Evet bir b.ktan anlamam mesela sana bakınca anlamadığım gibi. Burada öyle ahkam kesmekle olmuyor kardeş. Bak yukarıda çoookk güzel yazmışım yine yazayım bu forumun bölümünüm ismi (okuman vardır ama belli ki anlaman yok ben açıklayayım) "Televizyon Tavsiye Ana Konu". Yani kısaca siz önce bir milleyin sorduğu tavsiyelere düzgün cevap verinde sonra gelin bana laf edin.Kısaca siz bi b..ktan anlamıyorsunuz en ucuz tv yi alın geçin diyor.
Bu forum diğer forumlara benzemez. Burada teknik ve doğru bilgi ön planda istediğiniz tavsiyeler dh başta bir çok yerde var gidip orada aalabilirsiniz tavsiyelerinizi. Burda işin özü anlatılıyor karar kullanıcıya bırakılıyor tabi anlayana...
He canım he, bilinçli tüketici lafı ile sözde lafı kodum ama kara cahile çirkefliğüni yapacağına gelde bak yularda kaç kişi tavsiye isteyen mesaj yazmış kaçı ADAM gibi cevap bulabilmiş. Bu kadar kültürlü ve teknik bilginizle yukardaki kardeşlerş neden aydınlatamadınız acep bilinçli tüketici kıvamında insanOlmamış doğrusu,foruma girip 2 mesaj yazıp, sevgili can abiye -ki 70lerdedir yaşı şimdi- "ne dedin be birader" demek,ardından tavsiye verilmemesi gibi bir düşünce ile yazmak, hiç olmamış.Bilinçli tüketici o "teknik dil" ile kendine özgü tv arayışına girmektedir ,ben dahi bir çok yazılımla haşır-neşir olmama rağmen ondan öğrendiğim çok şey var,önemli olan bilinçli tüketici olmaktır,yoksa "o panel böyle ,bu panel böyle" der geçerdi herkes.
2 mesaj ve sadece "yazmış olmak" için üyelik
Ben kolay kolay kızmam sevgili byghost,kızsaydım sokaklarda 17 yıl düğün çalgıcılığı asla yapamazdım ,3.cü düğünde dayağı yerdim,bana böyle cevap yazınca da "kızdım" gibi düşünme.Sen bilirsin ,100 sayfada epey tavsiye var,her marka-her model için,okunur-okunmaz ,faydalanır-faydalanmaz ,kişinin bileceği iş.He canım he, bilinçli tüketici lafı ile sözde lafı kodum ama kara cahile çirkefliğüni yapacağına gelde bak yularda kaç kişi tavsiye isteyen mesaj yazmış kaçı ADAM gibi cevap bulabilmiş. Bu kadar kültürlü ve teknik bilginizle yukardaki kardeşlerş neden aydınlatamadınız acep bilinçli tüketici kıvamında insan
Alo abi bir karükatür vardı nasıl dı o çok çıkaramadım ama adamın biri şey diyordu, ''bi şurdan..'' devamı neydi unuttum ama neyse sıkıntı yok.Ben kolay kolay kızmam sevgili byghost,kızsaydım sokaklarda 17 yıl düğün çalgıcılığı asla yapamazdım ,3.cü düğünde dayağı yerdim,bana böyle cevap yazınca da "kızdım" gibi düşünme.Sen bilirsin ,100 sayfada epey tavsiye var,her marka-her model için,okunur-okunmaz ,faydalanır-faydalanmaz ,kişinin bileceği iş.
Her isteyen her istediği yere konu açamaz ,kurallar vardır ,uygulanırsa ne ala,uygulanmazsa kilitlenir konu,su saatini okuyan kişi saati okumak için camdan girer mi ,kapıdan girer camdan girerse "nereye dersin" ,biliyorum şimdi bana yine birşeyler karalayacaksın,böyle örnek mi olur diyeceksin ,ama doğrusu bu.
Sen yine de takip et forumu,kafanı kurcalayan bir çok soru işaretine cevap bulabilirsin
Evet bir b.ktan anlamam mesela sana bakınca anlamadığım gibi. Burada öyle ahkam kesmekle olmuyor kardeş. Bak yukarıda çoookk güzel yazmışım yine yazayım bu forumun bölümünüm ismi (okuman vardır ama belli ki anlaman yok ben açıklayayım) "Televizyon Tavsiye Ana Konu". Yani kısaca siz önce bir milleyin sorduğu tavsiyelere düzgün cevap verinde sonra gelin bana laf edin.
Bizdeki en temel konu, HAK VERDİĞİM ölçüde kişiye özel cevap istenmesi konusudur.Sorun şu, insanlar sabırsız. Forum kaç yıl önce kurulmuş, binlerce sayfa oluşmuş. İnsanlar gün gün ekmiş, beslemiş, büyütmüş. Şimdi bunu kaç kişi inceleyecek. Oturup başında okuyacak. Ara butonunu kullanıp çıkan sonuçları irdeleyecek. Televizyon Tavsiye Ana Konu kimsenin şahsına, emrine açılmış bir bölüm değil. Forum bu. İlk kurulduğunda insanlar tv ile ilgili burada konuşsun, sorsun, cevap alsın diye açılmış bölüm. Sorarsın cevap verecek olan varsa verir. Ama istediğin dilde verir, ama istediği dilde verir. Kimse bedavaya üstüne üstlük zorla, işini, ailesini, kendi meşgalesini bırakıp, soranın keyfine noksansız uyacak şekilde hayrına cevap vermek zorunda değil. Ayrıca burası garip bir forum. Başka yerde olsa anında sepetleneceğin durumlarda olay geçiştiriliyor. Bence insan kendine beklediği saygıyı karşısındakinin de hak ettiğini düşünerek yola çıkmalı.
Sizin bence üslup sorununuz var. Ben burada farklı bir fikir veya eleştiri yapan kimseye karşı farklı atraksiyonlar alındığını görmedim. Görsem agrasyonu esasen çok yüksek birisi olarak hemen müdahil olurum.Ya arkadaş şu forumda gerçekten hakkı ile bilgi verecek, halk dilinden özellik bahsedip dostane yol göstercek bir kişi yok mu? Yukarda onlarca tavsiye isteyen insan var ama maalesef bir kişi bile tavsiye vermemiş. Forumda başka marka konuşlan yere soru soruyorlar falan özellikli tv alınır mı diye, adamlar onun yeri burası değil deyip buraya yönlendiriyor. Buradan da tıpkı müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışan abone gibi tavsiyeye ulaşmaya çalışıyorsun. Yahu 100 sayfa okudum istediğim tavsiyeyi ilgilendiren cihazla ilgili hiçbir şey yok sorular hep havada kalmış. Tavsiye formuna tavsiye alamazsın ama tavsiye verebilirsin diye yazmak lazım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet bir b.ktan anlamam mesela sana bakınca anlamadığım gibi. Burada öyle ahkam kesmekle olmuyor kardeş. Bak yukarıda çoookk güzel yazmışım yine yazayım bu forumun bölümünüm ismi (okuman vardır ama belli ki anlaman yok ben açıklayayım) "Televizyon Tavsiye Ana Konu". Yani kısaca siz önce bir milleyin sorduğu tavsiyelere düzgün cevap verinde sonra gelin bana laf edin.
He canım he, bilinçli tüketici lafı ile sözde lafı kodum ama kara cahile çirkefliğüni yapacağına gelde bak yularda kaç kişi tavsiye isteyen mesaj yazmış kaçı ADAM gibi cevap bulabilmiş. Bu kadar kültürlü ve teknik bilginizle yukardaki kardeşlerş neden aydınlatamadınız acep bilinçli tüketici kıvamında insan
Abi ne diye yordun kendini cevap yazmak için.İlk cümleyi genel olarak yazmıştım ama seni alıntıladığım için üzerine alınman gayet doğal. Ayrıca bi b.ktan anlamıyorsun demek de hakaret değil ama senin yazdığın biraz hakarete giriyor ya neyse cahilliğine veriyorum.
Zekâ seviyen biraz ortalamanın üzerindeyse, burda başkalarından medet umacağına ve istediğin cevabı alamayınca ona buna saracağına internette gerekli her türlü bilgi var. Hangi panel nasıldır ne özellikleri vardır, hangi açılardan izlenir, aydınlatma seçenekleri nedir artısı eksisi ne olur. hangi boyut ne kadar uzaktan izlenmeli. Akıllı tv işletim sistemleri hangileridir vs... Yurt dışı inceleme sitelerinden genel olarak bu şekilde paneller hakkında bilgi edinirsin. (hani burda aha şu model tam senlik denmiyor ya)
İşin özü şu dönemde oled harici hiç bir tv parasının hakkını tam anlamıyla vermiyor. ki zaten 5-6 sene sonra bozulacak ayrıca hangi firmanın müşteri hizmetleri nasıl onlarla ilgili de bir sürü bilgi var. Bu nedenle En uygun tv yi al geç.
Aylık güncellenecek şekilde tv tavsiye listesi klasman klasman çok isteniyor inanın çok da haklı buluyorum bu beklentiyi fakat daha önce de belirttiğim üzere bizim hayata ve olaylara bakış ölçümüze göre olabilmesi için bunun ciddi bir ekip çalışması olması lazım. Ekipteki kimsenin tek başına yapabileceği bir şey değil bu.Sizin bence üslup sorununuz var. Ben burada farklı bir fikir veya eleştiri yapan kimseye karşı farklı atraksiyonlar alındığını görmedim. Görsem agrasyonu esasen çok yüksek birisi olarak hemen müdahil olurum.
Bundan sonraki genel yazım:
Bu tavsiye konusuna gelecek olursak. Ana sayfaya bir BLOG veya mesaj yazılamayacak şekilde bir konu açılıp aylık şekilde bazı TV ve modelleri ayın tavsiyesi diye verirler ise daha faydalı olur.
Adem Helvacı
50pus8505 Philips tabi ki alınır. 1000₺ fazla vererek. Philips motion da rakiplerine göre biraz daha iyidir. Gerçi sahte karenin her tarafı iyi olsa ne olur ki. Philips LCD 7,8,9 hepsi hemen hemen aynı kalitede çıkarır işletim sistemleri değişiktir zaten. Saphi ve android işletim sistemi kullanır.Ambilight kullanır. Bunun dışında panelleri tüm serilerde 60 hz lik Va IPS panel kullanır..
Birkaç yıldır oled modellere yoğunlaştı iyi işlerde çıkarıyor.
LG nin oledleri başarılıdır. Ama LCD modülleri fazla iyi değildir. IPS modellerinde arka ışık sızması herzaman vardır.ips panellerde ışık kontrolü zordur. Gerçi Va panellerinde de örneğin 50 inç lerinde 50un8xxx 50nano796 bulutlanma golgelenme sorunu diğer markalara göre