E Çevrimdışı

ertemli

Yeni Üye
16 Şub 2018
43
Neyse IPS geldi
Yarın kurulum var
Bakalım beğenecek miyiz..

IMG_20200207_193229.jpg

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 58ud8200 modeli PC ye bağladığım da Windows 10 Monitörde Wide Color Gamut desteğinin olduğunu söylüyor yanlız. 55ud8200e yok yazmışsın ya o yüzden eklemek istedim. Panel farkından dolayı aynı model içinde farkli özellikler olabiliyor demek ki.

M Çevrimdışı

mylove33

Yeni Üye
9 Mar 2019
17
40
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 32.inc TV bakıyorum mutfak için ozellik olarak smart olan ve ip TV yükleyebileceğim (ssiptv) TV marka ve model önerisi istiyorum sizden

F Çevrimdışı

fbmurat_55

Yeni Üye
4 Ara 2019
5
36
TV nin arka kapak etiketini paylaşabilirmisiniz rica etsem.
Merak ettim bir kontrol edeceğim, 3800 yüksek geldi bana zaar.

Diğer anlamda zaten Samsung teknolojisine alışık birisi olarak aslında para durumu müsait olsa 55LS03 bakmanızı önerirdim ama çok uçuk olur diye klasik RU7 serilerine bakalım derim ben.

690671F0-FF2E-48A5-9FD5-F068F60DD104.jpg

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Beklentilerime ve bütçeme değinip önerilerinizi rica edeceğim.

Öncelikle Apple TV üzerinden izliyorum herşeyi, TV, IPTV, Netflix,NAS’a bağlı harddisk’ten filmler vs.. ayrıca optic giriş ile 5.1 ses sistemime de bağlayacağım TV’yi. Dolayısıyla smart özellikleri, ses kalitesi vb pek ilgilenmiyorum.
Filmlerden kaliteli, siyahları düzgün görüntü almak, 4K, HDR gibi nitelikli görüntülerde sorun yaşamamak, maçları izlerken gölgelerle boğuşmamak asıl amacım.

Bütçem 5000 TL ama değer hissedersem 8000 TL’ye kadar zorlarım. Şu ana kadar QLED görüntü yönünden, Philips ambilight ve fiyat yönünden ilgimi çekti. Teknik açıdan okuduklarıma göre VA panel ve 100 hz işimi görür gibi geliyor. Bir de komik gelebilir ama ayaklarının ortada ve genişliğinin 80cm’i geçmemesi gerekiyor. (Hanım kriteri :) )

Deneyimlerinize göre önerileriniz olur ise şimdiden çok teşekkür ederim.

K Çevrimdışı

kcihank

Yeni Üye
8 Şub 2020
3
44
Hocam Merhaba Yaklaşık 5.000 TL bütçeli bir tv almak istiyorum. Genelde internet üzerinden film izleme ve normal yayın izleyen bir aileyiz. Ayrıca apk kurup onun üzerinden maç izleyebileceğim bir tv arıyorum. LG nin kumandası ve sesli komut sistemi bana cazip gelirken üst segment tv lerin VA olmaması ve html 5 desteği olamayan sitelere bağlanma problemi beni düşündürüyor. Samsun sony paneller bu konuda tatmin edici olurken, Sony fiyat Samsung da işletim sistemi konusunda lg gibi kullanım kolaylığına sahip olmaması ile biraz mesafeli kalmamamıza neden oluyor. Yani durup dururken nur topu gibi bir derdimiz oldu. Philips ve panasonic hakkında bir fikrim yok. Bu konuda uzun mesai harcamış biri olarak sizin görüşünüz nedir ? Kanal geçişlerini yavaş olmamasıda benim için önemli. Tavsiyeniz nedir

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Beklentilerime ve bütçeme değinip önerilerinizi rica edeceğim.

Öncelikle Apple TV üzerinden izliyorum herşeyi, TV, IPTV, Netflix,NAS’a bağlı harddisk’ten filmler vs.. ayrıca optic giriş ile 5.1 ses sistemime de bağlayacağım TV’yi. Dolayısıyla smart özellikleri, ses kalitesi vb pek ilgilenmiyorum.
Filmlerden kaliteli, siyahları düzgün görüntü almak, 4K, HDR gibi nitelikli görüntülerde sorun yaşamamak, maçları izlerken gölgelerle boğuşmamak asıl amacım.

Bütçem 5000 TL ama değer hissedersem 8000 TL’ye kadar zorlarım. Şu ana kadar QLED görüntü yönünden, Philips ambilight ve fiyat yönünden ilgimi çekti. Teknik açıdan okuduklarıma göre VA panel ve 100 hz işimi görür gibi geliyor. Bir de komik gelebilir ama ayaklarının ortada ve genişliğinin 80cm’i geçmemesi gerekiyor. (Hanım kriteri :) )

Deneyimlerinize göre önerileriniz olur ise şimdiden çok teşekkür ederim.
her şey tamam ancak ayak durumu ilginç, ona bakmak gerekecek özel olarak. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 32.inc TV bakıyorum mutfak için ozellik olarak smart olan ve ip TV yükleyebileceğim (ssiptv) TV marka ve model önerisi istiyorum sizden
FHD olması şart demezseniz eğer, 32HD7100 sizin işinizi görecek ekonomik bir tv olur.
Almışken daha iyi bir mühendislik ile FHD tv alayım derseniz (32'' için ne redece gerekli olduğu tartışılır) LG den LM6300 inceleyebilirsiniz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 58ud8200 modeli PC ye bağladığım da Windows 10 Monitörde Wide Color Gamut desteğinin olduğunu söylüyor yanlız. 55ud8200e yok yazmışsın ya o yüzden eklemek istedim. Panel farkından dolayı aynı model içinde farkli özellikler olabiliyor demek ki.
Paneller karma o nedenle olabilir. 55 için Samung ve LG - 58 için Chot ve Panda karma paneller var. Yalnız 55 de WCG yok görünüyor siz yazınca tekrar kontrol ettim, Yani panel LG de olsa yok, Samsung da olsa yok.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
hoparlorleri TV'ye baglamak icin bir amfi alacagim ama ne alacagimi bilemedim. bircok amfi markasi samsung'a uyumlu degil anladigim kadari ile... o yuzden yardim istedim hocam

Hocam siz eski sistem Amfi den mi bahsediyorsunuz acaba?

iyi de bunlar kaldımı artık,yoksa "AVR" den mi bahsediyorsunuz?

Bu paneller AVR ile uyumludur,hatta AVR ler bazı noktalar da daha da ileridir:ok

Eski sistem 5-1/7-1 gibi olanları ise "Analog" bağlarsınız ve bunun için de genel de çoğu
TV ler den çıkan 3lü adaptör-bağlantı uçları içeren fişleri vardır ve bunun kırmızı-beyaz
uçlarını (stereo) panele bağlamak imkanları vardır ve hemen her panel den bu Analog-Amfi
v.s bağlantı aparatı çıkıyor(panele giren uç farklı olabilir!)

Yok,ben AVR alacağım dersen zaten işin kolay,AVR ler de "Digital-optical IN" var zaten veya
hem Optical hem de Coaxial portları olan AVR ler de vardır!
Böylece sesi tamamen TV den değil de AVR den alabilirsin
Veya HDMI üzerin de>>>"ARC" portlu olan HDMI port üzerin den tabiki alabilirsin

1-Analog da seçimlerin kısıtlı olur(yeni tip paneller+eski sistem Amfi ler ile)
2-Digital destekli(Audio-Video+her türlü DATA v.s gibi) AVR ler de ise seçenekler çok fazladır
veya iyi bir AVR olursa panelin desteği bile geride kalır!

Geri
Üst Alt