R Çevrimdışı

Ronades

Yeni Üye
31 May 2019
29
30
Merhabalar arkadaşlar,salonuma yeni bir TV almak istiyorum.Lg 55um7100 mü tavsiye edersiniz yoksa LG 49sm8000 modelini mi almalıyım? İkisinde aynı para ve İps panel.Arada dizi film falan da izlerim ama Va panelin açı kaybı yapmasına tahammül edemiyorum.Bütçe 4 bin TL.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Merhabalar arkadaşlar,salonuma yeni bir TV almak istiyorum.Lg 55um7100 mü tavsiye edersiniz yoksa LG 49sm8000 modelini mi almalıyım? İkisinde aynı para ve İps panel.Arada dizi film falan da izlerim ama Va panelin açı kaybı yapmasına tahammül edemiyorum.Bütçe 4 bin TL.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez

o zaman bir IPS li panel alacaksın,madem VA seni bozuyor:kiskis

M Çevrimdışı

mehmet_te

Yeni Üye
27 Ağu 2018
46
49
Sayın Arkadaşlar. Buradaki sayın hocalarımızın uzun süredir yorumlarını ve mesajlarını okudum. Yine bu hocalarımızın değerli fikirlerine başvurdum ve kıymetli tavsiyeler aldım. Sonunda bütçem müsait oldu ve Samsung ru 7440 almaya karar verdim. Fakat şöyle bir sıkıntım var. İnternetten film izlemeyi seviyoruz ama Samsung, dts desteğini kaldırdı. Şimdi biz cep telefonu ile filimi yansıtarak bu sorunu aşabilir miyiz?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Sayın Arkadaşlar. Buradaki sayın hocalarımızın uzun süredir yorumlarını ve mesajlarını okudum. Yine bu hocalarımızın değerli fikirlerine başvurdum ve kıymetli tavsiyeler aldım. Sonunda bütçem müsait oldu ve Samsung ru 7440 almaya karar verdim. Fakat şöyle bir sıkıntım var. İnternetten film izlemeyi seviyoruz ama Samsung, dts desteğini kaldırdı. Şimdi biz cep telefonu ile filimi yansıtarak bu sorunu aşabilir miyiz?

İnternette DTS ile kodlanmış film var mı ki? Siteden izleyebileceğiniz?
İndirip oynatma diyorsanız eğer, onu da DTS sesi telefon çözüp gönderirse olur muhtemelen.

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Sitelerden netflixte vb uygulamalardan izleyeceğiniz filmlerde ses sorunu olmaz zaten. Eğer film indirgiyorsanız dts olmayan versiyonunu indirirsiniz. Telefondan yansıtmak gereksiz bir uğraş olur.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
DTS/AC3 Lisanslı ürünlerdir,örneğin HDMI gibi
Bazı üreticiler Lisans almıyordu! illegal aşıyorlardı
ancak günümüz de bu durum yavaş yavaş önlenmeye başladı ve bazı
üreticiler Lisans almadığı için desteğide kesiyor(boşuna masraf yapmak istemiyorlar):kiskis

Bir kaç yıl evvel neredeyse tüm destekleri bir şekilde verirlerken artık bu iş sıkıntıya
girdiği için,bazı uygulamaları kaldırıyorlar!
Sanırım bu sene daha da çoğalacak bu tedbirler

++
Net den bu şekilde izlenen filmlerin çoğu çamur gibi yaw,ama flimin açıklamasın da 720 yazıyor,yersen!
veya 1080 yazanlar da bolca var tam yersen hesabı:haha
yaw bu filmi izlemek için insanın kör olması lazım:haha1
ama komşum görüntüye fena değil hatta iyi bile diyor! paneli de Samsung 65NU8000 olduğu
için resim kalitesi resmen bitik,aynı filmleri ben deki 49 luk panel de açtım burada bile görüntü
resmen ağlıyor yaw beleşe film izlemek buysa buradan yakın o zaman

Gidin IPTV alın, verin 200/300 kağıt hiç olmazsa o kadar zahmet çekmezsiniz,net den film izleme
devrimi kaldı ayrıca:hmm

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mehmet_te

Yeni Üye
27 Ağu 2018
46
49
DTS/AC3 Lisanslı ürünlerdir,örneğin HDMI gibi
Bazı üreticiler Lisans almıyordu! illegal aşıyorlardı
ancak günümüz de bu durum yavaş yavaş önlenmeye başladı ve bazı
üreticiler Lisans almadığı için desteğide kesiyor(boşuna masraf yapmak istemiyorlar):kiskis

Bir kaç yıl evvel neredeyse tüm destekleri bir şekilde verirlerken artık bu iş sıkıntıya
girdiği için,bazı uygulamaları kaldırıyorlar!
Sanırım bu sene daha da çoğalacak bu tedbirler

++
Net den bu şekilde izlenen filmlerin çoğu çamur gibi yaw,ama flimin açıklamasın da 720 yazıyor,yersen!
veya 1080 yazanlar da bolca var tam yersen hesabı:haha
yaw bu filmi izlemek için insanın kör olması lazım:haha1
ama komşum görüntüye fena değil hatta iyi bile diyor! paneli de Samsung 65NU8000 olduğu
için resim kalitesi resmen bitik,aynı filmleri ben deki 49 luk panel de açtım burada bile görüntü
resmen ağlıyor yaw beleşe film izlemek buysa buradan yakın o zaman

Gidin IPTV alın, verin 200/300 kağıt hiç olmazsa o kadar zahmet çekmezsiniz,net den film izleme
devrimi kaldı ayrıca:hmm
Can bey haklısınız. Yine yukarıda arkadaşların yorumları için de teşekkür ederim.
Çok yoğun film izleyemiyoruz. Çocuklar pek fırsat vermiyor. Arada netten izliyoruz. Teknik bilgim olmadığı için bazı yorumlarda da dts ile ilgili yorumları okuyunca danışmak istedim.
Problemin ise çözülmüş oldu.
Şimdi samsung ru 7440 ı bir yerden denk getirip almaya çalışayım.
Acaba diyorum (49 inç alacağım) samsung q60 rat alsam aradaki farka değer mi?

O Çevrimdışı

orhan_seyfic

Yeni Üye
26 Nis 2019
3
53
selamun aleyküm cümleten,

lg 70um7450pla mı, Samsung 65RU7105 mı tercih etmeliyim, üstadlar yardımcı olabilir mi acaba?

saygılar

E Çevrimdışı

EnesKuzey

Yeni Üye
14 Şub 2020
2
31
IMG-20200314-WA000264e4ed301cf61ca8.jpg

Televizyonum bir anda bu şekil karınca oldu 15 dk sonra düzeldi konu hakkında yardımcı olabilir mısınız? Tv markası ve modeli: LG 49UF7787

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Can bey haklısınız. Yine yukarıda arkadaşların yorumları için de teşekkür ederim.
Çok yoğun film izleyemiyoruz. Çocuklar pek fırsat vermiyor. Arada netten izliyoruz. Teknik bilgim olmadığı için bazı yorumlarda da dts ile ilgili yorumları okuyunca danışmak istedim.
Problemin ise çözülmüş oldu.
Şimdi samsung ru 7440 ı bir yerden denk getirip almaya çalışayım.
Acaba diyorum (49 inç alacağım) samsung q60 rat alsam aradaki farka değer mi?

Q6 bir tık iyi olur,ama aradaki fark dediğin rakamı da bilmiyorum,bence fazla bir rakamsa hiç değmez veya
seni o da bozuyorsa yine hiç değmez!

++

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
selamun aleyküm cümleten,

lg 70um7450pla mı, Samsung 65RU7105 mı tercih etmeliyim, üstadlar yardımcı olabilir mi acaba?

saygılar
Panel olarak ikisi de VA olmasına rağmen 65ru paneli samsung olması nedeniyle daha önde. Kişisel olarak LG ışletim sistemi webos u daha çok beğensem de ve teknik olarak bir kaç üstünlüğü bulunsa da ben 65ru7105 ı tercih ederdim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Panel olarak ikisi de VA olmasına rağmen 65ru paneli samsung olması nedeniyle daha önde. Kişisel olarak LG ışletim sistemi webos u daha çok beğensem de ve teknik olarak bir kaç üstünlüğü bulunsa da ben 65ru7105 ı tercih ederdim.

sen bence bir de şuna bak illa 65 olacaksa>>Samsung dan 2018 model NU8000 bu TV 2019 model R lerden biraz daha iyidir!
LGE ile mukayese bile edilmez şimdi bu panel!

Geri
Üst Alt