Contrast;aslında içeriğe göre değişir! 75/80 normal aydınlık sahneler veya Stüdyo
programları veya Spor v.s gibi daha yüksek ışık gerektiren sahneler için uygundur ama "FILM"
izleme de bunu gerekiyorsa aşağıya çekeceksiniz! 18-35 den başlayıp duruma göre 40/50/60 gibi de
olabiliyor,aksi halde FILM de karanlık sahneler de ışık patlaması veya düzensiz arka ışık çalışması
veya fon da beyazlama(en çok bu olur!)

Özellikle FILM(Hollywood)içerikler de durum ciddi farklı dır,TÜRK filimleriyle hiç alakası yoktur!
bizde paso yapay aydınlatma kullanılıyor ve gecenin zifiri karanlığı bile gündüz gibi aydınlık dır
bana gçre çok ciddi falso dur bunlar ama milyon dolarlık Cam .ler kullanılmadığı için mecburen
ortam aydınlatılıyor yapay olarak!
Bakınız;özellikle yerli DİZİ ler,herifler sankim gündüz çekmişler sahneyi yaw!

Yukarıda bahsettiğim durum da Contrast ayarı geriye çekildikçe de bu sefer panelin normal(gerçek)
Contrast-ratio değeri o Kataloglar da gördüğünüz gibi olmadığı için acaip falso vermeye başlıyor panel Sony
ve Samsung dahil!
Zira bunlar için yok 10bin contrast yok 6.5bin v.s sallama değerler verildiği için FILM ler de adeta şişiyorlar
eskinin Pioneer/Panasonic PDP lerini kullananlar bunları çok iyi anlıyor

Bahsettiğim Philips 85xx serisi 50/58 ayarı için dir,IPS olan 43 ve 65 için kesinlikle bu verdiğim değerler kullanılamaz!!!
Ancak 70/75 için de bu ayarlar kullanılıyor olsa bile aynı performansı veremezler!
50" de tam oturuyor,58 de bile çok az sapıyor ancak yine de idare eder

Not;Fabrika verileri diye "sallama" Contrast değerleri tüm üreticiler de doğru değildir,Türkçesiyle de
"yalandır"! ben 5/6bin lik daha LCD görmedim yaw,bilen beri gelsin hangi Samsung veya hangi Sony imiş bunlar!
diğer Markaları zaten salladım geçtim,yok böyle sallama Contrast değerleri Beyler,yaw bunlar LCD,PDP değil ki!
2,5/3bin-1 civarı CR leri vardır ki bu da bence iyi sayılır bir VA panel için! taş patlasın Samy/Sony de bu değerler
max.4/5 lere çıkar FALD oldukları için(o da doğru set edilirse bunların ayarları) sadece 9x larda bu değerler
kısmi olarak vardır ama ortalama banzde 3/4bin-1 olarak çalışırlar ki bence bu da LCD yere göre iyi sayılır

Not;OLED ler farklıdır CR oranlarıyla ve çok iyidir tabi ki
ama "karanlık sahne" performansları çok iyi değildir veya iyi bir PDP(Pio/Pany)
gibi hala değildir!
Tam kap-kara olması belki "siyahlar" için kimileri tarafından süper dense de aslında süper filan değildir zira
ortada detay kalmıyor hiç ve her yer zifiri kara oluyor

Bakınız;gece sahnelerinde Havaya ve göreceğiniz kap-kara bir fon dur,iyi de doğada kap-kara diye bir
Gökyüzü yoktur!
LED/OLED hala işin bu kısmını çözmüş değildir! "Lacivert" tonlarında bir gökyüzü vardır Gece vakti
bu daha koyuya gider veya açığı doğru ama "kapkara" gece zaten doğada olamaz ki,olsa olsa
ŞARKI larda oluyor kapkara geceler yaw

++

TPV nin son güncellemesin de bana biraz adamlar video-drive ayarlarıyla oynamışlar gibi geldi

-keskinlik biraz azaldı
-renk üretimi biraz düştü
-detaylar da azalma var gibi geldi
Col.Control ile baktığım da (Test Pattern den)noise/ghost/blur v.s pek göremedim ama factory-reset de
yaptığım için şimdişlik eski sete dönemiyorum,olmadı,gerekirse bir önceki yazılıma geçip bir test daha
yapacağım

yaw TPV bir yıl içinde 5 veya 6 kere f/w çıkardı,tam neyi yapıyor hala anlamış değilim:hmm

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Biz daha bir öncekini yükleyemedik. Üstüne ikinci yazılım geldi. Nedense şu yazılım yükleme, reset işleri hep uzak bana. Cesaretim yok elde kalır cihaz diye. Mekaniğin gözünü seveyim :)

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Aslında niyetini biliyorum ama o ebatlarda ki "TV" ler de iş yok(özellikle VA olanlarda)
tek seçeneğin kötünün daha iyisi olarak yine IPS-TV ler kalıyor ki bu sefer de
o ebatlar da zaten adam gibi bir IPS de yok,en fazla bir tek 4K panel olması
artısı olabilir ve diğer işleri de bir şekilde seni kesebilecek seviyeler de olursa
F/P diyemesem bile "fiyat" olarak seni kesebilir(TV den bahsediyorum)

"Monitör" olarak tercih olursa,o zaman da cebe biraz kuvvet gerekiyor!
ayrıca seçenekler çok bollaşıyor+fiyatlar da artıyor tabi ki

Açıkçası ben "F/P" olarak örneğin iyice bir Monitör markasından "TN" seçerim bu durumda
sanırım rakamları da adamı üzmez,yeni nesil bazı TN li Monitörler oldukça iyi çıkıyor!
Ben de bir HP den TN li bir monitör vardı(FHD olarak)çok ciddi memnundum,22" olarak
bunlar artık ciddi ufak kaldığı için,24/27 olarak VA ve IPS ler den aldım,ama onlar da
aman aman çıkmadılar hatta ben TN li HP yi özledim desem yeridir!

Ama monitör olarak iyi bir şey isterim dersen o zaman iş yaş biraz bütçe olarak

Şimdi gibi dandik bir TV almak yerine,TN li bir Monitör almak bana göre çok daha doğru tercih olur
UHD+Box bağlarsın veya PC den yaparsın o işi de+Android v.s v.s her bir numara olur ucuz yollu
ama "TV" alırsan bunlar bence adamı hasta eder yaw

Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama zaten bana pro oyuncu ve grafiker monitörü lazım olmadığından işimi görsün yeter fikrindeyim ki zira daha önce monitör olarak 49SM80LG tv kullanıyordum ve monitör olarak tatmin ediyordu beni her koşulda. Tek sıkıntım 49" monitör olarak cidden büyük kalıyor ve masama sığması için baya bi şartları zorluyordum. 32" 1080p philips tv kullandım uzun süre, boyut ve çözünürlük olarak artık bana küçük geliyor bu nedenle 40-43 istiyorum.

Sizin de söylediklerinizi göz önüne alarak ips panele sahip LG 43un7400 için indirim beklemeye başlayım zira sene içerisinde 3800-4000 arasına amazonda satılmış. Bu fiyata mutlaka tekrar iner tecrübelerimle sabit.

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46
IMG_20210716_221006.jpg
IMG_20210523_101015.jpg
IMG_20210523_100919.jpg
IMG_20210523_100554.jpg
IMG_20210523_100547.jpg
IMG_20210520_004258773873d2936dc4b8.jpg

izlenen videonun desteği neyse ona göre kendisi direkt geçiş yapıyor ve çok başarılı
mesela vdeolarda
doğal hdr doğal hlg yazılarına dikkat edin hdr renk ve detayları çok güzel
bn bugun 39 inc regal tv kurulumu yapıldı gayet iyi bir tv , bnm bır sorum olucak kutu üzerinde hdr yazıo sizin attıgınız fotografta dogal hdr yazıo ama bn bu hdr ıle ilgılı bır sey yok acaba siz nasıl yaptınız ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Biz daha bir öncekini yükleyemedik. Üstüne ikinci yazılım geldi. Nedense şu yazılım yükleme, reset işleri hep uzak bana. Cesaretim yok elde kalır cihaz diye. Mekaniğin gözünü seveyim :)
hangi TV den bahsediyorsun?
marka/seri v.s?

Philips ise,bunu zaten Update-Auto da ise kendisi yapması lazım
yapmıyorsa da sorun değil manual yaparsın

TPV özeline gelirsem,bana göre aslında "Factory-reset" gereksiz ancak üzerinde
Andro OS olduğu için buna ait bazı durumlar sebebiyle normal de factory-reset
gerekiyor!
Ben bunu yapıyorum ama benimkisi sadece bazı durumlarına bakmak test etmek v.s için
zaten 5/6 defa update geldi resim kalitesinde az da olsa oynamalar var! bazı gözler bunu
algılayamıyor ama bazıları da şak diye anlıyor

TPV nin yazılım ekibi eskiden beri iyidir(fazla RUS yok bunların içinde:kiskis)
Video-engine işinde de oldukça iyiler
Smart/Android v.s olmasa bana göre çok daha iyi olurdu ama günümüz de herkes bunları
arar hale geldiği için herifler de mecburen SMART işine girdiler ama o iş bunları aşıyor!

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37

• bn bugun 39 inc regal tv kurulumu yapıldı gayet iyi bir tv , bnm bır sorum olucak kutu üzerinde hdr yazıo sizin attıgınız fotografta dogal hdr yazıo ama bn bu hdr ıle ilgılı bır sey yok acaba siz nasıl yaptınız ?
    hdr özelliği için youtuba hdr yazıp çıkan videoları izlerken ayarlara bakarsanız görürsünüz. kendiniz herhangi bir ayat yapamazsınız. hdr özelliği izlediğiniz videoda varsa tv kendini hdr moduna otomatik alır.
  • yotube ve netflix şuan sadece bunlarda hdr özelliği var

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama zaten bana pro oyuncu ve grafiker monitörü lazım olmadığından işimi görsün yeter fikrindeyim ki zira daha önce monitör olarak 49SM80LG tv kullanıyordum ve monitör olarak tatmin ediyordu beni her koşulda. Tek sıkıntım 49" monitör olarak cidden büyük kalıyor ve masama sığması için baya bi şartları zorluyordum. 32" 1080p philips tv kullandım uzun süre, boyut ve çözünürlük olarak artık bana küçük geliyor bu nedenle 40-43 istiyorum.

Sizin de söylediklerinizi göz önüne alarak ips panele sahip LG 43un7400 için indirim beklemeye başlayım zira sene içerisinde 3800-4000 arasına amazonda satılmış. Bu fiyata mutlaka tekrar iner tecrübelerimle sabit.
o zaman sen TV alacaksın Monitör değil

Pro/Gamer v.s olmadığın içinde sana her şart da yine bir IPS panel daha güzel gider,VA dan uzak dur derim
ancak döviz kurları felaket kötü hale geldiği için dışarıda dandik/vasat v.s bir panel TR de ister ithal ister
burada montajlı olsun acaip kazık fiyatlara geldi yahu,beş para etmeyecek paneller 3/4 kağıda satılabiliyor
bu memleket de!

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
o zaman sen TV alacaksın Monitör değil

Pro/Gamer v.s olmadığın içinde sana her şart da yine bir IPS panel daha güzel gider,VA dan uzak dur derim
ancak döviz kurları felaket kötü hale geldiği için dışarıda dandik/vasat v.s bir panel TR de ister ithal ister
burada montajlı olsun acaip kazık fiyatlara geldi yahu,beş para etmeyecek paneller 3/4 kağıda satılabiliyor
bu memleket de!
Hocam ben 7-8 serisini denedim ve iade ettim. Şimdi siz bu seri bir TV kullanıyorsunuz bana gerçekten ilginç geliyor. Ya bize gelen TV'ler sorunlu ya da siz çok şanslısınız. Hatta iade ettiklerim dışında mağazalarda da denedim ve çok kötüydü.

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46

• hdr özelliği için youtuba hdr yazıp çıkan videoları izlerken ayarlara bakarsanız görürsünüz. kendiniz herhangi bir ayat yapamazsınız. hdr özelliği izlediğiniz videoda varsa tv kendini hdr moduna otomatik alır.
  • yotube ve netflix şuan sadece bunlarda hdr özelliği var
cevap için tsk ederim, evet suan izlediğim video da hdr özelliğini gördüm, bn pek bilmiyorum bu konuyu tv dekı bu hdr özelliği normal tv izlerken mi aktive oluyor ? yoksa sadece izleyecegimiz her hangı bir hdr video da mı aktıf oluyor

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
37
hdr sadece izlediğiniz videolarda mevcut High Dinamik Range yüksek dinamik aralık gölgeli alanları veya ışığın çok parladığı alanları dengeleyip daha fazla detay alınmasını sağlayan bir özellik hlg dolbyvision gibi varyasyonlarıda var o tvde netflixte film izlemek çok güzel

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46
hdr sadece izlediğiniz videolarda mevcut High Dinamik Range yüksek dinamik aralık gölgeli alanları veya ışığın çok parladığı alanları dengeleyip daha fazla detay alınmasını sağlayan bir özellik hlg dolbyvision gibi varyasyonlarıda var o tvde netflixte film izlemek çok güzel
tsk ederim bilgi için ,iyi akşamlar.

Geri
Üst Alt