albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
Tavsiye alamadım ama uluslararası inceleme siteleri, youtube videoları ve mağazalardaki araştırmalarım sonucunda 55Q80R siparişi verdim. Hepsiburada’daki 8800 TL’lik (Avrupa Elektronik) fiyatı da etkili oldu tabi. Samsung bayiinde 10400 TL idi fiyat. Ben aldıktan sonra da HB fiyatı 9500 TL’ye çıkardı. Böyle bakınca TV aslında mağazada beğendiğim bir başka tv olan Sony XG950’den 1000 TL gibi daha uygun bir fiyata geldi. İlginç şekilde yurt dışında fiyatlar tam tersi, Q80R daha pahalı.
Bakalım, tokatlanmadıysak deneyimleri de yazarım. Dolby Vision handikap gibi gösteriyor insanlar ama ben daha böyle bir kaynak görmedim izleyecek. Bir ara Dolby Digital, DTS, 3D hastalıkları vardı ama gerçek hayatta yine çok az insan bunları aktif kullandılar. Esas merak konusu black crush denen hadise. Ne kadar sorun yaratıyor bu deneyeceğim.
-Black Crush hala bir sorun neredeyse tüm paneller için!
Sony/Samsung FALD diye panel yapıyor ama sadece adı FALD gerisi hikaye ve üstelik bu sistemin
buluş çıkış tarihi(SHARP tarafından) 2009 ve hala gıdım ilerleme olmadığı gibi geriye gidiş oldu
En iyi hatta süper FALD paneller>>>SharpXS1/SonyX45x/Toshsv685 iyi deunların alayı 2009/10 model yaw
İşin ilginci ise örneğin LGE,hem Samy den hem de Sony den çok daha başarılı FALD yapabiliyor ama
onun mda IPS handikapı vardır
-Black işinin çalışmasını maalesef çoğu insan bilmiyor!
Crush olayı eskiden de vardı özellikle PDP paneller de ama bir tek Pio da olmazdı!
-49(dahil) dan büyük paneller de(VA/IPS farketmez) hem black-crush hem de özellikle colour-banding
hele de panel UHD olursa ve de içeriğin bit-rate değeri de düşükse kaçınılmaz oluyor neyse ki bunu da
çoğu insan anlamıyor
++
Sen de "Bluray" varmıdır?? varsa öncelikle bununla dene resim ayarlarını!
örneğin IPTV kullanıyorsan bununla da sakın deneme! o sonra ki iş
++
-Bir diğer konu da o panelin native contrast değeri düşüktür!
buna birinci sebeb de daha önce defalarca bahsettiğim ve Samy patentli bir
kaplama tekniği ürünü vardır(genel de kullanmıyor)bu teknik "geniş açı"
verme sistemidir ve senin panel de bu vardır! böylece açı genişliyor ama
contrast biraz düşüyor!
Not;bu tekniği Sharp izinsiz aldı Samy den ve dava edilip ceza yemiştir,Sharp ın
aldığı bu sisteme kendisi bir başka teknik uyguladı contrast artımı için ama onda da
başarılı olamadı!
Samy nin bu tekniği hem tuttu hemde tutmadı! "contrast" işini çözemediler çünkü
sanırım Sharp daha sonrfa IGZO-X panelle bu sorunu çözdü ama bu paneller de araba fiyatına yaw
Son düzenleme: