R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
sen bence ebatı düşür ve Sony den XG lere bak,sonra Samy den Q serisi 7/8 lere
madem 13/14 kağıtlara çıkıyorsun

Full-array(FALD) bu seni yemesin sakın,şimdiki panellerin hiç birisi FALD ın hakkını veremiyor!!
"İşlemcisinde" ne var onu anlamadım? ya da sen nasıl bir işlemci bekliyorsun,Pio nun Kuro/Fuga
Engine gibisinden mi? bunu geç bir kalem,Samy bu konuda Sony den bir tık önde!
Panelin Sub-woofer olayını da salla geç kardeşim,böyle işler bu yapıdaki paneller de olmaz,bunu ext.olarak
alırsın 1500 kağıtlara veya yaklaşık zaten alacağım demişsin,sen önce panelini al bir kaç gün
izle ve sesini de dinlersin sonra karar verirsin!

ayrıca büyük ebat diyorsun da ne izleyeceksin ağırlık olarak??
Hocam Sony düşünmüyorum kumandadan ve androidden dolayı. LG düşünmüyorum ips istemiyorum. Geriye Samsung kalıyor. İşlemci Q serisinde bir tık daha iyi gibi ama çok fark edeceğini sanmıyorum(Engine'den bahsediyorum). RU8000 serisinde bir tek 65 ve 82 inç var türkiyede. 65Q70R alıcaktım oda 14 bin dolaylarında ama bir baktımda gerçek 100Hz 82RU8000 gördüm. Fiyat nasıl yakın olabiliyor bu kadar ekran büyüklük farkı olmasına rağmen anlamadım o yüzden sizlere danışmak istedim. Evleneceğim eve alacağım şuan 65inç kullanıyorum ama boyutu yükseltmek istiyorum Q serisinde 65ten sonrası çok pahalı malumunuz. İzleme mesafem 4-4.3 mt dolaylarında olacak büyük gelir mi diye endişe ediyorum ama göz alışır sanırım şuandada 65 inç samsungu 3 mtden izliyorum.Oturup saatlerce tv izleyecek bir insan değilim akşamları netflix oyun budur yani :) RU8000 için sizin fikirleriniz nedir hocam ?

F Çevrimdışı

faruk_24

Yeni Üye
26 Şub 2020
2
31
Adem Helvacı Adem Helvacı, İyi günler hocam, forumda çok yeniyim ama konu hakkındaki görüşlerinizi uzun zamandır takip ediyorum. Eylül ayında evleneceğim için televizyon bakıyorum yaklaşık 3-4 aydır. Tv'yi netflix ve maç izlemek amaçlı kullanıyorum. 55 inç va yahut ips panel ayrımına girmeden amaca hizmet edecek kalitede max 5000 civarı bütçeli bir tv bakıyorum. LG-Sony-Samsung harici sorun çıkartacak tv düşünmüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam Sony düşünmüyorum kumandadan ve androidden dolayı. LG düşünmüyorum ips istemiyorum. Geriye Samsung kalıyor. İşlemci Q serisinde bir tık daha iyi gibi ama çok fark edeceğini sanmıyorum(Engine'den bahsediyorum). RU8000 serisinde bir tek 65 ve 82 inç var türkiyede. 65Q70R alıcaktım oda 14 bin dolaylarında ama bir baktımda gerçek 100Hz 82RU8000 gördüm. Fiyat nasıl yakın olabiliyor bu kadar ekran büyüklük farkı olmasına rağmen anlamadım o yüzden sizlere danışmak istedim. Evleneceğim eve alacağım şuan 65inç kullanıyorum ama boyutu yükseltmek istiyorum Q serisinde 65ten sonrası çok pahalı malumunuz. İzleme mesafem 4-4.3 mt dolaylarında olacak büyük gelir mi diye endişe ediyorum ama göz alışır sanırım şuandada 65 inç samsungu 3 mtden izliyorum.Oturup saatlerce tv izleyecek bir insan değilim akşamları netflix oyun budur yani :) RU8000 için sizin fikirleriniz nedir hocam ?

bu durum da özellikle işin bütçe kısmını aşabiliyorsan Samy OK dir+
kendi içinde "Engine" kısmın da Samy de fark yok,ama "var" gibi göstirilecek tabiki!
takılma buna şimdi

"fiyat farkı" da kesinlikle hile dir! çok az maliyet farkını,çeşitli pazarlama hileleriyle,büyük fark
gibi gösterirler ki bunu da şimdi geçiyorsun!

Sony/Samy nin hileli işleri çok fazladır,sen mala odaklan bir de fiyatına bak,bu arada
satıcıları da salla geç

Oldu da olası bir sorun da;Samy/TR,Sony den daha iyidir!

hani bir çuval para verdin de Sony aldın sonra sorun çıktı olursa,başın çok fena ağrır Sony de
gerçi Sony düşünmüyorsun ama yine de kulağın da bunlar kalsın

4/4,5mt den 105 bile izlenir! buna da takılma ama mesafe arttıkça ebat da büyümezse
gözler de sorun olur/olabilir! ayrıca işin tadı da gider

sen panelini al izleme mesafesi ve şayet mümkünse koltuk düzenini sonra sorarsın,ayarlarız

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
bu durum da özellikle işin bütçe kısmını aşabiliyorsan Samy OK dir+
kendi içinde "Engine" kısmın da Samy de fark yok,ama "var" gibi göstirilecek tabiki!
takılma buna şimdi

"fiyat farkı" da kesinlikle hile dir! çok az maliyet farkını,çeşitli pazarlama hileleriyle,büyük fark
gibi gösterirler ki bunu da şimdi geçiyorsun!

Sony/Samy nin hileli işleri çok fazladır,sen mala odaklan bir de fiyatına bak,bu arada
satıcıları da salla geç

Oldu da olası bir sorun da;Samy/TR,Sony den daha iyidir!

hani bir çuval para verdin de Sony aldın sonra sorun çıktı olursa,başın çok fena ağrır Sony de
gerçi Sony düşünmüyorsun ama yine de kulağın da bunlar kalsın

4/4,5mt den 105 bile izlenir! buna da takılma ama mesafe arttıkça ebat da büyümezse
gözler de sorun olur/olabilir! ayrıca işin tadı da gider

sen panelini al izleme mesafesi ve şayet mümkünse koltuk düzenini sonra sorarsın,ayarlarız
Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim, ilgi gösterdiniz. Ancak sizin kadar bilgili olmadığımdan daha net cevaplar arıyorum. Siz benim yerimde olsanız 65Q70R mi alırsınız 82RU8000 mi alırsınız kısacası :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim, ilgi gösterdiniz. Ancak sizin kadar bilgili olmadığımdan daha net cevaplar arıyorum. Siz benim yerimde olsanız 65Q70R mi alırsınız 82RU8000 mi alırsınız kısacası :)

o zaman bende şunu sorayın öncelikle?

>panelin konulacağı mekan da,koltuk düzenini yeniden ayarlamak durumu mümkünmü???

cevap HAYIR ise,o zaman 82 al,evet ise o zaman 65Q alabilirsin

yaw bunlar uçan-kaçan filan paneller değil veya eskinin bazı efsane panelleri de değildir!
çok fazla "açılmayın" derken bunlar dan dolayı çekincelerim vardır!

ancak bu işler den fazla çakmayanlar bence,şanslı;en azından orası-b-rası filan diye takılmazlar:kiskis

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
o zaman bende şunu sorayın öncelikle?

>panelin konulacağı mekan da,koltuk düzenini yeniden ayarlamak durumu mümkünmü???

cevap HAYIR ise,o zaman 82 al,evet ise o zaman 65Q alabilirsin

yaw bunlar uçan-kaçan filan paneller değil veya eskinin bazı efsane panelleri de değildir!
çok fazla "açılmayın" derken bunlar dan dolayı çekincelerim vardır!

ancak bu işler den fazla çakmayanlar bence,şanslı;en azından orası-b-rası filan diye takılmazlar:kiskis
Can Hocam merhaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Can Hocam merhaba
Grundig gcu 9800 u birçok yerde mağazada izledim görüntü kalitesi gerçekten hoşuma gitti ancak çok yerde satışı yok veya fiyatlar hala yüksek seviyelerde
Ama fiyatı düşmesi için bekliyorum acelem yok tabi satıcı kalırsa.. Bu TV de kaç TL'ye kadar fiyat makul olur sizce.

W Çevrimdışı

wintohakan

Yeni Üye
26 Şub 2020
1
36
albanez bey merhaba. Sizi diğer forumda takip ediyordum. Burada yazdığınızı öğrendim. Tavsiye isteyecektim.

2012 yılında aldığım sony hx850 'yi hala kullanıyorum. 4k ihtiyacından dolayı yeni tv almaya karar verdim. Yoksa çok memnunum hx850 'den. Kullanım amacım genelde konsolda oyun oynamak. Sene sonu yeni nesil oyun konsollar çıkacağı için yeni tv şart ancak acelem de yok açıkcası. 2020 modeller nasıl olur bilemiyorum f/p açısından. Bu noktada araştırdığım kadarıyla samsung 55q80r aklıma yattı gibi. Ancak çok da tv alanında bilgim yok açıkcası. Size danışmak istiyorum. Sizce 8-9 bin civarlarına bu tv yi almak mı daha doğru olur, yoksa '' oyun için bu fiyatlara çıkmaya değmez, XX ürünü f/p açısından işini görür '' mü dersiniz? Ya da 2020 modeller beklenmeli mi?

Son olarak hdmi 2.1 şart mıdır, önemli midir sizce? Yeni nesil konsolların max. 4k 60fps verebileceğini düşünürsek 2.0 hdm yeterli midir? Teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler daha önce de yazdım defalarca,sanırım tekrar etmek de fayda var

>"Grundig"; hemen hemen tüm serileri ister VA ister IPS olsun;çok kısa>>iyi TV ler kendileri:ok

Ancak benim "İYİ" lafım sadece ve sadece "resim kalitesi" içindir,başta Smart sonra bilmem NetFlix
yok anasının bilmem nesini açıyormu yok işletim sistemi nedir,Android mi dir nedir v.s v.s

yaw bunlar benim için hikaye işlerdir! ben "Monitör" gibi bakıyorum veya öyle bir TV daha doğrusu
adına TV de denmezişte öyle bir panel arıyorum,diğer tüm işleri ben de yapıyorum veya bazılarını kullanıyorum v.s
ancak Uydu dahil bütün bu işleri external cihazlar ile hallediyorum+PC ile de hallediyorum

>Grundig almayın! neden? bunu da çok yazdım,heriflerin resim kaliteleri iyi ama TV lerin de hem montaj
hataları vardır hem de yazılım hataları vardır özellikle kronik bir "İnternete bağlanamama"(veya kopma)
hataları vardır!

>HiEnd dedikleri(UHD+)serileri aşırı pahalı,ülen soygunamı çıktınız diyorum ben buradan:hayir
o ne fiyatlar öyle!

>Servisleri(bana gelenler osuruk çıktılar 2 ayrı yerden) Merkez ise kibar ve olumlu yaklaşıyor!
ancak ben inat ettim,şimdi bunu değiştirin ya da ödediğim parayı geri verin dedim(taksitle aldım
ve 2 kağıdını ödedim 1 kağıt borcum kaldı)

Daha da ilerisi şu oldu;herifleri THH verdim,kendileri uyarıldı ve iş Eksperin bana gelip de rapor vermesine
kaldı,Vatana da bildirildi,Lara mağazasından işlem yapılacak v.s diye,yaw benim ki keyfe keder
ve kazandım sayılır ama işin bok tarafı şu;piyasa da 100Hz-10bit panel yok 49" ebatlar da!

yarın git Vatan dan yeni panelini al deseler alacak panel yok yaw:hmm
bir tek Sony var 100Hz yandan çarklı 10-bit! 49XG8396 ve 9005
iyi de bunlar 5,5/6 kağıt yaw,hiç değmeyecek panel bunlar!

neyse hele o safhaya gelelim de o zaman bakarım,teşhirleri çok seviyorum ben ama o da yok
istediğim panel olarak! eski model de olabilir o da yok!

parasını verip daha doğrusu kıyıp iyisini alayım desem o da yok yaw

laf aramızda Grundig kalsa iyi olur diyorum,zira panel çok iyi!

Not;sorum var sizlere ben bilmiyorum bu konuyu; diyelim ki ben davam dan vazgeçtim desem olurmu?
bir süre sonra baktım alacak panel bulamıyorum bari bunu kullanırım,zaten Monitör olarak kullanıyorum ben bunu!

yani ben 5/5,5 kağıda ne VA alırım ne de IPS alırım 49" olarak
büyük ebat işime yaramaz benim,falsolar çok oluyor! Monitör olarak zaten kullanılmaz

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez bey merhaba. Sizi diğer forumda takip ediyordum. Burada yazdığınızı öğrendim. Tavsiye isteyecektim.

2012 yılında aldığım sony hx850 'yi hala kullanıyorum. 4k ihtiyacından dolayı yeni tv almaya karar verdim. Yoksa çok memnunum hx850 'den. Kullanım amacım genelde konsolda oyun oynamak. Sene sonu yeni nesil oyun konsollar çıkacağı için yeni tv şart ancak acelem de yok açıkcası. 2020 modeller nasıl olur bilemiyorum f/p açısından. Bu noktada araştırdığım kadarıyla samsung 55q80r aklıma yattı gibi. Ancak çok da tv alanında bilgim yok açıkcası. Size danışmak istiyorum. Sizce 8-9 bin civarlarına bu tv yi almak mı daha doğru olur, yoksa '' oyun için bu fiyatlara çıkmaya değmez, XX ürünü f/p açısından işini görür '' mü d++ersiniz? Ya da 2020 modeller beklenmeli mi?

Son olarak hdmi 2.1 şart mıdır, önemli midir sizce? Yeni nesil konsolların max. 4k 60fps verebileceğini düşünürsek 2.0 hdm yeterli midir? Teşekkürler

HX850 çok iyi panel çıktı,ancak 4K "ihtiyaç" değil de mecburen alınacak bir panel oldu,4K kaynaklar nerede yaw
2013 den beri millet 4K alıyor ama hala SD&HD izleniyor bir de bol bol DEMO-4K izleniyor hepsi bu:kiskis

Konsol için Samy ler oldukça iyi,acelen yoksa bekle diyeceğim ama gelen giden sene yi aratıyor oldu!
HiEnd iyi bir şey dersen F/P olayını unut bir kere!

Q80 ok ama fiyat pahalı,sana göre yoksa F/P panelimi bu??

Açıkçası benim F/P kriterim çok çok farklı sizler den!
O konuda net bir şey söyliyemem

2016/17 den sonra ciddi gözle görülür hiç bir şey olmadı!

Örnek;Samy de en iyisi 2016 model KS ve Sony de en iyisi 2017/18 XE/XF dir
bana göre de KS ler XE/XF den biraz daha öndedir

Samy M/N/R lar hikaye ya da idare eder cinsinden ya da bir başka ifadeyle kötünün iyisi bugün için

++

2.1 gerekmez ya da hangi DATA ları ileteceksin? takılma bunlara şimdi
2020 de HiEnd lerin bazıları da 2.1 olabilir bu arada,ancak bunlar işin "marketing" kısmıdır!

HDMI Patentli ürün olduğu için herifler duruma göre yazılım duruma göre donanım olarak
bir üst version verebiliyor,bu iş HDMI firmasıyla,ana TV üreticileri arasındaki ilişkiye bağlıdır!

U Çevrimdışı

UBT37

Yeni Üye
27 Şub 2020
4
37
Adem hocam sizi severek izledim. Geçen hafta 55pus7304 aldım ama vertical banding muhabbetinden maç seyri beni bitirdi. Iade istedim. Gelip alacaklar. Ben maç tutkunuyum. Öncesinde samsung 40ue model cihazımla gayet başarılı tecrübelerim vardı. Fakat bu pus beni tatmin etmedi. 7 bin bandında maç seyri, film ve konsol keyfi yaşayabileceğim bir cihaz önerebilir Misiniz? Cevaplarınız çok önemli. Sağlıcakla kalın.

U Çevrimdışı

UBT37

Yeni Üye
27 Şub 2020
4
37
Adem hocam sizi severek izledim. Geçen hafta 55pus7304 aldım ama vertical banding muhabbetinden maç seyri beni bitirdi. Iade istedim. Gelip alacaklar. Ben maç tutkunuyum. Öncesinde samsung 40ue model cihazımla gayet başarılı tecrübelerim vardı. Fakat bu pus beni tatmin etmedi. 7 bin bandında maç seyri, film ve konsol keyfi yaşayabileceğim bir cihaz önerebilir Misiniz? Cevaplarınız çok önemli. Sağlıcakla kalın.

Ayrıca 4K ve 55 inç olarak düşünüyorum sayın hocam

U Çevrimdışı

UBT37

Yeni Üye
27 Şub 2020
4
37

O zaman bu tv için yorum alabilir miyim? Bugün bir mesaj geldi. 3900 e alabiliyor muşuz bir takım indirimlerle.
Yeni aldım. Beğenmedim. Renkler kötü vertical banding olayı çok. Hareketli görüntülerde facia. Çok şık bir ürün metal kasa filan ama ben performansını beğenmedim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı abi sa öncelikle. sony 49xg8396 almaya karar verdim 50 inç altı ama 100 hz olsun diye oda küçük açı hassasiyetine gerek yok siyah performansı da iyi olsun diye ama çok kullanan görmedim maalesef bide üstüne yaşadığım yerde sony servisi yok başka ilden gelip kuracaklarmış müşteri hizmetleri öyle diyor ! lg 49sm 8600 e mi döneyim yoksa devam mı çok kararsızım bu hafta içi almam lazım. yardımcı olursan sevinirim
Gardaş selamlar, geciktim biraz cevap için ancak malum Dernek açılış faaliytetleri çok vaktimi alıyor kusura bakmayın bir süre için.

Son durum nedir?

Geri
Üst Alt