K Çevrimdışı

kenlus

Yeni Üye
8 Şub 2020
4
52
Bir arkadaşta sıfır prof. display samsung LH55M var.Alıcı durumundayım.
Monitor kullanımının yanısıra tv yayınlarınıizleme başarısı nedir acaba?
Özellikle spor karşılaşmalarında hareket becerisi?
albanez albanez usta ilgilenirse sevinirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir arkadaşta sıfır prof. display samsung LH55M var.Alıcı durumundayım.
Monitor kullanımının yanısıra tv yayınlarınıizleme başarısı nedir acaba?
Özellikle spor karşılaşmalarında hareket becerisi?
albanez albanez usta ilgilenirse sevinirim.

Bunlar signage dediğimiz tip tedir,prof.Monitör uygulaması için ama daha çok sunum
ve benzeri işler içindir,yapıları biraz farklıdır

Şimdiler de pek üretilmiyor bunlar,Samsung da bir ara PVA nın farklı versiyonu olarak çok kaliteli
prof.Monitörler vardı,senin bahsettiğini bilmiyorum,full spec. varmı acaba?

Bu işin gerek VA gerekse de IPS olarak bazı üreticiler tamamen Monitör amaçlı Display
üniteleri üretiyor,en iyis Panasonic ve Sharp dır,ancak bunların fiyatı da onbin dolarları geçiyor!

Tam bir TV izlenimi için görmek gerekiyor ama bunlar günümüz vivid-sature aşırı parlak ve anime
saçma resimler gibi görüntü vermezler,tam doğru resim verirler ama bunu da normal
bir günümüz panel kullanıcısı beğenmez!

Bunlar tam prof.Monitör gibi kullanım içindir!
Samsung bir de işin çakallığına gidiyor bu işte,Gamer lar için veya prof.Monitör filan diyor ama işin aslı
öyle,değildir!

++

Şimdi sen bunu çıplak gözle izledinmi??
nedir izlenimlerin ve de fiyatı nedir?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bir de asıl amacın nedir bu panel den?veya "FILM"ci misin?
nedir beklentilerin kısaca?

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
her şey tamam ancak ayak durumu ilginç, ona bakmak gerekecek özel olarak. :ok
Eyvallah. Bekliyorum:)
QLED’lerde bir tek Q80R ayakları ortada, Philips’te ve LG’de çok seçenek var. Sony X900F’i beğendim ama işte yanda ayaklar olmuyor. Bunları neden beğeniye ve ihtiyaca göre esnek yapmazlar ki? Ortada olsa ve sağa sola 30 derece dönebilse en ideali bence hepsi için :(
Neyse, en kötü duvara monte ettireceğim ama o zaman da 65” şart oluyor, ayak ortada olursa 55” yeterli.

K Çevrimdışı

kenlus

Yeni Üye
8 Şub 2020
4
52
Bir de asıl amacın nedir bu panel den?veya "FILM"ci misin?
nedir beklentilerin kısaca?
kullanılan panel IPS parlaklık 500 nıt kontras 3000:1 olarak geçiyor katalog rakamlarıyla tepki süresi de 8
Birçok girişin yanı sıra 2 adet hdmi var.
1920x1080 panel.(Bu benim için uygun)
fiyat konusu dost alışverişi olacağından gerçekçi olmayabilir.4-4.5 gibi
yurt dışı fiyatları bunun çok üstünde..
Sonuçta işlevi tv izlemek değil aletin :))
Monitör amaçlı kullanmakla birlikte örneğin dreambox 900 hd deki performansını merak ediyorum.
kapalı kutu, görüntüsünü görmedim.
tek başına monitor kullanımının ötesinde tv izlemek içinde kullanmak istiyorum.
Pio 42 8. jenerasyon plazma keyfini hala tadan bir kullanıcıyım.
Sizin de beğendiğiniz 46 inç philips 550? de uzun süre kullandığım bir panel oldu.
İlginize teşekkürler

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
Üstatlar, daha önce de mesaj attım ama bu haftasonu karar verme aşamasına geleceğim için tekrar yazayım dedim kusura bakmayın

Samsung 75Q70R
Sony 75xf9005 (bulmak biraz zor gibi)
Sony 75xg9505
Samsung 82ru8000
Samsung 82Q60R

Bu modeller arasında kararsız kaldım. Genelde gece daha loş ortamlarda film izleyeceğimden dolayı Va panellere yöneldim. Ru8000 diğerlerine göre alt segment kalsa da hem boyutu büyük hem de fiyatı uygun. İncelemelerde de hdr performansı düşük ama kontrastının çok iyi olduğu söylenmiş.

Hangisini önerirsiniz? Bir de Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var o da kafamı kurcalamıyor değil.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
kullanılan panel IPS parlaklık 500 nıt kontras 3000:1 olarak geçiyor katalog rakamlarıyla tepki süresi de 8
Birçok girişin yanı sıra 2 adet hdmi var.
1920x1080 panel.(Bu benim için uygun)
fiyat konusu dost alışverişi olacağından gerçekçi olmayabilir.4-4.5 gibi
yurt dışı fiyatları bunun çok üstünde..
Sonuçta işlevi tv izlemek değil aletin :))
Monitör amaçlı kullanmakla birlikte örneğin dreambox 900 hd deki performansını merak ediyorum.
kapalı kutu, görüntüsünü görmedim.
tek başına monitor kullanımının ötesinde tv izlemek içinde kullanmak istiyorum.
Pio 42 8. jenerasyon plazma keyfini hala tadan bir kullanıcıyım.
Sizin de beğendiğiniz 46 inç philips 550? de uzun süre kullandığım bir panel oldu.
İlginize teşekkürler

OK anladım

>Samy nin gelişmiş PVA sınıfın dan bir panel olmadığını anlıyorum,ayrıca bunlar da çok pahalı!

>IPS olması özellikle "Monitör" için zaten en doğrusu,Nit değeri de OK dir(eminmisin buna?
ya da panel prof.display oludğu için doğru kabul edilmesi gerekiyor)

>Contrast On-Off>>Static değer dir! ANSI den Native o kadar yüksek olmaz ama sen bir PDP
hem de Pio kullanıcısı olduğu için>>Pio daki FILM tadi bunda olamaz!

>"Monitör" olarak beklentini keserse ve 1080 de bana yeter dersen o panel o zaman iş görür
özelikle de resim kalitesi olarak

Ben de IPS-TV kullanıyorum ağırlık Monitör olarak,ancak senin panelin çok daha iyi resim verecektir!

>DB900 için de olumsuz şeyler yazamam ve bunu düşündüğüne göre,ne yapacağını da anladım
bende bu seçim de doğrudur,ancak salt resim kalitesi en iyisi olsun diyorsan DB ve benzeri
aletler olmaz! Humax/TechiSat bakacaksın(yenileri 4K ama eskileri FHD dir)bence 4K alman
ilerisi ve günümüz için de daha doğru seçim olacaktır,ANCAK bunlar FTA cihazlar dır,başka
hiç bir atraksiyon yapmazlar!! bunların işi en iyi resim kalitesini vermek dir!

DB yerine VU+ da olabilir,resim kalitesi bence bir tık daha iyi VU da
İşin o kısmı artık sana kalıyor

++

Pio 428 serileri XA/XD ler "hala" adama kendisini izlettirir:ok:ok:ok
Sen beni TF/DH Pio dan tanıyormusun acaba?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Üstatlar, daha önce de mesaj attım ama bu haftasonu karar verme aşamasına geleceğim için tekrar yazayım dedim kusura bakmayın

Samsung 75Q70R
Sony 75xf9005 (bulmak biraz zor gibi)
Sony 75xg9505
Samsung 82ru8000
Samsung 82Q60R

Bu modeller arasında kararsız kaldım. Genelde gece daha loş ortamlarda film izleyeceğimden dolayı Va panellere yöneldim. Ru8000 diğerlerine göre alt segment kalsa da hem boyutu büyük hem de fiyatı uygun. İncelemelerde de hdr performansı düşük ama kontrastının çok iyi olduğu söylenmiş.

Hangisini önerirsiniz? Bir de Samsung un Dolby Atmos ve Dolby vision eksikliği var o da kafamı kurcalamıyor değil.

++

>DV+AT için kaynakların varmıdır,yoksa sen de trende uymuş bu konuda gidiyormusun?

2013 de UHD paneller çıktı,sonra tüm paneller neredeyse UHD oldu bugün için ve aradan
7 sene geçti hala ortada UHD kaynak gibi,bol bol YT den DEMO izliyoruz yaw

>75 ve daha büyük ebatlar özellikle "FILM" için doğru seçim olsa da,sen bu içerikleri nereden izleyeceksin
yani asıl sorum budur???

>RU da haybeye para verirsin!
>Qled ler den 8/9 OK özellikle 9x çok pahalı biliyorsun!

Bir de şöyle bakalım bir çuval para verip de DV+DA olmayan panel alınırmı? (yani benim için DT+DA hiç bir önem
arzetmese bile,bir sürü para veren adam içinse önemli gelebilir)

>HDR performansı IPS ler de daha düşüktür(yetersiz NIT değerleri yüzünden) ama her VA da yüksek NIT lere
çıkamıyor!

Not;eğer VA olup da çıkarsa yüksek NIT lere o zaman da gece ışıksız ortamda araba farı gibi parlama
yapar özellikle ebat da 65 den büyük olursa!

>SD&HD performansı da göreceli olarak olsa bile düşecektir ebat büyüdükçe!

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Beklentilerime ve bütçeme değinip önerilerinizi rica edeceğim.

Öncelikle Apple TV üzerinden izliyorum herşeyi, TV, IPTV, Netflix,NAS’a bağlı harddisk’ten filmler vs.. ayrıca optic giriş ile 5.1 ses sistemime de bağlayacağım TV’yi. Dolayısıyla smart özellikleri, ses kalitesi vb pek ilgilenmiyorum.
Filmlerden kaliteli, siyahları düzgün görüntü almak, 4K, HDR gibi nitelikli görüntülerde sorun yaşamamak, maçları izlerken gölgelerle boğuşmamak asıl amacım.

Bütçem 5000 TL ama değer hissedersem 8000 TL’ye kadar zorlarım. Şu ana kadar QLED görüntü yönünden, Philips ambilight ve fiyat yönünden ilgimi çekti. Teknik açıdan okuduklarıma göre VA panel ve 100 hz işimi görür gibi geliyor. Bir de komik gelebilir ama ayaklarının ortada ve genişliğinin 80cm’i geçmemesi gerekiyor. (Hanım kriteri :) )

Deneyimlerinize göre önerileriniz olur ise şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu ilk mesajıma ilaveten bugün Vatan’a ve Samsung’a gitme şansım oldu. VA ve IPS panellerin ekrana bir iki tıklayarak anlaşabildiğini ama firmaların aynı modelde dahi farklı panele gidebildiklerini öğrenmiş oldum. :)
Hepsini yan yana izlerken aralarında Full Aray olan Sony XG95 ve Samsung Q70-Q80’lerin net şekilde ayrıştığını gördüm. İçim gitti yani. Eşim de Philips dizaynını çok beğendi, fiyat/performans gibi duruyor. 8303 modeli hele hele 100hz olması nedeniyle cezbetti ama onda da sadece teşhir var. Futbol demosu istedim ama yok deyip geçti adamlar! Sony’nin kendisinde vardı ve çok iyiydi elbette :( Paraya mı kıysam hanıma mı uysam karar veremedim henüz.

K Çevrimdışı

kadir_yilmaz

Yeni Üye
26 Ara 2019
3
Merhaba,
Suan gittigidiyor kazananlar kulübü üyeliğine özel 1879tl.

Yaklasik 3 gün önce mediamarkt gece kusu kampanyasında 1800 lira (kupon ile daha uyguna geliyordu) fiyatı vardı.

Tavsiye eder misiniz?

M Çevrimdışı

mylove33

Yeni Üye
9 Mar 2019
17
40
FHD olması şart demezseniz eğer, 32HD7100 sizin işinizi görecek ekonomik bir tv olur.
Almışken daha iyi bir mühendislik ile FHD tv alayım derseniz (32'' için ne redece gerekli olduğu tartışılır) LG den LM6300 inceleyebilirsiniz.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki Toshiba 32LL3A63DT 32" Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV ve Grundig 32GCH6730 32" 82 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV için ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi fiyat olarakta 1.300 TL bandında

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki Toshiba 32LL3A63DT 32" Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV ve Grundig 32GCH6730 32" 82 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV için ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi fiyat olarakta 1.300 TL bandında
Toshiba ok dir benim için ama Grundig için Can abinin (Albanez) fikrini almak lazım.
Grundigler konusunda çok engin bilgiye sahip değilim, olan bilgim ile önersem sizin hakkınızı, önermesen Grundig üreticisinin hakkını yemiş olurum.

K Çevrimdışı

kenlus

Yeni Üye
8 Şub 2020
4
52
OK anladım

>Samy nin gelişmiş PVA sınıfın dan bir panel olmadığını anlıyorum,ayrıca bunlar da çok pahalı!

>IPS olması özellikle "Monitör" için zaten en doğrusu,Nit değeri de OK dir(eminmisin buna?
ya da panel prof.display oludğu için doğru kabul edilmesi gerekiyor)

>Contrast On-Off>>Static değer dir! ANSI den Native o kadar yüksek olmaz ama sen bir PDP
hem de Pio kullanıcısı olduğu için>>Pio daki FILM tadi bunda olamaz!

>"Monitör" olarak beklentini keserse ve 1080 de bana yeter dersen o panel o zaman iş görür
özelikle de resim kalitesi olarak

Ben de IPS-TV kullanıyorum ağırlık Monitör olarak,ancak senin panelin çok daha iyi resim verecektir!

>DB900 için de olumsuz şeyler yazamam ve bunu düşündüğüne göre,ne yapacağını da anladım
bende bu seçim de doğrudur,ancak salt resim kalitesi en iyisi olsun diyorsan DB ve benzeri
aletler olmaz! Humax/TechiSat bakacaksın(yenileri 4K ama eskileri FHD dir)bence 4K alman
ilerisi ve günümüz için de daha doğru seçim olacaktır,ANCAK bunlar FTA cihazlar dır,başka
hiç bir atraksiyon yapmazlar!! bunların işi en iyi resim kalitesini vermek dir!

DB yerine VU+ da olabilir,resim kalitesi bence bir tık daha iyi VU da
İşin o kısmı artık sana kalıyor

++

Pio 428 serileri XA/XD ler "hala" adama kendisini izlettirir:ok:ok:ok
Sen beni TF/DH Pio dan tanıyormusun acaba?
Teşekkürler Can bey..
T.F. döneminden belki de yüzlerce telefon la görüştüklerinizden biri de bendim.
bir kaç kez ve oldukça uzun :)) Ankara..
Galiba bu aleti alacağım.
En azından mükemmel bir monitör olacaktır.
Bu arada enigma 2.5 ile dream 900, görüntü kalitesinde hissedilir bir iyileşme sağladı.
Elbette sizin bahsettiklerinizle yarışamaz ama
Malum enigma getirileri :))))

M Çevrimdışı

mylove33

Yeni Üye
9 Mar 2019
17
40
Toshiba ok dir benim için ama Grundig için Can abinin (Albanez) fikrini almak lazım.
Grundigler konusunda çok engin bilgiye sahip değilim, olan bilgim ile önersem sizin hakkınızı, önermesen Grundig üreticisinin hakkını yemiş olurum.
Toshiba nın bu modeline IPTV (ssiptv) yükleyebiliyormuz hocam

Geri
Üst Alt