Z Çevrimdışı

Zagalo

Yeni Üye
21 Eki 2019
21
48
Merhabalar Grundig 65 GFU 7850 B Ultra HD (4K) TV bu TV nasıldır 6500 liraya alınır mı sizce?

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43
Hocam ben 7-8 serisini denedim ve iade ettim. Şimdi siz bu seri bir TV kullanıyorsunuz bana gerçekten ilginç geliyor. Ya bize gelen TV'ler sorunlu ya da siz çok şanslısınız. Hatta iade ettiklerim dışında mağazalarda da denedim ve çok kötüydü.

Benim için mi yazdınız acaba anlayamadım. Monitör olarak son dönemde deneyimlediğim tek tv 49sm80 ve beni monitör olarak gayet tatmin ediyordu ama boyuttan şikayetçiydim. Sizi ne ya da neler rahatsız etti acaba?

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Benim için mi yazdınız acaba anlayamadım. Monitör olarak son dönemde deneyimlediğim tek tv 49sm80 ve beni monitör olarak gayet tatmin ediyordu ama boyuttan şikayetçiydim. Sizi ne ya da neler rahatsız etti acaba?
Hocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.
WhatsApp-Image-2021-08-03-at-09.34.38.jpg

Ama her video da değil. Bu durumu da TCL'ye bildirdim. Düzelmez ise iade eder geçerim. Fakat monitör olarak sizi üzmez diye düşünüyorum. TEKNOSA'ya gidip tüm TCL modellerine bakabilirsiniz. PHİLİPS gelirsek malzeme kalitesi berbat. Ekran aşırı soluk ve sarımsı gibi geldi bana. Tabii ki bu kişiden kişiye göre değişir.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Hocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.

Ama her video da değil. Bu durumu da TCL'ye bildirdim. Düzelmez ise iade eder geçerim. Fakat monitör olarak sizi üzmez diye düşünüyorum. TEKNOSA'ya gidip tüm TCL modellerine bakabilirsiniz. PHİLİPS gelirsek malzeme kalitesi berbat. Ekran aşırı soluk ve sarımsı gibi geldi bana. Tabii ki bu kişiden kişiye göre değişir.
Kibar muhabbetiniz için teşekkür ederim ,sırf bunu yazmak istedim :ok

S Çevrimdışı

sasuta

Aktif Üye
20 May 2018
138
43

Anladım hocam alıntıladığınız mesajda benim yazım alıntılı çıkınca bana mı yazdınız diye düşündüm. Ben monitör olarak kullanacağımdan ips tercih edeceğim gibi duruyor. TCL amerikada sattığı tv leri yine oradaki fiyat politikası ile getirse çok satar ama nerdee.

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Kibar muhabbetiniz için teşekkür ederim ,sırf bunu yazmak istedim :ok
Estağfurullah hocam ne demek, o sizin iyi niyetiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladım hocam alıntıladığınız mesajda benim yazım alıntılı çıkınca bana mı yazdınız diye düşündüm. Ben monitör olarak kullanacağımdan ips tercih edeceğim gibi duruyor. TCL amerikada sattığı tv leri yine oradaki fiyat politikası ile getirse çok satar ama nerdee.
Şimdi açık konuşmak gerekirse o gelecek TV'ler 10K altında gelmez. Şu an bu piyasada P615 iyi bir FP cihaz. Çoğu kişi deneyip kullanmadan kötü diyor. Şimdi bu TV gerek malzeme kalitesi gerek yazılım olarak vs... o bahsettiğiniz cihazlarda dahan iyi. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

TCL ve iade etmek. Umarım başarabilirsiniz. Aralık sonu aldığım 55C715, 3 yıldır başka bir televizyonda kullandığım kablolu yayın modülünü kısa bir süre çalıştırdıktan sonra çalıştırmadı. Gelen servis modül arızalı dedi ve rapor tutu. Türksat ekibi geldi "televizyon sıkıntılı" dedi. Uğraşmalar sonucunda Türksat ekibi test televizyonu ile geldi. TCL servisinin "arızalı" raporunu yazdığı modülü yanlarında getirdikleri test televizyonuna taktıkları gibi görüntü aldı. TCL servis geldi televizyonu alıp servise götürdü. 20 günlük azami servis süresini aştılar. 22nci gün ben iade için rapor istedim. Konu en sonunda Tüketici hakem Heyeti'ne aktarıldı. Adem Bey'de bu konuda video yaptı. Forumda da başlığı var zaten.

TCL'i arızalanan Toshiba 55SV685D (sPVA FALD panel) yerine almıştım. Evde ayrıca monitör diye kullandığım LG 32LM620S (IPS panel) var. Şimdi de Sony 65XH9096 kullanıyorum. 55C715 için söyleyebileceğim gerek TV yayınlarında gerekse de bilgisayar üstünden gönderdiğim videolarda alev ve dumanın yoğun olduğu sahnelerde ve hızlı değişen sahnelerde pikselleşme yaşadım. Rahatsız edecek seviyeye kadar çıktığı oluyordu. Ayrıca yeşili çok baskın bir televizyon. Her ne kadar yeşili kıstımsa da önünü alamadım. Bu aynı zamanda eşimin de görüşü. Sarı ışık olan sahnelerde bu çok bariz bir şekilde oluyordu. Direkt Netflix üzerinden izlediğim Iron Fist dizisinde karate okulundaki sahnelerde açık tenli oyuncular yeşil yeşil dolanıyorlardı. Aynı sahneleri Hem LG ve Sony de izlediğimde normal gözüküyor her şey. Sizin fotoğrafınızda da (fotoğraf kaynaklı olabilir belki) krom kaplı parçanın yolcu tarafına baktığımızda yeşiller rengi baskın olarak görüyorum. Aynı durum orta aynadaki kabin için görüntüde de mevcut. Her ne kadar Quantum panel olsa da 32LM620S'in IPS paneli daha doğal renkler veriyor.

55C715 özelinde siyahlar konusunda ise 32LM620S'ten pek de farklı değildi. Toshiba ve Sony ile kıyaslamak zaten adil olmaz.

Amerika pazarındakileri de buraya getireceklerini sanmıyorum. Çünkü şu an piyasadaki modellerin Youtube'daki inceleme videolarına baktığınızda Hindistan kökenli incelemeler olduğunu göreceksiniz. Hindistan pazarının özelliği de büyük bir pazar olmasına rağmen alım gücü düşük olmasıdır. Bu nedenle Hindistan pazarına otomotivden elektronik sektörüne kadar tüm üreticiler kırpılmış ve nispeten düşük kalitede ürünler sürerler.

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

orhn94

Yeni Üye
1 Ağu 2021
14
30
C coolfighter Günaydın, ben de 2 tv arasında kaldım bugün vatan, teknosa gibi yerlerde tekrardan izlemeyi düşünüyorum. TCL 43p615 ile Vestel 43u9510 ürünleri vatan'da yan yanaydı Vestel 1 tık daha güzel geldi gözüme. TCL çok karanlık geldi arka plandaki şeyler çok net görünmüyordu. 1080p yayın vardı bu arada 4k değil. Ancak android istediğim için u9510'u almayacağım. vestel 43u9600 ve 50u9600 ile TCL i karşılaştıracağım. İkisinden beğendiğimi almayı düşünüyorum. TCL'de ram ve rom fazla olması beni cezbediyor. İleride ram eksikliği çekmemek adına. Hakkımızda hayırlısı.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler "TCL" için sanırım bir başka başlığında çok detaylı bir şeyler yazmıştım
yinelemek gerekiyor sanırım

-TCL nin TR ye getirdiği modeller Hint pazarı için olanlardır gerek H/W gerekse de
biraz da Software olarak;Avrupaya çıkardıkları bir tık daha iyi ama TCL nin ne Hint işi
ne de Avrupa işi TV leri bana göre iyi değil çünkü her şart da ciddi vasat

Not;TCL nin tek pazarı Amerika kıtasıdır(daha doğrsu bir tek USA/Canada pazarı)gerisi
küllüm hikaye dir,ANCAK bu herifler dünyanın şu anda en büyüğü oldular ama bu büyüklük
kalite veya ona göre bir TV olduğu için de değildir kesinlikle,adamların fiyatları ciddi
çok ama çok iyi!

orada bir tüketici bu meretin fiyatını görünce zaten illa ki alıyor ihtiyacı aman aman olmasa bile
ve getirip eve bir yere kuruyor bu kadar basit!

Sony/Samsung bu meretin 2 katı pahalı hatta fark daha bile fazla! yani Türkçesiyle bu fiyata
bu malı almayanı adeta dövüyorlar!

TV ler Meksika montajlı tüm diğer markalar gibi ama tek farkı var biraz daha kaliteli ve fazla
parayı Sony ye vermek istemeyen adam zaten bunu kapıyor!

Ve son olarak bu Çin liler TV leri acaip ucuza veriyor(Vizio/HiSense/TCL)
fiyatlar çok ciddi cazip ve sundukları her türlü kalite de Sony den aman aman
farklı da değil hatta bazı model bazında daha bile iyiler özellikle Vizio ve HiSense!

TCL/TR yi en azından şimdilik unutun,Türk/Hint işi bu seriler den bir cacık olmaz ve fiyatları da
üstelik hiç mi hiç cazip de değildir!

Çin parası-US Dolar neredeyse 30 senedir aynı yaw hatta RMY daha bile iyi olduğu için ve rekabet
sebebiyle de heriflerin fiyatları karşısında hiç bir başka üretici duramıyor!

Sonuç olarak o "fiyata" bu kalite(totalde Vizio/HiSense/TCL)inanın bana SONY/Samsung almaya
hiç değmez!

TCL nin tek gördüğüm ve henüz halledemediği kısım ne FALD ne de D-LED veya EDGE baclit sistemlerin de
kötü olmasıdır bunu henüz düzeltmediler!

miniLED çıkardılar(ilk TCL bunu pazara sundu)hikaye
acaip ucuz FALD çıkardı ama acaip sıkıntılı bir FALD!
Çok kötü "Blooming" yapıyor sistemleri(baclit)

TCL $ 550 vs Sony 1250 olunca.... açıkçası kimse bu sıkıntılara bakmıyor!

++

TPV (Philips) H/W kalitesi tam tersi iyi veya çok iyi,ancak kötü diyenler sanırım neye göre bunu
yazıyorlar o zaman açıklasınlar?

"Yazılımları" da gördüğüm kadarıyla en düzgün olanı TPV yine(ancak direk muhatap bulmak konusunda
sıkıntı yaşıyoruz)gerçi Toengel sitesi var ve adamlarının bir tanesi de AVF de bulunuyor ama
adamla bir türlü adam gibi muhebbet edemiyoruz yaw,yoksa bu konuda TPV en iyisi dir...

++

"Picture settings" konusunda bizim kullanıcılarımızın çok büyük çoğunluğu,paneli doğru set edemediği
için bahsettiğiniz sıkıntıları genel olarak yaşıyorlar

Öncelikle panelin gelişmiş 2p/20p ayarı ile Col.Control ayarları varsa mutlaka bunların tek tek
uygun biçim de set edilmesi gerekiyor(özellikle Col.Control) ancak bu iş normal de Pro.ISF dediğimiz
uzman vasıtasıyla ve uygun test aletleriyle yapılması gerekiyor!

Üreticiler kesinlikle bunlarla uğraşmazlar zaten çoğu insanın da göz zevki farklı olduğu için bana iyi gelen resim
örneğin başka birilerine çok kötü gelebilir!

Vasat bir TV bile şayet bu gelişmiş ayarlar menüsüne sahipse çok daha iyi resim kalitesi alır

20p uzman işidir ama 2p ile çoğu panel adam oluyor,örneğin ben 20p ye hiç dokunmadım çünkü
buna ait elimnde test cihazı yoktur ama 2p gayet ile netice de vermiştir+Colour Control(RGBYCM)
da bir o kadar önemli ve panelin ham halinden sonra bunları set ettim ve manzara doğrusu iyi değil
çok iyi!

Yabancı bir kaç arkadaşa da bunu verdim ki onların panelleri 70 ve 75 olmasına rağmen şimdi
çok daha iyi resim aldıklarını yazıyorlar! zira 70/75 de bu kalitede paneller adam olmaz(bana göre)
ancak bu kişiler eski hallerinden çok daha iyi yere geldiklerini yazdılar

++

Tekrar yazıyorum salt "ANDROID" olduğu için bir panel alınmaz!
vasat hatta dandik bir BOX alsanız,inanın bana çok daha iyi resim+daha fazla o istediğiniz
numaraları yapan dertsiz bir cihazınız olur!

Android kullanan Philips(yeni modelleri),Sony,TCL(ülkeye göre değişiyor)ve başka hangi
markalar v.s varsa,bunların çoğu sıkıntılı dır,ancak basit bir Andro kullanımda ise o zaman
işinizi görür,ama Andro (daha doğrusu SMART işin için) için bir kere TV lerin donanım
olarak destekleri vasat veya kötü veya eksik v.s dir!

Gördüğüm kadarıyla bir tek üst serileri de Sony de MALI860 GPU vardır,gerisi bu konuda hikaye dir!
M860 ise modesı geçmiş ciddi eskimiş bir sistem dir ama "resim kalitesi" bana göre hala en iyisidir!
G31/G1 hatta 71 v.s uygun da yazılımları olmadığı için resim kaliteleri biraz sıkıntılıdır!
G52 günümüz en iyisi gibidir ama onuda AML912 sOc lar haricinde kimse alıp takmıyor!

RAM ler çok düşük kalıyor(2GB gibi) ROM lar yine yetersiz...kısaca Android için gerekli şeyler
yok hep kırpılmış işler TV ler de bulunuyor

++

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
TCL ve iade etmek. Umarım başarabilirsiniz. Aralık sonu aldığım 55C715, 3 yıldır başka bir televizyonda kullandığım kablolu yayın modülünü kısa bir süre çalıştırdıktan sonra çalıştırmadı. Gelen servis modül arızalı dedi ve rapor tutu. Türksat ekibi geldi "televizyon sıkıntılı" dedi. Uğraşmalar sonucunda Türksat ekibi test televizyonu ile geldi. TCL servisinin "arızalı" raporunu yazdığı modülü yanlarında getirdikleri test televizyonuna taktıkları gibi görüntü aldı. TCL servis geldi televizyonu alıp servise götürdü. 20 günlük azami servis süresini aştılar. 22nci gün ben iade için rapor istedim. Konu en sonunda Tüketici hakem Heyeti'ne aktarıldı. Adem Bey'de bu konuda video yaptı. Forumda da başlığı var zaten.

TCL'i arızalanan Toshiba 55SV685D (sPVA FALD panel) yerine almıştım. Evde ayrıca monitör diye kullandığım LG 32LM620S (IPS panel) var. Şimdi de Sony 65XH9096 kullanıyorum. 55C715 için söyleyebileceğim gerek TV yayınlarında gerekse de bilgisayar üstünden gönderdiğim videolarda alev ve dumanın yoğun olduğu sahnelerde ve hızlı değişen sahnelerde pikselleşme yaşadım. Rahatsız edecek seviyeye kadar çıktığı oluyordu. Ayrıca yeşili çok baskın bir televizyon. Her ne kadar yeşili kıstımsa da önünü alamadım. Bu aynı zamanda eşimin de görüşü. Sarı ışık olan sahnelerde bu çok bariz bir şekilde oluyordu. Direkt Netflix üzerinden izlediğim Iron Fist dizisinde karate okulundaki sahnelerde açık tenli oyuncular yeşil yeşil dolanıyorlardı. Aynı sahneleri Hem LG ve Sony de izlediğimde normal gözüküyor her şey. Sizin fotoğrafınızda da (fotoğraf kaynaklı olabilir belki) krom kaplı parçanın yolcu tarafına baktığımızda yeşiller rengi baskın olarak görüyorum. Aynı durum orta aynadaki kabin için görüntüde de mevcut. Her ne kadar Quantum panel olsa da 32LM620S'in IPS paneli daha doğal renkler veriyor.

55C715 özelinde siyahlar konusunda ise 32LM620S'ten pek de farklı değildi. Toshiba ve Sony ile kıyaslamak zaten adil olmaz.

Amerika pazarındakileri de buraya getireceklerini sanmıyorum. Çünkü şu an piyasadaki modellerin Youtube'daki inceleme videolarına baktığınızda Hindistan kökenli incelemeler olduğunu göreceksiniz. Hindistan pazarının özelliği de büyük bir pazar olmasına rağmen alım gücü düşük olmasıdır. Bu nedenle Hindistan pazarına otomotivden elektronik sektörüne kadar tüm üreticiler kırpılmış ve nispeten düşük kalitede ürünler sürerler.
Merhaba TV iade konusunda sıkıntım yok anında iade ederim. Sizin durumunuza gelince gerçekten üzücü. Umarım sorununuz çözülür. Bu kabul edilemez bir durum. Ben P615 almadan önce futbol maçlarındaki o sorunu C715 de olduğunu bilerek bu modeli aldım. Aynı sıkıntı PHİLİPS de daha fazla var. Hem yeşil olayı hem de pikselleşme. Belki ikisinden de kötü. Müşteri hizmetleri ve servis elemanları yetersiz ve bilgisiz bu kesin ve net. Bahsettiğiniz sorunları bu TV de yaşamadım eksiklerini diğer mesajlarımda belirttim zaten. Diğer kullanıcıların yorumları yanıltıcı olabiliyor. X kişisi gelip PHİLİPS övüyor örneğin ben o TV yi izleyeceğime hiç izlemem daha iyi gibi. Pet şişenin arkasına geçip TV izlerim daha iyi bir futbol maçı açıyorsun her taraf yemyeşil. Herkes kendi tercrübe ve deneyimine göre seçim yapması incelemesi daha faydalı. Bu kullanıcı yorumlarının çoğu aldatıcı. Kalite konusuna gelirsek bence bu fiyat aralığında daha pahalıya satılan TV'lerden daha kaliteli. Şu HİNDİSTAN pazarı olayından falan kurtulmak lazım tüm markalar için zamanında XİAOMİ de o şekilde adlandırılıyordu. Türkiye de satılan diğer TV'ler çok mu kaliteli sizce. :) Komik geliyor bu bana açıkcası. Şimdi kullandığınız TV'yi yazmışsınız ben o fiyatlara çıktığımda daha kaliteli bir OLED alır geçerim onu da almam. Herkesin tercihleri ve kullanım amacı farklı.

C coolfighter Günaydın, ben de 2 tv arasında kaldım bugün vatan, teknosa gibi yerlerde tekrardan izlemeyi düşünüyorum. TCL 43p615 ile Vestel 43u9510 ürünleri vatan'da yan yanaydı Vestel 1 tık daha güzel geldi gözüme. TCL çok karanlık geldi arka plandaki şeyler çok net görünmüyordu. 1080p yayın vardı bu arada 4k değil. Ancak android istediğim için u9510'u almayacağım. vestel 43u9600 ve 50u9600 ile TCL i karşılaştıracağım. İkisinden beğendiğimi almayı düşünüyorum. TCL'de ram ve rom fazla olması beni cezbediyor. İleride ram eksikliği çekmemek adına. Hakkımızda hayırlısı.
Günaydın hocam iyi günler. Gidip kendiniz test edip deneyin en güzeli. Bana VESTEL daha soluk gibi gelmişti. Fakat fazla incelememiştim.

RUHİTAN Çevrimdışı

RUHİTAN 

Aktif Üye
11 Tem 2021
260
65
Vestel'in açgözlü bayilerinden ürün aldırmamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince.

Vestel efendinin AHB denen garabet bir uygulaması var, sözde bayileri korumak adına kurulmuş bir Avantajlı Hizmet Belgesi.

Yani sadece vestel in yetkili bayileri tarafından satılan ürünler 3 yıl garantili ve ücretsiz nakliye montaj desteğine sahip oluyor.

Bu kötü haber gibi gelse de güzel olan tarafı şu, Mesela teknik olarak TEKNOSA da aslında bir vestel bayisidir zira AHB kodu var kendisine özel.

Yani vestelin şımarık çocukları olan bayilerinden mal almak zorunda değilsiniz.

Kaldı ki bahsettiğimiz ilerleyişte vestel avantajlı bir teklif sunar ise bayiler ile zaten yine işiniz olmayacak. Vestel ürünü size direkt fabrikadan yolluyor.

Öncelikle teklifi görmeliyiz. Avantaj içeriyor mu ona bakmalıyız.
BENCE VESTEL DALGA GEÇİYOR
Nihayet fabrikadan cevap geldi. 43F 9510'u 3227 liraya vereceklermiş. Şaka gibi...Ben eski TV mi vermeden, piyasadan Vestel'in teklif ettiği fiyattan daha uygun alabiliyorum. Hiç olmazsa Kendi TV min içeriğini kendim kullanırım. Aynı TV yi Gittigiyordan, Teknosa sitesinden 3249. Hepsiburada da Vestel bayisinden 3111 liraya alabiliyorum... Böyle bir saçmalık mı olur. TV mi bir tamirciye bağışlarım hiç olmazsa bir faydam olmuş olur... Bu arada 43 inç bir Philips 2680 liraya 9 taksit alabiliyorum...
Şimdi 55UA 9800 fiyatını sordum. Onda da böyle komik indirim yaparlarsa, bu philipsi alıp geçeceğim.

VESTEL-1-TEKNOSA.jpg

VESTEL-2-HEPSI-BURADA1a2b053f0e0a47aa.jpg

PHILIPS-2680-TL.jpg

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
BENCE VESTEL DALGA GEÇİYOR
Nihayet fabrikadan cevap geldi. 43F 9510'u 3227 liraya vereceklermiş. Şaka gibi...Ben eski TV mi vermeden, piyasadan Vestel'in teklif ettiği fiyattan daha uygun alabiliyorum. Hiç olmazsa Kendi TV min içeriğini kendim kullanırım. Aynı TV yi Gittigiyordan, Teknosa sitesinden 3249. Hepsiburada da Vestel bayisinden 3111 liraya alabiliyorum... Böyle bir saçmalık mı olur. TV mi bir tamirciye bağışlarım hiç olmazsa bir faydam olmuş olur... Bu arada 43 inç bir Philips 2680 liraya 9 taksit alabiliyorum...
Şimdi 55UA 9800 fiyatını sordum. Onda da böyle komik indirim yaparlarsa, bu philipsi alıp geçeceğim.

VESTEL-1-TEKNOSA.jpg

VESTEL-2-HEPSI-BURADA1a2b053f0e0a47aa.jpg

PHILIPS-2680-TL.jpg
Hocam belki almasınlar diye yapıyorlardır. :)

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Merhaba TV iade konusunda sıkıntım yok anında iade ederim. Sizin durumunuza gelince gerçekten üzücü. Umarım sorununuz çözülür. Bu kabul edilemez bir durum. Ben P615 almadan önce futbol maçlarındaki o sorunu C715 de olduğunu bilerek bu modeli aldım. Aynı sıkıntı PHİLİPS de daha fazla var. Hem yeşil olayı hem de pikselleşme. Belki ikisinden de kötü. Müşteri hizmetleri ve servis elemanları yetersiz ve bilgisiz bu kesin ve net. Bahsettiğiniz sorunları bu TV de yaşamadım eksiklerini diğer mesajlarımda belirttim zaten. Diğer kullanıcıların yorumları yanıltıcı olabiliyor. X kişisi gelip PHİLİPS övüyor örneğin ben o TV yi izleyeceğime hiç izlemem daha iyi gibi. Pet şişenin arkasına geçip TV izlerim daha iyi bir futbol maçı açıyorsun her taraf yemyeşil. Herkes kendi tercrübe ve deneyimine göre seçim yapması incelemesi daha faydalı. Bu kullanıcı yorumlarının çoğu aldatıcı. Kalite konusuna gelirsek bence bu fiyat aralığında daha pahalıya satılan TV'lerden daha kaliteli. Şu HİNDİSTAN pazarı olayından falan kurtulmak lazım tüm markalar için zamanında XİAOMİ de o şekilde adlandırılıyordu. Türkiye de satılan diğer TV'ler çok mu kaliteli sizce. :) Komik geliyor bu bana açıkcası. Şimdi kullandığınız TV'yi yazmışsınız ben o fiyatlara çıktığımda daha kaliteli bir OLED alır geçerim onu da almam. Herkesin tercihleri ve kullanım amacı farklı.

Günaydın hocam iyi günler. Gidip kendiniz test edip deneyin en güzeli. Bana VESTEL daha soluk gibi gelmişti. Fakat fazla incelememiştim.
İade edebilmeniz bu kadar kolaysa deneyimlebilirsiniz tabii ki ancak benim olayımda vatan Bilgisayar servisten iade için rapor istiyor ve de servis bu raporu vermemek için her yolu denedi.
Yanlış hatırlamıyorsam P615 ile C715 arasındaki fark C715'de kullanılan Quantum katmanı. Geri kalan donanımları aynı idi diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Xiomi için "Çin malı" deniyordu. "Çin malı" ve "Hindistan Pazarı" çok farklı tanımlardır. Hindistan gibi büyük bir pazarsanız ama alım gücü de düşük bir ülkeyseniz bu durumda üreticiler için o pazara girmek zorunluluk arz eder. Ancak ürün fiyatlarınızdan dolayı satamayacaksanız da o zaman ürününüzü ucuzlatmanız gerekir. u
Bu da pazara yönelik ürün geliştirmeniz anlamına gelir. Bu da çok maliyetli bir iş olduğundan ellerindeki ürünlerde kullanılan parçaların maliyetli olanlarını daha ucuz olan versiyonlarla değiştirmek en kolayıdır. Mesela zamanında Samsung Galaxy S2 ya da S3 telefonlarında Avrupa'ya Gorillaglass ile satılırken Türkiye'ye sertleştirilmiş cam ile satışa sürüldü. Bir diğer örnek de LG zamanında LW980S NanoLED televizyonlarını piyasaya sürdüğünde ingiltere'deki bir test sitesi bahsedilen local dimming zone gerçeği yansıtmadığını ve daha az olduğunu belirlemişti. LG Europe, yollanan ürünün prototip seviyesinde ürün olduğunu belirtip yeni bir tane yollamış ancak yine aynı sonuçla karşılaşılınca LG Korea, bahsedilen sayının Amerika ve Japonya pazarları için olduğunu, Avrupa Pazarı için testte belirlenen sayının geçerli olduğunu açıklamıştı.
OLED konusuna ben de mesafeliyim. Zaten TCL'i de miniLED'ler çıkana kadar idare etsin diye almıştım ancak almaz olaydım diyorum. Test için hem bilgisayar üstünden hem de USB üstünden Wonder Woman 1984 filmini hem 1080p hem de 4K versiyonları ile denemiştim. Filmin başında arenada yarışın başlaması sırasında giyilen kostümlerdeki altın rengi bile yeşile çalıyordu.

Geri
Üst Alt