Sevgili Adem kardeşim bu konuyu daha fazla uzatmayayım diyorum ama sonra bana cevaben yazılan öyle sözler okuyorumki
Bu sözler karşısında normal bir insan olarak ister istemez tüm bunlara bir cevap hakkım doğuyor..
Görüyorum ki hiç bir kimseye sataşmadığım halde bir panel konusunda sana yazdığım sırf tek bir mesajdan yola çıkarak,
Yada belkide şahsıma karşı zaten oluşmuş önyargılarından ötürü kurduğun cümlelerin hiç mi hiç hoş değil...
Bu konuda ya sen hep böyleydin yada ben seni yanlış tanımışım...
En başından "Uzman" olmadığımı, Sıradan vatandaş olarak Teknosever ve detaycı bir kullanıcı olduğumu bizzat sana söylemedim mi?
Söylediğim halde hala şahsımı bu konuda suçlamak,
Sözümona kendi mesleki unsurları öne sürüp şahsımı aşağılayıcı/küçümseyici ithamlarda bulunmakta nedir?
José Mourinho'nun;
Teknik direktör olmak için, önce futbolcu olmak gerektiğini söylüyorlar... Peki, jokey olmak için de önce at mı olmak gerekiyor?
Dediği gibi,
Paneller konusunda eldeki verileri ve şahsi gözlemlerimi birleştirerek bir yorumda bulunmak için önce panel mühendisi yada servis olmak gerektiğini ben bilmiyordum...
Peki öyleyse söylermisin kardeşim
Bildiğin Üretilen bir Arabayı,
Tasarlayan "40 yıllık" mühendisler mi,
Fabrikada montajlayan işçilermi yoksa Sanayide tamir eden ustalar mı
Rallide birinci olurlar,
Yoksa F1 pilotları mı?
Hal böyleyken evet sen bu meslekten olabilir hatta bunu gururla söyleyebilirsin ama üretmek/tamir etmenin dışında "genel kullanım olarak" bazı konularda belki doğru bildiğin bir çok yanlışların olamaz mı, kimin yokki..
Elbette uzman olmasamda teknosever birisi olarak "Elimizdeki kanıtlanmış verilerdende istifade ederek" paneller konusunda
10 yıldır aktif forum yazarıyım ve bu konularda yeteri kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Tüm bu zaman zarfında şahsıma şiddetle karşı çıkanlar dahi "Eldeki tüm kanıtlamış verilere dayanarak yaptığım" kişisel gözlem ve değerlendirmelerimin "Tek bir tanesi dahi" çürütemediler,
Beyaza Siyah diyen bazı marka fanları dahi bu zaman zarfında teker teker dediğim yere geldiler,
Bu kişiler dikkat ediyorum şimdilerde özellikle Film ve Oyun kriterleri ile panel alırlarken "Parmak bastığım" tüm konuları dikkate alarak seçim yapıyorlar..
Ben tüm bunları işkembeden sallamıyor yada ego kasmıyorum,
Çünkü "illaki benim dediğim olacak" için değil aklın yolu bir, eldeki veriler nezdinde gerçekler bu olduğu için.
Hala ama hala ısrarla "ona buna sataşma" diyorsun...
Allah aşkına söylermisin ben kime sataşmışım? lütfen bana bu mesajımı göster,
Sen belki bilmediğin veya merak ettiğin için, VA panel alan bir arkadaşımıza bizzat AÇI konusunda bir soru sordun,
Bende sana cevaben, meselelerin daha iyi anlaşılması için örnekleme yaparak,
VA Panellerdeki açı zafiyetini büyütenlerin ya dediğim dedik Marka fanları yada satıcılar olduğunu,
Oysa bu durumun bizzat kullanıcılar için zerre sorun teşkil etmediğini,
İnsanların SU vermezsem solar korkusu(açı kaybı) ile Gerçeği(VA) yerine gidip yapay çiçekler(ips) alMAMAları gerektiğini...Yazdım.
Yani bu mesajımda ne bir gönderme nede bir sataşma var,
Mesaj orada isteyen açıp okusun (tabii oda silinmediyse)
Peki sen bu mesajıma cevaben yazdığın o mesajda neyin nesiydi, Hiç yoktan yere işi Albaniye getirmeler(peki sen bu arkadaşın foruma geldiğimden beri her mesajındaki bana olan göndermelerini görmedin mi),
Sen fikrini söyleyemez dikta edemez söylemleriyle şahsımı alaya alırcasına kurduğun cümleler...
Bumuduydu hani şu senin biz aileyizden kastın?
Böyle (bilgi babında) tek taraflı tartışmamı olur.
Hala sen uzman değilsin diyorsun, sana uzmanım diyen mi oldu?
Yukarıda da dediğim gibi, Uzman olduğum için değil yine söylüyorum eldeki tüm kanıtlanmış verilere göre VA panel konusunda altı üstü bir mesaj yazdım,
Sırf bu konuda fikrin uyuşmadığı için işi ta nerelere getirdin şimdi suçlu ben mi oldum.
Kaldıki hani şu senin Foruma anket açıp, youtubeye dahi koyduğun amiyane bir tabirle akıllara zarar VA mı İPS mi videondan aslında zaten anlamıştım bu konudaki düşüncelerini,
İki neidüğü belirsiz (va-ips) dandik panelle bu videoyu neden ve hangi amaçla çektin hala garip garip düşünürüm.
Malesef insanlarımız (haklı olarak) o kadar çok bu konularda bilinçsizlerki, hem anket konusunda hemde youtube yorumlarını okuyorum,
Bir Allahın kuluda çıkıp "iyide hocam bu paneller inmidir cinmidir tarihi esermidir" dememiş..
Bunu soran ve sorgulayan ise yine ben oldum ve ilgili modelleri senden öğrenince "vay arkadaş" dedim ama yinede bu konunun üstüne gitmedim.
Adem kardeşim bak o video ile panellerin P'sinden anlamayan kaç kişiyi, Asla bir FİLMCİ ve OYUNcuya önerilemeyecek Vasat ötesi İPS panellere yönlendirdin sen farkındamısın?
Ben söyleyeyim yüzlerce hatta daha fazla peki yazık değil mi bu insanlara,
Adım gibi biliyorumki bir çoğu (krtiterlerine göre) sırf bu yüzden yanlış seçim yaptıklarının farkına geçte olsa varacaklar sonra iade vs..(tecrübe ile sabit)
Sıradan değil Farklı bir bakış açısına sahip olduğumu bildiğin halde,
Şahsi görüşlerim konusunda çoğu mesajında beni suçlar niteliğinde yakışıksız mesajlar yazıyorsun,
Peki Sen kendi fikirlerini neden bana dikta etmeye çalışıyorsun,
Ben seninle aynı fikride olmak zorundamıyım kardeşim?
Öte yandan
Aslında bu forumun sahibi olup olmaman önemli değil,
Burada asıl mesele;
Şahsıma oldum olası düşman olan "Bazı bazı kimselerin" sözlerinden yola çıkarak şahsıma karşı oluşan o "önyargıların" zaten tanışma konusundaki o ilk mesajında kendini göstermişti.
Ama buna rağmen belki yanlış algılamışımdır diyerek bu garip hoşgeldin mesajlarını kaale almamıştım ama şimdi görüyorumki bunlar bir anlam kazanmaya başladı.
Bu arada beni buraya bağlayan birşey yok, gitmek istesem çeker giderim bir daha yazmam olur biter bu anlamda kimseden icazet istememede gerek yok..
Son olarak benim kimseye Kontrast dersi vermek gibi bir eylemimde yok
Bu konunun uzmanları zaten bize yeteri kadar ders veriyorlar açıp okumak sonrada çıplak gözle tüm bunları gözlemlemek yeterli..
VA-İPS paneller arasındaki Kontrast, Siyahlar ve dahasının karşılaştırılabildiği kaynaklardan birisi;