A Çevrimdışı

Altay55

Yeni Üye
28 Ocak 2020
11
30
Üstadlar sayın Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın verdiği cesaret ile vestel 55ud9500 televizyonumu kurdurdum testlerini yaptırdım herhangi bir sıkıntı yok. Bu televizyonla ilgili ben alma sürecindeyken fazla bilgi bulamamıştım sormak istediğiniz bir husus varsa cevaplayabilirim.
Herkese güzel günler diliyorum

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Üstadlar sayın Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın verdiği cesaret ile vestel 55ud9500 televizyonumu kurdurdum testlerini yaptırdım herhangi bir sıkıntı yok. Bu televizyonla ilgili ben alma sürecindeyken fazla bilgi bulamamıştım sormak istediğiniz bir husus varsa cevaplayabilirim.
Öncelikle güle güle sağlıklı günlerde kullanın.Ben de düşünüyorum..Nasil hocam ilk izlenimleriniz.genelde Vestel TV de smart tarafını bir tarafa bırakırsak eleştiriler görüntü pastel soluk olduğu yönünde oluyor siz nasıl buldunuz.belki dahili uydudan da kaynaklanabilir

A Çevrimdışı

Altay55

Yeni Üye
28 Ocak 2020
11
30
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Öncelikle 40 inç vestel 4k bir tvden geçtim bu televizyona onu belirteyim görüşlerimde ona göre olcak haliyle. Tv oldukça kibar ve güzel bir çerçeveye sahip paneli oldukça beğendim 4k YouTube videoları oldukça canlı ve güzeldi. Bildiğiniz gibi tv va panel sahip evimizde yan açılardanda izleniyor buna rağmen rahatsız edici derecede bi görüntü bozukluğu yok en çok bu mutlu etti beni. Kumanda üzerinde ki netflix ve youtube tuşlarına basar basmaz bu iki uygulamayada 1 saniyede girebiliyorum buda şaşırttı bu kadar hız beklemiyordum çünkü kanl geçişleri ile ilgili yorumda bulunamayacağım hdmi üzerinden kablo tv kullanıyorum bu yüzden tüm tvlerde standart oluyor kanal geçişi. Özetleyecek olursam verdiğim 3350 tl nin karşılığını fazlasıyla aldığımı düşünüyorum. Eğer unuttuğum sormak istediğiniz bişey varsa cevaplamaya çalışırım

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Öncelikle 40 inç vestel 4k bir tvden geçtim bu televizyona onu belirteyim görüşlerimde ona göre olcak haliyle. Tv oldukça kibar ve güzel bir çerçeveye sahip paneli oldukça beğendim 4k YouTube videoları oldukça canlı ve güzeldi. Bildiğiniz gibi tv va panel sahip evimizde yan açılardanda izleniyor buna rağmen rahatsız edici derecede bi görüntü bozukluğu yok en çok bu mutlu etti beni. Kumanda üzerinde ki netflix ve youtube tuşlarına basar basmaz bu iki uygulamayada 1 saniyede girebiliyorum buda şaşırttı bu kadar hız beklemiyordum çünkü kanl geçişleri ile ilgili yorumda bulunamayacağım hdmi üzerinden kablo tv kullanıyorum bu yüzden tüm tvlerde standart oluyor kanal geçişi. Özetleyecek olursam verdiğim 3350 tl nin karşılığını fazlasıyla aldığımı düşünüyorum. Eğer unuttuğum sormak istediğiniz bişey varsa cevaplamaya çalışırım
Teşekkür ederim görüşleriniz için eğer ulusal kanallarda ve HD yayınlarda da görüntü tatmin edici ise sipariş veriyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben sorayım gerçek bir kullanıcı olmanız sebebi ile.

Yan açı performansı ve panel genel performansı nasıl?

Smart, uygulamalar, menü vs tamamen geçin lütfen. Yüksek hacimli bir gerçek uhd video ile test edip panelin nasıl bir performans sunduğunu objektif olarak yazabilirmisiniz rica etsem.

A Çevrimdışı

Altay55

Yeni Üye
28 Ocak 2020
11
30
Teşekkür ederim görüşleriniz için eğer ulusal kanallarda ve HD yayınlarda da görüntü tatmin edici ise sipariş veriyorum
Kesinlikle tatmin edici görüntü veriyor tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Smart, uygulamalar, menü vs tamamen geçin lütfen. Yüksek hacimli bir gerçek uhd video ile test edip panelin nasıl bir performans sunduğunu objektif olarak yazabilirmisiniz rica etsem.

Elbette hocam. YouTube da 4k yazınca çıkan videoları açtım tv gelir gelmez. Açıkcası beklentimin çok üzerinde bir panel performansı ile karşılaştım renkler oldukça canlı ve göz alıcı. Yan açılardan da kullanılıyor yaklaşık 45 derece gibi açılardan da izleniyor elbette doksan derece kadar canlı ve güzel değil renkler ancak beni rahatsız etmiyor şahsen hatta ben çoğu zaman yandan izliyorum yani ips ekranda baktım almadan önce çok soluk gelmişti vs panele göre açıkcası ben oldukça beğendim kendi televizyonum adına yani şunu söleyebilirim en azından f/p olarak en iyi seçenek olabilir. Ayrıca yetkili servisteki arkadaşada sizin tavsiyeniz üzerine rica ettim testi yaptı sağolsun 1 tane dahi ölü piksel yoktu sizede teşekkür ederim bana verdiğiniz cesaretten ötürü sayenizde içime senin güzel bir televizyon sahibi oldum.

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49

Adem hocam
Filmci, Oyuncu, Detaycı kesime hitap eden
Yüksek Işık, Kontrast, Siyah ve Siyah performansına sahip VA panelleri sırf AÇI muhabbetinden dolayı eleyip,
Bunun yerine gidip Kontrast ve Siyah yoksunu Vasat ötesi bir İPS panel almak aynen şuna benzer;
Maddi imkanım elversede duydumki BMW X6 çok aşırı yakıyormuş,
Bu yüzden Tüplü Reno Megan almaya karar verdim...

Kaldıki: Bizzat VA panel kullanıcıları (istisnalar hariç) bu AÇI konusundan asla şikayetçi değillerdir,
Bunu dillendirip çok büyük bir sorunmuş gibi gösterenler,
Ya İPS panel kullanıcıları yada satıcılardır...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Kesinlikle tatmin edici görüntü veriyor tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elbette hocam. YouTube da 4k yazınca çıkan videoları açtım tv gelir gelmez. Açıkcası beklentimin çok üzerinde bir panel performansı ile karşılaştım renkler oldukça canlı ve göz alıcı. Yan açılardan da kullanılıyor yaklaşık 45 derece gibi açılardan da izleniyor elbette doksan derece kadar canlı ve güzel değil renkler ancak beni rahatsız etmiyor şahsen hatta ben çoğu zaman yandan izliyorum yani ips ekranda baktım almadan önce çok soluk gelmişti vs panele göre açıkcası ben oldukça beğendim kendi televizyonum adına yani şunu söleyebilirim en azından f/p olarak en iyi seçenek olabilir. Ayrıca yetkili servisteki arkadaşada sizin tavsiyeniz üzerine rica ettim testi yaptı sağolsun 1 tane dahi ölü piksel yoktu sizede teşekkür ederim bana verdiğiniz cesaretten ötürü sayenizde içime senin güzel bir televizyon sahibi oldum.

Panelin hayırlı olsun,ben bu modeli yazın görmüştüm Vatan da,ancak teşhir de yoktu! 49/55 geldi ama depoda demişlerdi,yaw kardeşim
açın özellikle 49 olanını bir bakalım deyince ertesi gün adamlar 55 liğini açmışlar,o zaman dikkatimi çekip VA olması sebebiyle oldukça
inceledim,satıcıların hepsini tanıdığım için daha sonra video testlerine geçtim(USB den)

-motion performansı NU8xx/XF9xx dan aşağı değil hatta bir tık daha iyiydi,özellikle Stutter testinde!

-VA olması sebebiyle Siyahlar iyi ama tam iyi de değildi özellikle siyah detaylarını kayıplı veriyordu!

-"media codec" desteği olarak da X9xx ve özellikle de NU8x den daha geniş formatlar sunuyordu!

-WiFi chipseti ni de denedim! çok iyi bulmuştum!
Ethernet durumun olacaksa bilemem ama Modemin panele çok yakınsa(1 metre içindiyse)WiFi ile dene

Not;bazı yeni nesil üst seviye WiFi chipsetler çok iyi performans(özellikle 5G den)gösteriyorlar! DENE bunları

>>>-Forumlar da bilenler değil de osuruk dan adamlar ki asıl bunlar SATICIdırlar bir şekilde ne teknik bilgi nede
pratik bilgileri bile tam olmadığı için VA/IPS mukayese yapıp kafaları karıştırırlar

Her IPS veya her VA çok iyi değildir hele hele günümüz de VA ların "çoğu" yerler de sürünmektedir!!!
Bugün ise her VA da her IPS den daha iyi değildir!

>IPS her zaman en doğru rengi üretir,bunu öğrensin bazıları,ama gördükleri her IPS de böyle değildir!
aynı şekilde her VA da iyi değildir!
>"Prof.Monitörler" her devir de IPS olmuştur neden acep?? buna istisna olarak bir tek Sharp özel monitörleri
VA dır sadece!! bir de bugün artık pek üretilmeyen Samsung un bir tane VA serisi vardır,bunun haricinde tüm iyi
veya prof.Monitörler IPS dir!

-Siyah çalışmasını ben UD9500 de beğenmemiştim! aslında bunun 49 olanını Monitör için alacaktım ancak
özellikle Monitör olarak kullanacağım için de IPS önceliğim vardı F/P olarak geçen senenin Grundig VLX9750
olanı da aynı paraya bulduğum için hiç düşünmeden IPS almıştım ki zaten renk doğruluğu da mükemmel
çıktı,ama bunu almasaydım büyük ihtimalle UD9500 alabilirdim

VA lar siyahları kötü işler çoğunlukla ama baktığınız zaman simsiyah göründüğü için insanlar sşyahlar mükemmel
derler halbuki yanlıştır bu durum! ama iyi VA lar(örneğin günümüz "FALD" olan Samsung QLED ler bu konuda
en iyi "siyah" sunuyorlar örneğin Samsung 8/9 serileri sadece!

Ana renkler(RGB) vede ikincil renkler çoğunlukla VA lar da yanlış üretilir!

-"Colour Manegement" ayarları varmı bilmiyorum UD9500 için,çünkü o zaman bakmamıştım!
2P/10P gibi ayarlar varmı bilmiyorum!

-Motion olarak ise oldukça beğenmiştim videoların akıcılık sahnelerin de

-AÇI sorunu da 25 de dereceyi geçmiyorsanız sorun olmaz
zaten IPS ler de bile yaklaşık böyledir tam yandan 90/2 yaparsanız,zaten böyle bir sıfır hatayla resim veren
IPS de yoktur!
ANCAK bazı IPS ler vardır(ben de böyle bir IPS daha vardır>Toshiba) ve IPS olmasına rağmen neredeyse hiç
açı vermiyor kullanılan filtreleme/katman v.s sebebiyle ve verdiği açı da 10derecedir evet sadece "ON derece"!
iyi de hani IPS ler çok geniş açı verirlerdi??

Veya Samsung un pek kullanmadığı bir tekniği vardır "45derece" sıfır kayıp açı uygulaması! ki bunu çoğunuz
belki ancak 60 derecede görürsünüz,yani IPS lerden daha da geniş,o zaman bu nedir??
Hatta bu bulduğu teknik de(Tesçilli üründür "TM")Sharp ile geçmişte DAVA lık olup,Sharp a tazminat ödemiştir!

-TFT-LCD ler VA/IPS hepsinin açı sorunu vardır,zaten "Contrast" öncelikle düşer IPS olsa da bu böyledir!
Contrast VA da 5derece/IPS de 10 dereceden sonra düşer çoğu insan bunu da pek anlayamaz!

Netice de bunlar PDP panel değildir!!! açı sorunu vardır!

Güle güle kullan

not;bana ince ayarlar v.s kısmını yazarmısın?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Bugün biraz daha detaylı yazdım 9500 paneli!
9800 den "genel" olarak daha iyi olduğunu da yazmıştım biliyorsun ama benim için daha önemli olan detaylar
9800-IPS de olduğu için,ben bunu tercih ettim ama sıkıntılı bazı riskleri de olduğu için açıkçası 9500 genel de
daha tercih edilebilir paneldir!
F/P olarak da çok iyi zaten:ok

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Bugün biraz daha detaylı yazdım 9500 paneli!
9800 den "genel" olarak daha iyi olduğunu da yazmıştım biliyorsun ama benim için daha önemli olan detaylar
9800-IPS de olduğu için,ben bunu tercih ettim ama sıkıntılı bazı riskleri de olduğu için açıkçası 9500 genel de
daha tercih edilebilir paneldir!
F/P olarak da çok iyi zaten:ok
Teşekkürler Can hocam.Peki bir de bunun ud9280 modeli var ve özellik olarak aynı gibi ben fark göremedim. ama aralarinda fiyat farkı olabiliyor.hangisini uygun bulursam alayım mı yoksa özellikle ud9500 mi tercih edeyim

A Çevrimdışı

Altay55

Yeni Üye
28 Ocak 2020
11
30
Panelin hayırlı olsun,ben bu modeli yazın görmüştüm Vatan da,ancak teşhir de yoktu! 49/55 geldi ama depoda demişlerdi,yaw kardeşim
açın özellikle 49 olanını bir bakalım deyince ertesi gün adamlar 55 liğini açmışlar,o zaman dikkatimi çekip VA olması sebebiyle oldukça
inceledim,satıcıların hepsini tanıdığım için daha sonra video testlerine geçtim(USB den)

-motion performansı NU8xx/XF9xx dan aşağı değil hatta bir tık daha iyiydi,özellikle Stutter testinde!

-VA olması sebebiyle Siyahlar iyi ama tam iyi de değildi özellikle siyah detaylarını kayıplı veriyordu!

-"media codec" desteği olarak da X9xx ve özellikle de NU8x den daha geniş formatlar sunuyordu!

-WiFi chipseti ni de denedim! çok iyi bulmuştum!
Ethernet durumun olacaksa bilemem ama Modemin panele çok yakınsa(1 metre içindiyse)WiFi ile dene

Not;bazı yeni nesil üst seviye WiFi chipsetler çok iyi performans(özellikle 5G den)gösteriyorlar! DENE bunları

>>>-Forumlar da bilenler değil de osuruk dan adamlar ki asıl bunlar SATICIdırlar bir şekilde ne teknik bilgi nede
pratik bilgileri bile tam olmadığı için VA/IPS mukayese yapıp kafaları karıştırırlar

Her IPS veya her VA çok iyi değildir hele hele günümüz de VA ların "çoğu" yerler de sürünmektedir!!!
Bugün ise her VA da her IPS den daha iyi değildir!

>IPS her zaman en doğru rengi üretir,bunu öğrensin bazıları,ama gördükleri her IPS de böyle değildir!
aynı şekilde her VA da iyi değildir!
>"Prof.Monitörler" her devir de IPS olmuştur neden acep?? buna istisna olarak bir tek Sharp özel monitörleri
VA dır sadece!! bir de bugün artık pek üretilmeyen Samsung un bir tane VA serisi vardır,bunun haricinde tüm iyi
veya prof.Monitörler IPS dir!

-Siyah çalışmasını ben UD9500 de beğenmemiştim! aslında bunun 49 olanını Monitör için alacaktım ancak
özellikle Monitör olarak kullanacağım için de IPS önceliğim vardı F/P olarak geçen senenin Grundig VLX9750
olanı da aynı paraya bulduğum için hiç düşünmeden IPS almıştım ki zaten renk doğruluğu da mükemmel
çıktı,ama bunu almasaydım büyük ihtimalle UD9500 alabilirdim

VA lar siyahları kötü işler çoğunlukla ama baktığınız zaman simsiyah göründüğü için insanlar sşyahlar mükemmel
derler halbuki yanlıştır bu durum! ama iyi VA lar(örneğin günümüz "FALD" olan Samsung QLED ler bu konuda
en iyi "siyah" sunuyorlar örneğin Samsung 8/9 serileri sadece!

Ana renkler(RGB) vede ikincil renkler çoğunlukla VA lar da yanlış üretilir!

-"Colour Manegement" ayarları varmı bilmiyorum UD9500 için,çünkü o zaman bakmamıştım!
2P/10P gibi ayarlar varmı bilmiyorum!

-Motion olarak ise oldukça beğenmiştim videoların akıcılık sahnelerin de

-AÇI sorunu da 25 de dereceyi geçmiyorsanız sorun olmaz
zaten IPS ler de bile yaklaşık böyledir tam yandan 90/2 yaparsanız,zaten böyle bir sıfır hatayla resim veren
IPS de yoktur!
ANCAK bazı IPS ler vardır(ben de böyle bir IPS daha vardır>Toshiba) ve IPS olmasına rağmen neredeyse hiç
açı vermiyor kullanılan filtreleme/katman v.s sebebiyle ve verdiği açı da 10derecedir evet sadece "ON derece"!
iyi de hani IPS ler çok geniş açı verirlerdi??

Veya Samsung un pek kullanmadığı bir tekniği vardır "45derece" sıfır kayıp açı uygulaması! ki bunu çoğunuz
belki ancak 60 derecede görürsünüz,yani IPS lerden daha da geniş,o zaman bu nedir??
Hatta bu bulduğu teknik de(Tesçilli üründür "TM")Sharp ile geçmişte DAVA lık olup,Sharp a tazminat ödemiştir!

-TFT-LCD ler VA/IPS hepsinin açı sorunu vardır,zaten "Contrast" öncelikle düşer IPS olsa da bu böyledir!
Contrast VA da 5derece/IPS de 10 dereceden sonra düşer çoğu insan bunu da pek anlayamaz!

Netice de bunlar PDP panel değildir!!! açı sorunu vardır!

Güle güle kullan

not;bana ince ayarlar v.s kısmını yazarmısın?
Hocam teşekkür ediyorum öncelikle bahsettiğiniz teknik detayları bilmiyorum açıkcası teknik bilgiye sahip değilim sizin kadar ancak modem televizyona 6-8 metre mesafede arada iki duvar var yinede 4k videoları takılmadan 1080p izliyorum hem YouTube hemde netflix de zaten smart olarak sadece ikisini kullanıyorum belki bu size fikir verebilir wifi chipset hususunda. İnce ayarlar konusundada detaylı bilgiye sahip değilim yani dinamik spor oyun gibi çeşitli seçenekler var ve özelleştirilebiliyor kontrast keskinlik parlaklık gibi ayrıca özel olarak sormak istediğiniz bişey varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem hocam
Filmci, Oyuncu, Detaycı kesime hitap eden
Yüksek Işık, Kontrast, Siyah ve Siyah performansına sahip VA panelleri sırf AÇI muhabbetinden dolayı eleyip,
Bunun yerine gidip Kontrast ve Siyah yoksunu Vasat ötesi bir İPS panel almak aynen şuna benzer;
Maddi imkanım elversede duydumki BMW X6 çok aşırı yakıyormuş,
Bu yüzden Tüplü Reno Megan almaya karar verdim...

Kaldıki: Bizzat VA panel kullanıcıları (istisnalar hariç) bu AÇI konusundan asla şikayetçi değillerdir,
Bunu dillendirip çok büyük bir sorunmuş gibi gösterenler,
Ya İPS panel kullanıcıları yada satıcılardır...

Selamlar;

Öncelikle şurada anlaşmak gerektiğini düşünüyorum.

Siyah senin için çok önemlidir, benim için değildir.
Kontrast benim için çok önemlidir, senin için değildir.
Yan açıya ben çok takarım, sen az takarsın.
Rate değerine sen çok takarsın, ben az takarım.

vs vs bu örnekler çoğalır gider. (Zaten farazi yaklaşımlar örnekler bunlar)

Ne olursa olsun Televizyon dünyasında benim gözümde asla ama asla sabit görüş yoktur, olmaz, olamaz.

Aynı model ürün için 10 ayrı kişiye 10 ayrı yorum yazarım çünkü beklentiler önemlidir benim için.

Aynı model ürünü 10 kişiye önermişimdir ancak 10 kişiye de önermemişimdir zira karşımdaki kişinin o anki ve ilerideki olası tutumları önemlidir benim için.

Basit bir örnek;

X kişisi Vestel marka tv ile iligli bilgi amaçlı bir soru sorar, cevap verilir. İkinci soruyu sorar, cevap verilir, üçüncü, dördüncü, beşinci derken cevap veren taraf şu cevabı verir. ''Sen Vestel alma kardeşim''

Buradaki amaç şu dur, TV lerin performansları ve üreticilerin imkanları bir yere kadardır, o noktadan sonrasını tüketici zorlar, bulamadığında ise tüketici de firmayı zorlar, yorar, firmadan da beklediğini bulamayınca sonrasında bu konu bu foruma dayanır ve ''Siz önermiştiniz'' e kadar gelir konu. O yüzden Vestel efendi mal satacak diye biz burada başımıza dert almak istemeyiz. Aynı şey Samsung için de geçerli, LG için de geçerli.

Daha önce birkaç kere yazdım, tekrar belirtmek isterim ki tavsiyeforumu ailesi olarak amacımız mal satmak değil, X markasının ürünlerini ön plana çıkarmak da değil. Biz burada sadece görüş beyan ediyoruz. Yani Vestel markasının malı çok satsın, Samsung markasının malı çok satsın, LG markasının malı az satsın diye bir kaygımız da derdimiz de yok.

Benim yıllardır süre gelen tüm yorumlarım hep bu çerçevede olur. Belki de ben, gerçekten tüplü Megan arabaya binmeyi sevenlerdenimdir ve bu da bir suç değil, yanlış da değil.

Burada en temel amaç, insanların bütçelerini zorlamadan, içlerine sinecek, ceplerini yormayacak, arıza yaptığında sinir stres olmayacakları ürünlerin olası bütün sorunları ile birlikte elimizde veya aklımızda olan tüm bilgilerini paylaşmak.

Yani ben burada BMX X6 satmaya çalışmıyorum, BMW markası da inan zerre kadar umurumda değil.

Toparlamak gerekirse;

Görüşlerime katılmıyor olmanı anlayabilirim, yalnız doğrular sadece senin düşündüğün gibi olursa doğru olmuyor bana göre. yani senin istediğin gibi olursa her şey güzel, olmazsa öneri yanlış demek bence olmaması gereken bir davranış.

Dikkat edersen bu güne kadar hiç bir yorumuna girip ''Öyle diyorsun ama'' diye başlayan bir cümle ile başlayıp sonra da fikirlerine karşı çıkmadım. Ancak ben dikkat ediyorum ki ikidir kendi fikirlerini ön plana çıkarma/dayatma durumuna giriyorsun bu hoş değil.

''Benim dediklerim doğru'' diye bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Geçen gün yazdığın konuya cevaben de ''Tamam ben yanlış yapmışım demek ki'' dedim geçtim ancak bunun devamını kabul etmem açıkça ifade edeyim, zira malum taviz tavizi doğuruyor.

Seni de geçtim, geçmiş yüzlerce veya binlerce mesaja bak, değerli üstat albanez albanez in söylemlerine dair tek bir atıfta bulunduğumu gördün mü lütfen söyle? Can abinin alanına girmem, o da benim alanıma girmez. Can abinin kitlesi başkadır, benim kitlem başkadır ancak bu da insanları bölmek, ayırmak, bir kısmını Can'cı, Bir kısmını Adem'ci yapmak anlamında değildir. Bu yaklaşımın adı saygı dır değerli Dallas. Can abime saygım vardır, halen yazılarından feyz alırım, bazı yazılarını sık kullanılanlarıma ekler sonra tekrar okurum, keyifle okurum, halen bilmediklerimi öğrenirim ve bundan da keyif alırım, kendi bildiklerim ve tecrübelerim ile bunu harmanlarım, insanlara daha faydalı ne içerik sunabiliriz ona bakarım ben. Bu katma değer ha Can abiden gelmiş, ha benden gelmiş değişen bir şey olmaz zira her konuda anlaşamıyor olsak da fikirsel bakış açılarımızın aynı yöne doğru olduğu aşikar.

Bu nedenlerle Ben, yıllarını bu işe vermiş, bu işin içinden gelen, duayen statüsü alacak/almış bir zatın yazısına girip de ''Öyle diyorsun da Can hocam'' demedim bu güne kadar ve bundan sonra da kimse görmez böyle bir şey. Senin de yazılarına girmedim zira senin de kendince bir kitlen vardır o da senin yanısıra senin kitlene de saygısızlık olur benim gözümde.

Gerçekten çok sıradışı yanıltıcı, insanlara zarar verici bilgi paylaşıyorsundur o ayrı konu ona zaten sadece ben değil yönetimdeki tüm arkadaşlar müdahale eder.

Forumumuza hoşgeldin, iyidir veya kötüdür, doğrudur veya yanlıştır görüşlerinle, sevenin ile, sevmeyenin ile buradasın, her zaman misafirimizsin, seve seve seni burada ağırlamaktan keyif duyarız ancak başkalarının alanına girmek, kendi hegemonyanı ilan etmeye çalışıyormuşsun gibi oluyor, o da hoş olmuyor kanaatindeyim.

Benim görüşlerim hep açık mecrada yazar, görüşlerime katılanlar katılır, sohbete devam eder, katılmayanlar zaten ''Yahu bu Adem de hep aynı terane, zaten işten de anlamıyor'' der ve senin fikrini almaya başlar zaten. Bırak bu kendiliğinden oluşsun.

Bir ekleme de şu konuda yapayım. Bizzat VA panel kullanıcısıyım ve kesinlikle bana hitap etmeyen panel tipidir.
Belli başlı (NU8000 gibi) özel paneller dışında ciddi derecede açı duyarlılardır o nedenle bu konuda hassasiyeti olanlara kesinlikle önermemekle birlikte satıcı da değilim, Bunu artık insanlar yıllardır biliyordur diye düşünüyorum.

VA panellerin hepsinde de illa ki aynı derecede ton sapması yapacak diye bir kaide yoktur, kullanılan katman ve modül tipine göre bu da değişkendir.
Örnek verelim JVC50VU73 mesela CMO nun rettiği VA paneli kullanır, ileri ama ileri derecede açı duyarlıdır, HILEVEL 49UHL650 de Samsung üretimi VA panel olmasına karşın JVC ye nazaran çok daha soft bir duyarlılığı vardır, yine de ton sapmasını farketmemek için ya kör olmak lazım, ya da körü körüne VA sevdalısı.

B Çevrimdışı

bugra7

Aktif Üye
15 Ocak 2020
57
Selamlar arkadaşlar, aynı fiyatlarda 49UHL650'ye alternatif olabilecek tv öneriniz var mı? 40-50 inç arasında, fiyatı kalitesine göre uygunsa smart olmak zorunda değil, en fazla 2.5bin lira, tercihen 2bin lira civarında böyle esnek özelliklerde tv arıyorum. yani açıkcası tv'den beklentim paneline göre uygun fiyatlı olması.
panele karşıdan bakılacak, açı sorunu da yok.

H Çevrimdışı

hasan90

Yeni Üye
4 Şub 2020
1
33
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum smart tv araştırıyorum. smart tv konusunda bilgim yok denecek kadar az. Yardımcı olursanız sevinirim.
tv den beklentim.
- görüntü kalitesi üst seviyede renkler dolgun ve canlı, gözü yormayan olursa iyi olur.
- pc monitörü olarak kullanılmaya uygun
- mümkünse dayanıklı arıza kolay kolay vermeyen
- servis hizmeti iyi olan
- 40 inch civarı
- fiyat olarak 3-4 bin tl civarı
birkaç marka model sıralarsanız iyi olur

Geri
Üst Alt