Z Çevrimdışı

zulkuf29

Yeni Üye
20 Ocak 2020
6
32
Gardaş selamlar, geciktim biraz cevap için ancak malum Dernek açılış faaliytetleri çok vaktimi alıyor kusura bakmayın bir süre için.

Son durum nedir?
abi öncellikle kolay gelsin..
halen siyahları daha iyi netflix maç vs önceliği açı hassasiyetine gerek yok karşıdan daha iyi gösteren ama max 50 inç 100 hz zaten çok model yok ama sony de karar vermiştim ama servisi yok bulunduğum ilde kararsız kaldım tabi.. senin de görüşünü almadan almak istemiyorum almadım hala :))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam 82RU8000 13-14 bin tl dolaylarında erişilebilir bir rakam :) 65Q70 düşünüyordum ama büyük ekrana kaydım biraz açıkçası. Q70'deki işlemci,full array,40w ses,subwoofer falan yok ama RU seriside gerçek 100Hz diğer özelliklerden feragat edilebilir diye düşünüyordum. Soundbar zaten alacağım. Ürünü inceleyip yorum yapabilir misiniz bana çok vakıf değilim konulara :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Adem Helvacı Üstadım 82RU8000 için yorumlarınızı rica ediyorum.
82Q60RAT ın bize yaşattığı hayal kırıklığı sonrası (Genleşme sesi sorunu ve 3 kere tv değişmesinden sonra çözüm üretemeyen samsung markasının ''Bu normal aaaabi bak kullanma kılavuzunda da yazıyor'' demesi hadisesi) 82'' Samsung üretimlerine bakış açım değişse de, RU8000 in edge panel olması nedeniyle bu dezavantajı yok sayabiliriz diyorum. Yine de her ne kadar ben bir NU/RU8000 sever olsam da, edge panellerin dezavantajlarını da hatırlatmadan geçmeyeceğim elbette :ok

Bilinen kronik dezavantajlar dışındaki kısımlarda donanımsal 100hz ve frr değerinin 2500hz olmasının yanısıra panel destek unurlarını da göz önünde bulundurursak aldığı paranın karşılığını ebat+teknoloji anlamında verir diye ŞAHSİ görüşümü belirtmek isterim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
abi öncellikle kolay gelsin..
halen siyahları daha iyi netflix maç vs önceliği açı hassasiyetine gerek yok karşıdan daha iyi gösteren ama max 50 inç 100 hz zaten çok model yok ama sony de karar vermiştim ama servisi yok bulunduğum ilde kararsız kaldım tabi.. senin de görüşünü almadan almak istemiyorum almadım hala :))
Markalara bakış açın nedir kardeşim? Herhangi birisine karşı bir fan durumun veya antipatin var mı (SONY dışında)

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
82Q60RAT ın bize yaşattığı hayal kırıklığı sonrası (Genleşme sesi sorunu ve 3 kere tv değişmesinden sonra çözüm üretemeyen samsung markasının ''Bu normal aaaabi bak kullanma kılavuzunda da yazıyor'' demesi hadisesi) 82'' Samsung üretimlerine bakış açım değişse de, RU8000 in edge panel olması nedeniyle bu dezavantajı yok sayabiliriz diyorum. Yine de her ne kadar ben bir NU/RU8000 sever olsam da, edge panellerin dezavantajlarını da hatırlatmadan geçmeyeceğim elbette :ok

Bilinen kronik dezavantajlar dışındaki kısımlarda donanımsal 100hz ve frr değerinin 2500hz olmasının yanısıra panel destek unurlarını da göz önünde bulundurursak aldığı paranın karşılığını ebat+teknoloji anlamında verir diye ŞAHSİ görüşümü belirtmek isterim.
Üstadım konulardan çok uzağım ne gibi kronik sorunlar vardır acaba :) ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Üstadım konulardan çok uzağım ne gibi kronik sorunlar vardır acaba :) ?
Kronik dezavantaj dedim sorun olarak ne derece algılanır o size kalmış :)

Mesela edge panellerin çok bilinen homojen sorunu vardır.
Işığın kaynağı daha aydınlık olur ve rahatsız eder.
Edge paneller slim üretimlerde kullanılır, Estetik kaygısı yüzünden alan sorunu vardır, bu da beraberinde dezavantajları getiriyor.

Dar alan=sıkışık chipler
Sıkışık chipler=yetersiz hava sirkülasyonu
Yetersiz hava sirkülasyonu= yoğun ısı artışı
Yoğun ısı artışı=kısa ömürlü komponentler + yüksek ısıdan deformasyona uğrayan polarizer katmanlar vs vs

Yukarıdakiler en bilinen temel sorunlardır.

Bunun dışındakiler görüntü üzerinde oluşturdukları negatif etkiler.

Şimdi bunları yazdım diye gözünüz korkmasın, edge panelde bunlar var ise, direkt led olanlarda da başka sorunlar var.

Bence imzamdaki en üst 2 satırı tekrar okuyun siz :)

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
Kronik dezavantaj dedim sorun olarak ne derece algılanır o size kalmış :)

Mesela edge panellerin çok bilinen homojen sorunu vardır.
Işığın kaynağı daha aydınlık olur ve rahatsız eder.
Edge paneller slim üretimlerde kullanılır, Estetik kaygısı yüzünden alan sorunu vardır, bu da beraberinde dezavantajları getiriyor.

Dar alan=sıkışık chipler
Sıkışık chipler=yetersiz hava sirkülasyonu
Yetersiz hava sirkülasyonu= yoğun ısı artışı
Yoğun ısı artışı=kısa ömürlü komponentler + yüksek ısıdan deformasyona uğrayan polarizer katmanlar vs vs

Yukarıdakiler en bilinen temel sorunlardır.

Bunun dışındakiler görüntü üzerinde oluşturdukları negatif etkiler.

Şimdi bunları yazdım diye gözünüz korkmasın, edge panelde bunlar var ise, direkt led olanlarda da başka sorunlar var.

Bence imzamdaki en üst 2 satırı tekrar okuyun siz :)
Hocam çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Esasen 3 model arasında gidip geliyorum günlerdir;

Samsung 82RU8000
Samsung 65Q70R
LG 65SM9010

Sony de bakıyordum ancak kumandası inanılmaz itti beni eski tip olmasından dolayı. 65 inç düşünüyorduk en başta fiyat olarak 10-15 bin TL arası filtreleme uygulayınca RU serisini gördüm ve neden 82 inç olmasın dedim. Aslında Kullanım mesafımız 4.5mt 82 biraz büyük gelecektir ancak eşimde bende çalışıyoruz. Tv'yi ancak akşamları max 3 saat oyun veya film için kullanacağız. Uzun süre kullansak 82 büyük gelir ama bir film izleyecek vaktimiz ya olur ya olmaz akşamları ondada sinema etkisi olur diye düşündük. LG 'nin araştırdığım kadarıyla kumanda, ses codecleri,HDMI 2.1 gibi artıları olsada yıllardır samsung ve va panel kullanıyorum. IPS panellerin siyahtaki başarısız oluşları beni rahatsız ediyor sonuçta akşam loş ortamda bir film izlerken oda sorun olsun istemem. İmzanızı gördüm hakikaten doğru bir markadan olan öbüründe yoksa bir sorunu olan panel varsa diğerinde başka sorun var. Siz benim yerimde olsanız bu 3 modelden hangisini alırdınız ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için. Esasen 3 model arasında gidip geliyorum günlerdir;

Samsung 82RU8000
Samsung 65Q70R
LG 65SM9010

Sony de bakıyordum ancak kumandası inanılmaz itti beni eski tip olmasından dolayı. 65 inç düşünüyorduk en başta fiyat olarak 10-15 bin TL arası filtreleme uygulayınca RU serisini gördüm ve neden 82 inç olmasın dedim. Aslında Kullanım mesafımız 4.5mt 82 biraz büyük gelecektir ancak eşimde bende çalışıyoruz. Tv'yi ancak akşamları max 3 saat oyun veya film için kullanacağız. Uzun süre kullansak 82 büyük gelir ama bir film izleyecek vaktimiz ya olur ya olmaz akşamları ondada sinema etkisi olur diye düşündük. LG 'nin araştırdığım kadarıyla kumanda, ses codecleri,HDMI 2.1 gibi artıları olsada yıllardır samsung ve va panel kullanıyorum. IPS panellerin siyahtaki başarısız oluşları beni rahatsız ediyor sonuçta akşam loş ortamda bir film izlerken oda sorun olsun istemem. İmzanızı gördüm hakikaten doğru bir markadan olan öbüründe yoksa bir sorunu olan panel varsa diğerinde başka sorun var. Siz benim yerimde olsanız bu 3 modelden hangisini alırdınız ?
Tartışmıyor dahi ve Q70 diyorum ben.

LG nin sesli Türkçe destekli akıllı kumandası cazip geliyor, ayrıca ıps paneli de ben severim işin gerçeği ama bu klasmanda Samsung Q70 derim.

Bu Q0 de bir de defansif arka aydınlatma olsaydı tadından yenmezdi ama sadece full aray ile idare edeceğiz artık :)

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
Tartışmıyor dahi ve Q70 diyorum ben.

LG nin sesli Türkçe destekli akıllı kumandası cazip geliyor, ayrıca ıps paneli de ben severim işin gerçeği ama bu klasmanda Samsung Q70 derim.

Bu Q0 de bir de defansif arka aydınlatma olsaydı tadından yenmezdi ama sadece full aray ile idare edeceğiz artık :)
Hanimda buyuk ekran istiyor RU8000 e zorluyor beni cokmu sey kaybederiz hocam Q70 yerine alirsak sizce ? :) Q70e baktiktan sonra RU serisi camur mu kalir sizce ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hanimda buyuk ekran istiyor RU8000 e zorluyor beni cokmu sey kaybederiz hocam Q70 yerine alirsak sizce ? :) Q70e baktiktan sonra RU serisi camur mu kalir sizce ?
Samimi yazıyorum ki 8000 serisini ben ciddden çok başarılı bulurum. Geçmiş onlarca mesajımda Q6 serisi ve bazı durumlarda Q60 yerine dahi NU8000 önermişliğim çoktur.

Yalnız Q70 dediğinizde işler ciddi değişir, sevgi başka, gerçekleri yazmak başka malum :)

Bir de şunu yazmadan geçmemek gerekir.

Ne olursa olsun, ama ne olursa olsun iki tv yi de kendi gözlerinizle görmeden satın alım kesinlikle yapmayın lütfen :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw benim panelin tam 12,cm derinliği var,bitmedi ve Sony nin bugüne kadar ürettiği
en iyi LCD si olan,2010 model X4500 de tam 14.5 santim derinlik vardır

bunlar harbi "FALD" dır şimdi ki Araba parasına satılan osuruktan(fald konusun da)
Samsung/Sony ler gibi değildir!

bu iş belki "estetik" meselesi ama bu iş aynı zaman da ciddi bir Fizik Kanunu meselesidir!
bu herifler Fizik den çakmışlar,Matematik zaten hikaye,ama ne yalan söyliyeyim "yakışıklı" lar!
gerçi malzeme kalitesi de beş para etmez ama uzaktan baktığınız zaman,yakışıklı
görünüyor ama etiketine bakmayacaksınız:haha

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi max 50 inç alabilirim oda şartlarından dolayı 55 büyük kaçıyor maalesef o modelinden 50 inç i yok diye biliyorum :(
Aslında Size Samsungdan aşağı marka önermek istemiyorum ama şu 49UD9290 çok iddialı bir model, bir şans verirmisiniz acaba?

Samsung VA panel
MB230 anakart
HDR+DV+WCG+HB gibi panel destek unsurları
Rate değeri 1800hz
3 yıl garanti
Ucuz yedek parça
Yaygın servis

Yahu böyle yazınca da pazarlamacı gibi oluyor :alala

Düşünmezseniz RU7440 incelemenizi rica ederim. :ok

Geri
Üst Alt