albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Syn Albenez
sizlerin sayesinde bayağı bir fikir sahibi olduk teşekkürler
açıklamanızda bir sakinca yoksa,; Samsung da beğendiğiniz modeller ile Vestel in ok dediğiniz serileri paylasabikirmisiniz

Bir tek FALD olan ama mükemmel FALD da olmayan 9xx serisi OK dir
8/7/6 sadece fazla para vermek içindir
9x da öyle ama bu panel işini güzel yapıyor,parasını ise hiç hak etmiyor!

O zaman F/P olan 7 serilerine bakılır hatta daha da alt seriler de olabilir

Vestel den ben bir tek UD9500 beğenmiştim diğer serileri model no.su olarak bilmiyorum
bunlar F/P olurlar sadece,kısaca olan mallar bunlar hepsinde,üç-beş yukarı aynı

Geriye bir tek müşteri ilişkileri kalıyor! hangisi Servis-diğer işler de iyiyse bence en iyi TV de budur işte

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ve vakit ayırdığın için. İyi akşamlar.
İyi akşamlar diyerek konuyu kapatmıyoruz :)

sizden ricam lütfen süreç ile ilgili bizleri bilgilendirin, sonrasındaki memnuniyet ve şikayetlerinizi de öğrenmek isteriz ki bu süreçlerdeki tecrübelerden herkes faydalanabilsin :ok

Anlayışınız için ben teşekkür ederim.

Görüşmek üzere :)

D Çevrimdışı

dostoyevski123

Yeni Üye
6 Şub 2020
4
34
Tabi ki süreç hakkında detayları buraya yazarım her zaman. Tavsiyenizden sonra vestel markasına da biraz bakmaya başladım, dediğiniz gibi bütçe olarak bu kadar ayırmaya gerek var mı karar veremedim şimdilik açıkçası ?. Ailemle de konuştuktan ve karar aldıktan sonra da memnuniyetlerimi ve şikayetlerimi iletirim.

Görüşmek üzere ?
İyi akşamlar diyerek konuyu kapatmıyoruz :)

sizden ricam lütfen süreç ile ilgili bizleri bilgilendirin, sonrasındaki memnuniyet ve şikayetlerinizi de öğrenmek isteriz ki bu süreçlerdeki tecrübelerden herkes faydalanabilsin :ok

Anlayışınız için ben teşekkür ederim.

Görüşmek üzere :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Panel bilgileri de tam değil dir!
Displayspefi.sitesin de tam spesifik bilgiler verilmez!

Samsung PVA(bu en iyisi ama kendisi bile bunu takmıyor!! sadece özel üretim ve arada bazen prof.Monitörler de
bunu kullanıyor)

Geriye piyasa işi bir tek QLED-120Hz-10bit panelleri kalıyor en iyi panel olarak

TV üreticileri;total TV den kaynaklanan gelirleri çok ciddi düşmüştür dolayısıyla işin en çok para tutan panel
üretiminden kıstıkça kısıyorlar yaw

Eskiden 240Hz panel vardı Sharp ve Samy de şimdi niye yok??
Sharp da bir ara 480Hz panel de üretildi hem de sene 2009/10 idi,nerede bu şimdi??

Panel üretimin de lider üreticiler var ama işin "Engine" kısmı ve bunu panelle adam gibi entegre etme de
hala sıkıntılar vardır!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Samsung 2018 bütçesi açıkladığın da "TV" işi artık bizi sallıyor demiştir!
bildiğim kadarıyla da manyak bir zarar rakamı ilan etmişti!

Sonuç;Samsung dan zaten panel üretim ortaklığını Sony olarak seneler önce bitirerek kaçmıştı!
Şimdi aynı şeyi Samsung yapmak istiyor ve bir kaç ana Çin li üretici ile de 1 seneden fazladır
görüşüyorlar

>Samsung en yüksek fiyata çakmak isttiyor
>Hisense/TCL/TPV gibi ana üreticiler ise malı öldürüp almak istiyor!

OLED panel üretimi ve özellikle OLED TV üretimi;LGE/LGD grubu da aynen Samsung gibi
bu işten komple sıyrılıp kaçmak istiyor!

Not;Samsung cep telefon işinden ise müthiş KAR ediyor,TV ile de uğraşmak istemiyor!

Not;OLED panelleri henüz bir tek LGD üretiyor ama Çin li sanırım 6/7 ana üretici bunları alıp
örneğin Avrupa fiyatının 1/3 üne satıyor:haha

Bütün TV leri zaten Çin liler üretiyor!

Çin li uyanık böyle giderse beleşe kapabilir KORE linin mallarını

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
49UD9500 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV - Slim
49UD8380 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV -DLED
49UD9290 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV+WCG- Slim
43UD8360 LG IPS panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV - DLED

Üretimlerin çoğu yeni, sahada ne derece bulunuyorlar bilemiyorum araştırın lütfen, olmazsa başka model bakarız.
Adem hocam vestel için bu sıralamayı 55inç için de yapabilirmisiniz? Şimdiden emeğinize sağlık

E Çevrimdışı

ertemli

Yeni Üye
16 Şub 2018
43
Slm
65UM7450 için görüşlerinizi alabilir miyim
Standart Digiturk kutu ile kullanım olacak
Mesafemiz 3-4 mt
Netflix, Maç yayını ayrıca

Geri
Üst Alt