W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Grundig 65 GFU 7850 B . bu model hakkında yorum yapabilir misiniz. internette çok fazla yorum bulamadım.
Evet. Grundig, Arçelik grubu üretimlerinde fazla bir bilgi bulmak zor. Vestel in gibi çalışanları gibi değiller. Zaten Grundig mağazalarında da çalışanlar diğer Arçelik Beyaz eşya vs. Ürün çokluğundan onemsemiyorlar. Vestel in 65 inç leri gibi olur. Genelde.
IPS panel
60 hz
Android işletim sistemi kullanarak geçen senenin geu7800 modellerini android le süslenmiş hâli.

A Çevrimdışı

AtalayS

Yeni Üye
27 Ağu 2021
2
33
Herkese merhaba. Öncelikle hayırlı günler dilerim. Tv arayışı içerisindeyim tavsiyelerinizi bekliyorum..
izleme mesafem direkt karşıdan yaklaşık 3 mt ve tv ye göre hafif çapraz soldan. Tivibu kullanıcısıyım ve internet üzerinden dizi-film izlemek için istiyorum.
Aklımdaki tvler:

65PUS7805 philips
55Tu8500 samsung
55UN81006 lg

Hepsinin fiyatı birbirine yakın 7000-7500 arası. Açıkçası ekran büyüklüğünden ve ambilight özelliğinden dolayı Philipse yöneliyorum. Sizce ekran büyüklüğü 55 ile 65 arası büyük bi fark yaratır mı ? Önerilerinizi bekliyorum..

D Çevrimdışı

Denizinbabasi

Yeni Üye
10 May 2021
6
34
albanez albanez,
Albanez hocam merhaba, yardıma ihtiyacım olunca size yazıyordum hep, bu konu üzerinden sorayım belki benim gibi merak edenler olur dedim.

Birkaç yıldır 100hz ips panel Philips kullanıyordum, bu sene sizdeki 50pus8505ten aldım. Ps4 ve digiturk yayını için de bir fark hissetmemiştim. Malum her yerde 100hz önemi, farkı diye konular var, okudum ancak 100hz bir tv hdmidan 50hz sinyal aldığı halde yine de 50hz bir tvye göre fark yaratır mı, artısı olur mu en iyisini sizden duyalım istedim.

Ayrıca eski ilk çıkan 4k 100hz tvlerin bir kısmı hdmidan uhd 100hz sinyal bile alamıyor diye görmüştüm, hatta bu sene çıkacak Philipsler de 4k 100hz sinyal alacak ancak panel 50hz yazıyordu. Bu durumun kullanıcı açısından önemi olur mu yoksa kağıt üzerinde pazarlama argümanı mı olarak mı kalır neler söylersiniz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez,
Albanez hocam merhaba, yardıma ihtiyacım olunca size yazıyordum hep, bu konu üzerinden sorayım belki benim gibi merak edenler olur dedim.

Birkaç yıldır 100hz ips panel Philips kullanıyordum, bu sene sizdeki 50pus8505ten aldım. Ps4 ve digiturk yayını için de bir fark hissetmemiştim. Malum her yerde 100hz önemi, farkı diye konular var, okudum ancak 100hz bir tv hdmidan 50hz sinyal aldığı halde yine de 50hz bir tvye göre fark yaratır mı, artısı olur mu en iyisini sizden duyalım istedim.

Ayrıca eski ilk çıkan 4k 100hz tvlerin bir kısmı hdmidan uhd 100hz sinyal bile alamıyor diye görmüştüm, hatta bu sene çıkacak Philipsler de 4k 100hz sinyal alacak ancak panel 50hz yazıyordu. Bu durumun kullanıcı açısından önemi olur mu yoksa kağıt üzerinde pazarlama argümanı mı olarak mı kalır neler söylersiniz.
>öncelikle PS4/5 veya XBox v.s kullanımı ile "oyunlar" da bu bahsettiğin 50/100Hz kaynaklı ve Philips özeline göre konuşursam
falso tabir edeceğimiz genel bir sıkıntı yaşamazsın

Not;DTürk yayınını nereden izliyorsun?(kendi Receiver ı,Modül v.s)
ancak bunu PS/4 ile karıştırma!

>Philips kısaca işlemci gücü/stabilitesi v.s olarak zaten üst serileri iyi veya çok iyi dir!
ancak dahili alıcısın dan hatta ext.Receiver dan izleme de bazı sıkıntıları vardır(50Hz olarak)
her kullanıcı bunu anlamıyor ya da takılmıyor ama ben bu durumu hemen anlıyorum ve kabul
etmek zorunda kalıyorum! sen de gözüne falsolar gelmiyorsa bence takılma 50/100Hz olayına

zira ben öyle paneller biliyorum ki 100Hz li ama bazı yerler de ciddi falsolar veriyorlar!

Eski Toshiba kullanıcı olsaydın ne demek istediğimi çok daha rahat anlardın

>HDMI dan yok 100 alıyor yok 50 alıyor....yaw salla gitsin bunları "bilgi" diye,bilen bilmeyen
sallıyor bu alemde,Donanimhaber/Turkeyforum v.s de üyeysen hepten salla gitsin oralarını:rant1:hayir

yaklaşık bir şeyler duyuluyor ama işin aslı hiç de öyle değildir,yukarıda yazdım örneğin eski
Toshiba/Pioneer kullanıcısı olsa bunlara gülersin!

100Hz li bir TV şunu yapar,yapıyor veya uçarsın v.s şimdiler de böyle bir panel yok 1000Hz ile olsa
kısaca takılma

ya da spesifik olarak şunu gördüm şu yapıyor v.s dersen ve sadece kendinden de örnek verirsen bence
daha iyi olur,bırak millet ne yazarsa yazsın yaw,hiç okuma bile bunları

Not;50/8505 de bu arada o donanıma göre bence oldukça iyi(58 den daha iyi veya 70/75 den)
ben de 1 yıla yakın kullanıyorum oldukça memnunum ama kalkıp Salona gidip orada ki Tosh paneli
görünce örneğin aynı yayında,ülen işte budur diyorum laf aramızda:ok

>ANCAK olası bir fark şurada vardır;örneğin "Bluray" kullanıyorsan;bana göre bu bizim yeni paneller daha doğrusu
4K lı paneller biraz osuruk kalıyor özellikle 720/1080p içerikler de ancak Bluray 4K destekli ise o zaman
manzara biraz düzeliyor ancak şimdi burada 100Hz li olmamasının dezavantajı ortaya hemen çıkıyor!

hafif "titreme" yapar(bunu normal yayınlar da da yapıyor,göz hassasiyeti ile ilgili bu durum herkes anlamıyor bunu)
black-crush veya flickering v.s gibi sorunlar da çıkıyor 50Hz olunca veya panelin zaten çoğu 8-bit olduğu için
renk işleme yine sorun çıkıyor v.s v.s

>PS4/5 de şayet "Bluray" disk izliyorsan ve panel FHD ise falsolar daha az olur(720/1080p de)UHD ise falsolar
fazla olur/olacaktır ayrıca panel 100Hz bile olsa örneğin içerik de BD-disk UHD ise yine falso yapar/yapacaktır!

Biz olaya prof. anlamda sadece DVD veya Bluray kullanım da bakarız,her ne kadar günümüz de DVD modası geçmiş
olsa bile TEST aşamasın da bizim gibiler için DVD performansı çok önemli dir diyeceğim ama günümüz 4K
panellerin(Panasonic hariç)hepsi bu anlamda çok ciddi çuvallıyorlar!

Çünkü hiç birisin de gerekli panel+engine+yazılım v.s desteği yoktur(Sony dahil veya Samsung veya LGE)
örneğin burada biz panelin en azından 100Hz olmasını isteriz!

yoksa vatandaş yok Box bağlayacağım yık TiviBu var bende yok Uydu var v.s bunlar hikaye,bunlar da panelin
50Hz olmasının önemi yok,kaldıki 100Hz bile olsa yine hikaye! bu yeni 4K lı paneller(100Hz bile olsa)
yukarıda bahsettiğim işleri becerecek yapıda değiller!

+++

yaw bütün bunları kim nerelerinden çıkarıyor akıl alacak işler değil!
FORUM veya YouTube denen yerler veya başka mecralar tam bir "marketing" mekanları
olmuş,ülen adam buraları okusa bildiğini bile unutur be yaw:haha

bu işler kalmış sadece ÇİN lin eline,o da maliyeti kısmak adına elinden ne geliyorsa yapıyor
ama sorduğun zaman maliyetler arttı diyor çakallar!

bu işler artık oldukça ilerleyen ve sanal diyebileceğimiz sadece yazılımlar üzerine kalıyor,donanımlar
ciddi "osuruk" yani kalite yer de,varsa yoksa RUS ların vereceği/yapacağı yazılım desteği ile gidiyor

ancak bu işlerde yazılımcılar da bence çok iyi işler çıkarıyor aksi halde böyle dandik donanımlı bir panel
sistemini yürütmek ciddi marifet yaw,daha doğrusu yürümez çakılır kalır yerinde,yazılım ile destek sürüyor

+++

Bunları da daha genel yazdım,çoğunuz malum forum denen yerlere takılıyorsunuz,bence hiç takılmayın haybeye
bu mekanlara

++

TPV den bu yıl 2021 olarak sanırım iki tane oldukça sıkı sayılabilecek(şimdilik "SIKI" demem kağıt üzeri bilgiler dir!)
ancak malum illet hastalık sebebiyle her iş gecikiyor,sanırım TPV bu yeni modelleri 2022 model olarak satmayı
planlıyor! ben modeline taklımıyorum isterse 2015 desinler,modelini yiyeyim yaw,yeter ki mal adam gibi olsun
ve parası da kazık tarifeden olmasın,gerisi hikaye benim için...

9636/9506 serileri,bundan gayrısı yine bildiğimiz klasik Philips TV ler 50Hz/8-bit vasat paneller...

pahalı olacağını tahmin ediyorum ama hele bir çıksın görelim,özellikle Alman/İngiliz kullanıcları ne diyorlar
buna bakmak lazım,yoksa iş bizim forum dediğiniz osuruk mekanlara kalırsa TPV burada ağzıyla kuş tutsa hikaye olur!

Samsung/Sony ye göre bu iki panel kötü olmaz hatta biraz daha iyi olacaktır ama parası kötü olursa yine hikaye olur

TPV ÇİN de ana üretici olduğu için,heriflerin girmediği iş kolu yok! TV işini ise biraz boşladılar gibi geliyor bana
TCL bu konuda aldı başına gidiyor! bir numara TCL oldu HiSense ve TPV geride kalıyor artık!

++

Not;ben en son 50/85xx için AVForum da picture setting vermiştim,gerekirse oraya bakarsın

B Çevrimdışı

brsgny93

Yeni Üye
28 Ağu 2021
1
30
izlemediğim video bakmadığım teknik puan veren site kalmadı bir televizyon seçmek bu kadar mı zor :( :) 4000-5000 tl aralığında 50-55inç boyutlarında 10 metre kare u oturma düzenine sahip bir odada izlenecek bir televizyon önerisi istiyorum izleyeceğim film, futbol ve belgesel. tavsiye verene şimdiden teşekkürler

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
merhaba arkadaşlar

65pus7805 ve 58pus8505 modellerinin 2'si arasında hangisini almak mantıklı ? 7805 gerçek 10 bit sanırım.... her iki panalde direct led, va panel. sizce hangisi mantıklı ?

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
65pus7805 nereden baktınız. Va panel olduğuna. 65 inç ler 2020 modeller Philips te IPS olur.

kiteleden baktım hocam. VA görünüyor.

Ekran-goruntusu-2021-08-28-203324.png

S Çevrimdışı

shiro

Yeni Üye
31 Eki 2020
14
28
Merhaba, Next'in YE-40020KT televizyonu hakkında bilgisi veya deneyimi olan var mı? Paneli, görüntüsü, malzeme kalitesi fiyatına göre nasıldır?

M Çevrimdışı

melrock

Yeni Üye
29 Ağu 2021
2
54
Merhabalar,
Elimde sadece teknosa mağazalarında geçerli (web sitesinde geçmiyor malesef) 5000 tl'lik bir çek mevcut. teknosa'da satılıp da çok ihtiyacım olan bir ürün yok malesef. O yüzden ben de bunu nasıl değerlendireyim derken tv alayım diye düşündüm. Mevcut tv'im 11 yıldır kullandığım ve halen bir sıkıntısı olmayan LG 42LE5500 modeli. bunun yerine daha yeni bir model alayım eskisini de ne olur ne olmaz diye yedekte bulundururum diyorum. TV'nin bulunduğu salon çok büyük değil. tv'nin tam karşısında ve yan duvarında pencereler mevcut. izleme mesafesi 2.5mt civarı. karşıdan ve yandan izleniyor. ilk başta 49"-50" alayım almışken diyordum ancak şimdi onların bile büyük gelebileceği ve gereksiz olacağı şüphesi doğdu içimde. o yüzden 43" yeterli olur gibi. Kablo tv'nin Teledünya abonesiyiz ve tv'yi %95 teledünya kanallarından onun normal tip harici kutusu ile izliyoruz. nadiren pc'ye bağlayıp birşeyler izleriz. ama ilerde netflix, amazon prime yada web'den izlemek istersek, alacağım bir tv box ile de işimizi görebiliriz. özetle çok teknolojik bir alete ihtiacımız yok aslında. görüntü kalitesi olarak 11 yıllık tv'mizden geriye gitmesin, görüntü çamurlaşmasın, bir de pencerelere istinaden çok yansıma yapmasın yeterli bizim için. teknosa satış fiyatları göz önünde bulundurulduğunda 5500-6000tl'yi geçmeyecek ve teknosa mağazalarından temin edebileceğim bir model tavsiyeniz olur mu acaba?

Y Çevrimdışı

Yusuf..

Yeni Üye
26 Ağu 2021
4
39
Merhabalar,
Elimde sadece teknosa mağazalarında geçerli (web sitesinde geçmiyor malesef) 5000 tl'lik bir çek mevcut. teknosa'da satılıp da çok ihtiyacım olan bir ürün yok malesef. O yüzden ben de bunu nasıl değerlendireyim derken tv alayım diye düşündüm. Mevcut tv'im 11 yıldır kullandığım ve halen bir sıkıntısı olmayan LG 42LE5500 modeli. bunun yerine daha yeni bir model alayım eskisini de ne olur ne olmaz diye yedekte bulundururum diyorum. TV'nin bulunduğu salon çok büyük değil. tv'nin tam karşısında ve yan duvarında pencereler mevcut. izleme mesafesi 2.5mt civarı. karşıdan ve yandan izleniyor. ilk başta 49"-50" alayım almışken diyordum ancak şimdi onların bile büyük gelebileceği ve gereksiz olacağı şüphesi doğdu içimde. o yüzden 43" yeterli olur gibi. Kablo tv'nin Teledünya abonesiyiz ve tv'yi %95 teledünya kanallarından onun normal tip harici kutusu ile izliyoruz. nadiren pc'ye bağlayıp birşeyler izleriz. ama ilerde netflix, amazon prime yada web'den izlemek istersek, alacağım bir tv box ile de işimizi görebiliriz. özetle çok teknolojik bir alete ihtiacımız yok aslında. görüntü kalitesi olarak 11 yıllık tv'mizden geriye gitmesin, görüntü çamurlaşmasın, bir de pencerelere istinaden çok yansıma yapmasın yeterli bizim için. teknosa satış fiyatları göz önünde bulundurulduğunda 5500-6000tl'yi geçmeyecek ve teknosa mağazalarından temin edebileceğim bir model tavsiyeniz olur mu acaba?
Dediğiniz fiyat aralığında LG nin 49UN73006la modeli birde Samgung'un 50Tu8000 modeli olabilir. ben dün gece indiriminden 5200TL ye LG nin 49" modelini aldım. (yanında
Lg Xboom Go PL2 hoparlör hediyeli) IPS Panel Direc led olması ve akıllı kumandası kullanışlı olduğu için tercih ettim
31 Ağustos'a kadar geçerli Mağaza fiyatı 5499TL aklınızda olsun

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Tekrardan merhabalar. Sony 55XH9096 almaya niyetlendik fakat fiyat düşeceğine daha çok çıkıyor. Sony'nin bir önceki serisinden hala stokta olan yerler var, fiyat olarak da daha uygun. 2020 model 55XH9096 ile 2018-2019 model XF9005 arasında kaldım. Her iki tv de neredeyse tamamen aynı. Eski model olan XF9005'te HDMI 2.1 yok fakat panel parlaklığı 9096'dan bir hayli daha fazla (600 - 1000 cd/m² vs 500 - 700 cd/m²). Kontrast oranı da daha yüksek (6000:1 vs 4200: 1) Açıkçası görüntü olarak eski seri kağıt üzerinde daha iyi gibi duruyor.

Gündüz normal uydu yayını, gece ise internet üzerinden 4K içerik izlenecek (Netflix, Amazon). Kaliteli görüntü ve ses merakım var. TV'yi gece Sony MDR-DS 7500 7.1 kulaklık ile kullanıyorum. İleride denk gelirse daha üst model bir sinema kulaklığı alıcam, HW 700 DS veya JVC XP-EXT1 gibi. Şu an stream platformundan oyun oynuyorum fakat ileride PS 5'e geçersem tv'de oyun oynama ihtimalim olabilir.

Sizce eski seri TV alınır mı, yoksa 9096 mı almalıyım ? Ya da yeni çıkacak modelleri mi beklemeliyim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt