K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
panelin kendi dahili alıcısında manzara nedir peki?
ayrıca FHD paneller de alacağın resim kalitesi SD&HD yayınlar da daha iyi olur/olacaktır!
karıştırma şimdi olayı,ancak dahili alıcılar çoğunlukla zaten iyi değil+bir de oturup SD hatta
HD izlersen ki elin mahkum bunları izleyeceksin ama reism kalitesi o bahsettiğin FHD panele
göre daha kötü olacaktır,ancak çok iyi bir Receiver la manzara hemen değişiyor!

benim Grundig in dahilisi hikaye örneğin,4K yayınlar veya içerikler tabiki iyi olur/olacaktır
ama SD&HD de çuvallıyor ciddi biçimde,neyseki elimde sıkı bir Receiver var ve olayı
kurtarıyorum:kiskis
Ayarlarla biraz oynayinca kalite arttı. Ama dediginiz gibi yine de hd tv de ki gibi degil. Cihazin kendi uydu alicisinin ayarlarını yapamadim daha dogrusu cok uğraşmadım.

W Çevrimdışı

winpeace 

Aktif Üye
7 Kas 2019
83
45
panelin kendi dahili alıcısında manzara nedir peki?
ayrıca FHD paneller de alacağın resim kalitesi SD&HD yayınlar da daha iyi olur/olacaktır!
karıştırma şimdi olayı,ancak dahili alıcılar çoğunlukla zaten iyi değil+bir de oturup SD hatta
HD izlersen ki elin mahkum bunları izleyeceksin ama reism kalitesi o bahsettiğin FHD panele
göre daha kötü olacaktır,ancak çok iyi bir Receiver la manzara hemen değişiyor!

benim Grundig in dahilisi hikaye örneğin,4K yayınlar veya içerikler tabiki iyi olur/olacaktır
ama SD&HD de çuvallıyor ciddi biçimde,neyseki elimde sıkı bir Receiver var ve olayı
kurtarıyorum:kiskis
hangi uydu alıcısını kullanıyorsunuz ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Ayarlarla biraz oynayinca kalite arttı. Ama dediginiz gibi yine de hd tv de ki gibi degil. Cihazin kendi uydu alicisinin ayarlarını yapamadim daha dogrusu cok uğraşmadım.

görüntünü görmediğim için sen de nasıl bir resim var bilemiyorum hangi ayarrla nasıl bir şey yapılır
bunu da bilemiyorum haliyle,ama öyle mucize filan bekleme!
FHD panelde ki bir resim yine bekleme,SD leri zaten unut,HD lerde ne alıyorsan eyvallah diyeceksin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hangi uydu alıcısını kullanıyorsunuz ?

Kathrein 913 ve 916 var,Grundig de 916 bağlı,ama şimdi bağlı değil,paneli daha çok
Monitör olarak kullanıyorum+arada IPTV izliyorum
Dahili alıcısı beni haliyle hiç kesmedi hatta moktan:kiskis

Daha önce de yazmıştım,çoğu hatta tamamı insanlar,bu meretleri alıyor ama her bir şeyi yapsın istiyor!
bu mümkün değildir

>bir diğer teknik durum da ekran ebatının büyümesiyle SD&HD yayınların kötü olmasıdır!
ben onun için UHD panel de "55" limiti koymuştum:hmm
ama ben paso 4K izliyorum başka bir şeye bakmam diyen adam gider 75 veya 82 de alabilir!
yada adam gitmiş dir UHD-BD almıştır yada sabah-akşam 4K-DEMO izliyordur,oda gidip
85 ebat da alabilir!

>bana göre SD&HD 55 lerde bile iyi değil,hele hele dahiliyle!

son bir kaç yıldır panel ebatlarıyla fiili görüntü kaynakları eşleşmedi!

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Merhaba arkadaşlar. Toshiba Oled tv sahibiyim. Hdr içeriklerde problemli olduğundan yerine Vestel Manisa 65OD9900 öneriyor. Nasıl bir TV dir bu? WCG ile ilgili bir bilgi bulamadım panel 100 hz onu biliyorum. Hdr ve dolby vision var. 4 HDMI var ama hepsi 2.0a mi bilemiyorum. Hdmi 2.0a HDR ve Dolby vision desteği olan Apple TV 4K yada Amazon fire tv stick 4K için gerekli, buna XBOX one S ve X ide dahil edebiliriz. Bu tv nin anakartı ne olabilir sizce? Mb 130S? MB 130E? Teşekkür ederim.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Merhaba arkadaşlar. Toshiba Oled tv sahibiyim. Hdr içeriklerde problemli olduğundan yerine Vestel Manisa 65OD9900 öneriyor. Nasıl bir TV dir bu? WCG ile ilgili bir bilgi bulamadım panel 100 hz onu biliyorum. Hdr ve dolby vision var. 4 HDMI var ama hepsi 2.0a mi bilemiyorum. Hdmi 2.0a HDR ve Dolby vision desteği olan Apple TV 4K yada Amazon fire tv stick 4K için gerekli, buna XBOX one S ve X ide dahil edebiliriz. Bu tv nin anakartı ne olabilir sizce? Mb 130S? MB 130E? Teşekkür ederim.
F fikoloji TEKNOwest TEKNOWEST

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
66
Merhaba arkadaşlar 10 yıldır farklı forumlarda bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalandığım albanez can üstat tavsiyeleri pek çok kaliteli TV satın aldım. Önce Panasonic plazmam gt50 serisi, sonrasında Toshiba 42yl863 ve son olarak Grundig Gcu9800 modelini satın aldım. 3 televizyonumdan da oldukça memnunum. Tekrar teşekkür ederim saygıdeger forum yöneticilerine bizi değerli üstatlarla ve onların deneyimleri ile buluşturdukları için. Herkese sağlıklı günler dilerim.

K Çevrimdışı

Karaura

Yeni Üye
19 Mar 2020
13
33
Hİ-LEVEL 55UHL950 yi 2600 liraya almak yerine VESTEL 55U9500`ü 3100 e alsak fazladan verdiğimiz 500 liraya değer mi yoksa ikiside aynı ürün mü?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389

Arkadaş bu aldığın panel "Toshiba" derken Vestel üretimi olandan bahsediyorsun değilmi?? sonra dalgaya düşmeyelim,bizim eski Tosh
Dükkanı kapattı da Oled filen yoktur onlarda:kiskis

1-"HDR" içerikler de problemli demişsin,bunu açarmısın bana ltf??? ya da biraz bilgi ver bu konuda ne oluyor v.s diye

2-önerdikleri panel ve bu kullandığın panelin Main-Board bilgisini Adem hoca verir veya diğer ilgililer,sanırım adamlar
aynı sistem MB yi bunada takıyorlar mı??? bu da önemlidir!

LCD tabanlı bir MB olmaz! bunun resim işleme v.s bir sürü farklı durumları vardır,basit işte değildir! yani o MB yi tak buna
al sana OLED olma yaw benzer durum Arçelik için de söz konusu beceremiyorlar OLED leri bu yüzden!

3-WCG olmasına takma! bunların bazıları çoğu TV ler de slogan gibi kalıyor!

4-Oled panelleri sadece LGD/Korea üretiyor 100Hz dir hepsi ama model yılı önemlidir ben bunu daha önce de bir kaç kez
yazdım! tercih 2017 ve sonrasıdır diye(el de 2017 ve eski paneller de vardır!!!)

5-görüntü de ne gibi sorunlar var veya asıl soracağım "kaynakların" nedir(içeriklerin) ve panele bağlı bazı cihazların varmıdır
HDR diyorsun,ölçün nedir v.s

6-HDMI portların en az 1 tanesi 2.x versiyonludur veya tamamı da böyle olabilir,DVision için daha sonra yazarım bazı
teknik şeylerini,BOX türü cihazların bu konuda sıkıntısı vardır!
XBox olur veya Apple/Amazon da olur ama bunlara sonra bakarsın

++

bir de şu var,örneğin "HDR" içerikler de biliyorsun baclit sistemi çok yükseğe çıkıyor(arka aydınlatma)
bu da panelin çok fazla ekran parlamasına yol açar ve ortam da karanlık gibiyse araba fari gibi çok kötü
veya ratahsızlık verecek seviyelere çıkar!

Veya kimileri şunu yapıyor panel de "HDR" desteği varsa; HDR olmayan bir içeriği HDr ile açmaya çalışıyor ki
bu da külliyen yalnıştır!

E Çevrimdışı

EmreHdv

Yeni Üye
17 Şub 2020
12
30
Merhaba bende 65u9500 var youtebede 4k hdr videolarda görüntü çok güzel parlak ve canlı ama 4k hdr bluray 2060p filmlerde canlılık ve parlaklık yok kumlu donuk görüntü veriyor netflixde öyle sorun yazılımdamı acaba

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Merhaba arkadaşlar 10 yıldır farklı forumlarda bilgilerinden ve deneyimlerinden faydalandığım albanez can üstat tavsiyeleri pek çok kaliteli TV satın aldım. Önce Panasonic plazmam gt50 serisi, sonrasında Toshiba 42yl863 ve son olarak Grundig Gcu9800 modelini satın aldım. 3 televizyonumdan da oldukça memnunum. Tekrar teşekkür ederim saygıdeger forum yöneticilerine bizi değerli üstatlarla ve onların deneyimleri ile buluşturdukları için. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Hocam bunlar nokta atışı paneller,daha doğrusu ilk ikisi,ama 9800 de oldukça iyi paneldir

Merhaba bende 65u9500 var youtebede 4k hdr videolarda görüntü çok güzel parlak ve canlı ama 4k hdr bluray 2060p filmlerde canlılık ve parlaklık yok kumlu donuk görüntü veriyor netflixde öyle sorun yazılımdamı acaba

YT de gördüğün içeriklerin çoğu hatta tamamına yakını DEMO lardır! veya özel çekimdir v.s bunları kriter alamazsın!

4K BD cihaz varmı sende? marka-model?

FILM ile Demo bir olmaz ki hocam:hmm
ayrıca 4K dediğin filimin çekimi mi 4K yoksa Re-Mastering dediğimiz 1080 den hatta 720 den v.s HDR li gibi
kodlanan film dir??

Ve bahsettiğin içerik tam nedir normal bir FILM midir?

"Hollywood" filmiyse zaten bunlar senin bahsettiğin kumlu dediğimiz "grain effect" li olurlar!
"parlak" olmazlar,renkleri de genel de sapar,kahverengi/sarı ağırlıklı gibi! özel filtreler kullanırlar
ve bir bakmışsın gökyüzün de tek bir bulut yok hava da güneş var ama manzara sana böyle gelmez gibi
çekimleri farklı kılıyorlar,bir de buna OSCAR veriyorlar(çekim/camera v.s ödülü diye) yada film bir bakıyorsun
ana ödülü alamamış ama çekim ödülü almış oluyor gibi

bütün bunların sendeki panele yansıması zaten doğru/güzel olamıyor veya zaten olamaz!
o filmin tadı ya kalkıp Sinemaya gideceksin(sinamedeki makine de adam gibi olacak bu arada!!)
yada çok iyi bir PJ sistemi kuracaksın,panel den ise Plasma olsa o bile bir yere kadar oluyor hatta
LCD ye göre çok çok daha iyi oluyor veya Pio ise süper oluyor gibi bir dünya kriterleri vardır++

Gelelim en sonda NetFlix de;kısaca NF de zaten çok iyi bir ne sistemleri var ne de içerikleri v.s
zaten içerikleri de kendi sistemlerinden geçirdikleri için bana göre vasat veya kısmen iyi diyebilirim
yani NF uçamıyor! Amazon/Hulu belki bir tık daha iyi olabilir(böyle bir algı var bence okuduklarım
sebebiyle)

Ve son olarak,bazı kişiler FILM ile Dizi içeriklerini veya Stüdyo pragramlarını,Maç ları vs karıştıyor çünkü
bunlar parlak/aydınlık veya aşırı parlak v.s oldukları içim gözler de haliyle buna alıştığı için FILM ler de
algı farklı oluyor! halbuki FILM ler bu bahsettiğim içrikler gibi değildir hele hele çoğu Hollwood filmleri!

Senin paneli bilmiyorum ama genel manzara budur ki insanlar da zaten bunlardan şikayet ediyorlar
ya da gözleri bir şeyleri arıyor ve alışmış v.s ama FILM de bunları göremeyince paneli suçluyor
vew son olarak LCD ler bir PDP paneller gibi asla değildir FILM olayında!

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

ergunol

Yeni Üye
14 Nis 2019
2
45
İyi akşamlar iyi forumlar abiler. 26 mart 2020 (yarın) a101 e gelecek olan Toshiba 49l2863dat fhd tv yi almak istiyorum ancak alıp almama konusunda sizin fikrinizi almak istedim. Ürün nasıldır 2500 tl para vereceğiz tavsiye eder misiniz yoksa ona o parayı vermeye gerek yok 1500 liraya hi level 43 inç mi al dersiniz. Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_2020-03-25-12-25-53-417_com.android.chrome.jpg
Tv yi aldınız mı ?
Bir arkadaşımda tv arıyor yorum yapabilecek arkadaş varmı?

Bir alttaki arkadaşın sorduğu modeli arkadaşım da bir a101 mağazasında görmüş 2100tl fiyat vermişler fakat hiçbir sitede detay yok
Sadece bu sitede özellikleri var ( )
Hilevel HL49FIL403-TNR

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Arkadaş bu aldığın panel "Toshiba" derken Vestel üretimi olandan bahsediyorsun değilmi?? sonra dalgaya düşmeyelim,bizim eski Tosh
Dükkanı kapattı da Oled filen yoktur onlarda:kiskis

1-"HDR" içerikler de problemli demişsin,bunu açarmısın bana ltf??? ya da biraz bilgi ver bu konuda ne oluyor v.s diye

2-önerdikleri panel ve bu kullandığın panelin Main-Board bilgisini Adem hoca verir veya diğer ilgililer,sanırım adamlar
aynı sistem MB yi bunada takıyorlar mı??? bu da önemlidir!

LCD tabanlı bir MB olmaz! bunun resim işleme v.s bir sürü farklı durumları vardır,basit işte değildir! yani o MB yi tak buna
al sana OLED olma yaw benzer durum Arçelik için de söz konusu beceremiyorlar OLED leri bu yüzden!

3-WCG olmasına takma! bunların bazıları çoğu TV ler de slogan gibi kalıyor!

4-Oled panelleri sadece LGD/Korea üretiyor 100Hz dir hepsi ama model yılı önemlidir ben bunu daha önce de bir kaç kez
yazdım! tercih 2017 ve sonrasıdır diye(el de 2017 ve eski paneller de vardır!!!)

5-görüntü de ne gibi sorunlar var veya asıl soracağım "kaynakların" nedir(içeriklerin) ve panele bağlı bazı cihazların varmıdır
HDR diyorsun,ölçün nedir v.s

6-HDMI portların en az 1 tanesi 2.x versiyonludur veya tamamı da böyle olabilir,DVision için daha sonra yazarım bazı
teknik şeylerini,BOX türü cihazların bu konuda sıkıntısı vardır!
XBox olur veya Apple/Amazon da olur ama bunlara sonra bakarsın

++

bir de şu var,örneğin "HDR" içerikler de biliyorsun baclit sistemi çok yükseğe çıkıyor(arka aydınlatma)
bu da panelin çok fazla ekran parlamasına yol açar ve ortam da karanlık gibiyse araba fari gibi çok kötü
veya ratahsızlık verecek seviyelere çıkar!

Veya kimileri şunu yapıyor panel de "HDR" desteği varsa; HDR olmayan bir içeriği HDr ile açmaya çalışıyor ki
bu da külliyen yalnıştır!
Teşekkürler cevap için. Ellerinde 65OD9900 yokmuş. Onun yerine 65O9900 önerdiler. Dizaynı Toshiba ile aynı. Vatanbilgisayarın sayfasında ürün var. Bayilere özel üretildiğini söylediler. Tv de MB 130E anakart olduğunu söylediler. Nasıl bilirsiniz bu kartı?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Teşekkürler cevap için. Ellerinde 65OD9900 yokmuş. Onun yerine 65O9900 önerdiler. Dizaynı Toshiba ile aynı. Vatanbilgisayarın sayfasında ürün var. Bayilere özel üretildiğini söylediler. Tv de MB 130E anakart olduğunu söylediler. Nasıl bilirsiniz bu kartı?

MB işini bilmiyorum,hangisi takılmış v.s bunu Adem hoca cevaplar,nasıl biliriz olayı bizim Vestel ci uzmanlara ait bir sorudur:kiskis

bir de anlamadığım şudur ve sormaktayım; senin panel neden değişiyor veya değişecek?? ne var panelde?
yazdıklarım veya sorduklarımı da bana ayrı ayrı anlatabilirmisin bir zahmet ben orada bir sürü şey sormuştum!
ezbere iş yapmayalım sonra,OLED çok ayrı bir olaydır LCD den! ayrıca çıplak gözle de görmek gerekiyor bazı şeylerini
net anlamak için!

Not;OLED ler örneğin çok yüksek NIT değerlerine çıkamaz! sizin parlaklık dediğiniz seviyeler LCD ye göre
düşüktür,Satıcılar/Promotörler böyle diyor dedi v.s bunlara salla geç kardeşim onlar mal satmaya bakan tiplerdir!
OLED den de anlayan yok zaten adam gibi!

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
MB işini bilmiyorum,hangisi takılmış v.s bunu Adem hoca cevaplar,nasıl biliriz olayı bizim Vestel ci uzmanlara ait bir sorudur:kiskis

bir de anlamadığım şudur ve sormaktayım; senin panel neden değişiyor veya değişecek?? ne var panelde?
yazdıklarım veya sorduklarımı da bana ayrı ayrı anlatabilirmisin bir zahmet ben orada bir sürü şey sormuştum!
ezbere iş yapmayalım sonra,OLED çok ayrı bir olaydır LCD den! ayrıca çıplak gözle de görmek gerekiyor bazı şeylerini
net anlamak için!

Not;OLED ler örneğin çok yüksek NIT değerlerine çıkamaz! sizin parlaklık dediğiniz seviyeler LCD ye göre
düşüktür,Satıcılar/Promotörler böyle diyor dedi v.s bunlara salla geç kardeşim onlar mal satmaya bakan tiplerdir!
OLED den de anlayan yok zaten adam gibi!
Cihazdaki Youtube uygulaması, bazı 1080p video videoları 4k ya upscale etmiyordu. Ortada kare şeklinde kalıyordu. Daha sonra hdmi portlarına bağladığım hdr destekli atv4k, amazon firestick 4k (her ikiside hdr ve dolby vision destekleyen cihazlar) hdr sinyalini algılıyor ancak, ekran aşırı parlaklaşıyor ve içeriği izlemek mümkün olmuyor. Anakart değişimi oldu. Cihazın kartı mb120 toshiba nın yani. Değişen bir şey olmadı. Fabrika da değişim önerdi. Önce 65OD9900 önerdiler ancak revize edilmiş varmış ellerinde onlarda onu göndermek istemediler. Onun yerine 65O9900 önerdiler. Mb135e anakartı olan bir cihaz. Tv yi hdr desteği olduğu için aldım. Çünkü hdr desteği olmayanlarda led de olsa oled de olsa parlaklık değeri düşük oluyor. Hdr de netflix ve amazon prime gibi uygulamalarda (hdmi portu fark etmeksizin) bu problemi oluşturduğu için değişim önerdiler. Telif ettikleri anladığım kadarı ile daha yeni bir üretim. Çünkü dolby vision hdr vs. var olduğunu söylediler. Yurtdışında özellikle İngiltere de Toshiba x9863db şeklinde satıldı ve o cihazda mb135e anakart var. Kullanıcıları çok memnunlar.

Geri
Üst Alt