Adem bey merhabalar.Tv alma işimde yardımlarınıza tavsiyelerinize ihtiyacım var.Gerçekten sıfır araba aldım bu kadar zorlanmadım.
Yılbaşında Lg 55sm8000 model tv aldım kampanya vardı 4500 TL ye almıştım.Aşırı ışık sızması bulutlanmalar vardı,karanlıkta film seyrederken alttan üstten siyah şeritli filmleri izlemek işkenceydi.Allahtan lg servisi sorun çıkarmadı ve arızalı raporu verdi bu sayede vatana iade edebildim.
Bu arada bütçem 6000-6500 TL civarı.
Şu anda arayışlarım devam ediyor fakat her tv de muhakkak olumsuz durumlar var sorunsuz tv yok.
Lg akıcı smart özellikleri,multimedya uyumu,ses tanıma akıllı kumanda özellikleri çok hoşuma gittiği için 55sm9010 modeli alayım dedim 6500 TL ye buldum kapalı kutu,aynı sorunlardan arkadaşım iade etti.Birde bu model direk led aydınlatma.
Samsunglara baktım hem 80-90 serisi çok pahalı hemde samsunglarda dts desteği yok hiçbir video codek oynatmıyor.
Philips 58pus7304 alayım dedim forumlarda çok sorun yaşayan oldu hemde android olması düşündürüyor.
Sony xf9005 alayım diyorum hem android hem 2018 model.Bu tv kullanan arkadaşlar gece karanlıkta video çekip gönderdiler bu tvdede ışık sızmaları parlamalar var ama asla benim iade ettiğim lg kadar değil kabul edilebilir ölçülerde.Fakat bir kumandası var o kadar kötü ki.
Android tvlere uzak olmam sanırım lg nin webos işletim sistemine ve akıllı kumandasına alışıp çok hoşuma gitmesinden dolayı.
Paraya kıyıp lg oled alayım dedim 9-10 bin bandında onlardada malum ekran yanığı problemi var,o kadar para verip bu sorunu yaşamak istemiyorum.
Ayrıca samsungların hepsi sony ve philips tvlerin bir çok modeli bildiğiniz üzere Va Panel ve mağazadada tespit ettim yan açılardan görüntü kaybı çok fazla.
Son aşamada sony 55xf9005 modeline yakın gibiyim ama karar da veremiyorum.Bazen fiyatı 6200 lere kadar düşebiliyor.
Bu arada tv izleme amacım geceleri film maç ve günlük kullanım.Oyun oynamıyorum.
Lg ips ekranlarda bildiğiniz üzere siyah kontrast oranı düşük,film için aslında çok uygun değil ama şu ışık süzmesi olayı birazcık absörte edebileceğim şekilde olsa bunu sineye çekeceğim.
Valla iadeden sonra şu an 2015 model 40 inç vestel tvmi tekrardan kurdum seyrediyorum.
Sizin tavsiye ve yardımınıza ihtiyacım var,kusura bakmayın uzun oldu biraz yazım.
Adem Helvacı