Arkadaş bu aldığın panel "Toshiba" derken Vestel üretimi olandan bahsediyorsun değilmi?? sonra dalgaya düşmeyelim,bizim eski Tosh
Dükkanı kapattı da Oled filen yoktur onlarda
1-"HDR" içerikler de problemli demişsin,bunu açarmısın bana ltf??? ya da biraz bilgi ver bu konuda ne oluyor v.s diye
2-önerdikleri panel ve bu kullandığın panelin Main-Board bilgisini Adem hoca verir veya diğer ilgililer,sanırım adamlar
aynı sistem MB yi bunada takıyorlar mı??? bu da önemlidir!
LCD tabanlı bir MB olmaz! bunun resim işleme v.s bir sürü farklı durumları vardır,basit işte değildir! yani o MB yi tak buna
al sana OLED olma yaw benzer durum Arçelik için de söz konusu beceremiyorlar OLED leri bu yüzden!
3-WCG olmasına takma! bunların bazıları çoğu TV ler de slogan gibi kalıyor!
4-Oled panelleri sadece LGD/Korea üretiyor 100Hz dir hepsi ama model yılı önemlidir ben bunu daha önce de bir kaç kez
yazdım! tercih 2017 ve sonrasıdır diye(el de 2017 ve eski paneller de vardır!!!)
5-görüntü de ne gibi sorunlar var veya asıl soracağım "kaynakların" nedir(içeriklerin) ve panele bağlı bazı cihazların varmıdır
HDR diyorsun,ölçün nedir v.s
6-HDMI portların en az 1 tanesi 2.x versiyonludur veya tamamı da böyle olabilir,DVision için daha sonra yazarım bazı
teknik şeylerini,BOX türü cihazların bu konuda sıkıntısı vardır!
XBox olur veya Apple/Amazon da olur ama bunlara sonra bakarsın
++
bir de şu var,örneğin "HDR" içerikler de biliyorsun baclit sistemi çok yükseğe çıkıyor(arka aydınlatma)
bu da panelin çok fazla ekran parlamasına yol açar ve ortam da karanlık gibiyse araba fari gibi çok kötü
veya ratahsızlık verecek seviyelere çıkar!
Veya kimileri şunu yapıyor panel de "HDR" desteği varsa; HDR olmayan bir içeriği HDr ile açmaya çalışıyor ki
bu da külliyen yalnıştır!