F Çevrimdışı

fottili 

Aktif Üye
27 Şub 2018
76
D dallas Sen uzmanlığı olan birisi degilsin , 10 yıllık forum yazarıyim felan diye kendini ağırdan satmaya calışma.Burada alıcı bulamazsın .Dolayısıyla uzmanlığı tartışılmayacak kişilerle de kendini sakın kıyaslama . Senin anlayacağın şekilde anlatayim onlar Ferrari sen ancak Reno Twingo sun ...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
S Salih selamlar,bildiğim kadarıyla VC-1 desteklemiyor panel,ama destekleyen varmı onu da bilmiyorum
ya convert et(resim kalitesi etkilenmiyor)yada player üzerinden uygun veya mx-pro ile aç veya dahili
player da açabilir,dene ve bana bildir,yaw VC-1 sıkıntılı bir codec+

Not;bazı playerlar hatta paneller VC-1 için "destekliyor" diye gösterir ama gerçekte desteklemiyor!

>Settings;ilk etap da hepsini OFF yapıyorsun!

>Motion için olan MEMC Off yap! gereksiz hızlandırma yaptığı için(Sony deki BFI nin muadilidir ama
9750 de daha sorunsuz çalışıyor Sony lere göre ve onda ayarları fazla ve tutmuyor;OFF yap)
Stutter testin den zaten anlayacaksın!

>Vibrant Colour;içeriğe göre değişir,bana göre güzel bir ayar olmuş bu,çünkü içeriklerin renk doygunluğu
hep farklı olur ve buradan aşırı bir sature/vivid durumu varsa mudahale yaparsın ki bana göre çok faydalı
bir ayar,ama tek sıkıntısı içeriğe göre her sefer müdahale gerekebilir,tercih&keyif senin artık!

>Colour Temp;henüz prof. aletler olmadığı için denemedim! ancak default değerler oldukça güzel ben bir iki
tık kafama göre yapsam da bunları henüz vermedim emin olmadığım için,sadece "Normal" mod da>>REDGain
için iki tık arttırdım,GreenGain için de 2 tık düşürdüm,BlueGain aynı kaldı!

Not;RGB;Offsetler aynı duruyor elleme burasını!

>""Video"" settings;hepsi OFF,sadece "Microdiming";ON olacaktır! aksi halde LED-Baclit düzensiz çalışır!
panelin Baclit çalışması resmen mükemmel dir! Panasonic/Philips in "PRO-LED" sisteminin benzerini
yapmışlar ama falsosuz çalışıyor!
Film Mode;gereksiz OFF yap,"TV" Tunerinden den izlersen zaten iş görmeyecektir! DVD/Bluray de sadece "dene"
ben de fark yaratmadı ama sen deki :Bluray Samsung olduğu için,onun ayarına bak benzer varsa onu kapat
panelinkini ,sanırım ben deki Samsung BD de vardı ve TV ve BD den ON yaparsan çakışır sen BD nin kini
kapat TV ninkini aç sonra işemi tersin de bir kere daha dene!

>Clarity;Sharp;Vivid mode-4K da;70 gibi yapıyorsun Standard mode;içeriğe göre değişse de ben 60 yaptım
sen de kafana göre yap,zaten fazla gelirse moire-effect artıyor!!

>Noise ları OFF yap gerekmiyor!

şimdilik bu kadar++

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sataşma olduğu gerekçesi ile mesanın silinmiş sevgili D dallas lakin yine de okudum hiç satır atlamadan. Elimden geldiğince kısa bir iki cevap vereyim.

Öncelikle, defalarca belirttim ki bu forum Sota Sota yani Ahmete aittir. Birlikte kurduk, fikirler ürettik, emek verdik, günlerimizi gecelerimizi ve gözlerimizin nurunu döktük, biz bunları dökerken Ahmet forum sahibi olarak parasını döktü vs vs. Ama yarın Ahmet ''Abi seninle anlaşamıyoruz, yollarımızı ayıralım'' derse bir veda konusu açar, herkesten helallik ister işime gücüme bakarım olur biter. Belirttiğin gibi sana, forum sahibi sıfatı ve şişik ego ile yazmadım, kişisel görüşlerimi belirttim o kadar, katılmak zorunda değilsin.

Resmi,yasal,legal her ne dilde anlaşılıyorsa bir kere daha yazayım ki bu forum benim değil. Ben sadece mesleki tecrübe ve bilgi birikimlerimi paylaşıyorum.

''Methiyeler dizmişsin'' dediğin Can abiye hem yaşından, hem de Meslek bilgisinden ötürü saygım var. Buna keza yine mesleki olarak birçok fikrimiz örtüşmez hatta çatışır ve ne kadar güzel ki fikrimin çatıştığı bir insana saygı duymaktan hiç gocunmamışım. O anlamda o yazdıklarına bir anlam veremediğimi belirtmek isterim.
Bir insana saygı duymakta, sakıncalı bir durum görmüyorum ben.

Bir önceki mesajımda da yazdım ve dedim ki herkesin stili farklı, seninki de o. Ona da lafım yok ama başkalarının alanına girme. Senin de bundan gocunmaman gerekir bence.

Ayrıca burada hem bir başkasını ''Sanki otoriteymiş gibi bla bla bla'' tarzı başladığın cümlenin hemen ardından bize de panel dersi vermeye kalkıyorsun ki bu da bir garip, o zaman otorite sen misin? Bunu mu anlatmaya çalıştın anlayamadım?

Sormak isterim, bizlerin internete paylaştıklarının dışında, TV üzerine takılı olmayan bir panel (Opencell) ne zaman ve nerede gördün? Bir paneli ne derece gözlemledin ve hangi mesleki bilgi birikimin ile neresini inceledin? Ne anladın bana bunu izah edebilirmisin? Bir likit kristali mikroskop altında nerede gözlemleme imkanı buldun, gate control unsurlarının nereye yerleştirilmiş olduğunu bilirmisin, katmanların her birisinin ne işe yaradığını bilirmisin?

Yani bana kontrast dersi vermeye kalkmadan önce kendi dersine çok iyi çalışman gerektiğini ifade etmeye çalışıyorum

Yapma lütfen, herkesin alanına saygı duymayı öğren.

Çekirdek aileyiz, öyle kalırız, ayçiçeği olmaya hevesimiz yok. Sessiz, derinden, ağır ağır, gereksiz şişirilmiş kalabalıklar olmadan, bizi seven, bizi bilen, bizi anlayan, bize güvenen, verdiğimiz tavsiyelerden hiç bir zarar görmediği için halen ailemizin içerisinde olan arkadaşlar ile gayet de mutluyuz. Ayçiçeği, BMW, uzay mekiği gibi benzetmeler olmadan da biz mutlu mesut geçinip gidiyoruz burada.

Yani kimseye sataşmadan ve illa ki benim dediğim olacak demeden de tv tavsiyesi vermen çok zor bir şey mi anlamıyorum ki?

Özetle; Sana hitaben her yazdığımda bana, gitmeni istiyormuşum da söyleyemiyormuşum kapısına çıkan cümleler kurmana gerek yok, senin bu forumda olmanın bana biz zararı, olmamanın da bir faydası yok.

Benim ne rakibimsin, ne meslektaşımsın, ne dengimsin, ne de arkadaşımsın. (Bunlar da şişik ego cümleleri değil durum tespiti) Yani ister burada kal, kime ne istiyorsan onu tavsiye et, ister ''Burası bana uymaz'' de veda et sevgili Dallas zira tavsiyeforumu seninle var olmadı ki sen yok olursan bir eksiklik hissetsin.

Senden tek ricam, kalıyorsan başkalarının alanına girme, kimseye sataşma. Konu bu kadar basit aslında :)

F fottili nin yazdığını görünce aklıma geldi. ''10 yıllık forum yazarıyım'' sözüne ''38 senelik meslek erbabıyım'' desem yeterli olur mu?

9 yaşımdan beri Elektronik eğitimi alıyorum, Halen de eğitim almak için başvurularım var devlette.
1991 Şubat ayında ilk işyerimi açtım
2004 Yılında kurum içi eğitimler almaya, 2014 yılında kurum içi eğitim vermeye başladım.

Sevgi ile :)

Son düzenleme:
sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Forum içinde sorulan her soruya usanmadan ve sabırla en değerli etmen olan zamanlarını ayırarak cevap veren forumdaşların canını sıkan her mesaj forumdan bilgi almakta olan bizlere de yapılmış bir saygısızlıktır.
Tartışmak güzeldir ama fikir tartışması.Sen ben şeklinde değilde birikim olan bilgilerle yapılan tartışma.
Neyse ki açıklamalar yapılmış artık önümüze bakma vaktidir diyebilmek lazım.

D Çevrimdışı

DavudKılınç

Yeni Üye
5 Şub 2020
7
27
Merhaba arkadaşlar, birkaç gün içerisinde TV almayı düşünüyorum. Bütçem 2000-3000 tl arası olacak, kendim internetten bir kaç tane belirledim,Vatandan almayı düşünüyorum, genel olarak TV'yi annem seyredecek arada ben ve kardeşim internetten veya USB'den film izleyeceğiz, 43" bizim için ideal, sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum.

1- ( VESTEL 43UD8350 43'' 109 CM 4K UHD SMART TV ) 2.199 tl
2- ( VESTEL 43UD8370 43'' 109 CM 4K UHD SMART TV ) 2.399 tl

3- ( VESTEL 43U9500 43'' 108 CM 4K UHD SMART TV ) 2.549 tl

4- ( SAMSUNG UE 40N5300 40'' 101 CM FHD SMART TV ) 2.599 tl

5- ( LG 43LM6300 43" 110 CM FHD webOS SMART TV ) 2.799 tl

6- ( LG 43LK5900 43" 108 CM FHD webOS SMART TV ) 2.799 tl

7- ( SAMSUNG UE 43MU7000 43'' 109 CM UHD SMART TV ) 2.999 tl

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
7- ( SAMSUNG UE 43MU7000 43'' 109 CM UHD SMART TV ) 2.999 tl
Bu tv yi halen bulabiliyormusunuz? İlginç. Çok stabil, zamanında kullandığım bir modeldir. Açı duyarlılığı yüksektir o konuda bilginiz olsun. Onun dışında bir Vestel yerine benim tercih edeceğim üründür.

Ekonomik olsun ve garantisi de uzun olsun, yedek parçası ucuz olsun derseniz, açı duyarlılığınız da önemli bir etken ise LG IPS panel ile üretilmiş olan UD8350 yi de değerlendirilebilirsiniz.

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
e
Bu tv yi halen bulabiliyormusunuz? İlginç. Çok stabil, zamanında kullandığım bir modeldir. Açı duyarlılığı yüksektir o konuda bilginiz olsun. Onun dışında bir Vestel yerine benim tercih edeceğim üründür.

Ekonomik olsun ve garantisi de uzun olsun, yedek parçası ucuz olsun derseniz, açı duyarlılığınız da önemli bir etken ise LG IPS panel ile üretilmiş olan UD8350 yi de değerlendirilebilirsiniz.
Adem hocam 3000-3500tl arası uzun ömürlü 55inç 4K smart tv tavsiyelerinizi ihtiyacım var. Vesteller de panel belirsizliği kafamı çok karıştırdı bilmediğim için?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
e

Adem hocam 3000-3500tl arası uzun ömürlü 55inç 4K smart tv tavsiyelerinizi ihtiyacım var. Vesteller de panel belirsizliği kafamı çok karıştırdı bilmediğim için?
Panel belirsizliği olmayan marka kalmadı sevgili hocam.
LG söküyoruz içinden CMO çıkıyor, Samsung söküyoruz içinden İnnolux çıkıyor, Phılıps söküyoruz içinden AUO çıkıyor vs vs

Bir noktadan sonra bu panel olayına o anlamda ve o derecede kafa takmamak gerekiyor, yani yeni dünya düzenine biz de mecburen ayak uyduracağız.

Sorun artık o tv den o marka panel, şu tv den şu marka panel çıkmasından ziyade panellerin üretim kalitelerinin donanımsal anlamda iyice yerlerde sürünüyor olması.

Bu bilgiler ışığında ilk tercihiniz olan sağlamlık konusunda da size kimsenin böyle bir vaatte bulunabileceğini, garanti verebileceğini zannetmediğimi de şuraya yazmak isterim.

Ben artık satış sonrası hizmet, muhatap bulabilme, 4-5 yıl boyunca sorunsuz çalışsa yeter diyebileceğim ürünlere odaklanmayı tercih ediyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın, hem 3000-3500 bantlarında, hem 55'' hem de sorunsuz mükemmel bir tv nin zaten hiç bir şekilde imkanı yok.

Para küçümsüyorum olarak algılamayın sakın, 17.000tl para verip televizyon alan, yine de sorun yaşayan, yaşadığı soruna da ''Normal'' cevabı alan kardeşlerimizi de tanıdık, görüştük biz.

Sadece şu bilinçaltı var bende de, ''Aaaaabi 17000tl para verdik, buna da mı NORMAL?'' psikolojisi ile hareket ediyor insan ister istemez.

İyi mühendislik ama ekonomik ürün, ucuz panel ile üretilmiş olsun ama mühendisliği iyi olsun dersen LG den 55UM7100 bakabilirsin mesela. Ben bizzat panel kalitesinin çok alt seviyelerde olduğunu gözlemledim bu modelde ama LG mi LG. Ama bunun bile parası 4000tl, yazık yani.

Ona görece daha iyi durumda olan Samsung RU7100 inceleyebilirsin ama o da 3850tl.

Marka takıntınız varmıydı?

O Çevrimdışı

ozandemir11

Yeni Üye
5 Şub 2020
3
29
4-4500 arası evde nette dolaşmak video izleme v.s oyun akşamlarıda tv izlemek için.
izleme uzaklığı 3 metre olucak.
android olması daha iyi olur. 50-55 inç ne tavsiye edersiniz ?
philips modellerini beğendim lakin bağzıları memnun bağzıları sıkıntılı diyor.

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
Marka takıntım yok hocam
Panel belirsizliği olmayan marka kalmadı sevgili hocam.
LG söküyoruz içinden CMO çıkıyor, Samsung söküyoruz içinden İnnolux çıkıyor, Phılıps söküyoruz içinden AUO çıkıyor vs vs

Bir noktadan sonra bu panel olayına o anlamda ve o derecede kafa takmamak gerekiyor, yani yeni dünya düzenine biz de mecburen ayak uyduracağız.

Sorun artık o tv den o marka panel, şu tv den şu marka panel çıkmasından ziyade panellerin üretim kalitelerinin donanımsal anlamda iyice yerlerde sürünüyor olması.

Bu bilgiler ışığında ilk tercihiniz olan sağlamlık konusunda da size kimsenin böyle bir vaatte bulunabileceğini, garanti verebileceğini zannetmediğimi de şuraya yazmak isterim.

Ben artık satış sonrası hizmet, muhatap bulabilme, 4-5 yıl boyunca sorunsuz çalışsa yeter diyebileceğim ürünlere odaklanmayı tercih ediyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın, hem 3000-3500 bantlarında, hem 55'' hem de sorunsuz mükemmel bir tv nin zaten hiç bir şekilde imkanı yok.

Para küçümsüyorum olarak algılamayın sakın, 17.000tl para verip televizyon alan, yine de sorun yaşayan, yaşadığı soruna da ''Normal'' cevabı alan kardeşlerimizi de tanıdık, görüştük biz.

Sadece şu bilinçaltı var bende de, ''Aaaaabi 17000tl para verdik, buna da mı NORMAL?'' psikolojisi ile hareket ediyor insan ister istemez.

İyi mühendislik ama ekonomik ürün, ucuz panel ile üretilmiş olsun ama mühendisliği iyi olsun dersen LG den 55UM7100 bakabilirsin mesela. Ben bizzat panel kalitesinin çok alt seviyelerde olduğunu gözlemledim bu modelde ama LG mi LG. Ama bunun bile parası 4000tl, yazık yani.

Ona görece daha iyi durumda olan Samsung RU7100 inceleyebilirsin ama o da 3850tl.

Marka takıntınız varmıydı?
Marka takıntım yok hocam. 4000 4500 bandına da çıkabilirim.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Arkadaş bu televizyon seçme olayı ne zor bir olaymış. Parasal boyutu bir yana bir çok konu var ortada. Salonda "Samsung 40J5270 40" 102 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV " var ve genel anlamda sorunsuz kullanıyorum.
Oturma odası içinde nexflix ,usb üzerinden film izleme ve uydu üzerinden de yayın alabilmek için 32" bir televizyon arayışıyla başladı olay. Fakat 32" ler ya hd ready ya da full hd olanlar aşırı pahalı.
İnceleme yaparken 40-43" lere hatta 49-50" lere kadar bakmaya başladım. Bütçe olarak bu işe 2000 maximum para ayırmak istiyorum.Televizyondan beklentim yüksek değil dediğim gibi nexflix ,usb üzerinden film ve ulusal kanallara ulaşmak.
2000 TL hatta daha uygun olması benim için çok önemli tavsiye edeceğiniz model ne olabilir? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaş bu televizyon seçme olayı ne zor bir olaymış. Parasal boyutu bir yana bir çok konu var ortada. Salonda "Samsung 40J5270 40" 102 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV " var ve genel anlamda sorunsuz kullanıyorum.
Oturma odası içinde nexflix ,usb üzerinden film izleme ve uydu üzerinden de yayın alabilmek için 32" bir televizyon arayışıyla başladı olay. Fakat 32" ler ya hd ready ya da full hd olanlar aşırı pahalı.
İnceleme yaparken 40-43" lere hatta 49-50" lere kadar bakmaya başladım. Bütçe olarak bu işe 2000 maximum para ayırmak istiyorum.Televizyondan beklentim yüksek değil dediğim gibi nexflix ,usb üzerinden film ve ulusal kanallara ulaşmak.
2000 TL hatta daha uygun olması benim için çok önemli tavsiye edeceğiniz model ne olabilir? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
J5270 de kullandığım tv lerden birisidir. Stabil tv dir.
40N5000 aslında hem bütçenize uygun, hem de kullandığınız ile aynı performansı, aynı menü kullanım kolaylığını sağlayacak tv olur.
Derseniz ki ''Yani bu da başka bir şey olsun ki aradaki farkı da görebileyim'' dilerseniz LG panel ile üretilmiş Vestel türevlerinden de araştırabiliriz. Böylece evde hem VA hem de IPS panel tv olur :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Marka takıntım yok hocam

Marka takıntım yok hocam. 4000 4500 bandına da çıkabilirim.
Pazarda büyük ekranlı tv ile dar gelirli vatandaşa da hitap edebilmek, aslında daha doğrusu pastanın o kısmından da dilim kapabilmek adına LG markası 55'' boyutunda UM7100 veriyor piyasaya ve bence bunda en büyük etki Samsungun RU7 adı altında sunduğu 7090 7100 7105 modellerinin yoğun satışını gözlemleyerek yaptı diye düşünüyorum.

Sorun şu ki kalite anlamında Samsung markasını bence yakalayamadı.

Samsung un RU7 nesil üretimi de öyle ultra mega bir üretim olmasa da, 'Vestel alacağıma onu alırım'' derecede ekonomik satışları olması nedeniyle tercih ettiğimiz modeller diyebilirim.

Yani şimdi çoğu zaman ben Vestelden bazı modellere (Yüksek gibi görünen) para vereceğime, Sınıfına göre ucuz olan bu modelleri tercih ediyorum ve panel kalitesini geçtim ama mühendislik anlamında her şekilde Vestel de daha stabil çalıştıkları aşikar.

Teknik anlamda RU7090 RU7100 RU7105 modelleri tamamen birbiri ile aynıdır ancak pazarlama stratejileri ve satış noktaları farklıdır, o nedenle bulduğunuz en ucuzunu almanız makul olanıdır.

Şöyle bir bakındım sizin için, 3999tl ye 55RU7100 modelini Trendyolda gördüm.

Bunlar sadece referans, ''Gidin bunu alın'' şeklinde algılayarak hareket etmeyin lütfen.

Ayrıca belki de VA panel değil de IPS panel olan bir tv beğenirsiniz, hiç mağazalarda gidip ürünlere baktınız mı acaba?

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
40N5000 aslında hem bütçenize uygun, hem de kullandığınız ile aynı performansı, aynı menü kullanım kolaylığını sağlayacak tv olur.
Derseniz ki ''Yani bu da başka bir şey olsun ki aradaki farkı da görebileyim'' dilerseniz LG panel ile üretilmiş Vestel türevlerinden de araştırabiliriz. Böylece evde hem VA hem de IPS panel tv olur :)

Baya bir konu okudum.Çok değerli yorumlar ve bilgiler edindim.Hele ki yayınlamış olduğunuz va/ips/tn paneller ile ilgili tablo harika.
Şimdi gelelim mevzuya tercihim ips olacak onda kesin kararlıyım.O yüzden vestel veya türevlerine bakıyorum ki fiyatta bana ışık yaksın.
A101 veya Bim'in ilanlarını mı takip edeyim ya da şu model sizin için iyi olur dediğiniz şuan şatışta olan bir model var mıdır?
Epey uzun soruyorum kusura bakmayın kafam baya karıştı.Modeller arasında kayboldum :)

Geri
Üst Alt