Y Çevrimdışı

Yavuzhan

Yeni Üye
7 Şub 2020
15
46
Adem bey merhabalar.Tv alma işimde yardımlarınıza tavsiyelerinize ihtiyacım var.Gerçekten sıfır araba aldım bu kadar zorlanmadım.
Yılbaşında Lg 55sm8000 model tv aldım kampanya vardı 4500 TL ye almıştım.Aşırı ışık sızması bulutlanmalar vardı,karanlıkta film seyrederken alttan üstten siyah şeritli filmleri izlemek işkenceydi.Allahtan lg servisi sorun çıkarmadı ve arızalı raporu verdi bu sayede vatana iade edebildim.
Bu arada bütçem 6000-6500 TL civarı.
Şu anda arayışlarım devam ediyor fakat her tv de muhakkak olumsuz durumlar var sorunsuz tv yok.
Lg akıcı smart özellikleri,multimedya uyumu,ses tanıma akıllı kumanda özellikleri çok hoşuma gittiği için 55sm9010 modeli alayım dedim 6500 TL ye buldum kapalı kutu,aynı sorunlardan arkadaşım iade etti.Birde bu model direk led aydınlatma.
Samsunglara baktım hem 80-90 serisi çok pahalı hemde samsunglarda dts desteği yok hiçbir video codek oynatmıyor.
Philips 58pus7304 alayım dedim forumlarda çok sorun yaşayan oldu hemde android olması düşündürüyor.
Sony xf9005 alayım diyorum hem android hem 2018 model.Bu tv kullanan arkadaşlar gece karanlıkta video çekip gönderdiler bu tvdede ışık sızmaları parlamalar var ama asla benim iade ettiğim lg kadar değil kabul edilebilir ölçülerde.Fakat bir kumandası var o kadar kötü ki.
Android tvlere uzak olmam sanırım lg nin webos işletim sistemine ve akıllı kumandasına alışıp çok hoşuma gitmesinden dolayı.
Paraya kıyıp lg oled alayım dedim 9-10 bin bandında onlardada malum ekran yanığı problemi var,o kadar para verip bu sorunu yaşamak istemiyorum.
Ayrıca samsungların hepsi sony ve philips tvlerin bir çok modeli bildiğiniz üzere Va Panel ve mağazadada tespit ettim yan açılardan görüntü kaybı çok fazla.
Son aşamada sony 55xf9005 modeline yakın gibiyim ama karar da veremiyorum.Bazen fiyatı 6200 lere kadar düşebiliyor.
Bu arada tv izleme amacım geceleri film maç ve günlük kullanım.Oyun oynamıyorum.
Lg ips ekranlarda bildiğiniz üzere siyah kontrast oranı düşük,film için aslında çok uygun değil ama şu ışık süzmesi olayı birazcık absörte edebileceğim şekilde olsa bunu sineye çekeceğim.
Valla iadeden sonra şu an 2015 model 40 inç vestel tvmi tekrardan kurdum seyrediyorum.
Sizin tavsiye ve yardımınıza ihtiyacım var,kusura bakmayın uzun oldu biraz yazım.
Adem Helvacı Adem Helvacı

C Çevrimdışı

chukwuebuka.lirido

Yeni Üye
17 Şub 2020
21
43
Bilen
Anlayan varsa
Cevap verirse sevinirim
50 inch
55 inch veya 65 inch
Oncelikli olarak mumkunse Android.
Olmazsa da smart tv onerebilir misiniz acaba..
Sizin onerileriniz dogrultusunda
Siparis vermeyi düşünüyorum..
5000 tl ye kadar bütçem var.

Z Çevrimdışı

zulkuf29

Yeni Üye
20 Ocak 2020
6
32
Adem Helvacı Adem Helvacı abi sa öncelikle. sony 49xg8396 almaya karar verdim 50 inç altı ama 100 hz olsun diye oda küçük açı hassasiyetine gerek yok siyah performansı da iyi olsun diye ama çok kullanan görmedim maalesef bide üstüne yaşadığım yerde sony servisi yok başka ilden gelip kuracaklarmış müşteri hizmetleri öyle diyor ! lg 49sm 8600 e mi döneyim yoksa devam mı çok kararsızım bu hafta içi almam lazım. yardımcı olursan sevinirim

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
Adem bey merhabalar.Tv alma işimde yardımlarınıza tavsiyelerinize ihtiyacım var.Gerçekten sıfır araba aldım bu kadar zorlanmadım.
Yılbaşında Lg 55sm8000 model tv aldım kampanya vardı 4500 TL ye almıştım.Aşırı ışık sızması bulutlanmalar vardı,karanlıkta film seyrederken alttan üstten siyah şeritli filmleri izlemek işkenceydi.Allahtan lg servisi sorun çıkarmadı ve arızalı raporu verdi bu sayede vatana iade edebildim.
Bu arada bütçem 6000-6500 TL civarı.
Şu anda arayışlarım devam ediyor fakat her tv de muhakkak olumsuz durumlar var sorunsuz tv yok.
Lg akıcı smart özellikleri,multimedya uyumu,ses tanıma akıllı kumanda özellikleri çok hoşuma gittiği için 55sm9010 modeli alayım dedim 6500 TL ye buldum kapalı kutu,aynı sorunlardan arkadaşım iade etti.Birde bu model direk led aydınlatma.
Samsunglara baktım hem 80-90 serisi çok pahalı hemde samsunglarda dts desteği yok hiçbir video codek oynatmıyor.
Philips 58pus7304 alayım dedim forumlarda çok sorun yaşayan oldu hemde android olması düşündürüyor.
Sony xf9005 alayım diyorum hem android hem 2018 model.Bu tv kullanan arkadaşlar gece karanlıkta video çekip gönderdiler bu tvdede ışık sızmaları parlamalar var ama asla benim iade ettiğim lg kadar değil kabul edilebilir ölçülerde.Fakat bir kumandası var o kadar kötü ki.
Android tvlere uzak olmam sanırım lg nin webos işletim sistemine ve akıllı kumandasına alışıp çok hoşuma gitmesinden dolayı.
Paraya kıyıp lg oled alayım dedim 9-10 bin bandında onlardada malum ekran yanığı problemi var,o kadar para verip bu sorunu yaşamak istemiyorum.
Ayrıca samsungların hepsi sony ve philips tvlerin bir çok modeli bildiğiniz üzere Va Panel ve mağazadada tespit ettim yan açılardan görüntü kaybı çok fazla.
Son aşamada sony 55xf9005 modeline yakın gibiyim ama karar da veremiyorum.Bazen fiyatı 6200 lere kadar düşebiliyor.
Bu arada tv izleme amacım geceleri film maç ve günlük kullanım.Oyun oynamıyorum.
Lg ips ekranlarda bildiğiniz üzere siyah kontrast oranı düşük,film için aslında çok uygun değil ama şu ışık süzmesi olayı birazcık absörte edebileceğim şekilde olsa bunu sineye çekeceğim.
Valla iadeden sonra şu an 2015 model 40 inç vestel tvmi tekrardan kurdum seyrediyorum.
Sizin tavsiye ve yardımınıza ihtiyacım var,kusura bakmayın uzun oldu biraz yazım.
Adem Helvacı Adem Helvacı

selamlar, ben de aynen sizin durumunuzdayım, tek farkımız ben gözü kararttım almışken bi kere olsun çok iyi olsun diye limiti çok yukarlarda koydum, 20 binlere kadar baktım ama cidden alınabilecek sorunsuz bir tv kesinlikle yok. Sonunda 65xf9005 e kaydım, fiyat takibindeyim. Kötülerin iyisi diyelim, kumandayı artık çok önemsemiyorum

N Çevrimdışı

Njord372

Yeni Üye
13 Ara 2018
16
Günaydın Adem Helvacı Adem Helvacı , Televizyon izlerken herhangi bir sıkıntı yaşamamaktayım. Açılırken de genelde Tv açılıyor fakat yaklaşık 5 günde bir TV kumandadan da kendi üzerindeki tuşlardan da açılmıyor. Tv adaptöründe ki büyük kutuya :) bağlanan iki uçlu girişi ters çevirince açılıyor gibime geliyor :) Sence sorun ne olabilir?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
selamlar, ben de aynen sizin durumunuzdayım, tek farkımız ben gözü kararttım almışken bi kere olsun çok iyi olsun diye limiti çok yukarlarda koydum, 20 binlere kadar baktım ama cidden alınabilecek sorunsuz bir tv kesinlikle yok. Sonunda 65xf9005 e kaydım, fiyat takibindeyim. Kötülerin iyisi diyelim, kumandayı artık çok önemsemiyorum

ne 20 kağıtmı:kiskis

hocam 2.el araba filanmı bakıyorsun acaba?

...bir kere olsun iyi olsun... lafı da hiç geçerli değildir panel tip TV işlerinde hele hele günümüz de!
eskiden olsay dı Pio PDP lerin devrin de ve belki bir kaç tane de LCD ler den buna katayım,onlar
bile 10 sene gider di diyelim hadi 12/15 sene olsun ki bu süreyi de hemen hiç kimse de kullanmamıştır
yani 10 seneyi devirenler var,örneğin benimkiler de bir tanesi 11 sene oldu veya Pio G8/9 serileri de
10 seneyi devirdiler v.s

göz karartıp panel filan alma hocam,ayrıca sen vadeyi de şöyle 2/3 sene bilemedin 4/5 sene olarak
koy ki bana göre bu süreler bile uzundur!

++

Şimdi işin bir diğer "pazarlama" konusu da şudur(üreticiler için) herifler daha doğrusu "çakallar" ata ata
mermi kalmadı cephanelerin de!
8K dediler yemiyor piyasa!
AUO ve Sharp 12K panel ürettiler,ama sadece üretecek beceriye geldiler,piyasa yemiyor!
LGD 10K panel üretti ama yine yiyen yok! arıdan 12K yı da üretir hale geldi,kimse ilgilenmiyor bile
Samsung neredeyse panel üretimini bıraktı,Çin liye devredecek komple tesislerini ama piyasası
hala oluşmadı!
Samsung ve LGE kaçacak yer arıyorlar ama ortada alıcı yok!(TV işinden bahsediyorum,zaten özellikle
Samsung bir tek Cep.tlf işin de tatlı para kazanıyor,diğeri ise tlf. bitti gibi!)

Bu gördüğünüz fiyatlar ile bile özellikle Samy ZARAR ediyor yaw! bunu da resmen açıklıyor zaten
(bir çok Borsalar da kote oldukları için) sallama fiyatlar var HiEnd 75 ve üstü ebatlar da,Sony de aynı "mok":hayir

Araba söz konusu olursa,basın anasını satayım veya gözünüzü karartın alın gitsin,cebinize kuvvet:clap

aman diyeyim öyle absürt paralar filan vermeyin sakın,hatta düşünmeyin bile

N Çevrimdışı

necmi necmi

Yeni Üye
19 Şub 2020
17
42
[SUP]merhaba adem hocam 10 yıllık samsung 40c 530 model lcd tv var sorunsuzda kullanıyorum ama bana göre değişim vakti geldi artık 43 inç bir led tv almak istiyorum genelde haber dizi film çocuk kanalları izlenecek Bluetooth çok gereklimi bilmeme ama olabilir fazla birşey baklemiyorum tv den bütçem 2500 civarı ne önerirsiniz çok teşekkür ederim[/SUP]

E Çevrimdışı

ed22300

Yeni Üye
22 Ocak 2018
17
@ Can hocam @ Adem hocam,

55 İNÇ televizyon almayı düşünüyorum. 4 ile 5 bin tl arası bütçe
aşağıdakilerden hangisi daha iyi seçenek olur veya başka önerilerinizi dikkate alırım

modelinde ilgimi çeken Dinamik Kristal Renk,
2- Philips 55PUS7504
3- LG 55UM7450

Tv. de aradığım özellikler:
- ekran görüntü kalitesi,
- kullanılan malzeme kalitesi,
- 100 herz olması
- genelde dizi izleme
- arada oyun oynama
- mdeia player önemli değil (Xiaomi Mi Box S 4K Android TV Box Media Player im var)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
E ed22300

o üçünden Samy 7x modeli daha öne çıkar

-"kullanılan malzeme" ne demek? alayı Çin malı dandik malzeme! takılma bunlara şimdi
-100Hz panel az dır! HiEnd serilerin de artık 100Hz vardır!

E Çevrimdışı

ed22300

Yeni Üye
22 Ocak 2018
17
E ed22300

o üçünden Samy 7x modeli daha öne çıkar

-"kullanılan malzeme" ne demek? alayı Çin malı dandik malzeme! takılma bunlara şimdi
-100Hz panel az dır! HiEnd serilerin de artık 100Hz vardır!
Hocam cevap için teşekkür ederim.
sizin 5000 tl.ye kadar görüntü ön planda tavsiye edeceğiniz model varsa yazarmısınız.

N Çevrimdışı

necmi necmi

Yeni Üye
19 Şub 2020
17
42
[SUP]merhaba adem hocam 10 yıllık samsung 40c 530 model lcd tv var sorunsuzda kullanıyorum ama bana göre değişim vakti geldi artık 43 inç bir led tv almak istiyorum genelde haber dizi film çocuk kanalları izlenecek Bluetooth çok gereklimi bilmeme ama olabilir fazla birşey baklemiyorum tv den bütçem 2500 civarı ne önerirsiniz çok teşekkür ederim[/SUP]
hocam cevabınız ne olur

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
ne 20 kağıtmı:kiskis

hocam 2.el araba filanmı bakıyorsun acaba?

...bir kere olsun iyi olsun... lafı da hiç geçerli değildir panel tip TV işlerinde hele hele günümüz de!
eskiden olsay dı Pio PDP lerin devrin de ve belki bir kaç tane de LCD ler den buna katayım,onlar
bile 10 sene gider di diyelim hadi 12/15 sene olsun ki bu süreyi de hemen hiç kimse de kullanmamıştır
yani 10 seneyi devirenler var,örneğin benimkiler de bir tanesi 11 sene oldu veya Pio G8/9 serileri de
10 seneyi devirdiler v.s

göz karartıp panel filan alma hocam,ayrıca sen vadeyi de şöyle 2/3 sene bilemedin 4/5 sene olarak
koy ki bana göre bu süreler bile uzundur!

++

Şimdi işin bir diğer "pazarlama" konusu da şudur(üreticiler için) herifler daha doğrusu "çakallar" ata ata
mermi kalmadı cephanelerin de!
8K dediler yemiyor piyasa!
AUO ve Sharp 12K panel ürettiler,ama sadece üretecek beceriye geldiler,piyasa yemiyor!
LGD 10K panel üretti ama yine yiyen yok! arıdan 12K yı da üretir hale geldi,kimse ilgilenmiyor bile
Samsung neredeyse panel üretimini bıraktı,Çin liye devredecek komple tesislerini ama piyasası
hala oluşmadı!
Samsung ve LGE kaçacak yer arıyorlar ama ortada alıcı yok!(TV işinden bahsediyorum,zaten özellikle
Samsung bir tek Cep.tlf işin de tatlı para kazanıyor,diğeri ise tlf. bitti gibi!)

Bu gördüğünüz fiyatlar ile bile özellikle Samy ZARAR ediyor yaw! bunu da resmen açıklıyor zaten
(bir çok Borsalar da kote oldukları için) sallama fiyatlar var HiEnd 75 ve üstü ebatlar da,Sony de aynı "mok":hayir

Araba söz konusu olursa,basın anasını satayım veya gözünüzü karartın alın gitsin,cebinize kuvvet:clap

aman diyeyim öyle absürt paralar filan vermeyin sakın,hatta düşünmeyin bile

Hocam valla bana da garip geliyor da insan işin içine girdi mi baremi artırıyor ama saçmalık tabii o fiyatlar, 2020 modellerde değişiklik olacak mı ki?? fiyatların düşeceğini zannetmiyorum.

10 bin Tl altı 65 inch ne önerirsin? Ben Xf 9005 ten daha iyisini bulamadım o fiyata. Samsung Ru7400 var ama onu hiç incelemedim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam cevap için teşekkür ederim.
sizin 5000 tl.ye kadar görüntü ön planda tavsiye edeceğiniz model varsa yazarmısınız.

valla 5 kağıda ne olur.... bu soru zor yaw:hmm

hani ben kendimi daima ön planda tutuyorum;elim 5 kağıda ne alır diye!
zira benim için bu panellere verilen paralar çok yaw ve şimdi 5 kağıt gözüm de
acaip büyüyor:kiskis

sen en iyisi madem 5 kağıdı gözden çıkardın,o zaman git kafana göre bir panel
bul,ona buna sormakla bu işin sonu yok,aman dikkat et mağazalarda ki "satıcılara"
sakın bulaşma!!! onları görünce kaç yanların dan,forumlar da iki ayaklı bazı çakallar
vardır,ama burada yok,onları da miktir et!

ben niye zorlanıyorum?? çok kısa,benim gözüm de hiç birisinin aman aman al benisi filan
yoktur,bir de işin mokmtarafı bazı bilindik markalar da pahalı değil,resmen kazık yaw:hayir
gel de vatandaşa tavsiye ver şimdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şimdi öne çıkan bazı paneller Sony den XF9005 diyelim,ya bu bile beni aman aman kesmedi desem yeridir!
ancak kötü panel değil,el de başka çok fazla da alternatifler olmadığı yer de kötünün iyisi diyorum!

Samy den NU8xx serisi,yaw bu da beni çok açmadı ki,hele de fiyatlarına bakınca hepten soğuyorum!
2019 modeller de öyle(R serileri)bunlar artık tatlı rakamlara inerse ne ala,yoksa gidin Markete oradan
bir şey alın:kiskis

başka ne var derseniz,valla sağlığınız diyorum ben...

paraya kıyayım diyorsun;ama alacak mal yok yaw panel işinde!

-olay şu;4K deniyor ortada böyle bir yayın yok gibi 2013 de başladı 4K tantanası olduk 2020 hala bir mok ortada
bol bol DEMO izliyor vatandaş:ogg

-kullanıcı profili ciddi değişti;çoğu tam ne istediğini bilmiyor! kimisi ...abi her bir şeyi yapsın... diyor
iyi de böyle bir şey yok yaw!

-"SMART" olayı;,millet cep den hasta olduğu için her bir şeyi yapıyor ve panelden de cep gibi her
bir şeyi yapsın istiyor!! bu da olmaz!

ben de diyorum ki;yaw neyi yapacaksam gidip onun cihazını alırım ki aynen öyle yapıyorum!
yok "kablo karmaşası" varmış;yaw nerede var,at hepsini arkaya görünmez! yok 2/3 tane cihaz
olurmuş da olurmuş... olsun en var yanikumanda için genel de Air-mouse lar güzel işi çıkarıyor

biz şimdi bir alet alalım diyoruz;yaw her bir atraksiyonu da da süper yapsın istiyoruz,ama böyle bir şey
yok,illaki eksik noktalar çıkıyor v.s
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam valla bana da garip geliyor da insan işin içine girdi mi baremi artırıyor ama saçmalık tabii o fiyatlar, 2020 modellerde değişiklik olacak mı ki?? fiyatların düşeceğini zannetmiyorum.

10 bin Tl altı 65 inch ne önerirsin? Ben Xf 9005 ten daha iyisini bulamadım o fiyata. Samsung Ru7400 var ama onu hiç incelemedim

senin elin XF yi alacak sonunda:hoba1

zaten senin bütçene ve gördüğün manzaraya göre de XF öne çıkıyor!
Samy den R serisini geç bir kalem

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt