C
coolfighter
Aktif Üye
- 19 Tem 2021
- 74
- 42
Tabi ki sizin yaşadığınız büyük şansızlık. Aynı şeylerden bahsediyoruz belirli bir fiyat aralığında gelen cihazların zaten kalitesi aşağı yukarı aynı hatta bir tık üstü cihazlarla eşdeğer. Bunu ÇİN, HİNDİSTAN pazarına bağlamak doğru değil. Bu gerçekçi bir yaklaşım değil. Aynı fiyata 2 gömlek ürün olsa tamam ama yok. Futboldan örnek vermiştiniz o pikselleşme P615 de yok. Ayrıca C715 QLED mutlaka farkı var. Örneğin diğer 2 modelini denediğim PHİLİPS TV de futbolcuların ayakları ve topta aşırı pikselleşme vardı. Sahadaki yeşiL çimen rengi suluboyadan halliceydi. Benim gerçek kullanıcı deneyimim bunlar. Farklı kullanıcıların deneyimleri genelde yanıltıcı oluyor. Cihazı iade bile etsem artı ve eksilerini yazarım. Bu cihaz benim için FP bir cihaz.İade edebilmeniz bu kadar kolaysa deneyimlebilirsiniz tabii ki ancak benim olayımda vatan Bilgisayar servisten iade için rapor istiyor ve de servis bu raporu vermemek için her yolu denedi.
Yanlış hatırlamıyorsam P615 ile C715 arasındaki fark C715'de kullanılan Quantum katmanı. Geri kalan donanımları aynı idi diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Xiomi için "Çin malı" deniyordu. "Çin malı" ve "Hindistan Pazarı" çok farklı tanımlardır. Hindistan gibi büyük bir pazarsanız ama alım gücü de düşük bir ülkeyseniz bu durumda üreticiler için o pazara girmek zorunluluk arz eder. Ancak ürün fiyatlarınızdan dolayı satamayacaksanız da o zaman ürününüzü ucuzlatmanız gerekir. u
Bu da pazara yönelik ürün geliştirmeniz anlamına gelir. Bu da çok maliyetli bir iş olduğundan ellerindeki ürünlerde kullanılan parçaların maliyetli olanlarını daha ucuz olan versiyonlarla değiştirmek en kolayıdır. Mesela zamanında Samsung Galaxy S2 ya da S3 telefonlarında Avrupa'ya Gorillaglass ile satılırken Türkiye'ye sertleştirilmiş cam ile satışa sürüldü. Bir diğer örnek de LG zamanında LW980S NanoLED televizyonlarını piyasaya sürdüğünde ingiltere'deki bir test sitesi bahsedilen local dimming zone gerçeği yansıtmadığını ve daha az olduğunu belirlemişti. LG Europe, yollanan ürünün prototip seviyesinde ürün olduğunu belirtip yeni bir tane yollamış ancak yine aynı sonuçla karşılaşılınca LG Korea, bahsedilen sayının Amerika ve Japonya pazarları için olduğunu, Avrupa Pazarı için testte belirlenen sayının geçerli olduğunu açıklamıştı.
OLED konusuna ben de mesafeliyim. Zaten TCL'i de miniLED'ler çıkana kadar idare etsin diye almıştım ancak almaz olaydım diyorum. Test için hem bilgisayar üstünden hem de USB üstünden Wonder Woman 1984 filmini hem 1080p hem de 4K versiyonları ile denemiştim. Filmin başında arenada yarışın başlaması sırasında giyilen kostümlerdeki altın rengi bile yeşile çalıyordu.