1-işin audio kısmı önemli değilse bunu geçiyorsun
2-AppleTV OK dir ve NFlix ve diğer benzer uygulamalar için özellikle NF nin DV içeriklerini destekleyecek
olması sebebiyle olması gereken bir durum dur panelin desteklemesi
Ancak NFlix biraz kısıtlı veriyor kaynaklarını!
örneğin "bit-rate" değerleri böyledir(14/15Mb) çünkü sistemin İnternet üzerinden gitmesi bence bir eksidir!
NF ayrıca DolbyVision-Dual Layer desteği de vermiyor! bunu veren ext.cihaz da yok sanırım!
Download etsen ayrı bir dert 100Gb d/l edilirmi yaw
yani DV sisteminin daha epey bir süre elde geçmesini beklemek gerekiyor,ya da "sıkıştırma" teknikleri yenileriyle
değiştirilecektir örneğin NF yeni bir sisteme geçiyor Mobil uygulaması için ve VP9 yerine AV1(açık kaynak
kodlu-Lisanssız) den verecek!
Bu sistem Toshiba nın bulduğu ve geliştirdiği yeni bir sıkıştırma uygulamasının hemen hemen aynısı!
kısaca DV için gelişmeler devam edecek,panel de bu desteğin bulunması bir artıdır,diğer gelişmeler ise
"upgrade" ile olurmu burası biraz soru işareti olarak kalır şimdilik!
3-Maç ve Konser farklı içeriklerdir
örneğin Maç da farklı dır,Futbol farklı ama "Buz Hokeyi" çok daha farklıdır ve çoğu panel burada sınıfta kalıyor!
örneğin siyah topu ararsın bazen
Banding olur/olabilir en azından az veya çok veya panel IPS olursa bu risk daha fazla olur gibi!
Ebat büyüdükçe risk daha da fazla artar!
4-Gelelim SM9x panele;LGE nin en iyisi serisi budur,ama IPS dir!
Contrast&Black düşüktür,karanlık performansı iyi değildir!
"FALD" olması biraz hikaye dir,ben de FALD ın en iyisini kullandığım için ne olduğunu
iyi biliyorum,ancak sadece biraz artıdır hepsi bu
IPS düşünecek olanlar için bir seçenektir ancak F/P olayını iyi düşün!
FILM olayı yoksa,günlük özellikle aydınlık ortamlar da Maç,Stüdyo v.s gibi yüksek aydınlanmalı
ortamlar da performansı çok iyi olur!
Ayrıca Nit değerleri SDR ve HDR de olması gereken değerlerden çok daha düşüktür!!
++
Ben 9500 serisini bir arkadaş için baktım geçenler de ama bulamadım,sanırım TR ye ithal edilmiyor bu panel?
en iyisi bu zaten
Ben çok yüksek rakamların IPS TV ye verilmesine karşıyım! hoş benim için VA larda değmeyecek kadar pahalı
ama bu seviye panelleri bilinçi&bilgili almak gerekiyor