albanez,
Albanez hocam merhaba, yardıma ihtiyacım olunca size yazıyordum hep, bu konu üzerinden sorayım belki benim gibi merak edenler olur dedim.
Birkaç yıldır 100hz ips panel Philips kullanıyordum, bu sene sizdeki 50pus8505ten aldım. Ps4 ve digiturk yayını için de bir fark hissetmemiştim. Malum her yerde 100hz önemi, farkı diye konular var, okudum ancak 100hz bir tv hdmidan 50hz sinyal aldığı halde yine de 50hz bir tvye göre fark yaratır mı, artısı olur mu en iyisini sizden duyalım istedim.
Ayrıca eski ilk çıkan 4k 100hz tvlerin bir kısmı hdmidan uhd 100hz sinyal bile alamıyor diye görmüştüm, hatta bu sene çıkacak Philipsler de 4k 100hz sinyal alacak ancak panel 50hz yazıyordu. Bu durumun kullanıcı açısından önemi olur mu yoksa kağıt üzerinde pazarlama argümanı mı olarak mı kalır neler söylersiniz.
>öncelikle PS4/5 veya XBox v.s kullanımı ile "oyunlar" da bu bahsettiğin 50/100Hz kaynaklı ve Philips özeline göre konuşursam
falso tabir edeceğimiz genel bir sıkıntı yaşamazsın
Not;DTürk yayınını nereden izliyorsun?(kendi Receiver ı,Modül v.s)
ancak bunu PS/4 ile karıştırma!
>Philips kısaca işlemci gücü/stabilitesi v.s olarak zaten üst serileri iyi veya çok iyi dir!
ancak dahili alıcısın dan hatta ext.Receiver dan izleme de bazı sıkıntıları vardır(50Hz olarak)
her kullanıcı bunu anlamıyor ya da takılmıyor ama ben bu durumu hemen anlıyorum ve kabul
etmek zorunda kalıyorum! sen de gözüne falsolar gelmiyorsa bence takılma 50/100Hz olayına
zira ben öyle paneller biliyorum ki 100Hz li ama bazı yerler de ciddi falsolar veriyorlar!
Eski Toshiba kullanıcı olsaydın ne demek istediğimi çok daha rahat anlardın
>HDMI dan yok 100 alıyor yok 50 alıyor....yaw salla gitsin bunları "bilgi" diye,bilen bilmeyen
sallıyor bu alemde,Donanimhaber/Turkeyforum v.s de üyeysen hepten salla gitsin oralarını
yaklaşık bir şeyler duyuluyor ama işin aslı hiç de öyle değildir,yukarıda yazdım örneğin eski
Toshiba/Pioneer kullanıcısı olsa bunlara gülersin!
100Hz li bir TV şunu yapar,yapıyor veya uçarsın v.s şimdiler de böyle bir panel yok 1000Hz ile olsa
kısaca takılma
ya da spesifik olarak şunu gördüm şu yapıyor v.s dersen ve sadece kendinden de örnek verirsen bence
daha iyi olur,bırak millet ne yazarsa yazsın yaw,hiç okuma bile bunları
Not;50/8505 de bu arada o donanıma göre bence oldukça iyi(58 den daha iyi veya 70/75 den)
ben de 1 yıla yakın kullanıyorum oldukça memnunum ama kalkıp Salona gidip orada ki Tosh paneli
görünce örneğin aynı yayında,ülen işte budur diyorum laf aramızda
>ANCAK olası bir fark şurada vardır;örneğin "Bluray" kullanıyorsan;bana göre bu bizim yeni paneller daha doğrusu
4K lı paneller biraz osuruk kalıyor özellikle 720/1080p içerikler de ancak Bluray 4K destekli ise o zaman
manzara biraz düzeliyor ancak şimdi burada 100Hz li olmamasının dezavantajı ortaya hemen çıkıyor!
hafif "titreme" yapar(bunu normal yayınlar da da yapıyor,göz hassasiyeti ile ilgili bu durum herkes anlamıyor bunu)
black-crush veya flickering v.s gibi sorunlar da çıkıyor 50Hz olunca veya panelin zaten çoğu 8-bit olduğu için
renk işleme yine sorun çıkıyor v.s v.s
>PS4/5 de şayet "Bluray" disk izliyorsan ve panel FHD ise falsolar daha az olur(720/1080p de)UHD ise falsolar
fazla olur/olacaktır ayrıca panel 100Hz bile olsa örneğin içerik de BD-disk UHD ise yine falso yapar/yapacaktır!
Biz olaya prof. anlamda sadece DVD veya Bluray kullanım da bakarız,her ne kadar günümüz de DVD modası geçmiş
olsa bile TEST aşamasın da bizim gibiler için DVD performansı çok önemli dir diyeceğim ama günümüz 4K
panellerin(Panasonic hariç)hepsi bu anlamda çok ciddi çuvallıyorlar!
Çünkü hiç birisin de gerekli panel+engine+yazılım v.s desteği yoktur(Sony dahil veya Samsung veya LGE)
örneğin burada biz panelin en azından 100Hz olmasını isteriz!
yoksa vatandaş yok Box bağlayacağım yık TiviBu var bende yok Uydu var v.s bunlar hikaye,bunlar da panelin
50Hz olmasının önemi yok,kaldıki 100Hz bile olsa yine hikaye! bu yeni 4K lı paneller(100Hz bile olsa)
yukarıda bahsettiğim işleri becerecek yapıda değiller!
+++
yaw bütün bunları kim nerelerinden çıkarıyor akıl alacak işler değil!
FORUM veya YouTube denen yerler veya başka mecralar tam bir "marketing" mekanları
olmuş,ülen adam buraları okusa bildiğini bile unutur be yaw
bu işler kalmış sadece ÇİN lin eline,o da maliyeti kısmak adına elinden ne geliyorsa yapıyor
ama sorduğun zaman maliyetler arttı diyor çakallar!
bu işler artık oldukça ilerleyen ve sanal diyebileceğimiz sadece yazılımlar üzerine kalıyor,donanımlar
ciddi "osuruk" yani kalite yer de,varsa yoksa RUS ların vereceği/yapacağı yazılım desteği ile gidiyor
ancak bu işlerde yazılımcılar da bence çok iyi işler çıkarıyor aksi halde böyle dandik donanımlı bir panel
sistemini yürütmek ciddi marifet yaw,daha doğrusu yürümez çakılır kalır yerinde,yazılım ile destek sürüyor
+++
Bunları da daha genel yazdım,çoğunuz malum forum denen yerlere takılıyorsunuz,bence hiç takılmayın haybeye
bu mekanlara
++
TPV den bu yıl 2021 olarak sanırım iki tane oldukça sıkı sayılabilecek(şimdilik "SIKI" demem kağıt üzeri bilgiler dir!)
ancak malum illet hastalık sebebiyle her iş gecikiyor,sanırım TPV bu yeni modelleri 2022 model olarak satmayı
planlıyor! ben modeline taklımıyorum isterse 2015 desinler,modelini yiyeyim yaw,yeter ki mal adam gibi olsun
ve parası da kazık tarifeden olmasın,gerisi hikaye benim için...
9636/9506 serileri,bundan gayrısı yine bildiğimiz klasik Philips TV ler 50Hz/8-bit vasat paneller...
pahalı olacağını tahmin ediyorum ama hele bir çıksın görelim,özellikle Alman/İngiliz kullanıcları ne diyorlar
buna bakmak lazım,yoksa iş bizim forum dediğiniz osuruk mekanlara kalırsa TPV burada ağzıyla kuş tutsa hikaye olur!
Samsung/Sony ye göre bu iki panel kötü olmaz hatta biraz daha iyi olacaktır ama parası kötü olursa yine hikaye olur
TPV ÇİN de ana üretici olduğu için,heriflerin girmediği iş kolu yok! TV işini ise biraz boşladılar gibi geliyor bana
TCL bu konuda aldı başına gidiyor! bir numara TCL oldu HiSense ve TPV geride kalıyor artık!
++
Not;ben en son 50/85xx için AVForum da picture setting vermiştim,gerekirse oraya bakarsın