Sn.Sako
-Siz önce IPM mi yoksa VA panelmi istiyorsunuz veya bunları bilip de spesfik olarak bana IPS lazım dır veya VA gereklidir
diye bir yol ayrımı yaptınızmı acaba?
-Grundig-SMART işi=beş para etmez!!!
ama benim gibi bu işleri PC-Desktop veya Android TV Box dan hallediyorsanız o zaman sorun yoktur,Smart ın olup olmadığının!
-Bu seri Grundig ler "donanım" olarak oldukça iyidir ve örneğin genel de şu gözden kaçar; "WiFi Chipset" kalitesi nasıldır!
Ethernet durumu nedir gibi çünkü bu en önemli kriterler den birisidir,netice de İnternete giriliyor değilmi? Smart işi
Grundig ler de dandik ama "Youtube" işi var ve sorunsuz,ben de zaten sadece YouTube ve IPTV özelliklerini kullanıyorum
Ve örneğin WiFi çekimi de çok iyi olduğu için örneğin 4K içerikleri sorunsuz izliyorum(60fps-120fps ler dahil)ama aynı işlemi
örneğin "TV Box" dan yaparsam takılmalı veya smooth bir resim akmıyor,neden?? çünkü Box ın WiFi chipseti dandik
hatta Ethernet ile bağlasam bile sorunlu ama Grundig de böyle değil!
-IPS lerin üst seviye panellerin de zaten resim kaltesi VA dan iyidir veya çok daha iyidir! tek eksisi "Contrast" değeri düşüktür
ve Black değerleri yüksek olduğu için,haliyle bu durum VA larda daha iyidir,ancak VA olup da günümüz de kimi panellere
Contrast değeri yok 5000 dir yok 6000 dir gibi sallama VA Contrast değerleri yanlış değil küllüm "yalandır"
En iyi günümüz VA sı bile ortalama 2000/2800:1 Contrast ile gidiyor! bu arada benim 10 senelik Tosh da 2650;1 veriyor
-Evet görüntü gayet tatmin edici,benim zaten ilk ve tek kriterim de "resim kalitesidir" gerisi teferruat dır!
ancak bu biraz da sizlere kalmış ve görecelidir,örneğin bana güzel gelen sizlere kötü de gelebilir!
ANCAK gerçek "FILM" ci isen IPS ler yaramaz,bunu bil!
Ama bana göre gerçek FILM için VA lar da yaramaz!
FILM için ya Sinema veya PJ veya PDP gerisi hikaye dir
Ben hala ne XF9005 den ne de NU8000 gibi piyasanın en baba denilen panellerin den FILM için tatmin edici görüntü alamıyorum!
tabi de kimileri için göreceli dir ama beni kesinlikle tatmin etmiyorlar!
-valla benim seri 49VLX9750(2018 model) ve NetFlix varmı onu bile bilmiyorum yaw,komik ama bilmiyorum işim olmadığı için
üzerinde gelen uygulamalar dan bir çoğunu sildim/kaldırdım ama bunlar gerçek de kaldılırılamıyor,sistem da kalıyor!
Bir de şöyle bir durum var,Grundig ler de örneğin panel en üst seri oluyor ama NetFlix yok yaw,olacak işmi şimdi bu?
ama bir alt seride vardır hatta iki alt seride bile NetFlix olabiliyor gibi abuk işler vardır
Veya Bluetooth olmuyor en üst seride bir alt da var! al bir saçma durum daha,yaw bu devir de Bluetooth desteği olmayan
panelmi var üstelik böyle üst seriler de ama bu herifler de vardır!
-Işık kaçırma sorunu var kronik gibi,bende de vardır ama çok az olduğu olduğu için idare ediyorum!
İnternete bağlanma sorunları da olabiliyor!(bende de vardır ama şimdilik idare ediyorum gibi)
5G den internet süper çekiyor!! şayet Modem panele çok yakınsa(50cm-1 metre arası gibi)Ethernet den bile
daha yüksek yüksek hız da çekiyor! bu çok ciddi bir artıdır belliki herifler WiFi chipset 6xx serisinin en üst lerini
kullanmışlardır,ancak 2.4G den hız düşüyor!
-"HDR" NIT değeri nedir bilmiyorum ama panel IPS olduğu için VA lara göre düşüktür,ancak panel seviyesi yüksek
kalite IPS olduğu için(sanırım 9800 bu konuda benimkinden daha iyidir)Nit değeri oldukça yüksek ve bazı denemeler
yaptım Araba Farı gibi oluyor
ancak benim şimdilik HDR ile işim de yoktur,zaten HDR resim ayarları tamamen
bozuluyor ve kaynak da önemlidir!! ama millet bunları bilmediği için HDR varmı diye soruyor!
HDR için günümüz de tek kaynak cihaz da "4K-Bluray" lerdir!!! veya destekliyorsa PC den de olabiliyor
Youtube v.s gibi yerler den test yapmayın lütfen!
-Bunun SMART ına ne bir şey yüklersin nede bir şey silebilirsin,kısaca bunun Smart ını unutacaksın,ya da çok merakın varsa
iyi bir Android TV Box alacaksın! daha da olmadı direk "NVidia SHIELD" alıyorsun
ya da bu konuda BOX için beni takip edeceksin ara sıra!
++
yani Grundig dedinmi biraz düşüneceksin,hatta vazgeçeceksin!
ben paneli bu arada sadece "MONİTÖR" olarak kullanıyorum ve IPS i de bu yüzden bilinçli-bilgi sahibi olarak aldım!
her kullanıcı profili farklıdır ve bu durum da günümüz "trendleri" olarak ele alırsam gidin direk Grundig alın demem zaten!
-"Dahili uydu" resim kalitesi bana göre iyi değil ve zaten kullanmıyorum! çok sıkı bir Receiver var onu arada bağlayıp kullanıyorum
zaten ben TV izlemem,izlersem de IPTV den izliyorum(TV Box üzerinden)
-Grundig de lanet bir IPTV programı var RUS un olan(SSIP diye geçiyor) ben bu kadar rezil IPTV programı görmedim yaw
bir kere kurulumu bile işkence,beceremedim Servis çağırdım ama onlar da yapamadılar "abi bilmiyorum" dedi sonun da
sonra 2 gün net den araştırdım ve ancak 3. gün kurabildim,kaynak olarak da Rus siteleri dahil girmediğim yer kalmadı
sonunnda becerdim,zaten PC olması gerekiyor yapmak için veya belki cep tlf dan da yapılabiliyor,ayrıca stabil hiç değil
bu pragram,neyseki Desktop var veya Android gerektiği için bazı APK.ler için BOX ile hallediyorum bütün bunları
Sonuç olarak bilmeyen için Grundig kullanımı total olarak bütün bu işleri yapacaksan tek bir TV den o zaman uzak durun
Grundig TV ler den
Saygılar++