U Çevrimdışı

ulucihan

Yeni Üye
7 Mar 2020
20
43
Bu arada "slim" paneller den kaçının,hatta resmen kaçın:hayir (OLED hariç tabi ki,ama onların da başka bir sorunu var hem slim
olmasıyla hem de ekran "homojenite" sıkıntısı sebebiyle)

Kısaca SLIM işi bozuyor bu panelleri:ciks

Albanez hocam, slim panel onun Edge led olduğu anlamına mı gelir? Diğer sorum ise, uyarınızdan anlayacağımız, panel seçimimizde Direct led panelleri mi tercih etmeliyiz, saygılar

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Albanez hocam, slim panel onun Edge led olduğu anlamına mı gelir? Diğer sorum ise, uyarınızdan anlayacağımız, panel seçimimizde Direct led panelleri mi tercih etmeliyiz, saygılar
Edge ingilizce kenar demek, panelin kenarlarındaki ledlerle aydınlatır ki bu nedenle daha ince olmasıni sağlıyor. Direct ledde ise panelin arkasindasir bu nedenle daha kalindir direct led paneller. Bir de full array vardır ki en iyisi odur ledlerde ama pahalıdır. Direct ledlerde banding yaşama ihtimali yüksektir. Edge ledlerde ise vertical blooming vardır local dimmig olan modellerde. Local dimming kullanilmayinca VA panellerde sorun yasanmaz ama ipsler zaten kontrast fakiri oldugu icin izlenmez hale gelir. Soruyu bana sormadiniz ama tecrubelerime dayanarak fikrimi soylemek isterim. Eger ips ise panel tercihiniz direct led , Va ise edge led.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

arkadaşım sen bu bahsettiğin panellerin sanırım arkasını görmedin veya dikkatinden kaçmış!
slim panel diye bir şey yok,şayet kasa derinliğinden(ya da kalınlık dan)bahsediyorsan,o zaman
bak kasanın arkasına manzarayı şak diye anlarsın,üreticiler tam uyanık yaw,panelin donanım
sistmeini arka taraf-alt kısma monte ettikleri için o bölgede kalın dır! bunun neresi slim yaw??
komple slim olur ki böyle dünyada sadece bir panel vardır(2006 model Hitachi) işte
bu tam harbi Slim kasaydı:ok senin şimdi gördüklerinin yarısı veya 1/3 kısmı slim diğer
yeri kalındır,ancak bu yapı da işi bozuyor,Adem hoca da bu durumu biraz açıklamıştı geçenlerde

bunlara takılmayın şimdi,slim olursa Edge olmaz çünkü üst kısım çok ince ve led dizilimi bu bölgeye olmaz
bunun yerine alt bölüme takılıyor Bottom-led(tek sıra,çift sıra gibi) bana göre bu da falso bir iş!

evet Full-led en azında malum baclit sorunlarının daha az çıktığı sistemdir!
ancak bahsedilen sorunların hepsi Full-led de çıkar/çıkıyor! yani bu da pek masum değil

örneğin ben bundan dolayı "kalın" seviyorum:kiskis

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Baron

Yeni Üye
16 Mar 2020
20
33
merhaba iyi günler daha önce sunny marka 32dal13 android tv kullandım yada kullanamadım demeliyim tv den pek beklentim yok youtube izlemek ve tv izlemek ancak ne yazık ki yazdığım marka ile olamadı çok sıkıntı çıkardı . şimdi vestel 32 İnç 32H9400 Smart LED HD Ready TV buldum bu ürün hakkında ne tavsiye edersiniz . ana kart ve panel yazdığım beklentilere cevap verir mi ?

R Çevrimdışı

Ronades

Yeni Üye
31 May 2019
29
30
Birkaç film izledikten sonra düşüncelerim değişti ve VA panel almaya karar verdim.Vestel 9290 ile 9590 arasında fark var mıdır? Almaya değer paneller midir? Yoksa riske atmayıp Samsung 7100 mü alsam ?

U Çevrimdışı

ulucihan

Yeni Üye
7 Mar 2020
20
43
Adem Helvacı Adem Helvacı,
Merhaba Adem hocam,
Kullanım özelliklerim: Kablo tv, Playstation ve Netflix

İzleme açım: ben tv karşısı, hanım 45 derecelik açıda

İzleme mesafem: 2,50 - 2,60 metre

Televizyona daha çok monitör olarak bakıyorum, tek istediğim güzel görüntü versin bana yeter, hatta bir çok işlevi Android Box ile halledebilirim. Fazla bütçem yok ve kaldı ki buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda sırf markalara isimlerinden dolayı o rakamlarıda vermek istemiyorum.

İPS-Edge Led panele göre, daha canlı ve parlak renklere sahip olduğu söylenen Direct Led-VA panel arasında tercih konusunda kararsız kaldım ve yanlış bir seçim yapmamak için, bahsettiğim kullanım özelliklerim doğrultusunda 55 inç televizyon marka model tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

I Çevrimdışı

il padrino

Yeni Üye
18 Mar 2020
5
37
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum nihayet bugun kaydoldum, ailem için
50 inç civarı televizyon arıyorum aslında bütçem en fazla olduğu 3000 olduğu için vestel, hi-level gibi markalara bakıyordum ama bugün sony kdl-50wf665 model televizyon 3299 liraya düşmüş. Evimde ki televizyonda sony'nin olduğu için tercihim bunu almak oldu hiç kullanıcı yorumu bulamadım, paneli olsun özellikleri olsun nasıldır acaba bu televizyon yardımcı olabilir misiniz?
albanez albanez F fikoloji TEKNOwest TEKNOWEST @umut
Ve etiketleyemediğim üstatlar:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umut Barış Umut Barış

Adem Helvacı Adem Helvacı

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum nihayet bugun kaydoldum, ailem için
50 inç civarı televizyon arıyorum aslında bütçem en fazla olduğu 3000 olduğu için vestel, hi-level gibi markalara bakıyordum ama bugün sony kdl-50wf665 model televizyon 3299 liraya düşmüş. Evimde ki televizyonda sony'nin olduğu için tercihim bunu almak oldu hiç kullanıcı yorumu bulamadım, paneli olsun özellikleri olsun nasıldır acaba bu televizyon yardımcı olabilir misiniz?
albanez albanez F fikoloji TEKNOwest TEKNOWEST @umut
Ve etiketleyemediğim üstatlar:)

Umut Barış Umut Barış

Adem Helvacı Adem Helvacı
merhaba,
imzamda yazdığı gibi tv tavsiyesinde bulunmuyorum.
albanez albanez

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw beyler bırakın şu "MARKA" hastalığını,hani öyle mallar yok ki artık(özellikle TV işinde)
neyin markası yaw,yemişim ben şimdi SONY yi:kiskis
6xx serisi giriş seviyedir,bildiğim kadarıyla da FHD paneldir??
yoksa yalnışmı yazdın veya UHD değil de FHD yi bilinçlimi aldın,gerçi FHD kimilerine göre
alınmaz ama zaten SD&HD izlendiğine göre neden alınmasınki

I Çevrimdışı

il padrino

Yeni Üye
18 Mar 2020
5
37
yaw beyler bırakın şu "MARKA" hastalığını,hani öyle mallar yok ki artık(özellikle TV işinde)
neyin markası yaw,yemişim ben şimdi SONY yi:kiskis
6xx serisi giriş seviyedir,bildiğim kadarıyla da FHD paneldir??
yoksa yalnışmı yazdın veya UHD değil de FHD yi bilinçlimi aldın,gerçi FHD kimilerine göre
alınmaz ama zaten SD&HD izlendiğine göre neden alınmasınki
Öncellikle yorumunuz için teşekkür ederim üstad, ailem sadece televizyon izleyecek aslında, filmdir oyundur, videodur kullanılmayacak sadece arada torunları geliyor onun için netflix kullanacaklar, bir çok yorumda uhd, tv yayınları için gereksiz denmiş tabi aradaki farkı bilmiyorum çünkü bende evimde 4-5 sene önce aldığım sony fhd tv kullanıyorum. Aslında marka takıntısından ziyade şöyle bi mantıkla düşündüm, 3 bin küsür vestele vereceğime aynı fiyatta sony alırım. Sonuçta cebimden yine bu kadar çıkacak ve daha iyi bi marka alacağım, bilmem yanlış mı düşündüm:)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
o zaman oldu:ok

hani dedim,ben de bunlar dalgaya düşüp de UHD yerine FHD mi yoksa aldılar demiştim:kiskis
hayırlı olsun o zaman,yayınlar zaten SD&HD yeterki panel de v.s bir sorun çıkmasın+

I Çevrimdışı

il padrino

Yeni Üye
18 Mar 2020
5
37
Sağolasın üstad :kiskis
Peki panel kalitesi nasıldır, hala iptal şansım var çünkü, bu fiyata 49-50 inç alabileceğim başka televizyon bulabilir miyim :)

Geri
Üst Alt