Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
TV kanallarını annem izleyecek. 15 sene boyunca görüntüsü bozuk olan tüplü bir televizyonu seyrettiğinden o bulanıklık anneme 8K gibi gelebilir :)

Siz bilirsiniz hocam. LG alacaksanız da Magic Remote gelen bir model alın derim, fazla hassas olsa da WEBOS için kullanışlı oluyor bence.
Veya imkan varsa ayrıten alın derim. :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sevgili Adem kardeşim bu konuyu daha fazla uzatmayayım diyorum ama sonra bana cevaben yazılan öyle sözler okuyorumki
Bu sözler karşısında normal bir insan olarak ister istemez tüm bunlara bir cevap hakkım doğuyor..
Görüyorum ki hiç bir kimseye sataşmadığım halde bir panel konusunda sana yazdığım sırf tek bir mesajdan yola çıkarak,
Yada belkide şahsıma karşı zaten oluşmuş önyargılarından ötürü kurduğun cümlelerin hiç mi hiç hoş değil...
Bu konuda ya sen hep böyleydin yada ben seni yanlış tanımışım...
En başından "Uzman" olmadığımı, Sıradan vatandaş olarak Teknosever ve detaycı bir kullanıcı olduğumu bizzat sana söylemedim mi?
Söylediğim halde hala şahsımı bu konuda suçlamak,
Sözümona kendi mesleki unsurları öne sürüp şahsımı aşağılayıcı/küçümseyici ithamlarda bulunmakta nedir?
José Mourinho'nun;
Teknik direktör olmak için, önce futbolcu olmak gerektiğini söylüyorlar... Peki, jokey olmak için de önce at mı olmak gerekiyor?
Dediği gibi,
Paneller konusunda eldeki verileri ve şahsi gözlemlerimi birleştirerek bir yorumda bulunmak için önce panel mühendisi yada servis olmak gerektiğini ben bilmiyordum...
Peki öyleyse söylermisin kardeşim
Bildiğin Üretilen bir Arabayı,
Tasarlayan "40 yıllık" mühendisler mi,
Fabrikada montajlayan işçilermi yoksa Sanayide tamir eden ustalar mı
Rallide birinci olurlar,
Yoksa F1 pilotları mı?
Hal böyleyken evet sen bu meslekten olabilir hatta bunu gururla söyleyebilirsin ama üretmek/tamir etmenin dışında "genel kullanım olarak" bazı konularda belki doğru bildiğin bir çok yanlışların olamaz mı, kimin yokki..
Elbette uzman olmasamda teknosever birisi olarak "Elimizdeki kanıtlanmış verilerdende istifade ederek" paneller konusunda
10 yıldır aktif forum yazarıyım ve bu konularda yeteri kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Tüm bu zaman zarfında şahsıma şiddetle karşı çıkanlar dahi "Eldeki tüm kanıtlamış verilere dayanarak yaptığım" kişisel gözlem ve değerlendirmelerimin "Tek bir tanesi dahi" çürütemediler,
Beyaza Siyah diyen bazı marka fanları dahi bu zaman zarfında teker teker dediğim yere geldiler,
Bu kişiler dikkat ediyorum şimdilerde özellikle Film ve Oyun kriterleri ile panel alırlarken "Parmak bastığım" tüm konuları dikkate alarak seçim yapıyorlar..
Ben tüm bunları işkembeden sallamıyor yada ego kasmıyorum,
Çünkü "illaki benim dediğim olacak" için değil aklın yolu bir, eldeki veriler nezdinde gerçekler bu olduğu için.

Hala ama hala ısrarla "ona buna sataşma" diyorsun...
Allah aşkına söylermisin ben kime sataşmışım? lütfen bana bu mesajımı göster,
Sen belki bilmediğin veya merak ettiğin için, VA panel alan bir arkadaşımıza bizzat AÇI konusunda bir soru sordun,
Bende sana cevaben, meselelerin daha iyi anlaşılması için örnekleme yaparak,
VA Panellerdeki açı zafiyetini büyütenlerin ya dediğim dedik Marka fanları yada satıcılar olduğunu,
Oysa bu durumun bizzat kullanıcılar için zerre sorun teşkil etmediğini,
İnsanların SU vermezsem solar korkusu(açı kaybı) ile Gerçeği(VA) yerine gidip yapay çiçekler(ips) alMAMAları gerektiğini...Yazdım.
Yani bu mesajımda ne bir gönderme nede bir sataşma var,
Mesaj orada isteyen açıp okusun (tabii oda silinmediyse)
Peki sen bu mesajıma cevaben yazdığın o mesajda neyin nesiydi, Hiç yoktan yere işi Albaniye getirmeler(peki sen bu arkadaşın foruma geldiğimden beri her mesajındaki bana olan göndermelerini görmedin mi),
Sen fikrini söyleyemez dikta edemez söylemleriyle şahsımı alaya alırcasına kurduğun cümleler...
Bumuduydu hani şu senin biz aileyizden kastın?
Böyle (bilgi babında) tek taraflı tartışmamı olur.
Hala sen uzman değilsin diyorsun, sana uzmanım diyen mi oldu?
Yukarıda da dediğim gibi, Uzman olduğum için değil yine söylüyorum eldeki tüm kanıtlanmış verilere göre VA panel konusunda altı üstü bir mesaj yazdım,
Sırf bu konuda fikrin uyuşmadığı için işi ta nerelere getirdin şimdi suçlu ben mi oldum.

Kaldıki hani şu senin Foruma anket açıp, youtubeye dahi koyduğun amiyane bir tabirle akıllara zarar VA mı İPS mi videondan aslında zaten anlamıştım bu konudaki düşüncelerini,
İki neidüğü belirsiz (va-ips) dandik panelle bu videoyu neden ve hangi amaçla çektin hala garip garip düşünürüm.
Malesef insanlarımız (haklı olarak) o kadar çok bu konularda bilinçsizlerki, hem anket konusunda hemde youtube yorumlarını okuyorum,
Bir Allahın kuluda çıkıp "iyide hocam bu paneller inmidir cinmidir tarihi esermidir" dememiş..
Bunu soran ve sorgulayan ise yine ben oldum ve ilgili modelleri senden öğrenince "vay arkadaş" dedim ama yinede bu konunun üstüne gitmedim.
Adem kardeşim bak o video ile panellerin P'sinden anlamayan kaç kişiyi, Asla bir FİLMCİ ve OYUNcuya önerilemeyecek Vasat ötesi İPS panellere yönlendirdin sen farkındamısın?
Ben söyleyeyim yüzlerce hatta daha fazla peki yazık değil mi bu insanlara,
Adım gibi biliyorumki bir çoğu (krtiterlerine göre) sırf bu yüzden yanlış seçim yaptıklarının farkına geçte olsa varacaklar sonra iade vs..(tecrübe ile sabit)

Sıradan değil Farklı bir bakış açısına sahip olduğumu bildiğin halde,
Şahsi görüşlerim konusunda çoğu mesajında beni suçlar niteliğinde yakışıksız mesajlar yazıyorsun,
Peki Sen kendi fikirlerini neden bana dikta etmeye çalışıyorsun,
Ben seninle aynı fikride olmak zorundamıyım kardeşim?

Öte yandan
Aslında bu forumun sahibi olup olmaman önemli değil,
Burada asıl mesele;
Şahsıma oldum olası düşman olan "Bazı bazı kimselerin" sözlerinden yola çıkarak şahsıma karşı oluşan o "önyargıların" zaten tanışma konusundaki o ilk mesajında kendini göstermişti.
Ama buna rağmen belki yanlış algılamışımdır diyerek bu garip hoşgeldin mesajlarını kaale almamıştım ama şimdi görüyorumki bunlar bir anlam kazanmaya başladı.
Bu arada beni buraya bağlayan birşey yok, gitmek istesem çeker giderim bir daha yazmam olur biter bu anlamda kimseden icazet istememede gerek yok..

Son olarak benim kimseye Kontrast dersi vermek gibi bir eylemimde yok
Bu konunun uzmanları zaten bize yeteri kadar ders veriyorlar açıp okumak sonrada çıplak gözle tüm bunları gözlemlemek yeterli..

VA-İPS paneller arasındaki Kontrast, Siyahlar ve dahasının karşılaştırılabildiği kaynaklardan birisi;

Yazdıklarının, ''Oturduğun yerden yazarak eleştirmekten ibaret'' olduğunu yazarak, sadece şu satırda tüm tezlerini çürüttüm bile senin.

Sorduğum hiç bir soruya cevap vermeden (panel teknik bilgilerin) halen kalkıp da ''İki neidüğü belirsiz (va-ips) dandik panelle bu videoyu neden ve hangi amaçla çektin hala garip garip düşünürüm.'' cümlen dahi konuya ve insanlara, bizlere sürekli olarak ne kadar küçümser göz ile baktığının resmi kanıtıdır.

Paramız onlara yetti kardeşim! Bu ülkedeki milyonlarca insan gibi paramız onlara yetti onları deneyimledik. O tv leri evimize izlemek için aluıp da almışken incelemedik biz, vatandaşın merak ettiği ürünlerdi, parasını verip aldık.

Sen ne yaptın bu güne kadar?!

10 yıldır forum yazarısın madem, 10 yıldır YAZMAK dışında ne yaptın?

Ne zaman gidip vatandaş adına, sırf incelemek için gidip iki televizyon birden alıp yan yana koyup inceledin ve fikir beyan ettin? İkiden vazgeçtim, bir tane 32'' alıp ''Bunu sizin için aldım'' diyerek inceledin mi hiç?

Mağazalarda gidip tv lere karşıdan bakıp, sonra yurtdışı kaynakları yurtiçi kaynakları, beğenmediğin ben ve sürekli sataştığın Can abinin yazılarından da feyz alarak okuyup derlediğin bilgileri insanlara ''Ben biliyorum'' diye pazarlamak dışında ne yaptın?

Seni hiç tanımadığımız, gerçekte kim olduğunu bilmediğimiz için bu konuda net yorum yapamıyorum ancak ekonomik durumun o sürekli önerdiğin Premium ürünlere yetiyor mu? yetiyor ise sürekli oturduğun yerden insanlara ''O iyi onu al, Bu iyi bunu al'' diyeceğine gidip kendin alıp da inceledin mi? Kullanmak değil, Sadece incelemek adına para verip satın aldın mı?

Bizim bütçemiz buna yetti bunları alabildik bunları karşılaştırdık, bu ürünleri kullanan milyonlarca insan var, bu insanların malına senin ''Ne idüğü belirsiz, dandik, beşpara etmez'' gibi yakıştırmalar yapmaya ne hakkın var?

Bir de şu ''Hiç kimseye sataşmadığım halde'' yazın yok mu ne türde gülsem bilemedim. Yani ismini zikretmeden adamın bütün söylemlerini taklit etmiş, kopyala yapıştır yapmışsın sonra da ''Ben kimseye sataşmadım'' diyorsun çok ilginç.

Her şeyi geçtim, sen gelene kadar şu başlıkta bu tartışmalar varmıydı yokmuydu sadece ona dahi odaklansak benim için kâfi.

Kabul et ki olduğun yerde huzursuzluk var.

Geldiğinden beri yazıyorum kardeşim ister kal ister kalma bana ne yahu sanki bulunmaz Hint kumaşısın da herkes işini gücünü bırakıp seni iknaya çalışacak.

Kalma kardeşim, açık net yazıyorum kalma.

Kaldığında tarzın bu ise, bu olacaksa, biz işimizi gücümüzü bırakıp sana ''İyi de ben öyle demek istemedim, iyi de ben onu demedim, iyi ama yanlış anladın'' diye seni pişpişleyecek de değiliz.

Ben diyorum ki MESLEK, sen diyorsun ki Jokey olmadan önce at mı olmalı. hayır kardeşim önce İNSAN olmalı, kimseyi huzursuz etmemeli, bulunduğun yere sürekli tartışma götürmemeli, saygılı olmayı, susmayı bilmeli. Sonra o verdiğin örnekteki şahıs at mı olur beygir mi olur, öküz mü olur o onun ve onun gibi düşünenlerin sorunudur.

Biz burada önce İNSAN oluyoruz, sonrası kendiliğinden geliyor.

Şimdi; Senin bu konuya cevap yazma yetkini alıyorum zira bu konu başlığı altında daha fazla böyle SAÇMA tartışmalar görmek istemiyorum.

Genel yetkin açık, konu dışı bölümünde kendi konunu açıp oradan bana cevap verebilirsin ne yazmak istiyorsan.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam TV kanalları izlenecekse, 4K panel olduğu için 1920x1088 çözünürlüğündeki yayınlar biraz bulanık görünecek. (Flu, keskin değil.)
Bazı tüketiciler buna dikkat etmeden alıyor. Bulanıklık sorun olmaz diyorsanız, 4K video ve filmler için de internetimiz hızlı diyorsanız 4K panel bakabilirsiniz.

cozunurluk-farklari3fd466376d0f3007.png

Söz konusu TV kanalları olunca bunu genelde belirtme gereği duyuyorum çünkü ileride 4K çözünürlükte yayıncılık olacak mı Türksat'ta bilmiyorum.

yaw abi Türksat da ilaç için 1 adet 4K kanal var(TRT) senelerdir hem de
ben de Astra 19,2 ve HBird de var toplasan 15/20 kadar oluyor ama bunların bir kaç tanesi
hariç diğerlerinin heps şifreli!

ayrıca her içerik de 4K kanallar da "4K"değil 720/1080 karışık!

işin maliyeti çok fazla olduğu(Uydu sistemlerin de) özellikle de "band" kullanımı,kimse bu işe
adam gibi girmiyor

"Hollywood" bile pek istekli değil ve kaynaklar çok kısıtlıdır!
""Bollywood"" bile Holly den daha istekli bu konuda:clap

Uydu sistemleri halen eski teknikle gidiyor ve maliyeti de yüksek dir

Yeni bir sıkıştırma(H265 değil,bu da iş görmedi)sistemi şart dır,aksi halde ne Uyduda ne de net den
bu iş olamayacak gibi görünmektedir+

Şimdi son yıllarda(sanırım 2013/15 döneminde) bir Fransız firması ile Toshiba yeni bir sıkıştırma sistmei
buldular,aslında bulan üretici Tosh idi,sonra Tosh Dükkan kapatmak zorun da kaldığı için bu işi
komple Fransız firmasına devretti,devrim niteliğin de idi bu sistem ancak Fransız lar da sanırım
bir ye takıldılar ve Tosh da olmayınca iş yatmış gibi oldu ve sistem otursaydı resim kaybı
sıfıra yakın çok ciddi bir sıkıştırma ile hem frekans-band genişliği sorunu ortadan kalkıyordu hem de
maliyet ciddi düşecekti,böylece en azında "4K TV yayınları" sayıcı çok artacaktı!

Bizim konuya dönersek,paneller(4K lar) ile mevcut yayın sistemleri birbiriyle tam eşleşmiyor!
sıkıntıda burada işte!

Mevcut kaynak/sistem "eski" ve Paneller ise hem uyumsuz hem de aşırı fiyatlı hem de kaynakların
hepsini işleyemiyor!

Şimdi 8K panel çıktı,iyi de bunu ilk AUO(Modül olarak) hem de asıl bu sistemi bulup geliştiren
SHARP 2012/13 de 8 de değil 12K yaptılar ama ticari olarak pazarı yok tabiki,henüz 4K nın da
adam gibi pazarı olmaması sebebiyle,bitmedi LGD 10K IPS yaptı!

Yani kısaca xxK ları yapmak birileri için sorun değil ama sistemler birbirleriyle uyumsuz yaw:hayir

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum adem hocam. Mağazalarda baktım görüntü kaliteleri çok yakın birbirlerine yada ben anlamadım:-). Dediğiniz samsunglara da baktım gözüme takılmıştı:) mağazadaki satıcı sony KD55XG7005BAEP modelini söyledi 4200 tl civarına düşürebiliriz belki diye ama samsung ru7 serileri ile aynı geldi bana. Bu nedenle sizin gibi üstadların görüşleri çok önemli benim için
Benim için aynı görüntü kalitesi ve mühendisliği iyi olan arasında fiyatı uygun olan tv önemli hocam? Benim bu konuda çözümüm de sizde Adem hocam :-)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem hocam unuttunuz beni?
SONY markasını severim, ama sırf önünde SONY yazacak diye fazladan para vermeyi sevmem o nedenle istisnai durumlar dışında öneri listemde pek yer almaz.

LG markasını teknoloji yönünden severim, panellerini severim, ama rezil servis politikaları nedeniyle öneri listemde yer almaz.

Vestel markasını severim, ama okyanusu aşıp derede boğulmalarını sevmem o nedenle mecbur değilsem önermem.

Arçelik markasını severim, ancak televizyon dünyasında varlıkları ile yoklukları hiç bir anlam teşkil etmez benim için zira sırf üretmiş olmak, mağazalarına gelen müştrerilerine YOK dememek adına tv üretirler o nedenle öneri listemde kolay kolay yer almaz hatta neredeyse hiç yer almaz.

Samsung markasını severim, Mühendisliğini severim, donanım kalitesini belli oranda severim, diğer güney korelinin aksine müşteri hizmetleri daha mantıklı çalıştığı, servisleri denetlendiği, yedek parça diğer markalara görece bir ama bak sadece bir tık daha ucuz olduğu için öneri listemde sıklıkla yer alır.

Phılıps markasını severim ve hatta ambilıght özelliğine bayılırım ama menüsünden nefret ederim, Bunun dışında yedek parça sorunu artık ayyuka çıkmış bir marka olması nedeniyle istisnai durumlar dışında öneri kriterlerimde yoktur.

Bakınız aslında Vestelin müşteri hizmetleri mantığı ile Samsungun teknoloji ve mühendisliğini, LG nin IPS panelini, Phılıpsin de ambilıght desteğini birleştirip ortaya VesphLsung gibi bir marka çıksa, Ciddi söylüyorum bu milletin öyle pek derdi sorunu kalmaz. :)

Bütçenize uygun bir RU7 sizin işinizi görecektir diye düşünüyorum ancak şahsi görüşümdür, mutlaka diğer arkadaşlardan da fikir alın ve en önemlisi

ama en önemlisi

ama en ama en önemlisi

Mutlaka tv yi gidip yerinde görün, beğenin, öyle alın :ok

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
41
SONY markasını severim, ama sırf önünde SONY yazacak diye fazladan para vermeyi sevmem o nedenle istisnai durumlar dışında öneri listemde pek yer almaz.

LG markasını teknoloji yönünden severim, panellerini severim, ama rezil servis politikaları nedeniyle öneri listemde yer almaz.

Vestel markasını severim, ama okyanusu aşıp derede boğulmalarını sevmem o nedenle mecbur değilsem önermem.

Arçelik markasını severim, ancak televizyon dünyasında varlıkları ile yoklukları hiç bir anlam teşkil etmez benim için zira sırf üretmiş olmak, mağazalarına gelen müştrerilerine YOK dememek adına tv üretirler o nedenle öneri listemde kolay kolay yer almaz hatta neredeyse hiç yer almaz.

Samsung markasını severim, Mühendisliğini severim, donanım kalitesini belli oranda severim, diğer güney korelinin aksine müşteri hizmetleri daha mantıklı çalıştığı, servisleri denetlendiği, yedek parça diğer markalara görece bir ama bak sadece bir tık daha ucuz olduğu için öneri listemde sıklıkla yer alır.

Phılıps markasını severim ve hatta ambilıght özelliğine bayılırım ama menüsünden nefret ederim, Bunun dışında yedek parça sorunu artık ayyuka çıkmış bir marka olması nedeniyle istisnai durumlar dışında öneri kriterlerimde yoktur.

Bakınız aslında Vestelin müşteri hizmetleri mantığı ile Samsungun teknoloji ve mühendisliğini, LG nin IPS panelini, Phılıpsin de ambilıght desteğini birleştirip ortaya VesphLsung gibi bir marka çıksa, Ciddi söylüyorum bu milletin öyle pek derdi sorunu kalmaz. :)

Bütçenize uygun bir RU7 sizin işinizi görecektir diye düşünüyorum ancak şahsi görüşümdür, mutlaka diğer arkadaşlardan da fikir alın ve en önemlisi

ama en önemlisi

ama en ama en önemlisi

Hocam harikasınız çok teşekkürler :-)

B Çevrimdışı

bugra7

Aktif Üye
15 Ocak 2020
57
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam merhabalar, vestel grubu içerisinde 43-49 inç arasında fiyat/performans odaklı ürün bakıyorum. açı fazla önemli değil, karşıdan veya hafif yandan bakılacak. öncelik VA ama IPS de olabilir, kesin şu olmalı demiyorum. bu özelliklerde fiyatına göre mantığa hitap edebilen vestel grup içerisindeki önerilerinizi bekliyorum hocam.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Evi arabayı satın oled alın. Ne açı sorunu kalır,ne kontrast,ne renk.Parası mı onu sormayın ?

iyi de bunu da alırsan dediklerin açısından LCD lere çok daha iyiyken bunun da riskleri daha fazla
ve de işin bok tarafı herifler hiç bir hatayı kabul etmeyip "doğal-normal" diyorlar:deli1
parasını zaten geçtim!

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam merhabalar, vestel grubu içerisinde 43-49 inç arasında fiyat/performans odaklı ürün bakıyorum. açı fazla önemli değil, karşıdan veya hafif yandan bakılacak. öncelik VA ama IPS de olabilir, kesin şu olmalı demiyorum. bu özelliklerde fiyatına göre mantığa hitap edebilen vestel grup içerisindeki önerilerinizi bekliyorum hocam.

49UD9500 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV - Slim
49UD8380 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV -DLED
49UD9290 Samsung VA panel ve MB130 anakart FRR1800hz HDR+DV+WCG- Slim
43UD8360 LG IPS panel ve MB130 anakart FRR1000hz HDR+DV - DLED

Üretimlerin çoğu yeni, sahada ne derece bulunuyorlar bilemiyorum araştırın lütfen, olmazsa başka model bakarız.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

ama en önemlisi

ama en ama en önemlisi

Sen yine iyisin yaw,ben SONY yi artık hiç sevmiyorum! Marka takıntısı veya SONY takıntısı olanlar gidip alabilirler

LG aynen dediğin gibi,özellikle de TR de bunlar saç-baş yoldurur insanlara,"komik" işler oluyorLGE/TR de yaw:hayir
LG TV almaktansa,LG panelli bir başka Marka almak daha doğrudur bana göre tabiki!

Vestel bir alternatif olarak elde dursun,fiyatı da tatlıysa bazı serileri OK dir

Arçelik gurubu bana göre TV işin de hikaye gibi,aslında un-yağ-şeker v.s var gerisi gelmiyor TV leri fena olmasa bile
başka tuhaf sıkıntıları var,git Arçelik al denemiyor bu yüzden!
Aynen senin de dediğin gibi adamlar Beyaz Eşya satmak istiyor,...TV de var abi... deniyor bu arada:kas

Samsung ise belli bir rakama çıkabiliyorsan neden olmasın,ama bana uymaz,beğendiklerim çok pahalı ama
serv,s v.s olarak Sony den çok daha iyiler!

TPV de mallar çok kaliteli değildir,MENU 10 senedir sıkıntılı yaw,işin tuhafı heriflerin neredeyse tüm cihazları da
böyle boktan menülere sahipler! biz de 5507 var,TV çok iyi çıktı(Samsung VA)ama 2 defa kumanda değişti
damat atıp kırdığı için:haha1

Not;bu işler den anlamayan adamlar gidip izlemesinler TV leri,promotör,satıcı tipler yoksa adamı yiyorlar
abi şu al şunu alma şu çöptür v.s diyerek:nanik

Geri
Üst Alt