Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Baya bir konu okudum.Çok değerli yorumlar ve bilgiler edindim.Hele ki yayınlamış olduğunuz va/ips/tn paneller ile ilgili tablo harika.
Şimdi gelelim mevzuya tercihim ips olacak onda kesin kararlıyım.O yüzden vestel veya türevlerine bakıyorum ki fiyatta bana ışık yaksın.
A101 veya Bim'in ilanlarını mı takip edeyim ya da şu model sizin için iyi olur dediğiniz şuan şatışta olan bir model var mıdır?
Epey uzun soruyorum kusura bakmayın kafam baya karıştı.Modeller arasında kayboldum :)
Hiç sorun değil, ben de halen ofisteyim çıkamadım daha o yüzden dilediğiniz kadar sorabilirsiniz.

Durum bu ise aslında Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Çok tok bir kasa
Çok estetik bir kozmetik yapısı ile birlikte IPS panel ile üretilmiş, 3 yıl garantili, MB211 anakartlı, Mstar işlemcili Toshiba 43L2863 2099l ye bence size uygun bir model.

İncelemenizi tavsiye ederim.

Rate değeri 700hz dir bunu da belirteyim.

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Sataşma olduğu gerekçesi ile mesanın silinmiş sevgili D dallas lakin yine de okudum hiç satır atlamadan. Elimden geldiğince kısa bir iki cevap vereyim.

Öncelikle, defalarca belirttim ki bu forum Sota Sota yani Ahmete aittir. Birlikte kurduk, fikirler ürettik, emek verdik, günlerimizi gecelerimizi ve gözlerimizin nurunu döktük, biz bunları dökerken Ahmet forum sahibi olarak parasını döktü vs vs. Ama yarın Ahmet ''Abi seninle anlaşamıyoruz, yollarımızı ayıralım'' derse bir veda konusu açar, herkesten helallik ister işime gücüme bakarım olur biter. Belirttiğin gibi sana, forum sahibi sıfatı ve şişik ego ile yazmadım, kişisel görüşlerimi belirttim o kadar, katılmak zorunda değilsin.

Resmi,yasal,legal her ne dilde anlaşılıyorsa bir kere daha yazayım ki bu forum benim değil. Ben sadece mesleki tecrübe ve bilgi birikimlerimi paylaşıyorum.

''Methiyeler dizmişsin'' dediğin Can abiye hem yaşından, hem de Meslek bilgisinden ötürü saygım var. Buna keza yine mesleki olarak birçok fikrimiz örtüşmez hatta çatışır ve ne kadar güzel ki fikrimin çatıştığı bir insana saygı duymaktan hiç gocunmamışım. O anlamda o yazdıklarına bir anlam veremediğimi belirtmek isterim.
Bir insana saygı duymakta, sakıncalı bir durum görmüyorum ben.

Bir önceki mesajımda da yazdım ve dedim ki herkesin stili farklı, seninki de o. Ona da lafım yok ama başkalarının alanına girme. Senin de bundan gocunmaman gerekir bence.

Ayrıca burada hem bir başkasını ''Sanki otoriteymiş gibi bla bla bla'' tarzı başladığın cümlenin hemen ardından bize de panel dersi vermeye kalkıyorsun ki bu da bir garip, o zaman otorite sen misin? Bunu mu anlatmaya çalıştın anlayamadım?

Sormak isterim, bizlerin internete paylaştıklarının dışında, TV üzerine takılı olmayan bir panel (Opencell) ne zaman ve nerede gördün? Bir paneli ne derece gözlemledin ve hangi mesleki bilgi birikimin ile neresini inceledin? Ne anladın bana bunu izah edebilirmisin? Bir likit kristali mikroskop altında nerede gözlemleme imkanı buldun, gate control unsurlarının nereye yerleştirilmiş olduğunu bilirmisin, katmanların her birisinin ne işe yaradığını bilirmisin?

Yani bana kontrast dersi vermeye kalkmadan önce kendi dersine çok iyi çalışman gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum

Yapma lütfen, herkesin alanına saygı duymayı öğren.

Çekirdek aileyiz, öyle kalırız, ayçiçeği olmaya hevesimiz yok. Sessiz, derinden, ağır ağır, gereksiz şişirilmiş kalabalıklar olmadan, bizi seven, bizi bilen, bizi anlayan, bize güvenen, verdiğimiz tavsiyelerden hiç bir zarar görmediği için halen ailemizin içerisinde olan arkadaşlar ile gayet de mutluyuz. Ayçiçeği, BMW, uzay mekiği gibi benzetmeler olmadan da biz mutlu mesut geçinip gidiyoruz burada.

Yani kimseye sataşmadan ve illa ki benim dediğim olacak demeden de tv tavsiyesi vermen çok zor bir şey mi anlamıyorum ki?

Özetle; Sana hitaben her yazdığımda bana, gitmeni istiyormuşum da söyleyemiyormuşum kapısına çıkan cümleler kurmana gerek yok, senin bu forumda olmanın bana biz zararı, olmamanın da bir faydası yok.

Benim ne rakibimsin, ne meslektaşımsın, ne dengimsin, ne de arkadaşımsın. (Bunlar da şişik ego cümleleri değil durum tespiti) Yani ister burada kal, kime ne istiyorsan onu tavsiye et, ister ''Burası bana uymaz'' de veda et sevgili Dallas zira tavsiyeforumu seninle var olmadı ki sen yok olursan bir eksiklik hissetsin.

Senden tek ricam, kalıyorsan başkalarının alanına girme, kimseye sataşma. Konu bu kadar basit aslında :)

F fottili nin yazdığını görünce aklıma geldi. ''10 yıllık forum yazarıyım'' sözüne ''38 senelik meslek erbabıyım'' desem yeterli olur mu?

9 yaşımdan beri Elektronik eğitimi alıyorum, Halen de eğitim almak için başvurularım var devlette.
1991 Şubat ayında ilk işyerimi açtım
2004 Yılında kurum içi eğitimler almaya, 2014 yılında kurum içi eğitim vermeye başladım.

Sevgi ile :)
Sevgili Adem kardeşim bu konuyu daha fazla uzatmayayım diyorum ama sonra bana cevaben yazılan öyle sözler okuyorumki
Bu sözler karşısında normal bir insan olarak ister istemez tüm bunlara bir cevap hakkım doğuyor..
Görüyorum ki hiç bir kimseye sataşmadığım halde bir panel konusunda sana yazdığım sırf tek bir mesajdan yola çıkarak,
Yada belkide şahsıma karşı zaten oluşmuş önyargılarından ötürü kurduğun cümlelerin hiç mi hiç hoş değil...
Bu konuda ya sen hep böyleydin yada ben seni yanlış tanımışım...
En başından "Uzman" olmadığımı, Sıradan vatandaş olarak Teknosever ve detaycı bir kullanıcı olduğumu bizzat sana söylemedim mi?
Söylediğim halde hala şahsımı bu konuda suçlamak,
Sözümona kendi mesleki unsurları öne sürüp şahsımı aşağılayıcı/küçümseyici ithamlarda bulunmakta nedir?
José Mourinho'nun;
Teknik direktör olmak için, önce futbolcu olmak gerektiğini söylüyorlar... Peki, jokey olmak için de önce at mı olmak gerekiyor?
Dediği gibi,
Paneller konusunda eldeki verileri ve şahsi gözlemlerimi birleştirerek bir yorumda bulunmak için önce panel mühendisi yada servis olmak gerektiğini ben bilmiyordum...
Peki öyleyse söylermisin kardeşim
Bildiğin Üretilen bir Arabayı,
Tasarlayan "40 yıllık" mühendisler mi,
Fabrikada montajlayan işçilermi yoksa Sanayide tamir eden ustalar mı
Rallide birinci olurlar,
Yoksa F1 pilotları mı?
Hal böyleyken evet sen bu meslekten olabilir hatta bunu gururla söyleyebilirsin ama üretmek/tamir etmenin dışında "genel kullanım olarak" bazı konularda belki doğru bildiğin bir çok yanlışların olamaz mı, kimin yokki..
Elbette uzman olmasamda teknosever birisi olarak "Elimizdeki kanıtlanmış verilerdende istifade ederek" paneller konusunda
10 yıldır aktif forum yazarıyım ve bu konularda yeteri kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Tüm bu zaman zarfında şahsıma şiddetle karşı çıkanlar dahi "Eldeki tüm kanıtlamış verilere dayanarak yaptığım" kişisel gözlem ve değerlendirmelerimin "Tek bir tanesi dahi" çürütemediler,
Beyaza Siyah diyen bazı marka fanları dahi bu zaman zarfında teker teker dediğim yere geldiler,
Bu kişiler dikkat ediyorum şimdilerde özellikle Film ve Oyun kriterleri ile panel alırlarken "Parmak bastığım" tüm konuları dikkate alarak seçim yapıyorlar..
Ben tüm bunları işkembeden sallamıyor yada ego kasmıyorum,
Çünkü "illaki benim dediğim olacak" için değil aklın yolu bir, eldeki veriler nezdinde gerçekler bu olduğu için.

Hala ama hala ısrarla "ona buna sataşma" diyorsun...
Allah aşkına söylermisin ben kime sataşmışım? lütfen bana bu mesajımı göster,
Sen belki bilmediğin veya merak ettiğin için, VA panel alan bir arkadaşımıza bizzat AÇI konusunda bir soru sordun,
Bende sana cevaben, meselelerin daha iyi anlaşılması için örnekleme yaparak,
VA Panellerdeki açı zafiyetini büyütenlerin ya dediğim dedik Marka fanları yada satıcılar olduğunu,
Oysa bu durumun bizzat kullanıcılar için zerre sorun teşkil etmediğini,
İnsanların SU vermezsem solar korkusu(açı kaybı) ile Gerçeği(VA) yerine gidip yapay çiçekler(ips) alMAMAları gerektiğini...Yazdım.
Yani bu mesajımda ne bir gönderme nede bir sataşma var,
Mesaj orada isteyen açıp okusun (tabii oda silinmediyse)
Peki sen bu mesajıma cevaben yazdığın o mesajda neyin nesiydi, Hiç yoktan yere işi Albaniye getirmeler(peki sen bu arkadaşın foruma geldiğimden beri her mesajındaki bana olan göndermelerini görmedin mi),
Sen fikrini söyleyemez dikta edemez söylemleriyle şahsımı alaya alırcasına kurduğun cümleler...
Bumuduydu hani şu senin biz aileyizden kastın?
Böyle (bilgi babında) tek taraflı tartışmamı olur.
Hala sen uzman değilsin diyorsun, sana uzmanım diyen mi oldu?
Yukarıda da dediğim gibi, Uzman olduğum için değil yine söylüyorum eldeki tüm kanıtlanmış verilere göre VA panel konusunda altı üstü bir mesaj yazdım,
Sırf bu konuda fikrin uyuşmadığı için işi ta nerelere getirdin şimdi suçlu ben mi oldum.

Kaldıki hani şu senin Foruma anket açıp, youtubeye dahi koyduğun amiyane bir tabirle akıllara zarar VA mı İPS mi videondan aslında zaten anlamıştım bu konudaki düşüncelerini,
İki neidüğü belirsiz (va-ips) dandik panelle bu videoyu neden ve hangi amaçla çektin hala garip garip düşünürüm.
Malesef insanlarımız (haklı olarak) o kadar çok bu konularda bilinçsizlerki, hem anket konusunda hemde youtube yorumlarını okuyorum,
Bir Allahın kuluda çıkıp "iyide hocam bu paneller inmidir cinmidir tarihi esermidir" dememiş..
Bunu soran ve sorgulayan ise yine ben oldum ve ilgili modelleri senden öğrenince "vay arkadaş" dedim ama yinede bu konunun üstüne gitmedim.
Adem kardeşim bak o video ile panellerin P'sinden anlamayan kaç kişiyi, Asla bir FİLMCİ ve OYUNcuya önerilemeyecek Vasat ötesi İPS panellere yönlendirdin sen farkındamısın?
Ben söyleyeyim yüzlerce hatta daha fazla peki yazık değil mi bu insanlara,
Adım gibi biliyorumki bir çoğu (krtiterlerine göre) sırf bu yüzden yanlış seçim yaptıklarının farkına geçte olsa varacaklar sonra iade vs..(tecrübe ile sabit)

Sıradan değil Farklı bir bakış açısına sahip olduğumu bildiğin halde,
Şahsi görüşlerim konusunda çoğu mesajında beni suçlar niteliğinde yakışıksız mesajlar yazıyorsun,
Peki Sen kendi fikirlerini neden bana dikta etmeye çalışıyorsun,
Ben seninle aynı fikride olmak zorundamıyım kardeşim?

Öte yandan
Aslında bu forumun sahibi olup olmaman önemli değil,
Burada asıl mesele;
Şahsıma oldum olası düşman olan "Bazı bazı kimselerin" sözlerinden yola çıkarak şahsıma karşı oluşan o "önyargıların" zaten tanışma konusundaki o ilk mesajında kendini göstermişti.
Ama buna rağmen belki yanlış algılamışımdır diyerek bu garip hoşgeldin mesajlarını kaale almamıştım ama şimdi görüyorumki bunlar bir anlam kazanmaya başladı.
Bu arada beni buraya bağlayan birşey yok, gitmek istesem çeker giderim bir daha yazmam olur biter bu anlamda kimseden icazet istememede gerek yok..

Son olarak benim kimseye Kontrast dersi vermek gibi bir eylemimde yok
Bu konunun uzmanları zaten bize yeteri kadar ders veriyorlar açıp okumak sonrada çıplak gözle tüm bunları gözlemlemek yeterli..

VA-İPS paneller arasındaki Kontrast, Siyahlar ve dahasının karşılaştırılabildiği kaynaklardan birisi;

Q Çevrimdışı

Qtrone

Yeni Üye
25 Kas 2019
36
38
Üstadlar televizyon tarayıcıdan film izlerken film takılıyor donuyor, sebebi ne olabilir? Televizyon Vestel üretim Jvc

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Sevgili Adem kardeşim bu konuyu daha fazla uzatmayayım diyorum ama sonra bana cevaben yazılan öyle sözler okuyorumki
Bu sözler karşısında normal bir insan olarak ister istemez tüm bunlara bir cevap hakkım doğuyor..
Görüyorum ki hiç bir kimseye sataşmadığım halde bir panel konusunda sana yazdığım sırf tek bir mesajdan yola çıkarak,
Yada belkide şahsıma karşı zaten oluşmuş önyargılarından ötürü kurduğun cümlelerin hiç mi hiç hoş değil...
Bu konuda ya sen hep böyleydin yada ben seni yanlış tanımışım...
En başından "Uzman" olmadığımı, Sıradan vatandaş olarak Teknosever ve detaycı bir kullanıcı olduğumu bizzat sana söylemedim mi?
Söylediğim halde hala şahsımı bu konuda suçlamak,
Sözümona kendi mesleki unsurları öne sürüp şahsımı aşağılayıcı/küçümseyici ithamlarda bulunmakta nedir?
José Mourinho'nun;
Teknik direktör olmak için, önce futbolcu olmak gerektiğini söylüyorlar... Peki, jokey olmak için de önce at mı olmak gerekiyor?
Dediği gibi,
Paneller konusunda eldeki verileri ve şahsi gözlemlerimi birleştirerek bir yorumda bulunmak için önce panel mühendisi yada servis olmak gerektiğini ben bilmiyordum...
Peki öyleyse söylermisin kardeşim
Bildiğin Üretilen bir Arabayı,
Tasarlayan "40 yıllık" mühendisler mi,
Fabrikada montajlayan işçilermi yoksa Sanayide tamir eden ustalar mı
Rallide birinci olurlar,
Yoksa F1 pilotları mı?
Hal böyleyken evet sen bu meslekten olabilir hatta bunu gururla söyleyebilirsin ama üretmek/tamir etmenin dışında "genel kullanım olarak" bazı konularda belki doğru bildiğin bir çok yanlışların olamaz mı, kimin yokki..
Elbette uzman olmasamda teknosever birisi olarak "Elimizdeki kanıtlanmış verilerdende istifade ederek" paneller konusunda
10 yıldır aktif forum yazarıyım ve bu konularda yeteri kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Tüm bu zaman zarfında şahsıma şiddetle karşı çıkanlar dahi "Eldeki tüm kanıtlamış verilere dayanarak yaptığım" kişisel gözlem ve değerlendirmelerimin "Tek bir tanesi dahi" çürütemediler,
Beyaza Siyah diyen bazı marka fanları dahi bu zaman zarfında teker teker dediğim yere geldiler,
Bu kişiler dikkat ediyorum şimdilerde özellikle Film ve Oyun kriterleri ile panel alırlarken "Parmak bastığım" tüm konuları dikkate alarak seçim yapıyorlar..
Ben tüm bunları işkembeden sallamıyor yada ego kasmıyorum,
Çünkü "illaki benim dediğim olacak" için değil aklın yolu bir, eldeki veriler nezdinde gerçekler bu olduğu için.

Hala ama hala ısrarla "ona buna sataşma" diyorsun...
Allah aşkına söylermisin ben kime sataşmışım? lütfen bana bu mesajımı göster,
Sen belki bilmediğin veya merak ettiğin için, VA panel alan bir arkadaşımıza bizzat AÇI konusunda bir soru sordun,
Bende sana cevaben, meselelerin daha iyi anlaşılması için örnekleme yaparak,
VA Panellerdeki açı zafiyetini büyütenlerin ya dediğim dedik Marka fanları yada satıcılar olduğunu,
Oysa bu durumun bizzat kullanıcılar için zerre sorun teşkil etmediğini,
İnsanların SU vermezsem solar korkusu(açı kaybı) ile Gerçeği(VA) yerine gidip yapay çiçekler(ips) alMAMAları gerektiğini...Yazdım.
Yani bu mesajımda ne bir gönderme nede bir sataşma var,
Mesaj orada isteyen açıp okusun (tabii oda silinmediyse)
Peki sen bu mesajıma cevaben yazdığın o mesajda neyin nesiydi, Hiç yoktan yere işi Albaniye getirmeler(peki sen bu arkadaşın foruma geldiğimden beri her mesajındaki bana olan göndermelerini görmedin mi),
Sen fikrini söyleyemez dikta edemez söylemleriyle şahsımı alaya alırcasına kurduğun cümleler...
Bumuduydu hani şu senin biz aileyizden kastın?
Böyle (bilgi babında) tek taraflı tartışmamı olur.
Hala sen uzman değilsin diyorsun, sana uzmanım diyen mi oldu?
Yukarıda da dediğim gibi, Uzman olduğum için değil yine söylüyorum eldeki tüm kanıtlanmış verilere göre VA panel konusunda altı üstü bir mesaj yazdım,
Sırf bu konuda fikrin uyuşmadığı için işi ta nerelere getirdin şimdi suçlu ben mi oldum.

Kaldıki hani şu senin Foruma anket açıp, youtubeye dahi koyduğun amiyane bir tabirle akıllara zarar VA mı İPS mi videondan aslında zaten anlamıştım bu konudaki düşüncelerini,
İki neidüğü belirsiz (va-ips) dandik panelle bu videoyu neden ve hangi amaçla çektin hala garip garip düşünürüm.
Malesef insanlarımız (haklı olarak) o kadar çok bu konularda bilinçsizlerki, hem anket konusunda hemde youtube yorumlarını okuyorum,
Bir Allahın kuluda çıkıp "iyide hocam bu paneller inmidir cinmidir tarihi esermidir" dememiş..
Bunu soran ve sorgulayan ise yine ben oldum ve ilgili modelleri senden öğrenince "vay arkadaş" dedim ama yinede bu konunun üstüne gitmedim.
Adem kardeşim bak o video ile panellerin P'sinden anlamayan kaç kişiyi, Asla bir FİLMCİ ve OYUNcuya önerilemeyecek Vasat ötesi İPS panellere yönlendirdin sen farkındamısın?
Ben söyleyeyim yüzlerce hatta daha fazla peki yazık değil mi bu insanlara,
Adım gibi biliyorumki bir çoğu (krtiterlerine göre) sırf bu yüzden yanlış seçim yaptıklarının farkına geçte olsa varacaklar sonra iade vs..(tecrübe ile sabit)

Sıradan değil Farklı bir bakış açısına sahip olduğumu bildiğin halde,
Şahsi görüşlerim konusunda çoğu mesajında beni suçlar niteliğinde yakışıksız mesajlar yazıyorsun,
Peki Sen kendi fikirlerini neden bana dikta etmeye çalışıyorsun,
Ben seninle aynı fikride olmak zorundamıyım kardeşim?

Öte yandan
Aslında bu forumun sahibi olup olmaman önemli değil,
Burada asıl mesele;
Şahsıma oldum olası düşman olan "Bazı bazı kimselerin" sözlerinden yola çıkarak şahsıma karşı oluşan o "önyargıların" zaten tanışma konusundaki o ilk mesajında kendini göstermişti.
Ama buna rağmen belki yanlış algılamışımdır diyerek bu garip hoşgeldin mesajlarını kaale almamıştım ama şimdi görüyorumki bunlar bir anlam kazanmaya başladı.
Bu arada beni buraya bağlayan birşey yok, gitmek istesem çeker giderim bir daha yazmam olur biter bu anlamda kimseden icazet istememede gerek yok..

Son olarak benim kimseye Kontrast dersi vermek gibi bir eylemimde yok
Bu konunun uzmanları zaten bize yeteri kadar ders veriyorlar açıp okumak sonrada çıplak gözle tüm bunları gözlemlemek yeterli..

VA-İPS paneller arasındaki Kontrast, Siyahlar ve dahasının karşılaştırılabildiği kaynaklardan birisi;

Bence de daha önce yazdıklarınız yanlış anlaşıldı size bu kadar tepki gösterilecek bir şey yazmadığınız kanaatindeyim..

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Üstadlar televizyon tarayıcıdan film izlerken film takılıyor donuyor, sebebi ne olabilir? Televizyon Vestel üretim Jvc

İnternet hızı yeterliyse, televizyon altyapısı yetersiz olabilir diyebilirim.
Sonuçta içindeki CPU, RAM öyle ahım şahım kapasitede değil.
PC deneyimi beklemeyin.
PC için yazılan siteler daha basit CPU'larda daha zor çalışabilir bu normal.
Giriş seviye bir cep telefonunun bir web sitesini açmasıyla, güçlü bir telefonun web sitesini açma süresi bile aynı değil mesela.
Niye işlemci farklı en basiti. RAM farklı.
Siteden film izlerken bir süre sonra donuyorsa, önbellek ya da RAM dolmuş olabilir. O site için yapılabilecek pek bir şey olmaz maalesef.

D Çevrimdışı

DavudKılınç

Yeni Üye
5 Şub 2020
7
27
Bu tv yi halen bulabiliyormusunuz? İlginç. Çok stabil, zamanında kullandığım bir modeldir. Açı duyarlılığı yüksektir o konuda bilginiz olsun. Onun dışında bir Vestel yerine benim tercih edeceğim üründür.

Ekonomik olsun ve garantisi de uzun olsun, yedek parçası ucuz olsun derseniz, açı duyarlılığınız da önemli bir etken ise LG IPS panel ile üretilmiş olan UD8350 yi de değerlendirilebilirsiniz.

Adem hocam TV'lere biraz daha baktım da kapitalizm cazibesinin pençesine aldı beni :) Bütçeyi biraz yükselttim. Evdekilerde laf etti illede marka olsun dediler, Vestel'i beğenmediler. Şuan bunları düşünüyorum bunların haricinde sizin daha iyi bir tavsiyeniz varsa bekliyorum. Ayrıca IPS olması önemli.

1- LG 43UK6470 43" 108 CM 4K UHD 3.099 tl

2- LG 43UK6950 43" 108 CM 4K UHD 3.099 tl

3- LG 43UM7100 43"110 CM 4K UHD 3.599 tl

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Adem hocam TV'lere biraz daha baktım da kapitalizm cazibesinin pençesine aldı beni :) Bütçeyi biraz yükselttim. Evdekilerde laf etti illede marka olsun dediler, Vestel'i beğenmediler. Şuan bunları düşünüyorum bunların haricinde sizin daha iyi bir tavsiyeniz varsa bekliyorum. Ayrıca IPS olması önemli.

1- LG 43UK6470 43" 108 CM 4K UHD 3.099 tl

2- LG 43UK6950 43" 108 CM 4K UHD 3.099 tl

3- LG 43UM7100 43"110 CM 4K UHD 3.599 tl

Onlar daha kurulum aşamasında LG servisi ile bir muhatap olsunlar da, bakalım LG öyle ahım şahım bir marka mıymış anlarlar.
TV'nin parasını siz ödeyecekseniz evdekileri dinlemeyin bence. Ben olsam öyle yapardım. :hihi

Geçen komşumdaydım, sanırım 6470 modeliydi, LG servisi ilk kurulumda TKGS'ye ayarlayıp kaçmış.
Komşunun istediği kanal listede yok, merkezi sisteminizde sorun vardır gibi şeyler söyleyip kaçmışlar resmen.
Elle girdim şebeke tarama frekansını kendim yükledim kanalları.
Ne ekran ne de ses ayarı hiç bir şeye ellememişler TV'de. Ben ayarladım hepsini.

Bu da böyle bir anımdır. :hihi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Hocam tavsiyeniz hangisi, birde bu attıklarım IPS mi ?
Üçü de IPS, üçü de direct LED aydınlatmalı.

6470 ve 6950'de Wide Color Gammut desteği varken 7100'de yok görünüyor. Belki sitede bir moderasyon hatası da olabilir, emin değilim.
7100 DTS HD decoder, Bluetooth 5.0, WEBOS 4.5 ile gelmesi ile öne çıkıyor.
Sanırım Magic Remote 6470'de gelmiyor.
Benim 4 HDMI bağlantısı olması nedeniyle 6950 dikkatimi çekti.
DCI-P3 renk aralığını kapsama konusunda da 7100 daha önde görünüyor.
Özellik karşılaştırmaya buradan bakabilirsiniz;

Ben TV konusunda tavsiye vermiyorum şunu alın, bunu alın diye.
Önce kullanım amacınızı ve beklentilerinizi belirleyin diyorum.

D Çevrimdışı

DavudKılınç

Yeni Üye
5 Şub 2020
7
27
Ben TV konusunda tavsiye vermiyorum şunu alın, bunu alın diye.
Önce kullanım amacınızı ve beklentilerinizi belirleyin diyorum.

Hocam genel olarak TV'yi annem seyredecek arada ben ve kardeşim internetten veya USB'den film izleyeceğiz. Arada laptobu da bağlayabilirim. Youtube'u aktif bir şekilde kullanacağım, telefondan olsun direkt olsun.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Hocam genel olarak TV'yi annem seyredecek arada ben ve kardeşim internetten veya USB'den film izleyeceğiz. Arada laptobu da bağlayabilirim. Youtube'u aktif bir şekilde kullanacağım, telefondan olsun direkt olsun.

Hocam TV kanalları izlenecekse, 4K panel olduğu için 1920x1088 çözünürlüğündeki yayınlar biraz bulanık görünecek. (Flu, keskin değil.)
Bazı tüketiciler buna dikkat etmeden alıyor. Bulanıklık sorun olmaz diyorsanız, 4K video ve filmler için de internetimiz hızlı diyorsanız 4K panel bakabilirsiniz.

cozunurluk-farklari3fd466376d0f3007.png

Söz konusu TV kanalları olunca bunu genelde belirtme gereği duyuyorum çünkü ileride 4K çözünürlükte yayıncılık olacak mı Türksat'ta bilmiyorum.

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
Pazarda büyük ekranlı tv ile dar gelirli vatandaşa da hitap edebilmek, aslında daha doğrusu pastanın o kısmından da dilim kapabilmek adına LG markası 55'' boyutunda UM7100 veriyor piyasaya ve bence bunda en büyük etki Samsungun RU7 adı altında sunduğu 7090 7100 7105 modellerinin yoğun satışını gözlemleyerek yaptı diye düşünüyorum.

Sorun şu ki kalite anlamında Samsung markasını bence yakalayamadı.

Samsung un RU7 nesil üretimi de öyle ultra mega bir üretim olmasa da, 'Vestel alacağıma onu alırım'' derecede ekonomik satışları olması nedeniyle tercih ettiğimiz modeller diyebilirim.

Yani şimdi çoğu zaman ben Vestelden bazı modellere (Yüksek gibi görünen) para vereceğime, Sınıfına göre ucuz olan bu modelleri tercih ediyorum ve panel kalitesini geçtim ama mühendislik anlamında her şekilde Vestel de daha stabil çalıştıkları aşikar.

Teknik anlamda RU7090 RU7100 RU7105 modelleri tamamen birbiri ile aynıdır ancak pazarlama stratejileri ve satış noktaları farklıdır, o nedenle bulduğunuz en ucuzunu almanız makul olanıdır.

Şöyle bir bakındım sizin için, 3999tl ye 55RU7100 modelini Trendyolda gördüm.

Bunlar sadece referans, ''Gidin bunu alın'' şeklinde algılayarak hareket etmeyin lütfen.

Ayrıca belki de VA panel değil de IPS panel olan bir tv beğenirsiniz, hiç mağazalarda gidip ürünlere baktınız mı acaba?
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum adem hocam. Mağazalarda baktım görüntü kaliteleri çok yakın birbirlerine yada ben anlamadım:-). Dediğiniz samsunglara da baktım gözüme takılmıştı:) mağazadaki satıcı sony KD55XG7005BAEP modelini söyledi 4200 tl civarına düşürebiliriz belki diye ama samsung ru7 serileri ile aynı geldi bana. Bu nedenle sizin gibi üstadların görüşleri çok önemli benim için

Geri
Üst Alt