Hocam ben 7-8 serisini denedim ve iade ettim. Şimdi siz bu seri bir TV kullanıyorsunuz bana gerçekten ilginç geliyor. Ya bize gelen TV'ler sorunlu ya da siz çok şanslısınız. Hatta iade ettiklerim dışında mağazalarda da denedim ve çok kötüydü.
Hocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.Benim için mi yazdınız acaba anlayamadım. Monitör olarak son dönemde deneyimlediğim tek tv 49sm80 ve beni monitör olarak gayet tatmin ediyordu ama boyuttan şikayetçiydim. Sizi ne ya da neler rahatsız etti acaba?
Benim için mi yazdınız acaba anlayamadım. Monitör olarak son dönemde deneyimlediğim tek tv 49sm80 ve beni monitör olarak gayet tatmin ediyordu ama boyuttan şikayetçiydim. Sizi ne ya da neler rahatsız etti acaba?
Kibar muhabbetiniz için teşekkür ederim ,sırf bunu yazmak istedimHocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.
Ama her video da değil. Bu durumu da TCL'ye bildirdim. Düzelmez ise iade eder geçerim. Fakat monitör olarak sizi üzmez diye düşünüyorum. TEKNOSA'ya gidip tüm TCL modellerine bakabilirsiniz. PHİLİPS gelirsek malzeme kalitesi berbat. Ekran aşırı soluk ve sarımsı gibi geldi bana. Tabii ki bu kişiden kişiye göre değişir.
Hocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.
Ama her video da değil. Bu durumu da TCL'ye bildirdim. Düzelmez ise iade eder geçerim. Fakat monitör olarak sizi üzmez diye düşünüyorum. TEKNOSA'ya gidip tüm TCL modellerine bakabilirsiniz. PHİLİPS gelirsek malzeme kalitesi berbat. Ekran aşırı soluk ve sarımsı gibi geldi bana. Tabii ki bu kişiden kişiye göre değişir.
Estağfurullah hocam ne demek, o sizin iyi niyetiniz.Kibar muhabbetiniz için teşekkür ederim ,sırf bunu yazmak istedim
Şimdi açık konuşmak gerekirse o gelecek TV'ler 10K altında gelmez. Şu an bu piyasada P615 iyi bir FP cihaz. Çoğu kişi deneyip kullanmadan kötü diyor. Şimdi bu TV gerek malzeme kalitesi gerek yazılım olarak vs... o bahsettiğiniz cihazlarda dahan iyi. Tabi ki bu benim kişisel görüşüm.Anladım hocam alıntıladığınız mesajda benim yazım alıntılı çıkınca bana mı yazdınız diye düşündüm. Ben monitör olarak kullanacağımdan ips tercih edeceğim gibi duruyor. TCL amerikada sattığı tv leri yine oradaki fiyat politikası ile getirse çok satar ama nerdee.
TCL ve iade etmek. Umarım başarabilirsiniz. Aralık sonu aldığım 55C715, 3 yıldır başka bir televizyonda kullandığım kablolu yayın modülünü kısa bir süre çalıştırdıktan sonra çalıştırmadı. Gelen servis modül arızalı dedi ve rapor tutu. Türksat ekibi geldi "televizyon sıkıntılı" dedi. Uğraşmalar sonucunda Türksat ekibi test televizyonu ile geldi. TCL servisinin "arızalı" raporunu yazdığı modülü yanlarında getirdikleri test televizyonuna taktıkları gibi görüntü aldı. TCL servis geldi televizyonu alıp servise götürdü. 20 günlük azami servis süresini aştılar. 22nci gün ben iade için rapor istedim. Konu en sonunda Tüketici hakem Heyeti'ne aktarıldı. Adem Bey'de bu konuda video yaptı. Forumda da başlığı var zaten.Hocam sizden bahsetmemiştim ama geçmiş mesajlarınıza baktım. Kısaca anlatayım PHİLİPS 7-8 serisi ve TCL P615 kullandım. Bu 3 TV arasında TCL daha iyi. Ondada ufak bazı sorunlar var. Örneğin KANAL 7, TLC, SHOW TV'de sol yanda mavi bir ince çizgi çıkıyor. EKRAN AYARLARI HIZLI TARAMA açarak düzeltebiliyoruz. Fakat bazı 4K videolarda bazı yerlerde buzlanma gibi şeyler yapıyor. Bu aslında HLG ARTİFACT diye geçiyor. Yabancı kaynaklarda FİRMWARE yüklenerek düzeliyor. Fakat ben garanti dışı kalmasın diye ellemedim. Gerçi yükler dener yine de iade ederim. Oda sorun değil.
Merhaba TV iade konusunda sıkıntım yok anında iade ederim. Sizin durumunuza gelince gerçekten üzücü. Umarım sorununuz çözülür. Bu kabul edilemez bir durum. Ben P615 almadan önce futbol maçlarındaki o sorunu C715 de olduğunu bilerek bu modeli aldım. Aynı sıkıntı PHİLİPS de daha fazla var. Hem yeşil olayı hem de pikselleşme. Belki ikisinden de kötü. Müşteri hizmetleri ve servis elemanları yetersiz ve bilgisiz bu kesin ve net. Bahsettiğiniz sorunları bu TV de yaşamadım eksiklerini diğer mesajlarımda belirttim zaten. Diğer kullanıcıların yorumları yanıltıcı olabiliyor. X kişisi gelip PHİLİPS övüyor örneğin ben o TV yi izleyeceğime hiç izlemem daha iyi gibi. Pet şişenin arkasına geçip TV izlerim daha iyi bir futbol maçı açıyorsun her taraf yemyeşil. Herkes kendi tercrübe ve deneyimine göre seçim yapması incelemesi daha faydalı. Bu kullanıcı yorumlarının çoğu aldatıcı. Kalite konusuna gelirsek bence bu fiyat aralığında daha pahalıya satılan TV'lerden daha kaliteli. Şu HİNDİSTAN pazarı olayından falan kurtulmak lazım tüm markalar için zamanında XİAOMİ de o şekilde adlandırılıyordu. Türkiye de satılan diğer TV'ler çok mu kaliteli sizce. Komik geliyor bu bana açıkcası. Şimdi kullandığınız TV'yi yazmışsınız ben o fiyatlara çıktığımda daha kaliteli bir OLED alır geçerim onu da almam. Herkesin tercihleri ve kullanım amacı farklı.TCL ve iade etmek. Umarım başarabilirsiniz. Aralık sonu aldığım 55C715, 3 yıldır başka bir televizyonda kullandığım kablolu yayın modülünü kısa bir süre çalıştırdıktan sonra çalıştırmadı. Gelen servis modül arızalı dedi ve rapor tutu. Türksat ekibi geldi "televizyon sıkıntılı" dedi. Uğraşmalar sonucunda Türksat ekibi test televizyonu ile geldi. TCL servisinin "arızalı" raporunu yazdığı modülü yanlarında getirdikleri test televizyonuna taktıkları gibi görüntü aldı. TCL servis geldi televizyonu alıp servise götürdü. 20 günlük azami servis süresini aştılar. 22nci gün ben iade için rapor istedim. Konu en sonunda Tüketici hakem Heyeti'ne aktarıldı. Adem Bey'de bu konuda video yaptı. Forumda da başlığı var zaten.
TCL'i arızalanan Toshiba 55SV685D (sPVA FALD panel) yerine almıştım. Evde ayrıca monitör diye kullandığım LG 32LM620S (IPS panel) var. Şimdi de Sony 65XH9096 kullanıyorum. 55C715 için söyleyebileceğim gerek TV yayınlarında gerekse de bilgisayar üstünden gönderdiğim videolarda alev ve dumanın yoğun olduğu sahnelerde ve hızlı değişen sahnelerde pikselleşme yaşadım. Rahatsız edecek seviyeye kadar çıktığı oluyordu. Ayrıca yeşili çok baskın bir televizyon. Her ne kadar yeşili kıstımsa da önünü alamadım. Bu aynı zamanda eşimin de görüşü. Sarı ışık olan sahnelerde bu çok bariz bir şekilde oluyordu. Direkt Netflix üzerinden izlediğim Iron Fist dizisinde karate okulundaki sahnelerde açık tenli oyuncular yeşil yeşil dolanıyorlardı. Aynı sahneleri Hem LG ve Sony de izlediğimde normal gözüküyor her şey. Sizin fotoğrafınızda da (fotoğraf kaynaklı olabilir belki) krom kaplı parçanın yolcu tarafına baktığımızda yeşiller rengi baskın olarak görüyorum. Aynı durum orta aynadaki kabin için görüntüde de mevcut. Her ne kadar Quantum panel olsa da 32LM620S'in IPS paneli daha doğal renkler veriyor.
55C715 özelinde siyahlar konusunda ise 32LM620S'ten pek de farklı değildi. Toshiba ve Sony ile kıyaslamak zaten adil olmaz.
Amerika pazarındakileri de buraya getireceklerini sanmıyorum. Çünkü şu an piyasadaki modellerin Youtube'daki inceleme videolarına baktığınızda Hindistan kökenli incelemeler olduğunu göreceksiniz. Hindistan pazarının özelliği de büyük bir pazar olmasına rağmen alım gücü düşük olmasıdır. Bu nedenle Hindistan pazarına otomotivden elektronik sektörüne kadar tüm üreticiler kırpılmış ve nispeten düşük kalitede ürünler sürerler.
Günaydın hocam iyi günler. Gidip kendiniz test edip deneyin en güzeli. Bana VESTEL daha soluk gibi gelmişti. Fakat fazla incelememiştim.C coolfighter Günaydın, ben de 2 tv arasında kaldım bugün vatan, teknosa gibi yerlerde tekrardan izlemeyi düşünüyorum. TCL 43p615 ile Vestel 43u9510 ürünleri vatan'da yan yanaydı Vestel 1 tık daha güzel geldi gözüme. TCL çok karanlık geldi arka plandaki şeyler çok net görünmüyordu. 1080p yayın vardı bu arada 4k değil. Ancak android istediğim için u9510'u almayacağım. vestel 43u9600 ve 50u9600 ile TCL i karşılaştıracağım. İkisinden beğendiğimi almayı düşünüyorum. TCL'de ram ve rom fazla olması beni cezbediyor. İleride ram eksikliği çekmemek adına. Hakkımızda hayırlısı.
BENCE VESTEL DALGA GEÇİYORVestel'in açgözlü bayilerinden ürün aldırmamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince.
Vestel efendinin AHB denen garabet bir uygulaması var, sözde bayileri korumak adına kurulmuş bir Avantajlı Hizmet Belgesi.
Yani sadece vestel in yetkili bayileri tarafından satılan ürünler 3 yıl garantili ve ücretsiz nakliye montaj desteğine sahip oluyor.
Bu kötü haber gibi gelse de güzel olan tarafı şu, Mesela teknik olarak TEKNOSA da aslında bir vestel bayisidir zira AHB kodu var kendisine özel.
Yani vestelin şımarık çocukları olan bayilerinden mal almak zorunda değilsiniz.
Kaldı ki bahsettiğimiz ilerleyişte vestel avantajlı bir teklif sunar ise bayiler ile zaten yine işiniz olmayacak. Vestel ürünü size direkt fabrikadan yolluyor.
Öncelikle teklifi görmeliyiz. Avantaj içeriyor mu ona bakmalıyız.
Hocam belki almasınlar diye yapıyorlardır.BENCE VESTEL DALGA GEÇİYOR
Nihayet fabrikadan cevap geldi. 43F 9510'u 3227 liraya vereceklermiş. Şaka gibi...Ben eski TV mi vermeden, piyasadan Vestel'in teklif ettiği fiyattan daha uygun alabiliyorum. Hiç olmazsa Kendi TV min içeriğini kendim kullanırım. Aynı TV yi Gittigiyordan, Teknosa sitesinden 3249. Hepsiburada da Vestel bayisinden 3111 liraya alabiliyorum... Böyle bir saçmalık mı olur. TV mi bir tamirciye bağışlarım hiç olmazsa bir faydam olmuş olur... Bu arada 43 inç bir Philips 2680 liraya 9 taksit alabiliyorum...
Şimdi 55UA 9800 fiyatını sordum. Onda da böyle komik indirim yaparlarsa, bu philipsi alıp geçeceğim.
İade edebilmeniz bu kadar kolaysa deneyimlebilirsiniz tabii ki ancak benim olayımda vatan Bilgisayar servisten iade için rapor istiyor ve de servis bu raporu vermemek için her yolu denedi.Merhaba TV iade konusunda sıkıntım yok anında iade ederim. Sizin durumunuza gelince gerçekten üzücü. Umarım sorununuz çözülür. Bu kabul edilemez bir durum. Ben P615 almadan önce futbol maçlarındaki o sorunu C715 de olduğunu bilerek bu modeli aldım. Aynı sıkıntı PHİLİPS de daha fazla var. Hem yeşil olayı hem de pikselleşme. Belki ikisinden de kötü. Müşteri hizmetleri ve servis elemanları yetersiz ve bilgisiz bu kesin ve net. Bahsettiğiniz sorunları bu TV de yaşamadım eksiklerini diğer mesajlarımda belirttim zaten. Diğer kullanıcıların yorumları yanıltıcı olabiliyor. X kişisi gelip PHİLİPS övüyor örneğin ben o TV yi izleyeceğime hiç izlemem daha iyi gibi. Pet şişenin arkasına geçip TV izlerim daha iyi bir futbol maçı açıyorsun her taraf yemyeşil. Herkes kendi tercrübe ve deneyimine göre seçim yapması incelemesi daha faydalı. Bu kullanıcı yorumlarının çoğu aldatıcı. Kalite konusuna gelirsek bence bu fiyat aralığında daha pahalıya satılan TV'lerden daha kaliteli. Şu HİNDİSTAN pazarı olayından falan kurtulmak lazım tüm markalar için zamanında XİAOMİ de o şekilde adlandırılıyordu. Türkiye de satılan diğer TV'ler çok mu kaliteli sizce. Komik geliyor bu bana açıkcası. Şimdi kullandığınız TV'yi yazmışsınız ben o fiyatlara çıktığımda daha kaliteli bir OLED alır geçerim onu da almam. Herkesin tercihleri ve kullanım amacı farklı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Günaydın hocam iyi günler. Gidip kendiniz test edip deneyin en güzeli. Bana VESTEL daha soluk gibi gelmişti. Fakat fazla incelememiştim.