A Çevrimdışı

Altay55

Yeni Üye
28 Ocak 2020
11
30
Adem Helvacı Adem Helvacı abi peki vestel 55u9500 nasil ya da 4000_4500 arasi nasil bir tv alinabilir.
Hocam 55UD9500 öneririm 4000 altında 55 ekran va panel ben 2 hafta önce aldım oldukça memnunum. Bana kalırsa u9500 serisinden uzak durmalı media markette ud8200 ile yan yana koymuşlar bariz bi şekilde ud8200 daha iyiydi görüntü kalitesi olarak zannediyorum kullanılan panelden dolayı

bojacktr Çevrimdışı

bojacktr

Yeni Üye
3 Şub 2020
4
33
Adem Helvacı Adem Helvacı Üstat bu model hakkında bilginiz ya da tavsiyeniz var mıdır?
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni katıldım bazı konuları okudum. Paneller vs. hakkında epey bilgi sahibi oldum. Bu forum için emek sarfeden ve bilgi paylaşımı yapan herkese gerçekten çok teşekkürler. Benim merak ettiğim bir husus var. Ben yakın zamanda bir televizyon almayı planlıyorum. Her ne kadar forumda Philips yerden yere vurulsa da ben ambilight teknolojisinin hastasıyım. Fiyat olarak son dönemde indirime giren Philips 50PUS6704 modelini düşünüyorum. Sanırım VA panel ile geliyor. Xiaomi Mibox kullanıcısı olduğum için smart özelliklerinin iyi olmasının bir önemi yok benim için. İyi görüntü versin Xbox ile kullanıp Netflix 4k film izleme amaçlı kullanacağım arada da Stremio yaparım. Uydu kanallarını izlemeyi bile nadiren yapacağım. Sizce iş görür mü ? 3400 civarına bulunuyor nette. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

F Çevrimdışı

Frozia

Yeni Üye
17 Ara 2018
19
36
Maç yayınları için LG 50UM7450PLA mı yoksa SAMSUNG 50RU7105 - 50RU7440 mı?

Teknik farklarını biliyorum da kafamı kurcalayan şey şu, LG'de VA panel + Direct Led var. Bu Direct Led yüzünden vertical banding sorunu yaşar mıyım? Başka bir yerde kullanan birisi bu sorundan bahsetmişti bana.

L Çevrimdışı

lowess 

Yeni Üye
15 Ocak 2020
17
45
merhabalar formu uzun süredir takip etsemde sadece kafam karışıyor ???dijitsu tv ler hakkında düşünce leriniz neler yakında bim de 43 inç tv satılacakmış

E Çevrimdışı

ertemli

Yeni Üye
16 Şub 2018
43
Bu hafta 2100 tl ye Regal 50R7520UA 4K Smart aldım
2. TV olarak
Fikirlerinizi bekliyorum
(1.TV 65UM7450P aldım geçen hafta)

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Bu hafta 2100 tl ye Regal 50R7520UA 4K Smart aldım
2. TV olarak
Fikirlerinizi bekliyorum
(1.TV 65UM7450P aldım geçen hafta)

Direk led ve VA Panel bildiğim kadarıyla.
Panda veya HKC üretimi bir panel kullanıyor.
Genel anlamda bu boyutta bir tv almak istesem benimde listemde yer alırdı.Fakat ben va kullandım şuan ips denemek istediğim için panel tercihim ips oldu.

S Çevrimdışı

Salihy

Yeni Üye
12 Şub 2020
3
42
Herkese merhaba,
Yaklaşık aralık ayı başından itibaren yazıları soluksuz okudum. Bugun itibariyle aranıza resmi olarak katıldım. Bende uzun suredir 49 veya 55 inc tv arayışındayım.
Değerli yorumcularimiza emeklerinden dolayi teşekkür ederim. Tek tek isimlerini yazman doğru olmaz kimsenin ismini atlamak istemem.
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam Lg'nin servis noktasinda problemleri olduğundan sıklıkla bahsetmissiniz. Sizden servis hizmetini göz ardı ederek bana 49 veya 55inc boyutunda f/p üstünlüğü olan modelini onermenizi istesem ? Kullanıcı profilim; detaycı, tv nin hakkini sonuna kadar verir, teknolojisini dibine kadar sömürürüm. Fiyat max 4. 000tl
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

0 Çevrimdışı

01mrt42 

Yeni Üye
26 Şub 2018
20
Merhaba,
55 yada 58 inç bir tv ihtiyacım var. Aşağıdaki panel ve kart bilgileri genel olarak doğru mudur?
Direk geç bunları şu modeli al diyebileceğiniz bir model var mı? panda panel çok mu kötü bilmiyorum.
55 olarak (Panel ? mb230) ve (panel ? mb130s)
58 olarak (Panel ? mb130s) ve R (panda panel mb230)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı Üstat bu model hakkında bilginiz ya da tavsiyeniz var mıdır?

Aslında bunları okuyunca cidden üzülüyorum yani sizler üzerinde acaba istemeden de olsa olumsuz etkiler mi bırakıyoruz diye ancak bizler konulara hem servisler, hem de vatandaş gözü ile bakıp ortak paydada buluşabilmeyi, en azından başarabilmeyi isteyen bir topluluğuz, bu nedenle bazı markalar ile ilgili, halka yaptıklarından dolayı negatif söylemlerde bulunabiliyoruz.

yalnız bunun marka karalaması olarak algılanmasını da istemem açıkçası.

Ben de Phılıps markasının görüntü performansını ve en önemlisi ambi desteğini çok beğeniyor olsam da, yahu bu adamlar evlerind eoturup tv seyretmiyor mu demeden de duramıyorum.

yani bu gün ben bir araba yapsam, o arabaya sürekli biner ve deneyimlerim bir kullanıcı olarak.

Yılların PHILIPS markası nasıl oluyor da, Servisinin dahi İLLALLAH ettiği bir yazılımı, menüyü düzeltemiyor anlamak mümkün değil.

Bahsettiğiniz model, panel kalitesi anlamında çok üst seviye bir donanıma sahip değil. Yani smart beklentiniz olmamasını avantaj olarak görmek istedim ama olmadı. Beklentiniz görüntü kalitesi olduğu için bu panele ne derece kefil oluruz o biraz tartışılır. :alala

50hz panel, rate değeri görece düşük (Sizin beklentinize paralel düşük)
Mesela neden bir 7304 değil de bu modeli tercih ettiniz diye sorsam?

bojacktr Çevrimdışı

bojacktr

Yeni Üye
3 Şub 2020
4
33
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Philips ile ilgili sitemler sadece sizden değil kullanıcılardan da çok geliyor nette okuyunca. Özellikle servis tarafının epey süründürdüğü yönünde şikayetler okudum dediğiniz gibi. Siz işin erbabı ve yardımsever birisiniz. İnsan her ne kadar araştırsa da konuya daha hakim birilerinden daha tatminkar yanıtlar almak istiyor. Smart olayı önemli değildi fakat siz panel kalitesi vasat diğer modellere göre demişsiniz. Benim tercih sebebim elbette f/p açısındandı. Bu model 3100 civarı bir fiyata temin edilebiliyor. 7304 ise 3600-3700 bandında geziyor. Bu farka değer diyorsanız ona yöneleyim. Bugün mazağada teşhir 7304 gördüm tasarımın beğendim fakat renkler demo ekranda biraz soluk geldi gündüz vakti olduğundan. Va panelden ötürü olsa gerek. Tekrar teşekkürler yanıtınız için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
1-işin audio kısmı önemli değilse bunu geçiyorsun

2-AppleTV OK dir ve NFlix ve diğer benzer uygulamalar için özellikle NF nin DV içeriklerini destekleyecek
olması sebebiyle olması gereken bir durum dur panelin desteklemesi

Ancak NFlix biraz kısıtlı veriyor kaynaklarını!
örneğin "bit-rate" değerleri böyledir(14/15Mb) çünkü sistemin İnternet üzerinden gitmesi bence bir eksidir!

NF ayrıca DolbyVision-Dual Layer desteği de vermiyor! bunu veren ext.cihaz da yok sanırım!
Download etsen ayrı bir dert 100Gb d/l edilirmi yaw

yani DV sisteminin daha epey bir süre elde geçmesini beklemek gerekiyor,ya da "sıkıştırma" teknikleri yenileriyle
değiştirilecektir örneğin NF yeni bir sisteme geçiyor Mobil uygulaması için ve VP9 yerine AV1(açık kaynak
kodlu-Lisanssız) den verecek!
Bu sistem Toshiba nın bulduğu ve geliştirdiği yeni bir sıkıştırma uygulamasının hemen hemen aynısı!

kısaca DV için gelişmeler devam edecek,panel de bu desteğin bulunması bir artıdır,diğer gelişmeler ise
"upgrade" ile olurmu burası biraz soru işareti olarak kalır şimdilik!

3-Maç ve Konser farklı içeriklerdir
örneğin Maç da farklı dır,Futbol farklı ama "Buz Hokeyi" çok daha farklıdır ve çoğu panel burada sınıfta kalıyor!
örneğin siyah topu ararsın bazen:kiskis

Banding olur/olabilir en azından az veya çok veya panel IPS olursa bu risk daha fazla olur gibi!

Ebat büyüdükçe risk daha da fazla artar!

4-Gelelim SM9x panele;LGE nin en iyisi serisi budur,ama IPS dir!
Contrast&Black düşüktür,karanlık performansı iyi değildir!

"FALD" olması biraz hikaye dir,ben de FALD ın en iyisini kullandığım için ne olduğunu
iyi biliyorum,ancak sadece biraz artıdır hepsi bu
IPS düşünecek olanlar için bir seçenektir ancak F/P olayını iyi düşün!

FILM olayı yoksa,günlük özellikle aydınlık ortamlar da Maç,Stüdyo v.s gibi yüksek aydınlanmalı
ortamlar da performansı çok iyi olur!

Ayrıca Nit değerleri SDR ve HDR de olması gereken değerlerden çok daha düşüktür!!

++
Ben 9500 serisini bir arkadaş için baktım geçenler de ama bulamadım,sanırım TR ye ithal edilmiyor bu panel?
en iyisi bu zaten
Ben çok yüksek rakamların IPS TV ye verilmesine karşıyım! hoş benim için VA larda değmeyecek kadar pahalı
ama bu seviye panelleri bilinçi&bilgili almak gerekiyor

albanez albanez

üstat benim bu seneki panellerden anladığım şu. 75 inch te çok üst seviyelere çıksak bile bazı şeylerden feragat ediyoruz. Ki o paralar cidden çok yüksek. İnsan verse bile eksiği kalmasın istiyor. 75q70r şu anda 17500 TL civarı. Ki bu panel çok çok iyi değil. Sony xg9505 20 binden daha da yüksek.

Son olarak geçiş döneminde beni üzmeyecek Sony 65xf9005 almaya karar verdim. 9000 TL civarına 1-2 sene oled teknolojisi oturana kadar idare eder diye düşünüyorum. Elden çıkarması da zor bir model değil gibi.

sen ne düşünüyorsun bu model hakkında?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Philips ile ilgili sitemler sadece sizden değil kullanıcılardan da çok geliyor nette okuyunca. Özellikle servis tarafının epey süründürdüğü yönünde şikayetler okudum dediğiniz gibi. Siz işin erbabı ve yardımsever birisiniz. İnsan her ne kadar araştırsa da konuya daha hakim birilerinden daha tatminkar yanıtlar almak istiyor. Smart olayı önemli değildi fakat siz panel kalitesi vasat diğer modellere göre demişsiniz. Benim tercih sebebim elbette f/p açısındandı. Bu model 3100 civarı bir fiyata temin edilebiliyor. 7304 ise 3600-3700 bandında geziyor. Bu farka değer diyorsanız ona yöneleyim. Bugün mazağada teşhir 7304 gördüm tasarımın beğendim fakat renkler demo ekranda biraz soluk geldi gündüz vakti olduğundan. Va panelden ötürü olsa gerek. Tekrar teşekkürler yanıtınız için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı
Her zaman yazdığımız üzere bu konuda fikir bizden olsa da uzman görüşü tamamen sizin gözlerinizden ve gözleminizden olmalı lütfen bu ayrıntıyı ve hatta en önemli detayı atlamayalım :)

Mağaza ortamı genelde büyülü ortamlardır, Ekran büyüklüğünü ayırt etmek ve odaklanmak, o an için evinize senkron etmek zordur.

En güzeli bildiğiniz bir videoyu usb ile götürüp, beğendiğiniz tv de kontrol etmektir bence :ok

tercihiniz ne olursa olsun lütfen bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin zira hep belirttiğim üzere en önemli referans, siz gerçek kullanıcılarsınız :ok

Geri
Üst Alt