Bir arkadaşta sıfır prof. display samsung LH55M var.Alıcı durumundayım.
Monitor kullanımının yanısıra tv yayınlarınıizleme başarısı nedir acaba?
Özellikle spor karşılaşmalarında hareket becerisi?
albanez usta ilgilenirse sevinirim.
Eyvallah. Bekliyorumher şey tamam ancak ayak durumu ilginç, ona bakmak gerekecek özel olarak.
kullanılan panel IPS parlaklık 500 nıt kontras 3000:1 olarak geçiyor katalog rakamlarıyla tepki süresi de 8Bir de asıl amacın nedir bu panel den?veya "FILM"ci misin?
nedir beklentilerin kısaca?
kullanılan panel IPS parlaklık 500 nıt kontras 3000:1 olarak geçiyor katalog rakamlarıyla tepki süresi de 8
Birçok girişin yanı sıra 2 adet hdmi var.
1920x1080 panel.(Bu benim için uygun)
fiyat konusu dost alışverişi olacağından gerçekçi olmayabilir.4-4.5 gibi
yurt dışı fiyatları bunun çok üstünde..
Sonuçta işlevi tv izlemek değil aletin )
Monitör amaçlı kullanmakla birlikte örneğin dreambox 900 hd deki performansını merak ediyorum.
kapalı kutu, görüntüsünü görmedim.
tek başına monitor kullanımının ötesinde tv izlemek içinde kullanmak istiyorum.
Pio 42 8. jenerasyon plazma keyfini hala tadan bir kullanıcıyım.
Sizin de beğendiğiniz 46 inç philips 550? de uzun süre kullandığım bir panel oldu.
İlginize teşekkürler
Üstatlar, daha önce de mesaj attım ama bu haftasonu karar verme aşamasına geleceğim için tekrar yazayım dedim kusura bakmayın
Samsung 75Q70R
Sony 75xf9005 (bulmak biraz zor gibi)
Sony 75xg9505
Samsung 82ru8000
Samsung 82Q60R
Bu modeller arasında kararsız kaldım. Genelde gece daha loş ortamlarda film izleyeceğimden dolayı Va panellere yöneldim. Ru8000 diğerlerine göre alt segment kalsa da hem boyutu büyük hem de fiyatı uygun. İncelemelerde de hdr performansı düşük ama kontrastının çok iyi olduğu söylenmiş.
Hangisini önerirsiniz? Bir de Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var o da kafamı kurcalamıyor değil.
Bu ilk mesajıma ilaveten bugün Vatan’a ve Samsung’a gitme şansım oldu. VA ve IPS panellerin ekrana bir iki tıklayarak anlaşabildiğini ama firmaların aynı modelde dahi farklı panele gidebildiklerini öğrenmiş oldum.Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Beklentilerime ve bütçeme değinip önerilerinizi rica edeceğim.
Öncelikle Apple TV üzerinden izliyorum herşeyi, TV, IPTV, Netflix,NAS’a bağlı harddisk’ten filmler vs.. ayrıca optic giriş ile 5.1 ses sistemime de bağlayacağım TV’yi. Dolayısıyla smart özellikleri, ses kalitesi vb pek ilgilenmiyorum.
Filmlerden kaliteli, siyahları düzgün görüntü almak, 4K, HDR gibi nitelikli görüntülerde sorun yaşamamak, maçları izlerken gölgelerle boğuşmamak asıl amacım.
Bütçem 5000 TL ama değer hissedersem 8000 TL’ye kadar zorlarım. Şu ana kadar QLED görüntü yönünden, Philips ambilight ve fiyat yönünden ilgimi çekti. Teknik açıdan okuduklarıma göre VA panel ve 100 hz işimi görür gibi geliyor. Bir de komik gelebilir ama ayaklarının ortada ve genişliğinin 80cm’i geçmemesi gerekiyor. (Hanım kriteri )
Deneyimlerinize göre önerileriniz olur ise şimdiden çok teşekkür ederim.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki Toshiba 32LL3A63DT 32" Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV ve Grundig 32GCH6730 32" 82 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV için ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi fiyat olarakta 1.300 TL bandındaFHD olması şart demezseniz eğer, 32HD7100 sizin işinizi görecek ekonomik bir tv olur.
Almışken daha iyi bir mühendislik ile FHD tv alayım derseniz (32'' için ne redece gerekli olduğu tartışılır) LG den LM6300 inceleyebilirsiniz.
Toshiba ok dir benim için ama Grundig için Can abinin (Albanez) fikrini almak lazım.Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki Toshiba 32LL3A63DT 32" Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV ve Grundig 32GCH6730 32" 82 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV için ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi fiyat olarakta 1.300 TL bandında
Teşekkürler Can bey..OK anladım
>Samy nin gelişmiş PVA sınıfın dan bir panel olmadığını anlıyorum,ayrıca bunlar da çok pahalı!
>IPS olması özellikle "Monitör" için zaten en doğrusu,Nit değeri de OK dir(eminmisin buna?
ya da panel prof.display oludğu için doğru kabul edilmesi gerekiyor)
>Contrast On-Off>>Static değer dir! ANSI den Native o kadar yüksek olmaz ama sen bir PDP
hem de Pio kullanıcısı olduğu için>>Pio daki FILM tadi bunda olamaz!
>"Monitör" olarak beklentini keserse ve 1080 de bana yeter dersen o panel o zaman iş görür
özelikle de resim kalitesi olarak
Ben de IPS-TV kullanıyorum ağırlık Monitör olarak,ancak senin panelin çok daha iyi resim verecektir!
>DB900 için de olumsuz şeyler yazamam ve bunu düşündüğüne göre,ne yapacağını da anladım
bende bu seçim de doğrudur,ancak salt resim kalitesi en iyisi olsun diyorsan DB ve benzeri
aletler olmaz! Humax/TechiSat bakacaksın(yenileri 4K ama eskileri FHD dir)bence 4K alman
ilerisi ve günümüz için de daha doğru seçim olacaktır,ANCAK bunlar FTA cihazlar dır,başka
hiç bir atraksiyon yapmazlar!! bunların işi en iyi resim kalitesini vermek dir!
DB yerine VU+ da olabilir,resim kalitesi bence bir tık daha iyi VU da
İşin o kısmı artık sana kalıyor
++
Pio 428 serileri XA/XD ler "hala" adama kendisini izlettirir
Sen beni TF/DH Pio dan tanıyormusun acaba?
Toshiba nın bu modeline IPTV (ssiptv) yükleyebiliyormuz hocamToshiba ok dir benim için ama Grundig için Can abinin (Albanez) fikrini almak lazım.
Grundigler konusunda çok engin bilgiye sahip değilim, olan bilgim ile önersem sizin hakkınızı, önermesen Grundig üreticisinin hakkını yemiş olurum.