albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Peki Toshiba 32LL3A63DT 32" Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV ve Grundig 32GCH6730 32" 82 Ekran Uydu Alıcılı Full HD Smart LED TV için ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi fiyat olarakta 1.300 TL bandında

Grundig VA/IPS ler resim kalitesi için çok iyi ama başka hiç bir şeyi de yaramaz,smart filan dersen zaten
Grundig den kaç! ayrıca ışıkkaçırma sorunları var v.s ben kullanıyorum ama farklı amaç ve bazı şeyleri de
göz ardı ettiğim kullanıyorum ve resim kalitesi önemli benim için+Monitör olarak kullanıyorum,yani
nokta atışı bazı şeyleri için kullanıyorum,yoksa salt "TV" için değildir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Teşekkürler Can bey..
T.F. döneminden belki de yüzlerce telefon la görüştüklerinizden biri de bendim.
bir kaç kez ve oldukça uzun :)) Ankara..
Galiba bu aleti alacağım.
En azından mükemmel bir monitör olacaktır.
Bu arada enigma 2.5 ile dream 900, görüntü kalitesinde hissedilir bir iyileşme sağladı.
Elbette sizin bahsettiklerinizle yarışamaz ama
Malum enigma getirileri :))))

valla unuttum Pio cuları,yoksa hemen hepsini bilirimPio Dükkan kapattı ve bir kaç capon daha şimdi
bu boktan panellere araba parası bayılıyoruz ama yine iş yok bu meretler de,bazılarını iyi kabul etsek
bile o fiyatlar ne yaw,ne alıyoruz şimdi!!

>Sen bu Monitörü tam ne için istiyorsun onu anlamadım,çıplak gözle Desktop bağlayıp izledinmi?
ya da seni bir şekilde etkiledi bu meret,hem Monitör hem de diğer işleri yapabilmek adına ki bana göre en
doğru düşünce olan bu duruma göre o paneli alıp ext.olarak diğer aletleri de bağlayıp;prof. anlamda
zaten yine en doğrusu budur,böylece işin görülmüş olur

>DB900 için,işi bir kaç çok iyi bilenler den duyduğuma göre o alet seni üzmez!
sanırım senin için CS işi olmazsa olmaz! bu durum da zaten elin mahkum E2 li iyi bir alet gerekiyor

>IPTV ile işin olmazsa,CS ile alacağın resim kalitesi zaten seni kesecektir! ama her kanalı açacağım v.s dersen
IPTV şart dır,bilemiyorumDB9x da IPTV desteği varmıdır? millet artık IPTV ci olmuş ama bana göre uyduyu tutmaz
resim kalitesi de yaramaz!
Kısaca E2 sana yarıyorsa-kesecekse mesele yok hiç düşüme bile

++

valla benim için en güzel TV;daha doprusu bunaTV de diyemiyorum,Display unit olsun adı ki prof.anlamda da budur zaten ismi
"Monitör" olsun yeter!
ben neyi kullanmak/bağlamak istiyorsam o cihazları bağlayıp paneli öyle kullanayım! zaten öyle de yapıyorum sayılır
ama ortada böyle paneller yok! olanları da alacak para yok:kiskis

Şimdi üreticiler TV adı altında bir sürü şeyi yüklüyorlar,ama adam gibi bir şey de ortaya çıkmıyor

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

Njord372

Yeni Üye
13 Ara 2018
16
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam senin tavsiyelerine göre aldığım sony 49xf8577 den gayet memnunum. Teşekkür ederim yardımların için. Fakat bir sorunum var. tv yi yeni eve taşıdık, İnternet yok gözüküyor, youtube a girmiyor fakat netflix e girebiliyorum, film izleyebiliyorum. Tv yi fabrika ayarlarına getirsem düzelir mi, ne yapmam lazım?

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam senin tavsiyelerine göre aldığım sony 49xf8577 den gayet memnunum. Teşekkür ederim yardımların için. Fakat bir sorunum var. tv yi yeni eve taşıdık, İnternet yok gözüküyor, youtube a girmiyor fakat netflix e girebiliyorum, film izleyebiliyorum. Tv yi fabrika ayarlarına getirsem düzelir mi, ne yapmam lazım?
Network (ağ) ayarlarını sıfırlayabilirseniz sadece düzelir gibi. Eski ağınızdaki ayarlar bazı uygulamaları bozuyor olabilir.

Ben de sizin gibi tavsiye alabilirsem memnun olacağımdan şüphem yok. :)

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Aradığım nitelikler:
1-usb üzerinden film izlemek
2-üzerinde uydu alıcısı olmalı hd
3-hdmi 2 ve üzeri olmalı
4-Panel olarak ips panel arıyorum.

Şimdiden değerlendirme yapanlara teşekkürler.

1-JVC LT-32VH3905T 80 Ekran HD Uydu Alıcılı Led Tv

2-Diğer alternatifte
bu 3 hdmi var denilmiş .
Telefox 32TD3200 Televizyon

3- Awox U3200STR Televizyon
birde bu var

4-SEG 32SBH510 Televizyon

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kenlus

Yeni Üye
8 Şub 2020
4
52
valla unuttum Pio cuları,yoksa hemen hepsini bilirimPio Dükkan kapattı ve bir kaç capon daha şimdi
bu boktan panellere araba parası bayılıyoruz ama yine iş yok bu meretler de,bazılarını iyi kabul etsek
bile o fiyatlar ne yaw,ne alıyoruz şimdi!!

>Sen bu Monitörü tam ne için istiyorsun onu anlamadım,çıplak gözle Desktop bağlayıp izledinmi?
ya da seni bir şekilde etkiledi bu meret,hem Monitör hem de diğer işleri yapabilmek adına ki bana göre en
doğru düşünce olan bu duruma göre o paneli alıp ext.olarak diğer aletleri de bağlayıp;prof. anlamda
zaten yine en doğrusu budur,böylece işin görülmüş olur

>DB900 için,işi bir kaç çok iyi bilenler den duyduğuma göre o alet seni üzmez!
sanırım senin için CS işi olmazsa olmaz! bu durum da zaten elin mahkum E2 li iyi bir alet gerekiyor

>IPTV ile işin olmazsa,CS ile alacağın resim kalitesi zaten seni kesecektir! ama her kanalı açacağım v.s dersen
IPTV şart dır,bilemiyorumDB9x da IPTV desteği varmıdır? millet artık IPTV ci olmuş ama bana göre uyduyu tutmaz
resim kalitesi de yaramaz!
Kısaca E2 sana yarıyorsa-kesecekse mesele yok hiç düşüme bile

++

valla benim için en güzel TV;daha doprusu bunaTV de diyemiyorum,Display unit olsun adı ki prof.anlamda da budur zaten ismi
"Monitör" olsun yeter!
ben neyi kullanmak/bağlamak istiyorsam o cihazları bağlayıp paneli öyle kullanayım! zaten öyle de yapıyorum sayılır
ama ortada böyle paneller yok! olanları da alacak para yok:kiskis

Şimdi üreticiler TV adı altında bir sürü şeyi yüklüyorlar,ama adam gibi bir şey de ortaya çıkmıyor
kutusunda, hiç kullanılmamış bir ürün olduğundan hiç bir deneme yapamadım.
sürekli vurguladığınız gibi bir dünya parası verip bir şekilde sıkıntılı led alacağıma, uygun fiyata prof dis. bir ürünü denemek istiyorum.her türlü ex. aletlerle.
Enigma benim için olmazsa olmaz.
yine dediğiniz gibi çok ama çok zorunlu kalmadıkça IPTV benlik değil.
Dm900 ile rahatlıkla IPTV izleyebiliyorsunuz.
CS her zaman önceliğim olmuştur.
Diseqc motor ile onlarca uyduda onlarca değişik platformlar.
Her ne kadar CS ile izlenebilen paketler eksilse de yinede fazlasıyla tatmin edici..
Prof. dis. bir ürünün her türlü koşulda orta- üst segment bir ledtv den daha verimli (görüntü kalitesi anlamında) olacağını düşünüyorum.
smart,youtube, vs. özellikler beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
Varsa yoksa görüntü kalitesi..
Denediğimde, getirilerini ve varsa olumsuzluklarını burada belirtirim.
yıllar önce olduğu gibi yıllar sonrada sizinle yazışmak keyifli ve doyurucu oldu Can bey.

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
++

>DV+AT için kaynakların varmıdır,yoksa sen de trende uymuş bu konuda gidiyormusun?

2013 de UHD paneller çıktı,sonra tüm paneller neredeyse UHD oldu bugün için ve aradan
7 sene geçti hala ortada UHD kaynak gibi,bol bol YT den DEMO izliyoruz yaw

>75 ve daha büyük ebatlar özellikle "FILM" için doğru seçim olsa da,sen bu içerikleri nereden izleyeceksin
yani asıl sorum budur???

>RU da haybeye para verirsin!
>Qled ler den 8/9 OK özellikle 9x çok pahalı biliyorsun!

Bir de şöyle bakalım bir çuval para verip de DV+DA olmayan panel alınırmı? (yani benim için DT+DA hiç bir önem
arzetmese bile,bir sürü para veren adam içinse önemli gelebilir)

>HDR performansı IPS ler de daha düşüktür(yetersiz NIT değerleri yüzünden) ama her VA da yüksek NIT lere
çıkamıyor!

Not;eğer VA olup da çıkarsa yüksek NIT lere o zaman da gece ışıksız ortamda araba farı gibi parlama
yapar özellikle ebat da 65 den büyük olursa!

>SD&HD performansı da göreceli olarak olsa bile düşecektir ebat büyüdükçe!

üstat öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim, senin sorduğun soruya cevaplar vereyim öncelikle.
1. Öncelikle Dolby Atmos aslında çok önemli değil, ses konusunda hiçbir takıntım yok.

2. Kaynak olarak Apple TV 4K kullanıyorum. Netflix, ve gelince Disney+ izleyeceğim genel olarak. Buradaki çoğu içerik Dolby vision desteklediği için ve tahminim ileride DV içerik artacağı için o konuda bir eksiklik olur mu?

3. Bir de maç ve konser izliyorum arada. O performans ta önemli tabii ki.

4. Dün LG SM9000 inceledim aynı fiyatlarda FALD ips panel. O da güzel ama iki tv yi yanyana koyup farklara bakmak lazım tabii.

beklentiler böyle, bunlara göre nasıl bir değerlendirme yaparsın üstat?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
K kenlus
durum anlaşılmıştır,"resim kalitesi" demen sonra Pio cu olman v.s derken biz aynı takımdayız yaw:bye

>şimdi işin uydu ayağını sen de iyi biliyorsun,sorun yok,kafana göre takıl o zaman
IPTV ise açıkçası uydu kalitesin den sonra hikaye gibi geliyor bizim gibi insanlara,ben de
kullanıyorum bunu ama çok az,en çok Youtube izliyorum,CS işini ben şimdilik bıraktım

>Açıkçası o paneli çok merak ediyorum! belki umduğum dan iyi dir,ancak sana tavsiyem onu bir
incele almadan önce(Laptop varmı sende?)

Prof.Display ünitelerini zaten "TV" ile mukayese edemeyiz! bunlar çok özel ve güzel paneller ama
sadece çok az kişiye hitap ederler,bir de bunların babaları acaip pahalıdır!

Samsung bir ara bu işte çok iyiydi(PVA olanları) ama IPS taktıklarını bilmiyorum,görmedim

Sonuçta bunlar tam prof.görüntüleme cihazları dır,TV ler hikaye yaw!

+

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
üstat öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim, senin sorduğun soruya cevaplar vereyim öncelikle.
1. Öncelikle Dolby Atmos aslında çok önemli değil, ses konusunda hiçbir takıntım yok.

2. Kaynak olarak Apple TV 4K kullanıyorum. Netflix, ve gelince Disney+ izleyeceğim genel olarak. Buradaki çoğu içerik Dolby vision desteklediği için ve tahminim ileride DV içerik artacağı için o konuda bir eksiklik olur mu?

3. Bir de maç ve konser izliyorum arada. O performans ta önemli tabii ki.

4. Dün LG SM9000 inceledim aynı fiyatlarda FALD ips panel. O da güzel ama iki tv yi yanyana koyup farklara bakmak lazım tabii.

beklentiler böyle, bunlara göre nasıl bir değerlendirme yaparsın üstat?

1-işin audio kısmı önemli değilse bunu geçiyorsun

2-AppleTV OK dir ve NFlix ve diğer benzer uygulamalar için özellikle NF nin DV içeriklerini destekleyecek
olması sebebiyle olması gereken bir durum dur panelin desteklemesi

Ancak NFlix biraz kısıtlı veriyor kaynaklarını!
örneğin "bit-rate" değerleri böyledir(14/15Mb) çünkü sistemin İnternet üzerinden gitmesi bence bir eksidir!

NF ayrıca DolbyVision-Dual Layer desteği de vermiyor! bunu veren ext.cihaz da yok sanırım!
Download etsen ayrı bir dert 100Gb d/l edilirmi yaw

yani DV sisteminin daha epey bir süre elde geçmesini beklemek gerekiyor,ya da "sıkıştırma" teknikleri yenileriyle
değiştirilecektir örneğin NF yeni bir sisteme geçiyor Mobil uygulaması için ve VP9 yerine AV1(açık kaynak
kodlu-Lisanssız) den verecek!
Bu sistem Toshiba nın bulduğu ve geliştirdiği yeni bir sıkıştırma uygulamasının hemen hemen aynısı!

kısaca DV için gelişmeler devam edecek,panel de bu desteğin bulunması bir artıdır,diğer gelişmeler ise
"upgrade" ile olurmu burası biraz soru işareti olarak kalır şimdilik!

3-Maç ve Konser farklı içeriklerdir
örneğin Maç da farklı dır,Futbol farklı ama "Buz Hokeyi" çok daha farklıdır ve çoğu panel burada sınıfta kalıyor!
örneğin siyah topu ararsın bazen:kiskis

Banding olur/olabilir en azından az veya çok veya panel IPS olursa bu risk daha fazla olur gibi!

Ebat büyüdükçe risk daha da fazla artar!

4-Gelelim SM9x panele;LGE nin en iyisi serisi budur,ama IPS dir!
Contrast&Black düşüktür,karanlık performansı iyi değildir!

"FALD" olması biraz hikaye dir,ben de FALD ın en iyisini kullandığım için ne olduğunu
iyi biliyorum,ancak sadece biraz artıdır hepsi bu
IPS düşünecek olanlar için bir seçenektir ancak F/P olayını iyi düşün!

FILM olayı yoksa,günlük özellikle aydınlık ortamlar da Maç,Stüdyo v.s gibi yüksek aydınlanmalı
ortamlar da performansı çok iyi olur!

Ayrıca Nit değerleri SDR ve HDR de olması gereken değerlerden çok daha düşüktür!!

++
Ben 9500 serisini bir arkadaş için baktım geçenler de ama bulamadım,sanırım TR ye ithal edilmiyor bu panel?
en iyisi bu zaten
Ben çok yüksek rakamların IPS TV ye verilmesine karşıyım! hoş benim için VA larda değmeyecek kadar pahalı
ama bu seviye panelleri bilinçi&bilgili almak gerekiyor

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Aradığım nitelikler:
1-usb üzerinden film izlemek
2-üzerinde uydu alıcısı olmalı hd
3-hdmi 2 ve üzeri olmalı
4-Panel olarak ips panel arıyorum.

Şimdiden değerlendirme yapanlara teşekkürler.

1-JVC LT-32VH3905T 80 Ekran HD Uydu Alıcılı Led Tv

2-Diğer alternatifte
bu 3 hdmi var denilmiş .
Telefox 32TD3200 Televizyon

3- Awox U3200STR Televizyon
birde bu var

4-SEG 32SBH510 Televizyon

Adem Helvacı Adem Helvacı hocam bilgi verirsen çok sevinirim.

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
1-işin audio kısmı önemli değilse bunu geçiyorsun

2-AppleTV OK dir ve NFlix ve diğer benzer uygulamalar için özellikle NF nin DV içeriklerini destekleyecek
olması sebebiyle olması gereken bir durum dur panelin desteklemesi

Ancak NFlix biraz kısıtlı veriyor kaynaklarını!
örneğin "bit-rate" değerleri böyledir(14/15Mb) çünkü sistemin İnternet üzerinden gitmesi bence bir eksidir!

NF ayrıca DolbyVision-Dual Layer desteği de vermiyor! bunu veren ext.cihaz da yok sanırım!
Download etsen ayrı bir dert 100Gb d/l edilirmi yaw

yani DV sisteminin daha epey bir süre elde geçmesini beklemek gerekiyor,ya da "sıkıştırma" teknikleri yenileriyle
değiştirilecektir örneğin NF yeni bir sisteme geçiyor Mobil uygulaması için ve VP9 yerine AV1(açık kaynak
kodlu-Lisanssız) den verecek!
Bu sistem Toshiba nın bulduğu ve geliştirdiği yeni bir sıkıştırma uygulamasının hemen hemen aynısı!

kısaca DV için gelişmeler devam edecek,panel de bu desteğin bulunması bir artıdır,diğer gelişmeler ise
"upgrade" ile olurmu burası biraz soru işareti olarak kalır şimdilik!

3-Maç ve Konser farklı içeriklerdir
örneğin Maç da farklı dır,Futbol farklı ama "Buz Hokeyi" çok daha farklıdır ve çoğu panel burada sınıfta kalıyor!
örneğin siyah topu ararsın bazen:kiskis

Banding olur/olabilir en azından az veya çok veya panel IPS olursa bu risk daha fazla olur gibi!

Ebat büyüdükçe risk daha da fazla artar!

4-Gelelim SM9x panele;LGE nin en iyisi serisi budur,ama IPS dir!
Contrast&Black düşüktür,karanlık performansı iyi değildir!

"FALD" olması biraz hikaye dir,ben de FALD ın en iyisini kullandığım için ne olduğunu
iyi biliyorum,ancak sadece biraz artıdır hepsi bu
IPS düşünecek olanlar için bir seçenektir ancak F/P olayını iyi düşün!

FILM olayı yoksa,günlük özellikle aydınlık ortamlar da Maç,Stüdyo v.s gibi yüksek aydınlanmalı
ortamlar da performansı çok iyi olur!

Ayrıca Nit değerleri SDR ve HDR de olması gereken değerlerden çok daha düşüktür!!

++
Ben 9500 serisini bir arkadaş için baktım geçenler de ama bulamadım,sanırım TR ye ithal edilmiyor bu panel?
en iyisi bu zaten
Ben çok yüksek rakamların IPS TV ye verilmesine karşıyım! hoş benim için VA larda değmeyecek kadar pahalı
ama bu seviye panelleri bilinçi&bilgili almak gerekiyor

Aslında benim araştırmalarımdan anladığım şu. Zaten forumlardaki panel boyutu arayışından da belli.

75 inch için en uygun zamanlarda değiliz maalesef. Şu anda max. fiyat performans 65 inch.

Tüm 4K LED’ler içinde en iyi cihaz Q90, o da ciddi bir fiyat.

Sony XG9505 güzel cihaz ama onun da sorunları var fiyatına bence değmez.

75q80r Türkiye de yok. Aslında bu bence Sony fiyatına alınabilecek en iyi cihaz olurdu.

Geriye bir tek 75Q70 kalıyor ips istemezsek. Ya da bekleyeceğiz yeni senede sürpriz bir panel çıksın diye.

F Çevrimdışı

Falconeye

Yeni Üye
7 Şub 2020
7
43
Tavsiye alamadım ama uluslararası inceleme siteleri, youtube videoları ve mağazalardaki araştırmalarım sonucunda 55Q80R siparişi verdim. Hepsiburada’daki 8800 TL’lik (Avrupa Elektronik) fiyatı da etkili oldu tabi. Samsung bayiinde 10400 TL idi fiyat. Ben aldıktan sonra da HB fiyatı 9500 TL’ye çıkardı. :) Böyle bakınca TV aslında mağazada beğendiğim bir başka tv olan Sony XG950’den 1000 TL gibi daha uygun bir fiyata geldi. İlginç şekilde yurt dışında fiyatlar tam tersi, Q80R daha pahalı.

Bakalım, tokatlanmadıysak deneyimleri de yazarım. :) Dolby Vision handikap gibi gösteriyor insanlar ama ben daha böyle bir kaynak görmedim izleyecek. Bir ara Dolby Digital, DTS, 3D hastalıkları vardı ama gerçek hayatta yine çok az insan bunları aktif kullandılar. Esas merak konusu black crush denen hadise. Ne kadar sorun yaratıyor bu deneyeceğim.

Geri
Üst Alt