P Çevrimdışı

Ps5serkan

Yeni Üye
30 Ağu 2021
4
46
Bende Sony A8 ile LG C1 arasında kaldım yada Cx karar veremedim 2.1 yok sonyde ama Sony daha net görüntüsü ama kararsız kaldım film ve oyun için ama onlinedan ziyade hikaye oyunlar tercihim
Tekrardan merhabalar. Sony 55XH9096 almaya niyetlendik fakat fiyat düşeceğine daha çok çıkıyor. Sony'nin bir önceki serisinden hala stokta olan yerler var, fiyat olarak da daha uygun. 2020 model 55XH9096 ile 2018-2019 model XF9005 arasında kaldım. Her iki tv de neredeyse tamamen aynı. Eski model olan XF9005'te HDMI 2.1 yok fakat panel parlaklığı 9096'dan bir hayli daha fazla (600 - 1000 cd/m² vs 500 - 700 cd/m²). Kontrast oranı da daha yüksek (6000:1 vs 4200: 1) Açıkçası görüntü olarak eski seri kağıt üzerinde daha iyi gibi duruyor.

Gündüz normal uydu yayını, gece ise internet üzerinden 4K içerik izlenecek (Netflix, Amazon). Kaliteli görüntü ve ses merakım var. TV'yi gece Sony MDR-DS 7500 7.1 kulaklık ile kullanıyorum. İleride denk gelirse daha üst model bir sinema kulaklığı alıcam, HW 700 DS veya JVC XP-EXT1 gibi. Şu an stream platformundan oyun oynuyorum fakat ileride PS 5'e geçersem tv'de oyun oynama ihtimalim olabilir.

Sizce eski seri TV alınır mı, yoksa 9096 mı almalıyım ? Ya da yeni çıkacak modelleri mi beklemeliyim.

Dostum xf9005 bende var satıyorum zonguldaktayım garantisi devam ediyor 0 gibi kesinlikle xf al düşünürsen 06366965178 konusalim
Bende Sony A8 ile LG C1 arasında kaldım yada Cx karar veremedim 2.1 yok sonyde ama Sony daha net görüntüsü ama kararsız kaldım film ve oyun için ama onlinedan ziyade hikaye oyunlar tercihim

Dostum xf9005 bende var satıyorum zonguldaktayım garantisi devam ediyor 0 gibi kesinlikle xf al düşünürsen 05366965178 konusim
Tekrardan merhabalar. Sony 55XH9096 almaya niyetlendik fakat fiyat düşeceğine daha çok çıkıyor. Sony'nin bir önceki serisinden hala stokta olan yerler var, fiyat olarak da daha uygun. 2020 model 55XH9096 ile 2018-2019 model XF9005 arasında kaldım. Her iki tv de neredeyse tamamen aynı. Eski model olan XF9005'te HDMI 2.1 yok fakat panel parlaklığı 9096'dan bir hayli daha fazla (600 - 1000 cd/m² vs 500 - 700 cd/m²). Kontrast oranı da daha yüksek (6000:1 vs 4200: 1) Açıkçası görüntü olarak eski seri kağıt üzerinde daha iyi gibi duruyor.

Gündüz normal uydu yayını, gece ise internet üzerinden 4K içerik izlenecek (Netflix, Amazon). Kaliteli görüntü ve ses merakım var. TV'yi gece Sony MDR-DS 7500 7.1 kulaklık ile kullanıyorum. İleride denk gelirse daha üst model bir sinema kulaklığı alıcam, HW 700 DS veya JVC XP-EXT1 gibi. Şu an stream platformundan oyun oynuyorum fakat ileride PS 5'e geçersem tv'de oyun oynama ihtimalim olabilir.

Sizce eski seri TV alınır mı, yoksa 9096 mı almalıyım ? Ya da yeni çıkacak modelleri mi beklemeliyim.

Dostum xf9005 bende var satıyorum zonguldaktayım garantisi devam ediyor 0 gibi kesinlikle xf al düşünürsen 06366965178 konusalim
Düşünen olursa Sony 55xf9005 satıyorum
05366965178 Serkan konuşuriz
Bnde Sony 55xf9005 var kaptan satıyorum
Telim 05366965178 ara görüşelim

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40

Düşünen olursa Sony 55xf9005 satıyorum
05366965178 Serkan konuşuriz
Bnde Sony 55xf9005 var kaptan satıyorum
Telim 05366965178 ara görüşelim
Merhaba. Ben sıfır almak istiyorum, bir de kargo ile uğraşmak istemiyorum. Taşıma esnasında sıkıntılar çıkabiliyor. Siz neden satıyorsunuz tv'yi ?

P Çevrimdışı

Ps5serkan

Yeni Üye
30 Ağu 2021
4
46
Merhaba. Ben sıfır almak istiyorum, bir de kargo ile uğraşmak istemiyorum. Taşıma esnasında sıkıntılar çıkabiliyor. Siz neden satıyorsunuz tv'yi ?
Oled almak istiyorum başka sebeb yokdostum 0 i kaça biliyomusun en son 9 bindi
Ne gerek var o kadar verecn bnm Tv'de hiç bişey yok jilarinler duruyo garanti devam ediyor boş yere o kadar para verme zonguldaktayım ara konuşalım 05366965178

F Çevrimdışı

fuzulix

Yeni Üye
17 May 2018
9
42
9 yıllık toshiba tv yi artık emekliye ayırmak istiyorum. Philips 9636/9506 serilerini takip ediyorum. inşallah biraz uygun fiyata gelirler. Albanez üstad philips PUS9206 sizce nasıldır. Bu da 9636/9506 gibi benzer özellikli ama mini led değil. sizce mini lede göre daha uygun fiyata gelirse alınır mı? Teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
9 yıllık toshiba tv yi artık emekliye ayırmak istiyorum. Philips 9636/9506 serilerini takip ediyorum. inşallah biraz uygun fiyata gelirler. Albanez üstad philips PUS9206 sizce nasıldır. Bu da 9636/9506 gibi benzer özellikli ama mini led değil. sizce mini lede göre daha uygun fiyata gelirse alınır mı? Teşekkürler.
TPV nin 2021 model 96x/95x serilerini takip etmede kal,ancak asıl olan "fiyatı"!
bakalım o kaç dan çıkacak gerisine ben çok fazla takılmıyorum,"marketing türü"
tanıtımlar,sözüm ona bilgi diye sunulan palavralara karnım tok,hele ki bu saat den
sonra hiç bir şeyi yiyemem gari:haha

not;"mini-LED" de başka bir marketing tarzı yemek,yani yersen afiyet olsun,benim karnım buna da tok
teknik olarak bunu zaten TCL,US market için 3 .yılına girdi uyguluyor ama bence başarısız! ya da hiç bir
esprisi yok veya kimilerine göre hiç yok v.s...

Baclit sistem de bulunan en son sistem micro-LED uygulaması dır;bak bu sistem iyi hatta en iyisi gibi!
ama mini-LED adı üstün de teknik olarak bir şey sunumuyor ve adet/diziliş LD v.s olarak yine başarılı
olmadı,daha da ileri gideyim bizim efsane Tosh ların LD sistemi hala alemin Kralı olarak devam ediyor!
üstelik "2009" Model bu sistem!

Kısaca hiç bir üretici hala bunu geçen bir Baclit sistemi çıkaramadı gitti yaw,ben de buna yanıyorum
ülen amma zor bir şeymiş şu FALD panel üretmek,hesap da Samsung/Sony/TCL/HiSense/TPV v.s
güyya FALD yapıyor ama hepsi de sorunlu ve ciddi sorunlu ama bu TV ler Araba parasına satılıyor yaw:hayir

++

92x serisi bir tık aşağıda,ancak kağıt üstü veriler de o da güzel gibi ancak gerçek 10-bit panel olmaması
benim için soru işareti ve Avrupa fiyatı da hayli pahalı!
Bu durum da 95/95 seriler de çok daha pahalı çıkacak gibi görüyor

TPV nin eskiden beri çok kötü bir huyu vardır,en üst serisi acaip pahalı ve bunun bir altı olan yine
oldukça sıkı olan panelleri de hepsi "kırpılmış"! yani maliyeti düşürmek adına bir kaç yerinden kırpıp
yine kazık tarifeden satıyor olması:hmm

50/58 paneller den uzak durun(bu her MARKA için söz konusudur,çok güzel kırpılmış paneller dir bunlar yaw)

Adam VA panel diyor 100Hz ve hala ve de ısrarla 8bit-FRC panel takıyor,ülen taksana 10bit panel yaw ki
panelin 50Hz olması bu durum da pek farketmez ama 10bit ciddi farkeder ancak bunu da çoğu insan
neredeyse hiç farketmediği için sürekli bir 50/100Hz muhabbetleri devam ediyor!

Ama görüntü hastası pro.adamlar panelin 10bit olmasına bakarlar!

++
TPV yine kendi bildiğimiz marketing oyunlarına devam edip 2021 model olarak 8/9x "TheOne"
serilerini çıkarıp ki bunlar Avrupaya çıktı bile,95x/96x ları da 2022 model diye gazlayacak artık!

Sonuç olarak 92x sersi de bence alınabilir ama fiyat konusuna da bir şey diyemem,bana göre ederinin
üzerinde satılıyor bunlar! aynı rakamlara Samsung/Sony de var ama ben tercih olarak özellikle TR
özeline göre tercihim Philips olur yine,Samsung ikinci sıra da,Sony yi ise zaten almam,ancak hepsinin
Servis+MH v.s "çok çok süper" yaw! işiniz önce Allaha sonra Şansa kalıyor!

T Çevrimdışı

talipbayrak

Yeni Üye
9 Nis 2020
13
33
teşekkürler, alırken stokları eritiyoruz kampanyasıydı. sonra hemen bitti zaten ürün. teşhir vs yazmıyordu ve telefonla arayarak da kapalı kutu sıfır ürün olduğunu teyit ettirdim. ama kuruluma gelindiği zaman açık kalma süresi varsa baktırabilirim, inşallah bir sorun çıkmaz diyelim :)
arkadaşlar selamlar, ürün hatasız sıfır geldi ve kurduk, 55tu8000. 4 gündür kullanıyorum. açıkçası vestelden sonra attan inip eşeğe binmiş gibi hissediyorum. çerçevesiz ve çok şık durmasının yanında renklerde gerçek renkleri aldığımı hissettim. insanların yüzü bile farklı görünüyor. kırmızılar yeşiller sarılar. çok canlı ve doğru renklerde. tizen sistemi de hızlı ve güzel. kanal geçişleri çok az daha hızlı. takılma yok. araştıranlara tavsiye ederim.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
TPV nin 2021 model 96x/95x serilerini takip etmede kal,ancak asıl olan "fiyatı"!
bakalım o kaç dan çıkacak gerisine ben çok fazla takılmıyorum,"marketing türü"
tanıtımlar,sözüm ona bilgi diye sunulan palavralara karnım tok,hele ki bu saat den
sonra hiç bir şeyi yiyemem gari:haha

not;"mini-LED" de başka bir marketing tarzı yemek,yani yersen afiyet olsun,benim karnım buna da tok
teknik olarak bunu zaten TCL,US market için 3 .yılına girdi uyguluyor ama bence başarısız! ya da hiç bir
esprisi yok veya kimilerine göre hiç yok v.s...

Baclit sistem de bulunan en son sistem micro-LED uygulaması dır;bak bu sistem iyi hatta en iyisi gibi!
ama mini-LED adı üstün de teknik olarak bir şey sunumuyor ve adet/diziliş LD v.s olarak yine başarılı
olmadı,daha da ileri gideyim bizim efsane Tosh ların LD sistemi hala alemin Kralı olarak devam ediyor!
üstelik "2009" Model bu sistem!

Kısaca hiç bir üretici hala bunu geçen bir Baclit sistemi çıkaramadı gitti yaw,ben de buna yanıyorum
ülen amma zor bir şeymiş şu FALD panel üretmek,hesap da Samsung/Sony/TCL/HiSense/TPV v.s
güyya FALD yapıyor ama hepsi de sorunlu ve ciddi sorunlu ama bu TV ler Araba parasına satılıyor yaw:hayir

++

92x serisi bir tık aşağıda,ancak kağıt üstü veriler de o da güzel gibi ancak gerçek 10-bit panel olmaması
benim için soru işareti ve Avrupa fiyatı da hayli pahalı!
Bu durum da 95/95 seriler de çok daha pahalı çıkacak gibi görüyor

TPV nin eskiden beri çok kötü bir huyu vardır,en üst serisi acaip pahalı ve bunun bir altı olan yine
oldukça sıkı olan panelleri de hepsi "kırpılmış"! yani maliyeti düşürmek adına bir kaç yerinden kırpıp
yine kazık tarifeden satıyor olması:hmm

50/58 paneller den uzak durun(bu her MARKA için söz konusudur,çok güzel kırpılmış paneller dir bunlar yaw)

Adam VA panel diyor 100Hz ve hala ve de ısrarla 8bit-FRC panel takıyor,ülen taksana 10bit panel yaw ki
panelin 50Hz olması bu durum da pek farketmez ama 10bit ciddi farkeder ancak bunu da çoğu insan
neredeyse hiç farketmediği için sürekli bir 50/100Hz muhabbetleri devam ediyor!

Ama görüntü hastası pro.adamlar panelin 10bit olmasına bakarlar!

++
TPV yine kendi bildiğimiz marketing oyunlarına devam edip 2021 model olarak 8/9x "TheOne"
serilerini çıkarıp ki bunlar Avrupaya çıktı bile,95x/96x ları da 2022 model diye gazlayacak artık!

Sonuç olarak 92x sersi de bence alınabilir ama fiyat konusuna da bir şey diyemem,bana göre ederinin
üzerinde satılıyor bunlar! aynı rakamlara Samsung/Sony de var ama ben tercih olarak özellikle TR
özeline göre tercihim Philips olur yine,Samsung ikinci sıra da,Sony yi ise zaten almam,ancak hepsinin
Servis+MH v.s "çok çok süper" yaw! işiniz önce Allaha sonra Şansa kalıyor!
Hep merak etmişimdir. Daha önce olumsuz yönünü duydum fakat 58 paneli niçin tavsiye edilmez yada etmiyorsunuz?

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
arkadaşlar selamlar, ürün hatasız sıfır geldi ve kurduk, 55tu8000. 4 gündür kullanıyorum. açıkçası vestelden sonra attan inip eşeğe binmiş gibi hissediyorum. çerçevesiz ve çok şık durmasının yanında renklerde gerçek renkleri aldığımı hissettim. insanların yüzü bile farklı görünüyor. kırmızılar yeşiller sarılar. çok canlı ve doğru renklerde. tizen sistemi de hızlı ve güzel. kanal geçişleri çok az daha hızlı. takılma yok. araştıranlara tavsiye ederim.
Dostum, yorumun olumlu mu yoksa olumsuz mu? Çünkü beğenilerini sıralamışsın ama 'Attan inip eşeğe binmek' iyi bir konumdan daha kötü bir konuma düşmeyi ifade eder.?

V Çevrimdışı

vertibird

Yeni Üye
6 Tem 2021
6
40
Dostum, yorumun olumlu mu yoksa olumsuz mu? Çünkü beğenilerini sıralamışsın ama 'Attan inip eşeğe binmek' iyi bir konumdan daha kötü bir konuma düşmeyi ifade eder.?
Ben de tam onu yazıyordum burada at olarak Samsung'u kastediyor herhalde :)
2 aydır TV bakıyorum hala alamadım. 50 inch Netflix, YouTube vs için 4000-6000tl aralığında TV tavsiyesi verebilen olursa çok sevinirim.

M Çevrimdışı

mert341903

Yeni Üye
8 Haz 2019
27
33
Merhaba 55" ekran tavsiyesi verebilecek olan arkadaşım var mı acaba? daha makul fiyata getirebilmek durumu oluşursa yanına tv box da alabilirim. Evlilik var yakın zamanda bütçemiz sıkıntılı yardımcı olabilecek olan varsa çok makbule geçer :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hep merak etmişimdir. Daha önce olumsuz yönünü duydum fakat 58 paneli niçin tavsiye edilmez yada etmiyorsunuz?
özellikle bu iki ebat da(50/58) özellikle panelin ebatına göre spek.leri her safhada
düşük/kötü,özellikle bu ebatın pazar da çok fazla ilgi çekmesi sebebiyle ana üreticiler(panel)
maliyet adına bu iki ebatı rezil ediyorlar ki bana göre pazarın en düşük seviye TV leri bunlar
oluyor ama üreticiler(TV)en büyük kar marjını bu ebat dan elde ediyorlar...

50/58 olarak da bir kıyaslama yapacak olursam,basit anlatımla ebatın düşmesiyle(küçülme)
bilindik falsoların kısmen azalmasıyla belki 50 lik tercih edilebilir(örneğin fiyatının da çok uygun
olması kaydıyla) ki ben de geçen yıl alırken(VATAN dan-mecburen elimdeki iki adet indirim
ürünleri sebebiyle)bundan dolayı almıştım,yoksa bilerek isteyerek aldığım bir TV de olmadı!
neyse ki şansıma iyi bir sorunsuz panel denk geldi de bunu da adam ettim ama ilk gelen de
4/5 tane hatalı pixeller olduğu için o TV yenisiyle değişmişti 1 hafta sonra

50/58 de bu ebatlar da adam gibi hiç bir üretici de TV yoktur,55 bence alınası ebat dır ama insanlar
ebatların bazı özel durumlarını bilmediği için "fiyat" odaklı 50/55 diye gidiyor ki yalnış!
ama herkesin de eli müsait olmadığı için mecburen fiyat odaklı olması bu insanlara ilk öncelik
olarak geliyor++

Günümüz de VA/IPS de her marka olarak olaya bakarsak 55 artık bu işin olmazsa olmazı gibi oldu
ama 50/58 kesinlikle olmaz! 65 ler de artık ciddi kırpıldığı için bana göre bu ebat da alınmaz gibi
70/75 hepten geberik paneller; markasıSamsung/Sony bile olsa bence hiç güvenmeyin bu ebatlara da!

Panel üreticileri LCD işini bitirdiler ve sadece en üst seviye Samsung/Sony arada Philips güzel FALD panel
çıkarsalar bile fiyatları da rezil derece de pahalı!

Bu iş TFT-LCD olarak bitmiştir,yok o LED yok bu LED tarzı işler ile uzatmaları oynayıp manyak paralara
TV satıyorlar,yahu bu devirde 15 veya 25/30 kağıt filan LCD ye verilirmi?? üreticiler çakal ama müşteriler de
bir o kadar bilgisiz ve de bilinçsiz,tepki de veremiyorlar!

Benim paramla 10 kağıt LCD için en üst sınırdır ki ben laf aramızda bunu da vermem,paraya kıyıp OLED alırım yaw
bütün "risklerine" rağmen! MARKA sına da takılmam,elime gözümü de kapatıp hangisi gelse alırım++

Geri
Üst Alt