W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhabalar değerli üstatlara bir sorum olacak bütçem max 5500 TL
Uydu yayınları dizi, film, maç birde smart olarak kullanacam
LG 49un73006la modelini almayı düşünüyorum Müşteri hizmetleri
TV nin Ips panel ve direct led olduğunu söyledi sizce bu cihaz alınır mı ya da bu fiyatlara başka bir cihaz tavsiyeniz olursa sevinirim Adem Helvacı Adem Helvacı W Winston F fikoloji
Elbette alınır. Bütçeme uygunsa. Zaten 49 inç piyasada fazla seçeneğin olmaz. LG nin 49 inç IPS leri artı olarak. Sony xh8196 IPS leri var. Birbirine görüntüde yakın TV ler. Hayırlı olsun.

Y Çevrimdışı

Yusuf..

Yeni Üye
26 Ağu 2021
4
39
Elbette alınır. Bütçeme uygunsa. Zaten 49 inç piyasada fazla seçeneğin olmaz. LG nin 49 inç IPS leri artı olarak. Sony xh8196 IPS leri var. Birbirine görüntüde yakın TV ler. Hayırlı olsun.
W Winston Teşekkür ederim cevabınız için Sanki içimi okumuşsun hocam. Sony 49xh8196 ile arasında gidip geliyordum yalnız Sony bildiğim kadarıyla edge led o biraz kafamı bulandirdi. Adem Helvacı Adem Helvacı özellikle edge led den uzak durun dediği ve Sony nin Servis Sorunu olduğu videolarını izledim. Ayrıca LG nin Akıllı kumandasını maus olarak kullanmak çok hoş olmuş.Bu yüzden biraz LG ağır basıyor. Sony nin Android olması zamanla TV yi ağırlaştırır mı (Uygulama yüklemelerinden dolayı) Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz

S Çevrimdışı

Sharp61

Yeni Üye
24 Tem 2019
16
42
selamlar. 65 inç tv için araştırma yapıyorum. Çoğu yorumda sony9096 yada muadili 9077 öneriliyor. Ancak uzun zamandır fiyatlarında bir indirim olmadığı gibi stoklarında azalması ile sanırım fiyatlar daha da artıyor. Gördüğüm en düşük fırsat 11000 TL idi. Şimdide zaman zaman 12300 TL civarı oluyor. Dün gece fiyatlara bakarken 65nano866 nın 9300 TL den satıldığını gördüm. Bu boyutlarda tv için 100hz olmasının iyi olduğu şeklinde yorumlar okumuştum. Genel itibariyle günlük kullanım ve iptv kullanımında maç için kullanacağımız göz önünde bulunulursa sony9096 yerine lg nano866 bir tercih olabilir mi? Ya da 65 inç boyutlarında şu modele de bak diyebilecğiniz bir ürün var mıdır?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
W Winston Teşekkür ederim cevabınız için Sanki içimi okumuşsun hocam. Sony 49xh8196 ile arasında gidip geliyordum yalnız Sony bildiğim kadarıyla edge led o biraz kafamı bulandirdi. Adem Helvacı Adem Helvacı özellikle edge led den uzak durun dediği ve Sony nin Servis Sorunu olduğu videolarını izledim. Ayrıca LG nin Akıllı kumandasını maus olarak kullanmak çok hoş olmuş.Bu yüzden biraz LG ağır basıyor. Sony nin Android olması zamanla TV yi ağırlaştırır mı (Uygulama yüklemelerinden dolayı) Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
Fark etmez sen kararını ver. Edge led yada direkt LED fark etmez. Adem usta geçen aydı. Galiba. TV lerini paylaştığı zaman herkes LG modelleri beğenmişti görüntüde onlar edge modellerdi benim bildiğim. Direkt LED edge led fark hemen hemen aynı olur. Bu tiplerde arkadan aydınlatmada yerel karartma bölgesel yapabiliyorsa bu önemli.
Karar senin hangisine kendini yakın hissetiyorsan onu alabilirsiniz. Görüntü hemen hemen aynı. Sadece webos mu. Android mi. Kararı verip almak daha iyi bir düşünce olur. Kararinizda.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhaba arkadaşlar Lg nano756pa 2021 modellerin de 43 ve 50 inç kullanan veya panel bilgisi verebilicek var mı ?
W Winston
LG nin bu modeli 2020 nano796 modelin devamı. 50 ve 70 inç leri Va kullanır. Herzaman. Diğer inç lerde IPS üretimini kullanır
Ama bu sene bazı modellerinde sizin sorduğunuz modelde yani. 50 Va herzaman ki gibi. 55 IPS yapardı bu modelde Va yaptı. 43 inç lerinde IPS ve Va karışık cikarti. Ama sadece bu modelde cikarti. Diğer modelleri eskisi gibi panel tiplerine sahip.

B Çevrimdışı

Berkboyz

Yeni Üye
18 Ağu 2021
10
32
LG nin bu modeli 2020 nano796 modelin devamı. 50 ve 70 inç leri Va kullanır. Herzaman. Diğer inç lerde IPS üretimini kullanır
Ama bu sene bazı modellerinde sizin sorduğunuz modelde yani. 50 Va herzaman ki gibi. 55 IPS yapardı bu modelde Va yaptı. 43 inç lerinde IPS ve Va karışık cikarti. Ama sadece bu modelde cikarti. Diğer modelleri eskisi gibi panel tiplerine sahip.
43 inç karışık çıkarttı derken hem va hem ıps ayrı olarak demi ? Melez değil yani ? Va olanlar direct led ıps olanlar edge led oluyor dıye bılıyorum. Bu arada teşekkürler.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Berkboyz

Yeni Üye
18 Ağu 2021
10
32
Panel işide melezleşti üreticiler IPS panellerde yatay görüş açısı problemini çözmek için bu paneli geliştirmiş
Sadece görüş açısı yönünden ıps benzeyip geri kalan özellikleri va mı oluyor ? Teknoloji marketlerin de 50 inç olanı satışta yok daha piyasaya yeni mi sürülüyor ?

S Çevrimdışı

Sharp61

Yeni Üye
24 Tem 2019
16
42
Grundig 65 GFU 7850 B . bu model hakkında yorum yapabilir misiniz. internette çok fazla yorum bulamadım.

M Çevrimdışı

Mazlum35

Yeni Üye
6 Ağu 2021
3
42
selamlar. 65 inç tv için araştırma yapıyorum. Çoğu yorumda sony9096 yada muadili 9077 öneriliyor. Ancak uzun zamandır fiyatlarında bir indirim olmadığı gibi stoklarında azalması ile sanırım fiyatlar daha da artıyor. Gördüğüm en düşük fırsat 11000 TL idi. Şimdide zaman zaman 12300 TL civarı oluyor. Dün gece fiyatlara bakarken 65nano866 nın 9300 TL den satıldığını gördüm. Bu boyutlarda tv için 100hz olmasının iyi olduğu şeklinde yorumlar okumuştum. Genel itibariyle günlük kullanım ve iptv kullanımında maç için kullanacağımız göz önünde bulunulursa sony9096 yerine lg nano866 bir tercih olabilir mi? Ya da 65 inç boyutlarında şu modele de bak diyebilecğiniz bir ürün var mıdır?
Malesef forumun adı tavsiye forumu, fakat tavsiye alamıyorsunuz.Bende 65'' ve bu bütçelerde televizyon arayışındayım,burdanda yardım istedim ancak kimse tavsiyede bulunmuyor.Bir kaç kişi sıradan bir kullanıcıyı hiç ilgilendirmecek tv detaylarına girip egolarını tatmin ediyor o kadar.Şimdi ben bunları yazdım diye o bir kaç kişi ve havarileri topa tutarlar.İnsanlar buraya tavsiye için geliyorlar,detayları başka forum konularında istişare ve bilgilendirme yapabilirler.

Geri
Üst Alt