Merhabalar arkadaşım,
Buradan hem yeni evlenecek size hem de Toshiba marka TV almayı düşünen arkadaşlarıma bazı acı tecrübelerimi aktarayım istedim. A101 üzerinden Toshiba marka TV aldım hatta 58' TV için açılan başlığa da bunu yazmıştım. TV geldi VESTEL servisi arkadaşlarım kurulumu yaptı, kurulum esnasında bana görüntü çok soluk gelmişti , görüntünün normal olduğunu yeni TV olduğu için göz alışkanlığından dolayı böyle olabileceği şeklinde birşeyler söylendi , ben de çok üzerinde durmadım . Hatta kasada boşluklar vardı ışık sızması onlar normal abi dediler.
Tv'yi kullanmaya başladıktan yaklaşık bir ay sonra TV kapanma ve açılma esnasında ışığını defalarca kez yakıp sönüyor ve sonrasında kapanıyordu ya da açılıyordu ve tv kumandası inanılmaz derecede zor çekiyor kanal değiştirmekte zorlanıyordum.
Birgün gece tv izlerken bir anda görüntü gitti ses var görüntü yok durumuna geçti. Sabahına servisi arayıp , talepte bulundum. Bu arada ilgili durumu video kaydına aldım ki ne olduğunu görebilsinler diye. Servis arkadaşlar geldi TV'yi aldılar , kumandayı da söyledim ama bakıp bir iki tuşa basıp bunda sorun yok deyip gittiler. Birkaç gün sonra beni arayıp yazılım güncellemesi olduğunubendeki yazılımın eski olduğunu ve bu nedenle belirttiğim sorunlarla karşılaştığımı artık sorun olmadığını belirtip tv'yi kurup gittiler.
Yine 1-2 ay' a yakın tv yi kullanmaya devam ettim ve yine aynı ses var görüntü yok durumu tekrar oldu . Servisi tekrar çağırdım ve videoya çektiğim görüntüleri yine gösterdim. Whatsapp gruplarına da gönderdim bu sefer. Hatta serviste görevli arkadaş geldiğinde yine aynı durum tekrarlandı o da telefonu ile kayıt etti. Tekrar aldılar ve yine yazılım güncellemesi başlığı altında bana tv yi geri verdiler.
Aradan çok geçmeden tekrar aynı durumla karşı karşıya kaldım. Ses var ve görüntü yok. Yine video kaydı ve yine servis çağırma rutini. Bu sefer şikayet var ve sosyal medyadan da konu ile ilgili şikayet oluşturdum. Sosyal medya yetkilileri beni aradı ve durumla kendisinin ilgileneceğini belirtti.
Servis bu sefer eve iki cihazla geldi. Bir tanesi prize takılan akım ölçer ve bir taneside tv ye bağlanan ve kayıt eden bir cihazmış. Allahın işi cihaz hiç olmadığı kadar sık bir şekilde aynı durumu yarattı ve bu da kayıt cihazında kayda alındı. Daha sonrasında sosyal medya yetkilisi arkadaş beni aradı ve cihazda problem olduğunu ve anakartta bir parça değişimi yapacaklarını ve bu sorunun ortadan kalkacağını tekrarlamayacağını belirtti. Hatta bu iki üç servis muhatabım ve sorunu tespit edememelerinden dolayı bana bir mutfak eşyası hediye ettiler.Ve eğer tekrar ederse sorun tv'yi değiştireceklerini ya da bedel iadesi yapabileceklerini söyledi.
Cihaz servise gitti, anakartta değişecek parça servise ulaştı , gerekli değişim yapıldı tv tekrar bana geldi. Tv'yi servis arkadaşlar kurdu bu arada kumandayı da değiştirdiler ve gittiler. Kumandadaki sorun yeni kumandayla ortadan kalktı. Yani haklıydık ama bizi dinleyen kim.
Aradan bir iki ay daha geçti ve ne oldu, tabiki tekrar ses var görüntü yok. İki tane detaylı video çektik. Sosyal medyada görevli arkadaşı aradık. Kendisi bana konuyla hemen ilgileneceğini söyledi ve eve servis yönlendirdi. Gelen servislerle artık ahbap olduk. Hepsi konuyu biliyor. Tv'yi aldılar gittiler.
Bugün servisten yeniden arandık ve TV'yi tekrar getireceklerini ve daha önce taktıkları kayıt cihazını takıp benim evimde tekrar kayıda alacaklarını söylediklerinde benim şalterler attı tabi. Gözlerim karardı resmen.
Eyyyy VESTEL, bir cihazda arıza olduğunu kabul etmek sizin için bu kadar mı gurur meselesi. Bu kadar mı zor. Ben o TV'yi evimden içeri bir daha sokarmıyım. Destek ekibindeki arkadaşlarla telefonda görüştüm eğer o TV'yi getiren olursa o TV'yi kafalarında kıracağımı ( tabiki böyle birşey yapmam ama bunu söyleyerek ürünü ne kadar istemediğimi göstermek istedim ) söyledim. Teslim almayacağımı ve hiçbir şekilde bu ürünün bana gelmesini kabul etmediğimi çok çok çok yüksek sesle söyledim. Bu noktadan sonra bedel iadesi için ne gerekliyse onu yapacağım.
VESTEL bu kadar durumdan, video kaydından sonra hala bana sanki arıza yokmuş gibi davranıp , saçma sapan servis işleri ile uğraştırıyor. Bu saatten sonra o tv evime giremez. Hakem heyeti üzerinden işimi halledicem artık
Yeni bir tv alıp kullanırım hiç problem değil ama VESTEL bu servis işinde oldukça sorunlu bir marka, bunu tescilledi. Neden mi böyle diyorum, yerli malı diye bir ara elektrikli termosifon almıştım yine VESTEL ve balkonda duran termosifon servisin taktığı duvardan yere düştü ve boruları kopartıp attı her yer su oldu ve servis çağırdığımda duvarda hata olduğunu bundan düştüğünü söylediler.
Gülermisin ağlarmısın.
Kıssadan hisseye arkadaşım git başka bir marka tv bak. Kesene göre birşeyler bulursun elbet. Sen sen ol VESTEL'e bulaşma.
Aman diyim, sonra evliliğinin ilk günlerinde sinir stres sahibi olursun.
Şimdiden hayırlı olsun senin için.
Saygılar,