R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
Samimi yazıyorum ki 8000 serisini ben ciddden çok başarılı bulurum. Geçmiş onlarca mesajımda Q6 serisi ve bazı durumlarda Q60 yerine dahi NU8000 önermişliğim çoktur.

Yalnız Q70 dediğinizde işler ciddi değişir, sevgi başka, gerçekleri yazmak başka malum :)

Bir de şunu yazmadan geçmemek gerekir.

Ne olursa olsun, ama ne olursa olsun iki tv yi de kendi gözlerinizle görmeden satın alım kesinlikle yapmayın lütfen :ok
Adem Hocam tekrardan selamlar,

82RU8000 almış bulunmaktayım. 4mt mesafeden izlenecek. Eşyalarıda yeni yaptırıyorum. Altına gelecek Tv ünitesinin yüksekliğini kaçtan yaptırmalıyım? Televizyonun teknik verilerine baktığımda ayaklı kullanımda yerden yüksekliği 111 cm geliyormuş. Göz hizasında olması en ideali sanırım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
oturduğunuz zaman panele bakıyorsunuz>>panelin ortası göz hizanızla aynı olacaktır!!
bu da yani kafa çok hafif öne doğru eğilmesi demektir bu açı 5/6derecedir!

biraz anlatması yazıyla zor olabilir hatta tuhaf da gelebilir ama TR de çoğu insan panel tip
TV kullanmasını bilmiyor maalesef
FT/DH/TF seneler öncede yazmıştım bunları

özelliklede çok büyük panellerde adam bana ....abi yaw yeremi koyacağım o zaman...:haha diyordu

bir şu var adamın boyu kaç?? 190 da olur 170 de veya 165 lık kısa boy da olur/olabilir!
o zaman işin orta yolu bulunacak ev de kimler varsa

ama temel şudur hele de panel VA ise ki seninki de aynen böyledir

bizde hala sehpa işi yapanlar da bu işi neredeyse hiç bilmiyorlar :hayiröğrenemediler gitti yaw!
adamlar hala "mobilyacı" kafasındalar!

ben TEPE den üniteyi aldım ama sehpa çok güzel ve ciddi indirimde filan ama herifler 25cm metal
ayak koymuşlar,adam ünite yaptım diyor ama mobilya kafasıyla ünite yapmış,neyse getirip monta
ettiler ama ayaklarını taktırmadım yere koyun gidin dedim,altına keçe yapıştırdım yere yatırdım
(alırken bunu ölçüp hesaplamıştım baştan tabiki) montecilar abi böyle olmaz ayaklar ne olacak dediler!
alın götürün dedim.... zira ünite çok güzel di ama benim işimi ancak ayakları takmayınca ideal
panel yüksekliğine gelecekti! sanırım 8 sene oldu hala kullanıyorum

sen ünite yaptıracaksan,bana resmini çizim şeklinde gönder ona göre bir şeyler buluruz
örnein paneli koyacağın ünitenin o kısmını kestirip aşağıya doğru durması sağlanır!

tekrar hayırlı olsun panelin

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
oturduğunuz zaman panele bakıyorsunuz>>panelin ortası göz hizanızla aynı olacaktır!!
bu da yani kafa çok hafif öne doğru eğilmesi demektir bu açı 5/6derecedir!

biraz anlatması yazıyla zor olabilir hatta tuhaf da gelebilir ama TR de çoğu insan panel tip
TV kullanmasını bilmiyor maalesef
FT/DH/TF seneler öncede yazmıştım bunları

özelliklede çok büyük panellerde adam bana ....abi yaw yeremi koyacağım o zaman...:haha diyordu

bir şu var adamın boyu kaç?? 190 da olur 170 de veya 165 lık kısa boy da olur/olabilir!
o zaman işin orta yolu bulunacak ev de kimler varsa

ama temel şudur hele de panel VA ise ki seninki de aynen böyledir

bizde hala sehpa işi yapanlar da bu işi neredeyse hiç bilmiyorlar :hayiröğrenemediler gitti yaw!
adamlar hala "mobilyacı" kafasındalar!

ben TEPE den üniteyi aldım ama sehpa çok güzel ve ciddi indirimde filan ama herifler 25cm metal
ayak koymuşlar,adam ünite yaptım diyor ama mobilya kafasıyla ünite yapmış,neyse getirip monta
ettiler ama ayaklarını taktırmadım yere koyun gidin dedim,altına keçe yapıştırdım yere yatırdım
(alırken bunu ölçüp hesaplamıştım baştan tabiki) montecilar abi böyle olmaz ayaklar ne olacak dediler!
alın götürün dedim.... zira ünite çok güzel di ama benim işimi ancak ayakları takmayınca ideal
panel yüksekliğine gelecekti! sanırım 8 sene oldu hala kullanıyorum

sen ünite yaptıracaksan,bana resmini çizim şeklinde gönder ona göre bir şeyler buluruz
örnein paneli koyacağın ünitenin o kısmını kestirip aşağıya doğru durması sağlanır!

tekrar hayırlı olsun panelin
Hocam merhabalar,
Boyum 1.80m eşiminde 1.70m. Ünite sıfırdan yapılıcak dolayısıyla tamamen bana bağlı. Ayaklı kullanım olacak. Ayaklı olarak 111 cm televizyon ayaksız hali 105 cm. Konsolun yerden yüksekliği kaç cm olmalı sizce ? İzleme mesafemiz 4mt hocam.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
selamlar mutfak icin uydulu tv alacagim ..

nasıl model ? yada siz hocalarım hangi modeli tavsiye edersiniz?
Bugün İzmir metro markette 32'' seg vardı MB140 kartlı ,aynı fiyata,bir aile tvlere bakıyordu,biraz muhabbetten sonra onlar da mutfak için aldılar seg tvyi,,yani 32'' / 700 TL .İşin aslı farklı bir markaya bakıyorlardı,bende "onu alıp uğraşacağınıza bunu alın" diye "tavsiyede" bulundum sevgili baysui :)

baysui Çevrimdışı

baysui 

Aktif Üye
19 Şub 2019
293
37
Bugün İzmir metro markette 32'' seg vardı MB140 kartlı ,aynı fiyata,bir aile tvlere bakıyordu,biraz muhabbetten sonra onlar da mutfak için aldılar seg tvyi,,yani 32'' / 700 TL .İşin aslı farklı bir markaya bakıyorlardı,bende "onu alıp uğraşacağınıza bunu alın" diye "tavsiyede" bulundum sevgili baysui :)
Sayın hocam model adı yada modelin satıldığı link atar mısınız? Amacım mutfakta izlemek .. kendi uydusu olsun çok abartı büyük olmasın yeter .. ?
Ayrıca resim attım mutfakta eski oturan bu köşeye monte etmiş. Sanirim fayans da yeri var. Buna uygun da TV aparatı da lazım bana ? Sanırım dönüyor o aparatlar ?

IMG_20200301_102925.jpg

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam merhabalar,
Boyum 1.80m eşiminde 1.70m. Ünite sıfırdan yapılıcak dolayısıyla tamamen bana bağlı. Ayaklı kullanım olacak. Ayaklı olarak 111 cm televizyon ayaksız hali 105 cm. Konsolun yerden yüksekliği kaç cm olmalı sizce ? İzleme mesafemiz 4mt hocam.

şunun çizimi varmı? veya tahmini foto v.s?
pratik yolu bulalım diyorum şimdi,25/30cm normaldir
(bana göre ise 20cm olmalıdır)

-ayaklı derken panelin kendi stand(alt da iki parça)bahsediyorsun değilmi?

o zaman bir de şöyle yapın panel şayet eve geldiyse koyun yere paneli böyle bir hesaplama yapın
ünitenin konacağı yer yüksekliği için,o sırada oturun koltuklara tam karşıdan açısız olarak bakın
panele,o zaman bir konuşlanma yükseliğini kendiniz bulursunuz

ancak hanımların zevkleri başkadır! bu ne yaw yerdemi gibi duracak panel diyebilir:kiskis

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
şunun çizimi varmı? veya tahmini foto v.s?
pratik yolu bulalım diyorum şimdi,25/30cm normaldir
(bana göre ise 20cm olmalıdır)

-ayaklı derken panelin kendi stand(alt da iki parça)bahsediyorsun değilmi?

o zaman bir de şöyle yapın panel şayet eve geldiyse koyun yere paneli böyle bir hesaplama yapın
ünitenin konacağı yer yüksekliği için,o sırada oturun koltuklara tam karşıdan açısız olarak bakın
panele,o zaman bir konuşlanma yükseliğini kendiniz bulursunuz

ancak hanımların zevkleri başkadır! bu ne yaw yerdemi gibi duracak panel diyebilir:kiskis
Hocam internette aldigim bilgiler diyorki goz hizasi 110cm yerden yukseklik ortalama. Simdi televizyon ayaksiz olarak 106 cm. 106/2 53 cm ortasi televizyonun kendi ayaklari 5 cm dolayisiyla tv’nin altina gelecek konsol 52 cm olursa 53+5+52 cmden 110 eder. Hesaplama sizce dogrumu? Birde 52 cm yapilirsa konsol prizler acikta kaliyor 60cm yapsak hesaba gore tv 8 cm daha yukarida olucak cok sorun olur mu ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
hocam orada genel bir ölçüler veriliyor,ben sana daha pratik ve de hanımın da fikrini alarak
şunu öneriyorum

...paneli kendi ayakları ile yere koyun sonra geçin karşısına oturun beraberce(tam karşıdan)
bakın karşıya ve bir yükseklik zaten bulacaksınız şu kadar da dursun v.s diye

++
"yer" den yüksekliğine gelirsem,o zaman da koltuğa oturduğunuz zaman(tam karşıdan)
göz hizanız(baş tam karşıya gelecek,ne yukarıya ne de aşağı bakacak dos doğru tam karşıya)
"panelin" tam ortasına gelecek seviye de olacaktır,ancak burada "boy" durumu farkeder
örneğin 1.80 ile 1.70 gibi,o zaman da hesaplama ortalama bir yüksekliğe gelecektir!

++

şimdi bu panel "VA" tip olduğu için ne horizontal ne de vertical fazla AÇI verir!

>>panele baktığınız zaman da normal de olması gereken kafa-göz

-panelin tam orta seviyesine gelecek ve de 5derece o orta seviyesinin üzerine gelecek gibi
bir izleme durumu vardır,ancak herkesin boyu farklı olduğu için de bu ölçüleri
tutturmak zor oluyor o zaman da ortalama bir yükselik buluyorsunuz!

-ikinci durum ise şudur;RU ların ışık gücü(backlight şiddeti) NU8x den biraz daha azdır(82/75/65 ler de)
tam karşısın da pencere varmıdır??
Gündüz izleme de sıkıntı verir bu durum!

bu durum da ortamı karartmanız gerekiyor!

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
hocam orada genel bir ölçüler veriliyor,ben sana daha pratik ve de hanımın da fikrini alarak
şunu öneriyorum

...paneli kendi ayakları ile yere koyun sonra geçin karşısına oturun beraberce(tam karşıdan)
bakın karşıya ve bir yükseklik zaten bulacaksınız şu kadar da dursun v.s diye

++
"yer" den yüksekliğine gelirsem,o zaman da koltuğa oturduğunuz zaman(tam karşıdan)
göz hizanız(baş tam karşıya gelecek,ne yukarıya ne de aşağı bakacak dos doğru tam karşıya)
"panelin" tam ortasına gelecek seviye de olacaktır,ancak burada "boy" durumu farkeder
örneğin 1.80 ile 1.70 gibi,o zaman da hesaplama ortalama bir yüksekliğe gelecektir!

++

şimdi bu panel "VA" tip olduğu için ne horizontal ne de vertical fazla AÇI verir!

>>panele baktığınız zaman da normal de olması gereken kafa-göz

-panelin tam orta seviyesine gelecek ve de 5derece o orta seviyesinin üzerine gelecek gibi
bir izleme durumu vardır,ancak herkesin boyu farklı olduğu için de bu ölçüleri
tutturmak zor oluyor o zaman da ortalama bir yükselik buluyorsunuz!

-ikinci durum ise şudur;RU ların ışık gücü(backlight şiddeti) NU8x den biraz daha azdır(82/75/65 ler de)
tam karşısın da pencere varmıdır??
Gündüz izleme de sıkıntı verir bu durum!

bu durum da ortamı karartmanız gerekiyor!
Tam karşısında büyük balkon kapıları var ama güneşlik yaptırıyorum bunun için. Şimdi bizdeki durum şu hocam. Şu an mobilyaları yaptırıyorum televizyonda 1 ay sonra gelecek dolayısıyla mobilyacıya tv ünitesinin yerden yüksekliği şu kadar olsun diye şimdiden söylemem gerekiyor.O yüzden dediğiniz gibi önden inceleme şansım yok genel geçer olarak düşünürsek ne yaptırmam gerekir ?

C Çevrimdışı

cancar01

Yeni Üye
29 Şub 2020
4
54
Selamlar. Foruma yeni üye oldum ama yazılanları takip ediyorum. Sizlerin yardımı ile yeni bir tv almak istiyorum. 65 inç çoğunlukla uydu yayını seyredilecek ama dijital abonelikler, playstation, futbol ve basketbol maçları ile internet üzerinden film de olacak. 12 bine kadar çıkabilirim, fakat işimi görecek daha uygun fiyatlı olursa da sevinirim. Genelde karşıdan seyredilecek. teşekkürler..
Adem Helvacı Adem Helvacı, albanez albanez, @tümustalar

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sayın hocam model adı yada modelin satıldığı link atar mısınız? Amacım mutfakta izlemek .. kendi uydusu olsun çok abartı büyük olmasın yeter .. ?
Ayrıca resim attım mutfakta eski oturan bu köşeye monte etmiş. Sanirim fayans da yeri var. Buna uygun da TV aparatı da lazım bana ? Sanırım dönüyor o aparatlar ?

IMG_20200301_102925.jpg
Link atamam,çünkü mağazadaydı tv,metro gros market ,sizin oralarda var mı biliyorum bu alışveriş merkezi.
şimdi bunu ekledim :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Tam karşısında büyük balkon kapıları var ama güneşlik yaptırıyorum bunun için. Şimdi bizdeki durum şu hocam. Şu an mobilyaları yaptırıyorum televizyonda 1 ay sonra gelecek dolayısıyla mobilyacıya tv ünitesinin yerden yüksekliği şu kadar olsun diye şimdiden söylemem gerekiyor.O yüzden dediğiniz gibi önden inceleme şansım yok genel geçer olarak düşünürsek ne yaptırmam gerekir ?

sen "hanım faktörünü" göz önüne aldınmı öncelikle??
yaw onların her şeyleri,bu işler de farklıdır bizlerden ondan soruyorum?? yarın kafana filan çakmasın vıdı vıdı yaparak:mutlu

o TV ünitesini bilemiyorum nasıl bir model verdin?
işi Mobilyacıya havale edersen,onların böyle işler den haberleri yok,ama sorarsan abi biz böyle
yapıyoruz veya böyle olur filan derler,sen onları salla geç şimdi!

o zaman şöyle yap;panelin konacağı yerin yüksekliğini 25/30cm yaptırt,bana göre bu bile fazla! daha alçak olmalıdır
çünkü ebat çok büyük,keşke panel evde olsaydı,pratik den istediğiniz yüksekliği dediğim formülle çok daha kolay
hallederdiniz

bu arada panel neden 1 ay sonra geliyor? satıcının elindemi yok?
ya da senmi istemedin,bence hemen getirsinler ve dediğim şekilde koyun yere

++
Perdeler için de "Black-out" denilen kumaşlar vardır 1-1 gibi konabiliyor,sen olmadı daha doğrusu hanım 1-1,5/1-2 de
yaptırabilirsiniz,rengi size kalmıştır ancak dandikleri var piyasada fazla güzel iş görmüyor ama kaliteli olanları çok daha
karartılı yapıyor mekanı,bende kullanıyorum

aksi halde ciddi sıkıntı verir tam cepheden ışığı verdiği için gündüz ortamın da!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence çok fazla çıkıyorsun bütçe olarak:hmm
ya da o rakamlara çıkıyorsan o zaman Sony/Samy ikilisine bakacaksın
baktınmı bazı panellere veya gözüne çarpan v.s?

Geri
Üst Alt