TPV nin 2021 model 96x/95x serilerini takip etmede kal,ancak asıl olan "fiyatı"!
bakalım o kaç dan çıkacak gerisine ben çok fazla takılmıyorum,"marketing türü"
tanıtımlar,sözüm ona bilgi diye sunulan palavralara karnım tok,hele ki bu saat den
sonra hiç bir şeyi yiyemem gari
not;"mini-LED" de başka bir marketing tarzı yemek,yani yersen afiyet olsun,benim karnım buna da tok
teknik olarak bunu zaten TCL,US market için 3 .yılına girdi uyguluyor ama bence başarısız! ya da hiç bir
esprisi yok veya kimilerine göre hiç yok v.s...
Baclit sistem de bulunan en son sistem micro-LED uygulaması dır;bak bu sistem iyi hatta en iyisi gibi!
ama mini-LED adı üstün de teknik olarak bir şey sunumuyor ve adet/diziliş LD v.s olarak yine başarılı
olmadı,daha da ileri gideyim bizim efsane Tosh ların LD sistemi hala alemin Kralı olarak devam ediyor!
üstelik "2009" Model bu sistem!
Kısaca hiç bir üretici hala bunu geçen bir Baclit sistemi çıkaramadı gitti yaw,ben de buna yanıyorum
ülen amma zor bir şeymiş şu FALD panel üretmek,hesap da Samsung/Sony/TCL/HiSense/TPV v.s
güyya FALD yapıyor ama hepsi de sorunlu ve ciddi sorunlu ama bu TV ler Araba parasına satılıyor yaw
++
92x serisi bir tık aşağıda,ancak kağıt üstü veriler de o da güzel gibi ancak gerçek 10-bit panel olmaması
benim için soru işareti ve Avrupa fiyatı da hayli pahalı!
Bu durum da 95/95 seriler de çok daha pahalı çıkacak gibi görüyor
TPV nin eskiden beri çok kötü bir huyu vardır,en üst serisi acaip pahalı ve bunun bir altı olan yine
oldukça sıkı olan panelleri de hepsi "kırpılmış"! yani maliyeti düşürmek adına bir kaç yerinden kırpıp
yine kazık tarifeden satıyor olması
50/58 paneller den uzak durun(bu her MARKA için söz konusudur,çok güzel kırpılmış paneller dir bunlar yaw)
Adam VA panel diyor 100Hz ve hala ve de ısrarla 8bit-FRC panel takıyor,ülen taksana 10bit panel yaw ki
panelin 50Hz olması bu durum da pek farketmez ama 10bit ciddi farkeder ancak bunu da çoğu insan
neredeyse hiç farketmediği için sürekli bir 50/100Hz muhabbetleri devam ediyor!
Ama görüntü hastası pro.adamlar panelin 10bit olmasına bakarlar!
++
TPV yine kendi bildiğimiz marketing oyunlarına devam edip 2021 model olarak 8/9x "TheOne"
serilerini çıkarıp ki bunlar Avrupaya çıktı bile,95x/96x ları da 2022 model diye gazlayacak artık!
Sonuç olarak 92x sersi de bence alınabilir ama fiyat konusuna da bir şey diyemem,bana göre ederinin
üzerinde satılıyor bunlar! aynı rakamlara Samsung/Sony de var ama ben tercih olarak özellikle TR
özeline göre tercihim Philips olur yine,Samsung ikinci sıra da,Sony yi ise zaten almam,ancak hepsinin
Servis+MH v.s "çok çok süper" yaw! işiniz önce Allaha sonra Şansa kalıyor!