R Çevrimdışı

Ruggedrock

Yeni Üye
24 Mar 2020
2
25
Herkese merhaba, foruma tv konusunda etkilesimin cok oldugunu gorerek katildim gercekten konulari okumasi ve takip etmesi keyifli. Benim tv tavsiyesinden ziyade tv hakkindaki sorun konusunda tavsiyeye ihtiyacim var. Gezerken de can abiyi gordum yillar sonra eskiden baska bir forumdaydi kendisi burada gorunce de mutlu oldum.

Soeunumu dile getircek olursam 7 ay evvel 55xf9005 aldim 5999tlye ve kurulumunu guzelce yaptik dae yok cloduing yok banding yok fistik gibi. Ama gel gorki son zamanlarda clouding artti ve fifa alip oynamaya basladim 19u oynamayi eylul gibi birakmistim o gunden sonra ilk 5 gun once fifa 20 aldim ve deli bir dse var. Kale vurusu atıyorsun dse 10 metrelik pas atiyorsun dse. Gri ekranda sorun yok gozukuyor ama orta aciyorum mesela tum ekranda bir lekelenme olusuyor eskiden yoktu.

Ek olarak ld ki ne kadar ld denebilir uc bes led koymuslar icine bir rnek belirince etrafi fener gibi parliyor. Fena calismiyordu kapaliyken bile test ekranlarinda homojen bir goruntu aliyordum simdi parlaklik yuksek ve ld acikken aldigim sonuclar rezalet maalesef. Bu da benim canımı çok sıkıyor eskiden boyle degildi televizyonun tozunu bile ufleyerek aliyorum bu kadar uzerine dusuyorum ama boyle oluyor diye. Ne yapmami onerirsiniz servis cagirsam bu normal diyecekler. Ozellikle can abinin gorusunu cok merak ediyorum hem servis gozunden hem kullanici gozunden albanez albanez Simdiden cok tesekkurler. Resimleri ekliyorum. Ld yuksek halde iken bile sol taraftaki bulutlanmayi gorebilirsiniz ki bence kabul edilemez

20200324_070310.jpg
20200324_052425.jpg
20200320_20314080d581e6982eea3f.jpg
20200320_195059.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw beyler sizin marketlerde gördüğünüz mallar hepsi aynı!
üreticileri de aynı gibi!
ayağı/kasayı filan değiştir bas MARKA yı salla gitsin işler bunlar
sonra özelliklerindne bir kaç şeyi ekle-çıkar yap al sana MARKA

hani diyorum hep;yaw bu işler iyice ayağa düştü diye:hoba1

bakın bunun mimarı da SONY dir taaaa CRT TV leri zamanında beri herifler hep aynı taktik!
ama şimdi tüm üreticler böyle oldu,hiç uğraşmadan,kozmetik değişiklikler filan alın size
model/seri veya MARKA,gazla gitsin

NetFlix aboneliğiniz varsa ve cat.3 iseniz gidin Mi Box S modeli alın 500 kağıt vererek bununla izleyin
ya da alacağınız paneli iyi sorun-soruşturun veya kullanıcılarına sorun vs
YouTube için de 2160 desteği olmayabilir! bunu da öğrenin

Marketler kim yaw,orada kimselere sorulmaz! Üreticiyi bulup da sormak zor!
en iyisi forumları dolanacaksın gari

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Herkese merhaba, foruma tv konusunda etkilesimin cok oldugunu gorerek katildim gercekten konulari okumasi ve takip etmesi keyifli. Benim tv tavsiyesinden ziyade tv hakkindaki sorun konusunda tavsiyeye ihtiyacim var. Gezerken de can abiyi gordum yillar sonra eskiden baska bir forumdaydi kendisi burada gorunce de mutlu oldum.

Soeunumu dile getircek olursam 7 ay evvel 55xf9005 aldim 5999tlye ve kurulumunu guzelce yaptik dae yok cloduing yok banding yok fistik gibi. Ama gel gorki son zamanlarda clouding artti ve fifa alip oynamaya basladim 19u oynamayi eylul gibi birakmistim o gunden sonra ilk 5 gun once fifa 20 aldim ve deli bir dse var. Kale vurusu atıyorsun dse 10 metrelik pas atiyorsun dse. Gri ekranda sorun yok gozukuyor ama orta aciyorum mesela tum ekranda bir lekelenme olusuyor eskiden yoktu.

Ek olarak ld ki ne kadar ld denebilir uc bes led koymuslar icine bir rnek belirince etrafi fener gibi parliyor. Fena calismiyordu kapaliyken bile test ekranlarinda homojen bir goruntu aliyordum simdi parlaklik yuksek ve ld acikken aldigim sonuclar rezalet maalesef. Bu da benim canımı çok sıkıyor eskiden boyle degildi televizyonun tozunu bile ufleyerek aliyorum bu kadar uzerine dusuyorum ama boyle oluyor diye. Ne yapmami onerirsiniz servis cagirsam bu normal diyecekler. Ozellikle can abinin gorusunu cok merak ediyorum hem servis gozunden hem kullanici gozunden albanez albanez Simdiden cok tesekkurler. Resimleri ekliyorum. Ld yuksek halde iken bile sol taraftaki bulutlanmayi gorebilirsiniz ki bence kabul edilemez

20200324_070310.jpg
20200324_052425.jpg
20200320_20314080d581e6982eea3f.jpg
20200320_195059.jpg

selamlar,sanırım DH ve TF den bahsediyorsun,oraları "bir zamanlar" idi benim için,sallat gitsin şimdi onları
zaten bitik gibiler artık+

Sorununa gelirsem XF "uçurulmuş bir panel" ama öyle uçan-kaçan panel filan değil,ama piyasada adam gibi paneller
kalmayınca Sony&Samsung alemin Kralı gibi lanse ediliyor,fiyatları da ha keza ona göre geçirmece tarifeden+

DSE olması çok normaldir özellikle pan-scan efekti çok olursa baclit sistemi ona göre olmadığı için bu sorun fazlasıyla
olacaktır! üretici buna bir şey yapmaz!

Not;en fazla şu olur ki bana göre bu da pek olmaz;bir yazılım çıkararak HIZ üzerinde bir iki işlem yaptırırlar
ama burada asıl sorun düzensiz çalışan baclit sistemidir ki bu da bir H/W olayıdır ve ona bir şey yapılmaz!

Bu işin birde panelin IPS veya VA olmasıyla da alakası varsa da,bana göre her ikisi de bu konuda sabıkalı ve çok da
iyi değiller,geriye bir tek "sistemin" (ben kısaca sistem diye yazdım ayrıntıya girmeden;siz buna Motor da diyebilirsiniz ki
dışarıda daha çok Engine diye geçiyor) yeterli/gerekli kadar hızlı olmaması sebebiyle özellikle DSE efekti oluşur
sen bunu tetikleyecek örneğin "Gaming" de zorlarsan DSE daha fazla olur/olacaktır!

Kısaca Motor güçlü ve de Hızlı değil kardeşim!
Sony mony diye uçuruyorlar ama bunlar eski capon Sony leri değildir!

"Motion" ayarlarıyla oynayacaksın! yapacak bir şey,o da nereye kadar düzeltecek bakacaksın artık+

++
Diğer bahsettiğin "Blooming" efekti,bir kere XF nin bana göre Full-LED olması hikaye!
FL panel de olması gerekenden çok daha fazla bir blooming efekti yaratıyor(senin bahsettiğin
olay)

"Hikaye" demem de bu panel için bunlardan dolayı,yaw haybeye uçurulan panel bu,ama ortada adam gibi
başkaları olmayınca "Full-Array" bir panel de böyle olurmu diyeceksin olmaz ama oluyor işte!
Ayrıca panelin Local-Dimming i de kötü(bana göre)!
o zaman Full led olmasının önemi nerde kalıyor!

"Kullanılan katmanlar" da iyi değil doğru hiç değil!

şimdi onun ayarı var;"High" olmasın! Low da kalsın olmadı Medium denersin
ama bu ayarı komple OFF yaparsan da o zaman baclit sisteminin hiç bir kıymeti kalmaz!

"High" yaparsan Black seviyesi artar ancak blooming de daha belirgin olur!
Bir de senin şikayetin sadece "Gaming" içinmidir???
FILM de durum nedir peki?

Olmadı göz algılama contrast seviyesini değiştireceksin! yani gözlerini aldatacaksın!
zifiri karanlık da çoğu panel "mıçar"! bunlar PDP paneller değilki! VA da olsa,o zaman ortamı biraz aydınlatacaksın!

Gelelim SONY ye,yaw bu herifler senin benim hiç bir sorun dediğimiz şeyleri kabul etmezler!
neyi göstersek ...abi bunlar normaldir... derler!

"Çok kötü" değil bu manzara! Sony ye göre zaten çok normal!

Şunu unutmayın "Local-Dimming" ki bu panelde de hesap da var!
bakın LD sistemini "Sharp" buldu,o bile sıfır hatalı hale getiremedi!
bir tek Toshiba getirdi! bu işin bulucusu Sharp,ama harbiden yapımcısı ise Tosh oldu!
yıl 2009 idi üstelik,bir daha da böyle birisi çıkıp adam gibi LD sistemi yapamadı!

XF de ise bana göre bunun en kötü bir örneği vardır!

Onun için diyorum saçma rakamlar bu panellere vermeyin diye!

Tekrar yazayım,daha doğrusu okkalı bir küfür yazacağım ama olmaz şimdi

LD yi "High" yapamazsın,ayrıca heriflere bunu gösterirsen zaten kafadan bunu kısacaklar
...abi normaldir... diyeceklerdir!
Ancak sen "aptalları oyna" şansını bir dene,bakalım ne olacak

şimdi ben resimleri gördüm ama görmeye ihtiyacım yok,bana göre çok "normal" yaw bunlar!

Sen nasıl bir "Gamer" sın öncelikle??
belki bazı atraksiyonlar yapıp "gözü aldatma" metodlarıyla daha uygun hale getiririz

Örneğin karanlık-aydınlık ortam ışık şiddetleri gözü çok güzel aldatır,sen de bu yolu deneyeceksin ama
kafaya takarsan o zaman da her daim görürsün falsoları

++
bir de bana panele bağladığın cihazlarını bildir?

R Çevrimdışı

Ruggedrock

Yeni Üye
24 Mar 2020
2
25
selamlar,sanırım DH ve TF den bahsediyorsun,oraları "bir zamanlar" idi benim için,sallat gitsin şimdi onları
zaten bitik gibiler artık+

Sorununa gelirsem XF "uçurulmuş bir panel" ama öyle uçan-kaçan panel filan değil,ama piyasada adam gibi paneller
kalmayınca Sony&Samsung alemin Kralı gibi lanse ediliyor,fiyatları da ha keza ona göre geçirmece tarifeden+

DSE olması çok normaldir özellikle pan-scan efekti çok olursa baclit sistemi ona göre olmadığı için bu sorun fazlasıyla
olacaktır! üretici buna bir şey yapmaz!

Not;en fazla şu olur ki bana göre bu da pek olmaz;bir yazılım çıkararak HIZ üzerinde bir iki işlem yaptırırlar
ama burada asıl sorun düzensiz çalışan baclit sistemidir ki bu da bir H/W olayıdır ve ona bir şey yapılmaz!

Bu işin birde panelin IPS veya VA olmasıyla da alakası varsa da,bana göre her ikisi de bu konuda sabıkalı ve çok da
iyi değiller,geriye bir tek "sistemin" (ben kısaca sistem diye yazdım ayrıntıya girmeden;siz buna Motor da diyebilirsiniz ki
dışarıda daha çok Engine diye geçiyor) yeterli/gerekli kadar hızlı olmaması sebebiyle özellikle DSE efekti oluşur
sen bunu tetikleyecek örneğin "Gaming" de zorlarsan DSE daha fazla olur/olacaktır!

Kısaca Motor güçlü ve de Hızlı değil kardeşim!
Sony mony diye uçuruyorlar ama bunlar eski capon Sony leri değildir!

"Motion" ayarlarıyla oynayacaksın! yapacak bir şey,o da nereye kadar düzeltecek bakacaksın artık+

++
Diğer bahsettiğin "Blooming" efekti,bir kere XF nin bana göre Full-LED olması hikaye!
FL panel de olması gerekenden çok daha fazla bir blooming efekti yaratıyor(senin bahsettiğin
olay)

"Hikaye" demem de bu panel için bunlardan dolayı,yaw haybeye uçurulan panel bu,ama ortada adam gibi
başkaları olmayınca "Full-Array" bir panel de böyle olurmu diyeceksin olmaz ama oluyor işte!
Ayrıca panelin Local-Dimming i de kötü(bana göre)!
o zaman Full led olmasının önemi nerde kalıyor!

"Kullanılan katmanlar" da iyi değil doğru hiç değil!

şimdi onun ayarı var;"High" olmasın! Low da kalsın olmadı Medium denersin
ama bu ayarı komple OFF yaparsan da o zaman baclit sisteminin hiç bir kıymeti kalmaz!

"High" yaparsan Black seviyesi artar ancak blooming de daha belirgin olur!
Bir de senin şikayetin sadece "Gaming" içinmidir???
FILM de durum nedir peki?

Olmadı göz algılama contrast seviyesini değiştireceksin! yani gözlerini aldatacaksın!
zifiri karanlık da çoğu panel "mıçar"! bunlar PDP paneller değilki! VA da olsa,o zaman ortamı biraz aydınlatacaksın!

Gelelim SONY ye,yaw bu herifler senin benim hiç bir sorun dediğimiz şeyleri kabul etmezler!
neyi göstersek ...abi bunlar normaldir... derler!

"Çok kötü" değil bu manzara! Sony ye göre zaten çok normal!

Şunu unutmayın "Local-Dimming" ki bu panelde de hesap da var!
bakın LD sistemini "Sharp" buldu,o bile sıfır hatalı hale getiremedi!
bir tek Toshiba getirdi! bu işin bulucusu Sharp,ama harbiden yapımcısı ise Tosh oldu!
yıl 2009 idi üstelik,bir daha da böyle birisi çıkıp adam gibi LD sistemi yapamadı!

XF de ise bana göre bunun en kötü bir örneği vardır!

Onun için diyorum saçma rakamlar bu panellere vermeyin diye!

Tekrar yazayım,daha doğrusu okkalı bir küfür yazacağım ama olmaz şimdi

LD yi "High" yapamazsın,ayrıca heriflere bunu gösterirsen zaten kafadan bunu kısacaklar
...abi normaldir... diyeceklerdir!
Ancak sen "aptalları oyna" şansını bir dene,bakalım ne olacak

şimdi ben resimleri gördüm ama görmeye ihtiyacım yok,bana göre çok "normal" yaw bunlar!

Sen nasıl bir "Gamer" sın öncelikle??
belki bazı atraksiyonlar yapıp "gözü aldatma" metodlarıyla daha uygun hale getiririz

Örneğin karanlık-aydınlık ortam ışık şiddetleri gözü çok güzel aldatır,sen de bu yolu deneyeceksin ama
kafaya takarsan o zaman da her daim görürsün falsoları

++
bir de bana panele bağladığın cihazlarını bildir?

Can abi hizli ve ayrintili cevabin için cok tesekkurler. Anlattiklarin birebir dogru kalite gercekten dusuk. Ama diger panellere gore sony gozume cok iyi gelmisti.

Kurulum yaparken kanepeye yatirtmadim dik koyduk ayaklari panele degmeden taktij ve aylarca panele dokunmadan kullandim.

Ve sorun etme sebebim sundan dolayi bu paylastigim clouding ve dse sorunu bastan itibaren olsa eyvallah ama bu yeni oldu. Ilk kuruldugunda dse de cloudingde cok ama cok minimal duzeydeydi.

Hdd tvnin tarayicisi vesaire bir cok yerden clouding testi yaptim oled demolarla ve cok guzeldi homojen ve kabul edilir duzeydeydi.

Fifa isimli oyunu da aylarca oynadim ayni ayarlarda zaten hdr kullaniliyor parlaklik maxa vuruyor otomatik olarak ld ortada iken panel akiyordu.

Simdi ise bir aradan sonra oyuna baslayinca bu dse olayi canimi sıktı cunku onceden yoktu. Ben normal gamerim bir sey yapmiyorum ve dse konusunu sadece fifada ve maclarda goruyorum ama dedigim gibi asil sorun daha once olmamis olmasi.

Clouding de ayni skeild eonceden yoktu ve simdi ara menulerde yuklenme ekranlarinda ve bazi karanlik sahnelerde ld kapali, dusuk orta yuksek farketmeksizin parlaklik icin de farkli opsiyonlari denedim illaki gozukuyor.

Eskiden hic gozukmezken ld denmeyecek ld ise yariyordu yani.

Bagli cihazlarda digiturk, ps4. Ps4 te dse yasiyorum cloudingi ise her yerde dseyi ldyi dusuge getirerek minimalize etmeye calistim ama durum boyke hala devam ediyor ve bu sorun yeni cikti.

Televizyonu kurdururken kanepeye yatirmayip tozunu bile almaya korkarken boyle olmasi dokunuyor yani abi onceden de dedigim gibi. Gecen bir leke olmus ustunde hani mikrofiber bezle sinegin biryere kondugunda uyguladigi basinctan dusuk bir basincla bezi gezdirerek silmeye calisiyorum sen dusun. Ama birdenbire boyle oldu o yuzden cok kafaya taktim.

Ben gelen servise bu onceden yoktu desem kullanici hatasi derler tvye elimi dahi surmezken. Onlar kanepeye yatirsinlar evirsinler cevirsinler kursunlar tasirken bi strecleyip doblonun arkasina atsinlar biz yerinden oynatmayinca kullanici hatasi ya da bu normaldir olacak ona sinir oluyorum. Ha bir de degistirdiler sorgusuz sualsiz gelecek tv daha da beter olabilir o da ayri bir korkum.

Iade alsalar 5 bin daha bayilip oled alsam hop yanık olusur hop isik soner banding olur o da ayri. Yani bu paralara oh be diyecegimiz hic mi bir tv olmayacak hem ona hem de basima gelenlere uzuluyorum acikcasi

K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
Arkadaşlar merhaba. Grundig barcelona 8905b uhd tv hakkında bilgisi olan arkadaşlar ya da kullanan arkadaslar var mıdır?

B Çevrimdışı

Baron

Yeni Üye
16 Mar 2020
20
33
[SUP]Merhaba arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim.[/SUP]
[SUP]vestel 32H9400 kullanan var mı ? [/SUP]
[SUP]Veyahut tavsiye eden yada etmeyen ? [/SUP]

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
R Ruggedrock

1-clouding efekti sonradan çıkar/çıkabilir!
benim son aldığım Grundig de şimdilik rahatsızlık vemeyecek ölçüde sonradan çıktı!

2-DSE panellerin ortak sıkıntısıdır!
sadece biraz şans işi birazda panelin harbi FALD olmasıyla çıkmaz ya da belirgin olarka çıkmaz
onun haricinde özellikle arka fon gri/beyaz gibi olursa falsoyu görürsün!

Asıl mesele şudur DSE de
-donanım kalitesi(örneğin özel katmanlar,ama herifler harcı alem elemanlar kullanıyorlar!)
-sistemin özellikle HIZ faktörü,bu bir kere günümüz panellerin de yavaştır!
sadece hızlandırma da yetmiyor(örneğin yazılım kaynaklı)+donanımın da bunu önleyecek
yapıda olması gerekiyor) gibi iyi de bunlar artık hiç bir üreticide yoktur!

3-Servis ve özellikle Sony Merkeze göre ise bunlar "TFT-LCD ve fıtratları da aynen böyledir"
çamura yatarlar!

ayrıca yukarıda verdiğin clouding efekti resimlerini herifler görürlerse seni döverler yaw
bizimle kafamı buluyorusn diye:kiskis

XF nin de ayrıca LD isi değil ve blooming efektide fazla!

4-daha öncede yazdım LD işi bu paneller de(sadece sende değil tüm paneller de) yaklaşık
böyledir!ayrıca panel de LD ayarı varsa ve Full-array ise bunun mutlaka açılması gerekiyor!
ama işe yarıyor-yaramıyor orası ayrı bir konu

5-bağlı cihazlar

-DT için verdikleri receiver hangisi? ya da Sagem midir? bu cihaz iyi sayılır!
ancak bunun etkisi cihaz kaynaklı olmaz!

-gelelim PS4 e;her ne kadar bazı/çoğu HDMI kablo üreticileri less-lag/less-dse effect filan diye reklam verseler veya
tanıtım filan yapsalar da bu da hikayedir,komşum sabah-akşam Fifa bilmem ne oynar,adam maç hastası yaw
ona bir kablo aldırdım,abi %30-40 görüntü farketti demişti,halbuki sallıyordu,ama eski kablosu çok dandik bir şeydi
ondan dolayı yenisi biraz farketmişti ama ona çok farkettirdi abi diye tepkisi gelmişti

olay böyle değil tabiki senin durumunda,dediğim direk arıyorsun servisi bakalım ne diyecekler
ayrıca 30 veya 50 kağıt servis parası vardır derseler,bunu da öde gelsin herifler eve! yoksa ne var
abi derler ve sallayabilirler! biraz da abart bazı şeyleri,bakalım ne çıkacak

Not;Samsung lar bu konuda biraz daha iyidir! NU8xx serisi Gamer lar için daha uygun bir paneldir!
R seriside bu konuda iyi sayılır

++
yaw temizlikle filan ne alalası var şimdi olayı karıştırma,bahsettiğin şeyler zaten ciddi durumlar boşver panelin
temizliğini şimdi
sen adamları bir şekilde ver servis paralarını eve getirt,sonrasını görürüz artık,ama evde olduğun bir saat de gelsin
yok anam vardı yok hanım vardı olayı olmasın bizahitihi sen şahit olacaksın olaya!

++
OLED sana olmaz kardeşim,burn-in yaşarsın özellikle Gaming buna sebeb oluyor,ekranda saatlerce
static-image lar kalıyor ve yakıyor orasını! işin sonra şansa kalıyor 15bin kağıt ver işin kumar
gibi olsun sonra!
neyse ki panelin 55 lik bir de 65 lik alsaydın işin daha da zora girerdi!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50gcu8905 olanını almayı dusunuyorum. Cihaz ikinci el fiyatıda uygun. Forumda bu tv ile ilgili prk birsey bulamadım

bu başlıkta benim Grundig hk.bir sürü geçmiş msg larım vardır bence onlara biz atıver
takılırsan yine sorarsın

-genel olarak iyi bir panel
-parası da bana göre iyi

ancak.....
devamını sen bul öğrenmeye bak bu başlıktan:hoba1

S Çevrimdışı

Sako7 1

Yeni Üye
1 Şub 2020
26
53
R Ruggedrock

benim son aldığım Grundig de şimdilik rahatsızlık vemeyecek ölçüde sonradan çıktı!

sadece biraz şans işi birazda panelin harbi FALD olmasıyla çıkmaz ya da belirgin olarka çıkmaz

Asıl mesele şudur DSE de
-donanım kalitesi(örneğin özel katmanlar,ama herifler harcı alem elemanlar kullanıyorlar!)
sadece hızlandırma da yetmiyor(örneğin yazılım kaynaklı)+donanımın da bunu önleyecek

3-Servis ve özellikle Sony Merkeze göre ise bunlar "TFT-LCD ve fıtratları da aynen böyledir"
çamura yatarlar!

ayrıca yukarıda verdiğin clouding efekti resimlerini herifler görürlerse seni döverler yaw

4-daha öncede yazdım LD işi bu paneller de(sadece sende değil tüm paneller de) yaklaşık
böyledir!ayrıca panel de LD ayarı varsa ve Full-array ise bunun mutlaka açılması gerekiyor!

5-bağlı cihazlar

-gelelim PS4 e;her ne kadar bazı/çoğu HDMI kablo üreticileri less-lag/less-dse effect filan diye reklam verseler veya
tanıtım filan yapsalar da bu da hikayedir,komşum sabah-akşam Fifa bilmem ne oynar,adam maç hastası yaw
ona bir kablo aldırdım,abi %30-40 görüntü farketti demişti,halbuki sallıyordu,ama eski kablosu çok dandik bir şeydi
ondan dolayı yenisi biraz farketmişti ama ona çok farkettirdi abi diye tepkisi gelmişti

olay böyle değil tabiki senin durumunda,dediğim direk arıyorsun servisi bakalım ne diyecekler
ayrıca 30 veya 50 kağıt servis parası vardır derseler,bunu da öde gelsin herifler eve! yoksa ne var

Not;Samsung lar bu konuda biraz daha iyidir! NU8xx serisi Gamer lar için daha uygun bir paneldir!

++
yaw temizlikle filan ne alalası var şimdi olayı karıştırma,bahsettiğin şeyler zaten ciddi durumlar boşver panelin
temizliğini şimdi
sen adamları bir şekilde ver servis paralarını eve getirt,sonrasını görürüz artık,ama evde olduğun bir saat de gelsin
yok anam vardı yok hanım vardı olayı olmasın bizahitihi sen şahit olacaksın olaya!

++
OLED sana olmaz kardeşim,burn-in yaşarsın özellikle Gaming buna sebeb oluyor,ekranda saatlerce
static-image lar kalıyor ve yakıyor orasını! işin sonra şansa kalıyor 15bin kağıt ver işin kumar
gibi olsun sonra!

bu başlıkta benim Grundig hk.bir sürü geçmiş msg larım vardır bence onlara biz atıver
takılırsan yine sorarsın

-parası da bana göre iyi

ancak.....
Can Bey merhaba
Grundig için ama kısımlarını biliyorum peki 50ile 58 gcu8905 panel arasında boyut dışında bir fark varmı..genelde 58incler önerilmiyor o açıdan
Syg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bende 50 diyorum!
ekran ufaldıkça falsolar da kısmen azalıyor:kiskis

yaw ben bu paneli aldım(benimki imzam da gördüğünüz olan modeli 2018 teşhir aldım ben)
Monitör gibi kullanıyorum sadece!

tavsiye etmeye de korkuyorum açıkçası yoksa bir IPS panel olmasına rağmen,resim kalitesi çok üst düzeydedir!
8900 olanı da(2019 model ve adamların henüz 2020 leri de çıkmamıştır!)oldukça beğendim ve clouding banding
cart curt işleri de çıkmadı sanırımMM den almıştık 50 olanını fiyat da 3600 diye hatırlıyorum
ama Smart v.s berbat! işin ilginç tarafı Bluetooth yok yaw,yarım saat menüden arıyorum ülen bulamadım gitti
sonra Merkezi aradım bu modelde yokmuş! ülen Bluetooth suz cihazmı kaldı bu devirde,teknik bilgi filan da
biraz hikaye adamlar,ancak resim kalitesi çok iyi,ben zaten bir tek bu olayını beğendim

"korkuyorum" derken,bunu sizlere söylüyorum sadece!
açıkça her bir illetini yazdım,ancak ben şimdi bunun 9800 olanını sıkı takip ediyorum
fiyatı dip yapsın,sonra teşhir de 1 yıl filan dursun iyice ucuzlayınca veya "bitiriyoruz"
tarzından bir kampanya filan denk gelirse 55lik olanını da alacağım anasını satayım,
bu seride 49 olmadığı için mecburen 55lik alıp salona koyarım diye düşündüm olmadı
onu da Monitör yaparım,VA lar Monitör de olmuyor!

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

Risorius

Yeni Üye
24 Mar 2020
3
27
Merhaba, Vestel 55UD9590 hakkında panel bilgisi hdr desteği konusunda bilgisi olan var mı? ayrıca Samsung 50RU7400 ile arasında büyüklük dışında çok fark var mıdır?

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
bende 50 diyorum!
ekran ufaldıkça falsolar da kısmen azalıyor:kiskis

yaw ben bu paneli aldım(benimki imzam da gördüğünüz olan modeli 2018 teşhir aldım ben)
Monitör gibi kullanıyorum sadece!

tavsiye etmeye de korkuyorum açıkçası yoksa bir IPS panel olmasına rağmen,resim kalitesi çok üst düzeydedir!
8900 olanı da(2019 model ve adamların henüz 2020 leri de çıkmamıştır!)oldukça beğendim ve clouding banding
cart curt işleri de çıkmadı sanırımMM den almıştık 50 olanını fiyat da 3600 diye hatırlıyorum
ama Smart v.s berbat! işin ilginç tarafı Bluetooth yok yaw,yarım saat menüden arıyorum ülen bulamadım gitti
sonra Merkezi aradım bu modelde yokmuş! ülen Bluetooth suz cihazmı kaldı bu devirde,teknik bilgi filan da
biraz hikaye adamlar,ancak resim kalitesi çok iyi,ben zaten bir tek bu olayını beğendim

"korkuyorum" derken,bunu sizlere söylüyorum sadece!
açıkça her bir illetini yazdım,ancak ben şimdi bunun 9800 olanını sıkı takip ediyorum
fiyatı dip yapsın,sonra teşhir de 1 yıl filan dursun iyice ucuzlayınca veya "bitiriyoruz"
tarzından bir kampanya filan denk gelirse 55lik olanını da alacağım anasını satayım,
bu seride 49 olmadığı için mecburen 55lik alıp salona koyarım diye düşündüm olmadı
onu da Monitör yaparım,VA lar Monitör de olmuyor!
8905 olanında bluetooth ve netflix var gibi duruyor. Wifi de var. Başka ne kalabilir eksik gelmedi aklıma

edit: bluetooth da wifi de yok yazıyor bir sitede

K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
R Ruggedrock

Asıl mesele şudur DSE de

çamura yatarlar!

5-bağlı cihazlar

++
temizliğini şimdi

++
gibi olsun sonra!

takılırsan yine sorarsın

-parası da bana göre iyi

ancak.....
Başlıkta bu cihaz özelinde pek birsey bulamadım.

Cihazda bildiğim kadarıyla wi-fi var, bluetooth yok. Ben bu cihazı ikinci el almayı düşünüyorum. 2 aylık cihaz 2100 tl.

Geri
Üst Alt