albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Tavsiye alamadım ama uluslararası inceleme siteleri, youtube videoları ve mağazalardaki araştırmalarım sonucunda 55Q80R siparişi verdim. Hepsiburada’daki 8800 TL’lik (Avrupa Elektronik) fiyatı da etkili oldu tabi. Samsung bayiinde 10400 TL idi fiyat. Ben aldıktan sonra da HB fiyatı 9500 TL’ye çıkardı. :) Böyle bakınca TV aslında mağazada beğendiğim bir başka tv olan Sony XG950’den 1000 TL gibi daha uygun bir fiyata geldi. İlginç şekilde yurt dışında fiyatlar tam tersi, Q80R daha pahalı.

Bakalım, tokatlanmadıysak deneyimleri de yazarım. :) Dolby Vision handikap gibi gösteriyor insanlar ama ben daha böyle bir kaynak görmedim izleyecek. Bir ara Dolby Digital, DTS, 3D hastalıkları vardı ama gerçek hayatta yine çok az insan bunları aktif kullandılar. Esas merak konusu black crush denen hadise. Ne kadar sorun yaratıyor bu deneyeceğim.

-Black Crush hala bir sorun neredeyse tüm paneller için!
Sony/Samsung FALD diye panel yapıyor ama sadece adı FALD gerisi hikaye ve üstelik bu sistemin
buluş çıkış tarihi(SHARP tarafından) 2009 ve hala gıdım ilerleme olmadığı gibi geriye gidiş oldu

En iyi hatta süper FALD paneller>>>SharpXS1/SonyX45x/Toshsv685 iyi deunların alayı 2009/10 model yaw:bye

İşin ilginci ise örneğin LGE,hem Samy den hem de Sony den çok daha başarılı FALD yapabiliyor ama
onun mda IPS handikapı vardır

-Black işinin çalışmasını maalesef çoğu insan bilmiyor!
Crush olayı eskiden de vardı özellikle PDP paneller de ama bir tek Pio da olmazdı!

-49(dahil) dan büyük paneller de(VA/IPS farketmez) hem black-crush hem de özellikle colour-banding
hele de panel UHD olursa ve de içeriğin bit-rate değeri de düşükse kaçınılmaz oluyor neyse ki bunu da
çoğu insan anlamıyor:cool

++

Sen de "Bluray" varmıdır?? varsa öncelikle bununla dene resim ayarlarını!
örneğin IPTV kullanıyorsan bununla da sakın deneme! o sonra ki iş

++

-Bir diğer konu da o panelin native contrast değeri düşüktür!
buna birinci sebeb de daha önce defalarca bahsettiğim ve Samy patentli bir
kaplama tekniği ürünü vardır(genel de kullanmıyor)bu teknik "geniş açı"
verme sistemidir ve senin panel de bu vardır! böylece açı genişliyor ama
contrast biraz düşüyor!

Not;bu tekniği Sharp izinsiz aldı Samy den ve dava edilip ceza yemiştir,Sharp ın
aldığı bu sisteme kendisi bir başka teknik uyguladı contrast artımı için ama onda da
başarılı olamadı!

Samy nin bu tekniği hem tuttu hemde tutmadı! "contrast" işini çözemediler çünkü
sanırım Sharp daha sonrfa IGZO-X panelle bu sorunu çözdü ama bu paneller de araba fiyatına yaw:hmm

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

DavudKılınç

Yeni Üye
5 Şub 2020
7
27
Merhabalar, LG 43UK6470 43" 108 CM 4K UHD aldım kurulumunu yaptık, görüntü kalitesi iyi, kanal geçişleri çok yavaş 4 saniye sürüyor acaba bunun bir çözümü var mı yoksa hep böyle kalacak mı ? LG kuruluma gelen ekip güncellemeden dolayı böyle olduğunu, güncelleme bittikten sonra hızlanacağını söyledi ama hızlanmadı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar, LG 43UK6470 43" 108 CM 4K UHD aldım kurulumunu yaptık, görüntü kalitesi iyi, kanal geçişleri çok yavaş 4 saniye sürüyor acaba bunun bir çözümü var mı yoksa hep böyle kalacak mı ? LG kuruluma gelen ekip güncellemeden dolayı böyle olduğunu, güncelleme bittikten sonra hızlanacağını söyledi ama hızlanmadı.
Evden kaçmanın yolunu her zamanki gibi bulmuş LG tayfası.

Güncelleme ile zap hızı arasında uzaktan yakından bağlantı yoktur.

Zap hızı, Code/Encode ilişkisi ile bağlantılıdır.

Yayının çıkış kaynağı, yayının olduğu paketi şifreleyerek gönderir (Code)
TV ise bu şifrelenmiş paketi çözerek (Encode) normal yayın haline getirir ki bu da cihazın işlemci, yazılım kalite ve stabilitesi ile paraleldir.

İstisnai durumlarda evinizde takılı olan çanak antenden gelen sinyalin olması gerekenden yetersiz veya LNB Polaritesinin sapma yapmış olduğu durumlara iyi gelmeyen sinyalin encode sürei de kısmen uzun olduğundan dolayı zap hızının etkilendiği bilinir.

Marka ve model farketmeksizin dahili uydu alıcısı olan bütün televizyonlar aslında Tuner yönünden zayıftır.

Normalde harici takılan uydu alıcısının takır takır yaptığı işi dahili uydu alıcıları çoğu zaman beceremez ki bu nedenle de özellikle sevgili albanez albanez aslında dahili uydulu cihazları pek sevmez/önermez. Bu önermemenin altında yatan sebepler sadece bununla da sınırlı değil elbette. İşlemci kalite ve stabilitesi sadece hız değil aynı zamanda görüntü kalitesini de doğru orantılı şekilde etkilemektedir.

Zap hızında rekor bildiğim kadarıyla Phılıps markasının dı. Yine yanlış hatırlamıyorsam 7 saniyeye kadar ''Normal'' diyorlardı :kiskis

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Aklınız da bulunsun,Panasonic;gerek PDP leri gerekse de LCD leri "dahili uydu" konusun da en iyisidir:clap2
ancak şimdiki yeni modelleri nasıl bilmiyorum! yakın geçmişe kadar böyle çok iyiydi hatta ben bir
zamanlar Humax veya Technisat veya Kathrein ları en iyisi olarak tavsiye ettiğim zamanlar da bile
"Panasonic kullanıyorsanız hariç" derdim zira gerekmezdi ve bu konuda Pany en iyisi idi:ok

Özellikle "resim kalitesi" anlamın da,ancak kanal geçiş hızı normaldi,bugün de Pany nin Receiver ları
süper dir süper pahalıdır ama en iyisi de budur:rock

Eskiden yine Analog/Digital dahili de Panasonic Tuner ler en iyisiydi,örneğin benim Tosh panelin birisindeki
Analog Tuner de Panasonic dir!!! gerçi şimdi kalmadı Analog filan ama geçmişte görüntüyü görenler
şaşırıyorlardı

Günümüz panellerinde Tuner+verdiği performanslar bana göre vasat veya kötü,ben de kullanmıyorum
ve ext.Receiver kullanıyorum
Piyasa işi 100 kağıtlık Receiver bile süper hızlı kanal değiştirir yaw,kanal değiştirme benim için bir kriter
hiç olmadı,ayrıca bahsettiğim süper Receiver larda da kanal geçiş hızları yavaştır! hele Humax lar da ve
senelerce Humi kullandım ama hiç şikayet etmedim:kiskis

Bence fazla takılmayın ve resim kalitesine odaklanın ve sizi kesiyorsa devam edin+

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
Aklınız da bulunsun,Panasonic;gerek PDP leri gerekse de LCD leri "dahili uydu" konusun da en iyisidir:clap2
ancak şimdiki yeni modelleri nasıl bilmiyorum! yakın geçmişe kadar böyle çok iyiydi hatta ben bir
zamanlar Humax veya Technisat veya Kathrein ları en iyisi olarak tavsiye ettiğim zamanlar da bile
"Panasonic kullanıyorsanız hariç" derdim zira gerekmezdi ve bu konuda Pany en iyisi idi:ok

Özellikle "resim kalitesi" anlamın da,ancak kanal geçiş hızı normaldi,bugün de Pany nin Receiver ları
süper dir süper pahalıdır ama en iyisi de budur:rock

Eskiden yine Analog/Digital dahili de Panasonic Tuner ler en iyisiydi,örneğin benim Tosh panelin birisindeki
Analog Tuner de Panasonic dir!!! gerçi şimdi kalmadı Analog filan ama geçmişte görüntüyü görenler
şaşırıyorlardı

Günümüz panellerinde Tuner+verdiği performanslar bana göre vasat veya kötü,ben de kullanmıyorum
ve ext.Receiver kullanıyorum
Piyasa işi 100 kağıtlık Receiver bile süper hızlı kanal değiştirir yaw,kanal değiştirme benim için bir kriter
hiç olmadı,ayrıca bahsettiğim süper Receiver larda da kanal geçiş hızları yavaştır! hele Humax lar da ve
senelerce Humi kullandım ama hiç şikayet etmedim:kiskis

Bence fazla takılmayın ve resim kalitesine odaklanın ve sizi kesiyorsa devam edin+
Can Hocam merhaba
Peki pana,nin LED tvleri nasıl .Hiç inceleme fırsatınız oldu mu..mesala fx740. Gerçi Türkiye de pek bulunamıyor..

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Can Hocam merhaba
Peki pana,nin LED tvleri nasıl .Hiç inceleme fırsatınız oldu mu..mesala fx740. Gerçi Türkiye de pek bulunamıyor..

8/9 serileri OK dir+
6/7 ler yaramaz!

Panasonic/TR 2013 de dükkanı kapattı Türkiye den ve kaçtılar,beceriksizleri sebebiyle!
aslında kaçanlar capon lar oldu,işi götüren kazmalar ise Türk idi!
Panasonic Plasmayı bıraktık dan sonra iflah olmadı,ama OLED de süper herifler:ok
Değişik adam bunlar,ancak pazarlama da sıfırlar

Test/Forum v.s siteleriyle de "arpa" vermedikleri,yalakalık istemedikleri için bunlar hep ikinci planda
kalırlar her devirde,varsa yoksa Samsung/Sony dir onlar için:hayir

TR ye sanırım BSH Grubu ithal ediyor bu alt serileri ama hikaye bunlar!
Pany kendi IPS lerini üretiyor,VA ları da çoğunlukla CMO dan alıyor
Kendi IPS leri çok iyidir ama çok az serisinde bunları kullanıyor,normal de IPS lerini
ucuz diye LGD den alıp takıyor

Receiver da,Bluray de,combi dediğimiz Bluray+Recording+Satellite de süperdir:ok:ok
çok pahalıdır! ülen alamadım gitti bu mereti!

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
8/9 serileri OK dir+
6/7 ler yaramaz!

Panasonic/TR 2013 de dükkanı kapattı Türkiye den ve kaçtılar,beceriksizleri sebebiyle!
aslında kaçanlar capon lar oldu,işi götüren kazmalar ise Türk idi!
Panasonic Plasmayı bıraktık dan sonra iflah olmadı,ama OLED de süper herifler:ok
Değişik adam bunlar,ancak pazarlama da sıfırlar

Test/Forum v.s siteleriyle de "arpa" vermedikleri,yalakalık istemedikleri için bunlar hep ikinci planda
kalırlar her devirde,varsa yoksa Samsung/Sony dir onlar için:hayir

TR ye sanırım BSH Grubu ithal ediyor bu alt serileri ama hikaye bunlar!
Pany kendi IPS lerini üretiyor,VA ları da çoğunlukla CMO dan alıyor
Kendi IPS leri çok iyidir ama çok az serisinde bunları kullanıyor,normal de IPS lerini
ucuz diye LGD den alıp takıyor

Receiver da,Bluray de,combi dediğimiz Bluray+Recording+Satellite de süperdir:ok:ok
çok pahalıdır! ülen alamadım gitti bu mereti!
İnşallah hocam bir gün kısmet olur size :)

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
-Black Crush hala bir sorun neredeyse tüm paneller için!
Sony/Samsung FALD diye panel yapıyor ama sadece adı FALD gerisi hikaye ve üstelik bu sistemin
buluş çıkış tarihi(SHARP tarafından) 2009 ve hala gıdım ilerleme olmadığı gibi geriye gidiş oldu

örnek bazı panellere baktığımız zaman(SharpXS1/SonyX45x/Toshsv685 gibi)

İşin ilginci ise örneğin LGE,hem Samy den hem de Sony den çok daha başarılı FALD yapabiliyor ama
onun mda IPS handikapı vardır

-Black işinin çalışmasını maalesef çoğu insan bilmiyor!
Crush olayı eskiden de vardı özellikle PDP paneller de ama bir tek Pio da olmazdı!

-49(dahil) dan büyük paneller de(VA/IPS farketmez) hem black-crush hem de özellikle colour-banding
hele de panel UHD olursa ve de içeriğin bit-rate değeri de düşükse kaçınılmaz oluyor neyse ki bunu da
çoğu insan anlamıyor:cool

++

Sen de "Bluray" varmıdır?? varsa öncelikle bununla dene resim ayarlarını!
örneğin IPTV kullanıyorsan bununla da sakın deneme! o sonra ki iş

++

-Bir diğer konu da o panelin native contrast değeri düşüktür!
buna birinci sebeb de daha önce defalarca bahsettiğim ve Samy patentli bir
kaplama tekniği ürünü vardır(genel de kullanmıyor)bu teknik "geniş açı"
verme sistemidir ve senin panel de bu vardır! böylece açı genişliyor ama
contrast biraz düşüyor!

Not;bu tekniği Sharp izinsiz aldı Samy den ve dava edilip ceza yemiştir,Sharp ın
aldığı bu sisteme kendisi bir başka teknik uyguladı contrast artımı için ama onda da
başarılı olamadı!

Samy nin bu tekniği hem tuttu hemde tutmadı! "contrast" işini çözemediler çünkü
sanırım Sharp daha sonrfa IGZO-X panelle bu sorunu çözdü ama bu paneller de araba fiyatına yaw:hmm
Eyvallah. Apple TV 4K ile kullanacağım, hem ev ağından UHD, HDR hem de Netflix’ten içeriklerle test edebilirim. IPTV’de de kaynaklar var ama yalan dolan çoğu :).

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Eyvallah. Apple TV 4K ile kullanacağım, hem ev ağından UHD, HDR hem de Netflix’ten içeriklerle test edebilirim. IPTV’de de kaynaklar var ama yalan dolan çoğu :).

IPTV için çok çok iyi Server ların da tatmin edici,resim olsa bile %90 kötüdür,referans zaten bunlar olamaz!

>DVD hala referans dır SD bile olsa örneğin bununla scaling/upgrade v.s kontrolları yapılır
>Bluray tek kaynakdır>>1080p için +24fps için!

Not;Bluray "4K" olursa tam netice vermez! ancak DV+DA+HDR v.s için referans olurlar!

yaw şimdiki paneller adam gibi "resim işleme" yapamıyorlar,ıkınıyorlar-sıkınıyorlar yine de olmuyor
resmi adam etmek zor zenaat yaw,ama paneller ucuz/dandik Çin malı cihazlar gibi kalıyor artık

Şöyle düşün;içerik 4K olacak+çok yüksek bit-rate olacak v.s derken ülen zaten bunu en dandik
4K panel de bir şekilde çok güzel gösterecektir!

İyi de bana kaç tane 4K TV kanalı veriyorsun!!

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Aradığım nitelikler:
1-usb üzerinden film izlemek
2-üzerinde uydu alıcısı olmalı hd
3-hdmi 2 adet ve üzeri olmalı
4-Panel olarak ips panel arıyorum.

Şimdiden değerlendirme yapanlara teşekkürler.

1-JVC LT-32VH3905T 80 Ekran HD Uydu Alıcılı Led Tv 2019 yılı cihazı

2-Diğer alternatifte
bu 3 hdmi var denilmiş .
Telefox 32TD3200 Televizyon

3- Awox U3200STR Televizyon birde bu var

4-SEG 32SBH510 Televizyon
2019 yılı cihazı

bojacktr Çevrimdışı

bojacktr

Yeni Üye
3 Şub 2020
4
33
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni katıldım bazı konuları okudum. Paneller vs. hakkında epey bilgi sahibi oldum. Bu forum için emek sarfeden ve bilgi paylaşımı yapan herkese gerçekten çok teşekkürler. Benim merak ettiğim bir husus var. Ben yakın zamanda bir televizyon almayı planlıyorum. Her ne kadar forumda Philips yerden yere vurulsa da ben ambilight teknolojisinin hastasıyım. Fiyat olarak son dönemde indirime giren Philips 50PUS6704 modelini düşünüyorum. Sanırım VA panel ile geliyor. Xiaomi Mibox kullanıcısı olduğum için smart özelliklerinin iyi olmasının bir önemi yok benim için. İyi görüntü versin Xbox ile kullanıp Netflix 4k film izleme amaçlı kullanacağım arada da Stremio yaparım. Uydu kanallarını izlemeyi bile nadiren yapacağım. Sizce iş görür mü ? 3400 civarına bulunuyor nette. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

N Çevrimdışı

Njord372

Yeni Üye
13 Ara 2018
16
Günaydın, Adem Helvacı Adem Helvacı 49xf8577 televizyonumda 60 70 GB lik blu ray film izleyeyim dedim. Filmin yarısına gelince film kapanıyor ve aynı yerden başlamıyor 7 8 yıl önce aldığım harici Hard disk kullanıyorum. Hard diskten olabilir mi, yoksa sorun televizyondan mı? Ne yapmak lazım?

Geri
Üst Alt