Adem hocam
Filmci, Oyuncu, Detaycı kesime hitap eden
Yüksek Işık, Kontrast, Siyah ve Siyah performansına sahip VA panelleri sırf AÇI muhabbetinden dolayı eleyip,
Bunun yerine gidip Kontrast ve Siyah yoksunu Vasat ötesi bir İPS panel almak aynen şuna benzer;
Maddi imkanım elversede duydumki BMW X6 çok aşırı yakıyormuş,
Bu yüzden Tüplü Reno Megan almaya karar verdim...
Kaldıki: Bizzat VA panel kullanıcıları (istisnalar hariç) bu AÇI konusundan asla şikayetçi değillerdir,
Bunu dillendirip çok büyük bir sorunmuş gibi gösterenler,
Ya İPS panel kullanıcıları yada satıcılardır...
Selamlar;
Öncelikle şurada anlaşmak gerektiğini düşünüyorum.
Siyah senin için çok önemlidir, benim için değildir.
Kontrast benim için çok önemlidir, senin için değildir.
Yan açıya ben çok takarım, sen az takarsın.
Rate değerine sen çok takarsın, ben az takarım.
vs vs bu örnekler çoğalır gider. (Zaten farazi yaklaşımlar örnekler bunlar)
Ne olursa olsun Televizyon dünyasında benim gözümde asla ama asla sabit görüş yoktur, olmaz, olamaz.
Aynı model ürün için 10 ayrı kişiye 10 ayrı yorum yazarım çünkü beklentiler önemlidir benim için.
Aynı model ürünü 10 kişiye önermişimdir ancak 10 kişiye de önermemişimdir zira karşımdaki kişinin o anki ve ilerideki olası tutumları önemlidir benim için.
Basit bir örnek;
X kişisi Vestel marka tv ile iligli bilgi amaçlı bir soru sorar, cevap verilir. İkinci soruyu sorar, cevap verilir, üçüncü, dördüncü, beşinci derken cevap veren taraf şu cevabı verir. ''Sen Vestel alma kardeşim''
Buradaki amaç şu dur, TV lerin performansları ve üreticilerin imkanları bir yere kadardır, o noktadan sonrasını tüketici zorlar, bulamadığında ise tüketici de firmayı zorlar, yorar, firmadan da beklediğini bulamayınca sonrasında bu konu bu foruma dayanır ve ''Siz önermiştiniz'' e kadar gelir konu. O yüzden Vestel efendi mal satacak diye biz burada başımıza dert almak istemeyiz. Aynı şey Samsung için de geçerli, LG için de geçerli.
Daha önce birkaç kere yazdım, tekrar belirtmek isterim ki tavsiyeforumu ailesi olarak amacımız mal satmak değil, X markasının ürünlerini ön plana çıkarmak da değil. Biz burada sadece görüş beyan ediyoruz. Yani Vestel markasının malı çok satsın, Samsung markasının malı çok satsın, LG markasının malı az satsın diye bir kaygımız da derdimiz de yok.
Benim yıllardır süre gelen tüm yorumlarım hep bu çerçevede olur. Belki de ben, gerçekten tüplü Megan arabaya binmeyi sevenlerdenimdir ve bu da bir suç değil, yanlış da değil.
Burada en temel amaç, insanların bütçelerini zorlamadan, içlerine sinecek, ceplerini yormayacak, arıza yaptığında sinir stres olmayacakları ürünlerin olası bütün sorunları ile birlikte elimizde veya aklımızda olan tüm bilgilerini paylaşmak.
Yani ben burada BMX X6 satmaya çalışmıyorum, BMW markası da inan zerre kadar umurumda değil.
Toparlamak gerekirse;
Görüşlerime katılmıyor olmanı anlayabilirim, yalnız doğrular sadece senin düşündüğün gibi olursa doğru olmuyor bana göre. yani senin istediğin gibi olursa her şey güzel, olmazsa öneri yanlış demek bence olmaması gereken bir davranış.
Dikkat edersen bu güne kadar hiç bir yorumuna girip ''Öyle diyorsun ama'' diye başlayan bir cümle ile başlayıp sonra da fikirlerine karşı çıkmadım. Ancak ben dikkat ediyorum ki ikidir kendi fikirlerini ön plana çıkarma/dayatma durumuna giriyorsun bu hoş değil.
''Benim dediklerim doğru'' diye bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Geçen gün yazdığın konuya cevaben de ''Tamam ben yanlış yapmışım demek ki'' dedim geçtim ancak bunun devamını kabul etmem açıkça ifade edeyim, zira malum taviz tavizi doğuruyor.
Seni de geçtim, geçmiş yüzlerce veya binlerce mesaja bak, değerli üstat
albanez in söylemlerine dair tek bir atıfta bulunduğumu gördün mü lütfen söyle? Can abinin alanına girmem, o da benim alanıma girmez. Can abinin kitlesi başkadır, benim kitlem başkadır ancak bu da insanları bölmek, ayırmak, bir kısmını Can'cı, Bir kısmını Adem'ci yapmak anlamında değildir. Bu yaklaşımın adı saygı dır değerli Dallas. Can abime saygım vardır, halen yazılarından feyz alırım, bazı yazılarını sık kullanılanlarıma ekler sonra tekrar okurum, keyifle okurum, halen bilmediklerimi öğrenirim ve bundan da keyif alırım, kendi bildiklerim ve tecrübelerim ile bunu harmanlarım, insanlara daha faydalı ne içerik sunabiliriz ona bakarım ben. Bu katma değer ha Can abiden gelmiş, ha benden gelmiş değişen bir şey olmaz zira her konuda anlaşamıyor olsak da fikirsel bakış açılarımızın aynı yöne doğru olduğu aşikar.
Bu nedenlerle Ben, yıllarını bu işe vermiş, bu işin içinden gelen, duayen statüsü alacak/almış bir zatın yazısına girip de ''Öyle diyorsun da Can hocam'' demedim bu güne kadar ve bundan sonra da kimse görmez böyle bir şey. Senin de yazılarına girmedim zira senin de kendince bir kitlen vardır o da senin yanısıra senin kitlene de saygısızlık olur benim gözümde.
Gerçekten çok sıradışı yanıltıcı, insanlara zarar verici bilgi paylaşıyorsundur o ayrı konu ona zaten sadece ben değil yönetimdeki tüm arkadaşlar müdahale eder.
Forumumuza hoşgeldin, iyidir veya kötüdür, doğrudur veya yanlıştır görüşlerinle, sevenin ile, sevmeyenin ile buradasın, her zaman misafirimizsin, seve seve seni burada ağırlamaktan keyif duyarız ancak başkalarının alanına girmek, kendi hegemonyanı ilan etmeye çalışıyormuşsun gibi oluyor, o da hoş olmuyor kanaatindeyim.
Benim görüşlerim hep açık mecrada yazar, görüşlerime katılanlar katılır, sohbete devam eder, katılmayanlar zaten ''Yahu bu Adem de hep aynı terane, zaten işten de anlamıyor'' der ve senin fikrini almaya başlar zaten. Bırak bu kendiliğinden oluşsun.
Bir ekleme de şu konuda yapayım. Bizzat VA panel kullanıcısıyım ve kesinlikle bana hitap etmeyen panel tipidir.
Belli başlı (NU8000 gibi) özel paneller dışında ciddi derecede açı duyarlılardır o nedenle bu konuda hassasiyeti olanlara kesinlikle önermemekle birlikte satıcı da değilim, Bunu artık insanlar yıllardır biliyordur diye düşünüyorum.
VA panellerin hepsinde de illa ki aynı derecede ton sapması yapacak diye bir kaide yoktur, kullanılan katman ve modül tipine göre bu da değişkendir.
Örnek verelim JVC50VU73 mesela CMO nun rettiği VA paneli kullanır, ileri ama ileri derecede açı duyarlıdır, HILEVEL 49UHL650 de Samsung üretimi VA panel olmasına karşın JVC ye nazaran çok daha soft bir duyarlılığı vardır, yine de ton sapmasını farketmemek için ya kör olmak lazım, ya da körü körüne VA sevdalısı.