mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
iyi de bunu da alırsan dediklerin açısından LCD lere çok daha iyiyken bunun da riskleri daha fazla
ve de işin bok tarafı herifler hiç bir hatayı kabul etmeyip "doğal-normal" diyorlar:deli1
parasını zaten geçtim!
Öylede adamlar zaten lcd lerde de herşeye normal demeye başladılar.Boğulacaksak büyük denizde boğulalım anasını satayım.
Bu arada Philips oled burn in riskini azaltacak yeni bir yazılım üzerinde çalışıyormuş.Valla ben Teknosa'da ya oled 803 yada 804 modelini gördüm bayıldım,tv elmas gibi parlıyordu.

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Sen yine iyisin yaw,ben SONY yi artık hiç sevmiyorum! Marka takıntısı veya SONY takıntısı olanlar gidip alabilirler

LG aynen dediğin gibi,özellikle de TR de bunlar saç-baş yoldurur insanlara,"komik" işler oluyorLGE/TR de yaw:hayir
LG TV almaktansa,LG panelli bir başka Marka almak daha doğrudur bana göre tabiki!

Vestel bir alternatif olarak elde dursun,fiyatı da tatlıysa bazı serileri OK dir

Arçelik gurubu bana göre TV işin de hikaye gibi,aslında un-yağ-şeker v.s var gerisi gelmiyor TV leri fena olmasa bile
başka tuhaf sıkıntıları var,git Arçelik al denemiyor bu yüzden!
Aynen senin de dediğin gibi adamlar Beyaz Eşya satmak istiyor,...TV de var abi... deniyor bu arada:kas

Samsung ise belli bir rakama çıkabiliyorsan neden olmasın,ama bana uymaz,beğendiklerim çok pahalı ama
serv,s v.s olarak Sony den çok daha iyiler!

TPV de mallar çok kaliteli değildir,MENU 10 senedir sıkıntılı yaw,işin tuhafı heriflerin neredeyse tüm cihazları da
böyle boktan menülere sahipler! biz de 5507 var,TV çok iyi çıktı(Samsung VA)ama 2 defa kumanda değişti
damat atıp kırdığı için:haha1

Not;bu işler den anlamayan adamlar gidip izlemesinler TV leri,promotör,satıcı tipler yoksa adamı yiyorlar
abi şu al şunu alma şu çöptür v.s diyerek:nanik
Syn Albenez
sizlerin sayesinde bayağı bir fikir sahibi olduk teşekkürler
açıklamanızda bir sakinca yoksa,; Samsung da beğendiğiniz modeller ile Vestel in ok dediğiniz serileri paylasabikirmisiniz

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Televizyon markalarına ait ürünlerin panel tiplerini sorgulayabileceğimiz bir site yok mu? Örneğin marka model girip hangi panele sahip öğrenmek için.

B Çevrimdışı

bugra7

Aktif Üye
15 Ocak 2020
57
49UD9500 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV - Slim
49UD8380 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV -DLED
49UD9290 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV+WCG- Slim
43UD8360 LG IPS panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV - DLED

Üretimlerin çoğu yeni, sahada ne derece bulunuyorlar bilemiyorum araştırın lütfen, olmazsa başka model bakarız.

hocam öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, 43 inç VA olan bir model de var mıdır acaba? dediğiniz gibi çok az çıkıyor bu ürünler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sen yine iyisin yaw,ben SONY yi artık hiç sevmiyorum! Marka takıntısı veya SONY takıntısı olanlar gidip alabilirler

LG aynen dediğin gibi,özellikle de TR de bunlar saç-baş yoldurur insanlara,"komik" işler oluyorLGE/TR de yaw:hayir
LG TV almaktansa,LG panelli bir başka Marka almak daha doğrudur bana göre tabiki!

Vestel bir alternatif olarak elde dursun,fiyatı da tatlıysa bazı serileri OK dir

Arçelik gurubu bana göre TV işin de hikaye gibi,aslında un-yağ-şeker v.s var gerisi gelmiyor TV leri fena olmasa bile
başka tuhaf sıkıntıları var,git Arçelik al denemiyor bu yüzden!
Aynen senin de dediğin gibi adamlar Beyaz Eşya satmak istiyor,...TV de var abi... deniyor bu arada:kas

Samsung ise belli bir rakama çıkabiliyorsan neden olmasın,ama bana uymaz,beğendiklerim çok pahalı ama
serv,s v.s olarak Sony den çok daha iyiler!

TPV de mallar çok kaliteli değildir,MENU 10 senedir sıkıntılı yaw,işin tuhafı heriflerin neredeyse tüm cihazları da
böyle boktan menülere sahipler! biz de 5507 var,TV çok iyi çıktı(Samsung VA)ama 2 defa kumanda değişti
damat atıp kırdığı için:haha1

Not;bu işler den anlamayan adamlar gidip izlemesinler TV leri,promotör,satıcı tipler yoksa adamı yiyorlar
abi şu al şunu alma şu çöptür v.s diyerek:nanik

Can abi bana göre her şey oturmamış sistemden kaynaklanıyor.

Mesela Vatan bilgisayarda insanlara tv öneren arkadaşlar Vatan bilgisayarın değil, orada satılan markaların personeli oluyor.
Yani Vatan mağazasında LG için güzel diyen birisi, Samsung için güzel diyen birisi, Phılıps için Güzel diyen birisi ve Vestel için Güzel diyen birisi olmak üzere toplam 4 ayrı kişi var diyelim.

Hatta SONY de ekleyelim 5 olsun

Vatandaş 1 - Vatan 5

Adamın zaten aklı karışık, teknik bilgi almak ve ürüne karar vermek istiyor, her satıcı ise kendi terminolojisi ile kendi malını ultra güzel diye tanıtıyor ama GERÇEK bilgi sunan hiç kimse yok

İşte sistem burada yanlış zaten.

Halbuki vatan bilgisayarın kendisine ait personeli olsa ve GERÇEK bilgiye sahip olarak insanlara OBJEKTİF yorum yapsalar, şu an uyguladıkları satış politikasından çok daha iyi sonuç alırlar düşüncesindeyim. Geçen gün sohbet ettiğimiz Vatan personeli kardeşimiz ''Abi sen hep konuş böyle, sen konuştukça ben de bir şeyler kapıyorum, bizim böyle bilgilerimiz yok bu ürünler hakkında'' diyor. Daha kötüsü Muğla vatanda vardı, önce bana cevap veren çocuk, benim 2 inci sorudan sonra ''Abi işin aslı ben depocuyum, burada duyduklarımdan öğrendiğim kadarıyla insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum' dedi, kendisine teşekkür ettim ayrıldım. Yani burada hep Vatan diyorum ama, tüm mağazalar böyle. Kötülemiyorum, iyiniyetli çocuk, ama sistem yanlış.

Vatanda personel görüyorsunuz ama Vatanın değil, Önünde LG yazıyor ama içi LG değil, Servisi AWOX deniyor ama eve giden Awox servisi değil, o zaman bize de herşey için ''Dışarıdan gördüğüne inanma abi'' demek düşüyor :)

Phılıps görüntüsünü seviyorum cidden, ama servislerinden duyduklarım, teknik sınıf olarak yaşadıklarım, Phılıps kullanıcısı arkadaşların geri dönüşleri maalesef Phılıps markasının da LG den sonra bu ülkede alınmayacaklar listesinde olmasına sebep oluyor.

D Çevrimdışı

dr.pupa 

Yeni Üye
22 Mar 2018
9
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
D Çevrimdışı

dostoyevski123

Yeni Üye
6 Şub 2020
4
34
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam selamlar. Eve 43 inç bir akıllı tv bakıyoruz. Bütçemiz yaklaşık 3500-4500 lira arası. Açıkçası televizyonlar hakkında çok bir bilgim yok, yeni yeni araştırmaya ve öğrenmeye başladım ve internette size rastladım. Televizyonu netflix, youtube gibi uygulamalardan faydalanmak, aynı zamanda bazen maç izlemek gibi amaçlarla kullanacağız. 3 kişilik bir aileyiz ve izleme açılarımız genel olarak karşıdan veya hafif yan açılardan diyebilirim. Herhangi bir marka takıntım yok. Ne marka ve model televizyon önerirsiniz? Şimdiden cevabınız için ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam selamlar. Eve 43 inç bir akıllı tv bakıyoruz. Bütçemiz yaklaşık 3500-4500 lira arası. Açıkçası televizyonlar hakkında çok bir bilgim yok, yeni yeni araştırmaya ve öğrenmeye başladım ve internette size rastladım. Televizyonu netflix, youtube gibi uygulamalardan faydalanmak, aynı zamanda bazen maç izlemek gibi amaçlarla kullanacağız. 3 kişilik bir aileyiz ve izleme açılarımız genel olarak karşıdan veya hafif yan açılardan diyebilirim. Herhangi bir marka takıntım yok. Ne marka ve model televizyon önerirsiniz? Şimdiden cevabınız için ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Hmmm 43'' ve 4500tl üst limit gayet güzel sonuçlar çıkartır ortaya.

Lakin sizce gerek var mı bu derece bütçe ayırmaya?

Yani bütçe müsait sizde de para var diye, anladığım kadarıyla sizin için çok da önemli olmayan bir teknoloji için ben burada sırf önermiş olmak adına 43XG8096 al ultra televizyon uçar kaçar diye yazmak istemiyorum.

Panel 43 olunca öyle performans anlamında büyük korkularım da olmuyor, bu durumda marka takıntınız da olmadığına göre, uzun garanti ve olası arıza durumunda (Garanti bitince) ucuz yedek parça avantajı ile Vestel üretimlerine bakalım mı ne dersiniz?

D Çevrimdışı

dostoyevski123

Yeni Üye
6 Şub 2020
4
34
Hocam verdiğiniz her marka tavsiyesine açığım. Vestel'e çok fazla güvenmediğim için daha çok samsung vs. marka televizyonlara baktım şimdiye kadar ama kesinlikle Vestel almam gibi bi düşüncem asla yok ve belirttiğim gibi çok fazla da anladığım söylenemez hocam.O yüzden sizin önerdiğiniz her marka ve modele varım açıkçası.
Hmmm 43'' ve 4500tl üst limit gayet güzel sonuçlar çıkartır ortaya.

Lakin sizce gerek var mı bu derece bütçe ayırmaya?

Yani bütçe müsait sizde de para var diye, anladığım kadarıyla sizin için çok da önemli olmayan bir teknoloji için ben burada sırf önermiş olmak adına 43XG8096 al ultra televizyon uçar kaçar diye yazmak istemiyorum.

Panel 43 olunca öyle performans anlamında büyük korkularım da olmuyor, bu durumda marka takıntınız da olmadığına göre, uzun garanti ve olası arıza durumunda (Garanti bitince) ucuz yedek parça avantajı ile Vestel üretimlerine bakalım mı ne dersiniz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam verdiğiniz her marka tavsiyesine açığım. Vestel'e çok fazla güvenmediğim için daha çok samsung vs. marka televizyonlara baktım şimdiye kadar ama kesinlikle Vestel almam gibi bi düşüncem asla yok ve belirttiğim gibi çok fazla da anladığım söylenemez hocam.O yüzden sizin önerdiğiniz her marka ve modele varım açıkçası.
Abi maceraya gerek yok, bütçemiz de müsait çok şükür. Ben, RU7100 ve 7440 diyorum, ikisi arasından takdir senindir :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Öylede adamlar zaten lcd lerde de herşeye normal demeye başladılar.Boğulacaksak büyük denizde boğulalım anasını satayım.
Bu arada Philips oled burn in riskini azaltacak yeni bir yazılım üzerinde çalışıyormuş.Valla ben Teknosa'da ya oled 803 yada 804 modelini gördüm bayıldım,tv elmas gibi parlıyordu.

Hocam OLED işi sakat,2017 den sonra düzelme oldu dense de,inanmayın!

Araba farı gibi çok yüksek NIT bekliyorsanız o da yok! hani benim için farketmiyor

ne vivid ne de yüksek NİT izlerim ama millet şimdi HDR nin peşine takılmış gidiyor:haha
ABL(beyaz sorunu yaratan) hala sıkıntılı
Yellow-tint=homojetine iyi değil ve sarı-yeşil sapması vardır

Ekran yanması riski devam ediyor!

...

Bir tek bu iş de(panelleri zaten LGD üretiyor) Panasonic açık ara ileri de!
Ne Sony ne LGE nede TPV ne de Çin liler iyi değiller

Panasonic ise 2010 da Pioneer dükkan kapatınca "Pio mühendis ekibini" komple Transfer
etmiştir,bundan dolayı işin yazılım ve donanım kısmında da Pany liderdir:ok:ok:ok

Geri
Üst Alt